Συζήτηση:Δελφοί

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαία Ελλάδα Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αρχαία Ελλάδα», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Θέλει πολύ δουλειά το άρθρο. --Geomanjo 00:27, 6 Μαρτίου 2007 (UTC)

Αν είναι δυνατόν! Πως δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς μέχρι τώρα για το άρθρο των Δελφών...Ας ξεκινήσουμε να το φτιάχνουμε. Κυνίσκος 08:39, 6 Μαρτίου 2007 (UTC)

Το άρθρο θέλει πάρα πολλή δουλειά ώστε να ανταποκρίνεται στην Βικιπαίδεια. Πρέπει όπωσδήποτε να κάνουμε κατηγορίες για τα σημαντικά κτήρια του χώρου.ΠρίγκηψΔήμη Α'ΔούκαςΤηςΚυψέλης 16:27, 13 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Πρόποδες[επεξεργασία κώδικα]

Είναι "στους πρόποδες του Παρνασσού" οι Δελφοί ή στην πλαγιά του; Από τον αρχαιολογικό χώρο φαίνονται κάτω κοιλάδες και φαράγγια, δεν μπορεί να είσαι στους πρόποδες με τέτοια θέα...

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί δεν εμφανίζονται οι κατηγορίες κάτω από το άρθρο; --94.65.181.121 18:57, 15 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

Κάτι κουφό με τη σύνταξη "gallery" .. Έβαλα τις εικόνες με πίνακα και διορθώθηκε.--vanakaris 20:01, 15 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

Αντιγραφή από αλλού[επεξεργασία κώδικα]

Η "επίμαχη" επεξεργασία: Έκδοση από την 10:34, 7 Ιουνίου 2008

Το αντιγραμμένο κείμενο (αρχικός συντάκτης: Δρ. Έ. Παρτίδα, αρχαιολόγος) προέρχεται από την σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού: [1] . Σύνδεσμος προς την συγκεκριμένη σελίδα του ΟΔΥΣΣΕΥΣ υπάρχει και στους εξωτερικούς συνδέσμους.

Υπάρχει δικαίωμα αναδημοσίευσης ή όχι; (δεν ξέρω τι γίνεται με τις σελίδες του υπουργείου και τα πνευματικά δικαιώματα.) --VJSC263IO 14:09, 12 Αυγούστου 2011 (UTC)

Προφανώς ΟΧΙ. Στην ιστοσελίδα που αναφέρεις κάτω αριστερά υπάρχει σαφής ένδειξη πνευματικών δικαιωμάτων. Μέχρις ότου αλλάξει ο νόμος (όπως έχει εξαγγελθεί) το κοπυράιτ παραμένει στην κατοχή του Υπουργείου. Προχώρησε σε αναστροφή, διαγραφή του επίμαχου κειμένου, επισήμανση ή ό,τι κρίνεις πως χρειάζεται. --Ttzavarasσυζήτηση 14:18, 12 Αυγούστου 2011 (UTC)

Αν το διαγράψω, δεν μένει τίποτα σημαντικό. Επισήμανση ποιά; Η μόνη που μου έρχεται αφαιρεί σχεδόν όλο το κείμενο και θέτει το άρθρο (ουσιαστικά) για διαγραφή. Αν είχα χρόνο θα μπορούσα να ασχοληθώ, αλλά τώρα το μόνο για το οποίο θα μπορούσα να γράψω είναι ο ναός του Απόλλωνα. Τα υπόλοιπα θέλουν χρόνο για έρευνα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το γυρίσω σε προηγούμενη έκδοση, με την οποία θα χαθούν ένα σωρό πράγματα, και να βάλω πρότυπο για επέκταση. Και αν αλλάξει ο νόμος, το επαναφέρουμε. VJSC263IO 14:31, 12 Αυγούστου 2011 (UTC)

Συμφωνώ. Αφαίρεσε το κείμενο με κοπυράιτ, βάλε πρότυπο για επέκταση και βλέπουμε. Ως έχει, πάντως, δεν μπορεί να παραμείνει, δεδομένου ότι δεν έχουμε και άδεια. --Ttzavarasσυζήτηση 14:36, 12 Αυγούστου 2011 (UTC)

Με την διαγραφή όμως αυτής της παλιάς αντεγραμμένης προσθήκης διαγράφηκαν και όλες οι μεταγενέστερες προσθήκες που δεν ήταν copy-paste --Costas78 15:21, 21 Αυγούστου 2011 (UTC)

Δύο άρθρα[επεξεργασία κώδικα]

Πιστεύω πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν δύο άρθρα με το όνομα "Δελφοί": Δελφοί και Δελφοί Φωκίδας. Δελφοί είναι μία πόλη, και το όνομα αυτό θα πρέπει να είναι μοναδικό και να αναφέρετε στην κωμόπολη, με υποενότητα τον αρχαιολογικό χώρο. Αν θέλετε να φτιάξετε διαφορετικό άρθρο για τον αρχαιολογικό χώρο κάντε το με την ονομασία Αρχαιολογικός χώρος Δελφών ή κάτι τέτοιο. Σαν να λέγαμε πχ Αθήνα για τον αρχαιολογικό χώρο της Αθήνας και Αθήνα Αττικής για την πόλη. Απορώ ποιος το σκέφτηκε αυτό.

Γιατί είναι διαφορετικά πράγματα. Δεν σημαίνει πως πρέπει να τα ταυτίσουμε επειδή έχουν κοινό όνομα. Επειδή το χωριό Καστρί μετονομάστηκε σε Δελφούς δεν συνεπάγεται αυτομάτως ότι αποτελεί την φυσική συνέχεια της αρχαίας πόλης. Ίδιος διαχωρισμός έχει γίνει σε πολλές ακόμα αντίστοιχες περιπτώσεις --Costas78 15:31, 21 Αυγούστου 2011 (UTC)