Συζήτηση:Γερμανός Καραβαγγέλης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ξεκάθαρα το άρθρο έχει γραφτεί με POV χαρακτήρα, και έχουν μπει ορισμένες ανακρίβειες με μείξη πηγών. Τα σχετικά με τις σφαγές στο Ζέλενιτς και την Ζαγορίτσανη είναι μάλλον μείξη των δύο περιστατικών και με μια δόση υπερβολής: Στην μεν Ζαγορίτσανη δεν προκύπτει από τα απομνημονεύματα του Καραβαγγέλη ότι γίνονταν κάποιος γάμος (ωστόσο παραδέχεται ότι σκοτώθηκαν πολλά γυναικόπαιδα), ενώ για τον γάμο στο Ζέλενιτς γράφει ότι δεν σκοτώθηκαν ο γαμπρός και η νύφη (ακόμη και ως μείξη δηλαδή ήταν παραποιημένη). --Geraki ΣΜ 12:30, 27 Μαΐου 2009 (UTC)

Το κείμενο "Ο ελληνικός κλήρος υποστήριξε με μανία... την αποτυχία της Επανάστασης του Ιλίντεν (1903)." έχει προστεθεί εκ των υστέρων από τον User:Подпоручикъ, όπως και η πρόταση "Мπροστα στον βρετανο δημοσιογραφο Хενρυ Мπραιλσφορντ...". Sv1xv 12:46, 27 Μαΐου 2009 (UTC)

Όποιος θέλει πραγματικά να συνεισφέρει σε ένα, κατά το δυνατόν πάντα, αντικειμενικό άρθρο για μια τόσο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καλό θα ήταν να αντλήσει κυρίως από ξένες (δυτικές) αφηγήσεις της εποχής εκείνης και κάποιες εργασίες ελλήνων και βουλγάρων ιστορικών της εποχής μας, τώρα που η χρονική απόσταση κάνει (κάπως) πιο εφικτή την αποφορτισμένη αντιμετώπιση αυτού του θέματος, όπως και του μακεδονικού αγώνα. Η ευχή μου σε όποιον ασχοληθεί; Σιδεροκέφαλος! --Dipa1965 20:52, 16 Ιουλίου 2009 (UTC)

Καταρχήν είναι λες και μεταφράστηκε με Γκούγκουλ τρανσλαίιτ από τα βουλγάρικα στα ελληνικά. Αυτό το πράμα δεν είναι ελληνική γραφή. Προσπάθησα στο παρελθόν να κάνω κάποιες διορθώσεις γλωσσικές αλλά έφαγα αναστροφή άμεση. Και απ' ότι φαίνεται αυτό το άρθρο προστατεύεται δια του Διορθοπολέμου, άρα πάει..... Χρήστης:Pyraechmes μή σμπουριάζτε χιτς.... 22:45, 16 Ιουνίου 2010 (UTC)

Η ουδετερότητα (πεμπτουσία της Βικιπαίδειας), όταν χρησιμοποιείται μονόπλευρα και εναντιοδρομικά δεν παρέχει ούτε τα ελάχιστα εχέγγυα ιστορικής προσέγγισης και όταν συνοδεύεται από μεθοδευμένη συναίνεση (ίδια άτομα-ίδια κατεύθυνση) είναι ξεκάθαρα αντιδεολογική και η χρήση της άκρως καταχρηστική[επεξεργασία κώδικα]

Ο Γερμανός Καραβαγγέλης Κοινότητα Στύψης εξελέγη Μητροπολίτης Καστοριάς στις 21 Οκτωβρίου 1900. Η κομένη κεφαλή του Λαζάρ Ποπτράϊκωφ (αντί εισαγωγής) χωρίς αναφορά στην προηγούμενη δράση του (πυρπόλησε τα μοναστήρια Σλίβενης, Ζιγκοβίτσης μαζί με τους μοναχούς και αποτέφρωσε το χωριό Άγιος Ζαχαρίας (Ζαχάρ), Αρχάγγελο [...] (Φάκελος Μοναστηρίου 1903 ΑΥΕ)- Ιούλιος 1899 στη Βασιλειάδα δολοφονείται ο πρώην Δήμαρχος Καστοριάς Κοσμάς Μυσιρλής και ο δάσκαλος του χωριού Χρήστος Τσουτσούλης-Δημητριάδης από το Λαζάρ Ποπτράϊκωφ, Επετηρίς Αγωνιστών Μακεδονικού Αγώνος αύξων αριθ. 4375, είναι στην καλύτερη περίπτωση επιλήψημη. Επί του παρόντος: πέστε στον Τσακαλάρωφ,τον Λαζάρ Ποπτράϊκωφ και τους λοιπούς να ξεχάσουν αυτά που ξέρανε, τελείωσαν τα ψέματα.. + Ο Καστορίας Γερμανός (1902) (έτος που προετοιμάζονταν η εξέγερση του Ίλιντεν παντί τρόπω. Κατά συνέπειαν έπρεπε να διαγραφεί ως αποσπασματική η φωτοτυπία ή μἠπως πρέπει να αναρτηθεί από το φωτογραφικό αρχείο του καστοριανού φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου το πτώμα του δάσκαλου του χωριού Σέτομα Βασιλείου Μαλεγγάνου εν έτει 1905? Δεν θα γίνει το άρθρο κείμενο πτωματολογίας. --Dgolitsis(UTC) ' 23:17, 3 Ιουνίου 2011

Καλό είναι να σταματήσει αυτό το pov pushing, εκτός του ότι είναι ακατάληπτα αυτά που γράφονται--The Elder 21:23, 4 Ιουνίου 2011 (UTC)

Αν θυμάμαι καλά είχες γράψει: εδώ ολόκληρο ελληνικό κράτος ανεγνώρισε ως ιστορικό τον Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο...(φράση που χρησιμοποιείς κατά κόρον), (υπάρχει και ο γιός του Δημήτριος Παπαρρηγόπουλος-Ποιητής). Για να κατανοήσεις το θέμα κάνε το κόπο και δες τις ενότητες συζητήσεις (ασχολοϋμαι με την περιοχή της Καστοριάς) Βασιλειάδα Καστοριάς, Οξυά Καστοριάς, Αυγή Καστοριάς, Καστοριά (παράγραφος Ονομασία), Βασίλ Τσακαλάρωφ (ενδεικτικά).--Dgolitsis--'```` 04:27, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)

Παραθέτω το κείμενό σας: Μην ανοίγετε συζήτηση που επιδεικνύει άγνοια βασικών κανόνων ιστοριογραφίας παρακαλώ. Ο Λιθοξόου σας αρέσει δε σας αρέσει χρησιμοποιεί πρωτογενείς πηγές, όπως και κάθε άνθρωπος που ασχολείται σοβαρά και συστηματικά με την ιστορία. Το αν προβάλλεται ή όχι είναι αδιάφορο, εφόσον κάνει τη δουλειά του. Εδώ ολόκληρο ελληνικό κράτος προβάλλει έναν άσχετο ιστορικό -για όσους γνωρίζουν την επιστήμη της ιστοριογραφίας- σαν τον Παπαρρηγόπουλο και δε θα προβάλλονται ιστορικοί από διάφορες ιδεολογικές ομάδες; Το ουδείς ιστορικός εν ζωή απλώς δείχνει άγνοια και ξανασκεφτείτε το. Διαισθάνομαι, επίσης, ότι ότι το ουδεμία παρέμβαση πλέον από μέρους μου και το επανέρχομαι τελεσίδικα αλληλοαναιρούνται. Η επεξεργασία των στοιχείων εφόσον στηρίζεται σε πηγές, πρωτογενείς ή δευτερογενείς δεν πρόκειται να αφαιρεθούν, όπως δεν αφαιρείται ό,τι επαρκώς θεμελιωμένο--The Elder 17:56, 24 Οκτωβρίου 2010 (UTC)).

Samuel Johnson: «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων».--The Elder 13:00, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)

Άλλο εθνικισμός και άλλο εθνισμός, πράγμα που αντιπαρέρχετα και ο δικός σου Samuel. Καιροφυλακτείς για να μας παραθέσεις έτοιμα αποσπάσματα και μάλιστα μόνο σε περιόδους ελληνοβουλγαρικών αναταράξεων (1899-1908),(Ι Παγκόσμιος πόλεμος, ΙΙ Παγκόσμιος Πόλεμος και (1941-1949-Τιτοϊκή παρέμβαση),όπου και ο αδικοπραγών έχει κάποια επιχειρήματα· --Dgolitsis------'```` 13:38, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)

Όχι για τον καλοαναθραμμένο βοϊδόπαππα το λέω που 'τρωγε με 18 μασέλες, είναι ηθικά υπεύθυνος για δολοφονίες και ευλόγησε τα τουρκικά κανόνια και δεν είναι ο δικός μου ο Σάμιουελ. Αν δε σου αρέσει πάντως η ουδετερότητα της Βικιπαίδειας -επειδή εσύ και πολλοί άλλοι θέλετε να γράφετε ό,τι και κατά πώς σας αρέσει- μπορείτε να επιλέξετε να μη γράφετε στη Βικιπαίδεια. --The Elder 16:17, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)

Συμπεριφέρεσαι σαν να είναι ιδιοκτησία σου η Βικιπαίδεια. Δεν κατάλαβες καλά. Ὀση εμπάθεια έχεις για τον Παπαρηγόπουλο άλλη τόση έχεις επί παντός σχετικού. Όταν τοποθετείς τον Λιθοξόου, που τον ξέρει μόνο η μάνα του αν ζει, πάνω από τον Παπαρηγόπουλο.. μου θυμίζεις: Προς απαίδευτον και πολλά βιβλία ωνούμενον και Πως δει ιστορίαν συγγράφειν. Λουκιανός.--Dgolitsis--' 17:21, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)

Tο καλύτερο είναι να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου (και οι άλλοι έχουν ιστορία) και να διορθωθείς στη Βικιπαίδεια της οποίας το κύρος αμαυρώνεις (άσχετος, μασέλες,παλιάνθρωποι, βοϊδόπαπας...είναι λεκτικό αυτό Βικιπαιδιστή!. Για του λόγου το αληθές μεταφέρω πρόσφατη κρίση για το άτομὀ σου από άλλον χρήστη:

  • Γκρίζος είσαι εσύ, που ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ σβήνεις ότι γουστάρεις από όπου σου γουστάρει. Είσαι γνήσιος εκφραστής του δόγματος "δρούμε με δυο μέτρα και δυο σταθμά". Και επειδή δε σε βρίσκω πουθενά να μιλήσουμε στο ξαναλέω: Πάρε στο τηλέφωνο που άφησα εκεί που ξέρεις να σου εξηγήσω δια ζώσης τι εννοώ...--ΑΝώΔυΝος 17:36, 30 Μαΐου 2011 UTC

Δρας περιφερειακά και παράπλευρα και πάντα παρενοχλητικά, καμιά ουσιαστική προσφορά. ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ. Θα επανέλθω μετά την ἐστω απειροελάχιστη βελτίωσή της. Dgolitsis' 17:21, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)


Παρακαλώ να αφαιρέσεις το ταχύτερο δυνατό τα προσβλητικά σχόλια που ανέγραψες παραπάνω. Σε αντίθετη περίπτωση θα σου επιβληθεί φραγή. --Ttzavarasσυζήτηση 06:55, 6 Ιουνίου 2011 (UTC)

Από τις 22 παραπομπές που αναφέρονται στο άρθρο η σφαγἠ (κατά τις βουλγαρικές πηγές -62 Βούλγαροι και μάλιστα άμαχοι) της Ζαγορίτσανης Σφαγή της Ζαγορίτσανης (στη ελληνική γλώσσα) είναι οι 18 από την βουλγαρική βιβλιογραφία, δύο του Δημήτρη Λιθοξόου (κατά παγίαν τακτικήν)ενεργοί και του Σταμάτη Ράπτη οι δυο παραπομπές νεκροί σύνδεσμοι. Το εγχείρημά μου σε ελληνικές πηγές, όπως από το ημερολόγιο του Ηλία Δεληγιαννάκη που ήταν παρών στη μάχη, διαγράφτηκε αυτοστιγμεί από τον Edler- Kαλογερόπουλο τη συνδρομη Alexikoua.Το σχετικό κείμενο στην προβολή ιστορικού-αναίρεση. Για πια φραγή και για πια ουδετερότητα μιλάτε. Όταν κάποιος σε βρίζει (με τη γενική έννοια του όρου και όχι εξειδικευμένα) τον αποκαλεἰς πολύ σωστά υβριστή, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη να επινοήσουμε τη λέξη προσβολή.Dgolitsis--'```` 13:25, 7 Ιουνίου 2011 (UTC)

Πρόσεξε γιατί το ιστορικό δεν υπάρχει μόνο στο συγκεκριμένο άρθρο αλλά και στο παρόν και είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Παρακαλώ μην επαναλαμβάνεις προσβλητικά σχόλια. Θα σου θυμίσω ότι το εγχείρημα έχει πολιτική και κανόνες καθώς ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια δεν σημαίνει ασύδοτη εγκυκλοπαίδεια. --Ttzavarasσυζήτηση 16:16, 7 Ιουνίου 2011 (UTC)

Φραγή[επεξεργασία κώδικα]

Ο ΚΎΡΙΟς ΠΟΥ ΜΟΛΙς ΕΦΑΓΕ ΔΥΩΡΗ ΦΡΑΓΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙς ΟΙ ΔΙΑΧ.--ArgGeo 18:44, 6 Ιουνίου 2011 (UTC)

ο.ε.δ.[επεξεργασία κώδικα]

Όπερ έδει δείξαι· στην εννιάμηνη εμπειρία μου απεκόμισα τη βεβαιότητα, ότι ορισμένοι χειριστές ειδικά σε θέματα των τριών περιόδων ελληνοβουλγαρικών αναταράξεων δεν παρέχουν ούτε την στοιχειώδη Ισηγορία. Το λοιπόν, ειλικρινά, δεν πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο. Ὀτι είχα να το πω το είπα .--Dgolitsis--'```` 23:12, 7 Ιουνίου 2011 (UTC)