Συζήτηση:Α.Ε.Κ (ποδόσφαιρο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Soccerball Greece.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.


Υποβιβασμός[επεξεργασία κώδικα]

@ Glorious 93: απόλυτα σύμφωνος περί των ψευδαισθήσεων, αλλά το απόγευμα της Πέμπτης και η απόφαση είναι πολύ κοντά. Ενδιάμεσα, οι χρήστες δεν θα χάσουν σε ενημέρωση - άλλωστε η Βικιπαιδεία δεν αποτελεί ΜΜΕ, ώστε να οφείλει να προλαβαίνει τις ειδήσεις πριν από όλους τους άλλους ανταγωνιστές. Φιλικά.
Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 03:20, 16 Απριλίου 2013 (UTC)

Συμφωνώ. Η ΒΠ οφείλει να γράφει τα επαληθεύσιμα γεγονότα, όχι αυτά που μπορεί, μάλλον, σίγουρα θα γίνουν και μάλιστα με σε παρελθόντα χρόνο. Η προσθήκη Έτσι, λόγω και της αφαίρεσης βαθμών, η ΑΕΚ υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην δεύτερη κατηγορία. είναι απαράδεχτη αφού αυτό το γεγονός δεν έχει συμβεί. Δεν γίνεται οι συντάκτες της ΒΠ να αποφασίζουμε το αποτέλεσμα των δικαστικών κτλ και να γράφουμε ποια ομάδα έχει διαβαθμιστεί, πριν ακόμη αυτό γίνει. Όταν και εφόσον πραγματοποιηθεί φυσικά και θα προστεθεί με τις κατάλληλες πηγές. Αλλά μόνο όταν είναι επαληθεύσιμο γεγονός. Xaris333 (συζήτηση) 11:31, 16 Απριλίου 2013 (UTC)

Ακόμα και αν αφαιρεθούν βαθμοί από την ΑΕΚ δεν σημαίνει ότι έχει υποβιβαστεί ακόμη. Σύμφωνα με την πολιτική της Βικιπαίδεια για υποβιβασμό πρέπει να γράψουμε μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι δεν θα τιμωρηθεί ή θα μηδενιστεί κάποια άλλη ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, παρόλο που αυτό το σενάριο κινείται στη σφαίρα της φαντασίας.Sporting (συζήτηση) 07:05, 18 Απριλίου 2013 (UTC)

Υποβιβασμός 2[επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με τον υποβιβασμό, απευθύνομαι σε όσους χρήστες επεξεργάστηκαν τη σχετική παράγραφο: Σύμφωνα με την επίσημη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικός [1], εξού και στη βαθμολογία οι δύο ομάδες έχουν ένα αγώνα λιγότερο. Μέχρι να αποφασίσει η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για οριστική κατοχύρωση του αγώνα στον Πανθρακικό ή συνέχιση του (έστω και αν θα πρόκειται για... θαύμα να το γυρίσει σε λίγα λεπτά), η βαθμολογία δεν είναι η τελική. Παραθέτω και αυτές τις πηγές [2] [3][4][5]. Οπόταν ας κάνουμε υπομονή. Xaris333 (συζήτηση) 20:46, 21 Απριλίου 2013 (UTC)

Πάντως η ΑΕΚ, δεν έχει υποβάλει ακόμα ένσταση. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί σήμερα. Με τα ως τώρα δεδομένα, ισχύει η τιμωρία της και έχει υποβιβαστεί. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 94.68.23.226 (συζήτησησυνεισφορά) .
Έχεις πηγή γι αυτό που λες; Xaris333 (συζήτηση) 09:20, 22 Απριλίου 2013 (UTC)

Ονομασία - ΑΕΚ Αθηνών;;;[επεξεργασία κώδικα]

Για ποιο λόγο η σελίδα ονομάζεται ΑΕΚ Αθηνών και όχι απλά ΑΕΚ; Από που προκύπτει το "Αθηνών"; ΑΕΚ λέει το κατασταστικό του σωματείου, σαν ΑΕΚ είναι εγγεγραμμένη στις διάφορες ενώσεις, ΑΕΚ αναφέρεται και στην επίσημη επικοινωνία της.Bill21 (συζήτηση)

Υπάρχουν κι άλλες ομάδες με αυτή την ονομασία (σ.σ. ΑΕΚ), όπως πχ. η ΑΕΚ Άργους, η ΑΕΚ Λάρνακας κτλ.--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! sus aux faux-nez !!! 14:29, 29 Δεκεμβρίου 2013 (UTC)

Συγγνώμη αλλά το ότι δημιουργήθηκαν και άλλες ΑΕΚ εκ των υστέρων δεν είναι λόγος να αλλάξει το όνομα του σωματείου που ιδρύθηκε και αναφέρεται ανέκαθεν ως ΑΕΚ και όχι ως ΑΕΚ Αθηνών. Η ΑΕΚ Άργους και η ΑΕΚ Λάρνακας ιδρύθηκαν σαν ΑΕΚ Άργους και ΑΕΚ Λάρνακας αντίστοιχα. Μπορεί να μπει υποσημείωση πως το λήμμα αναφέρεται στην ΑΕΚ που έχει έδρα την Αθήνα. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αλλάξει και το ΠΑΟΚ σε ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης επειδή υπάρχουν κι άλλοι ΠΑΟΚ. Είμαι διατεθειμένος να διορθώσω τα σχετικά λήμματα αν δεν έχετε αντίρρηση. (Bill21 (συζήτηση) 11:59, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC))

Μελισσανίδης[επεξεργασία κώδικα]

Η ΑΕΚ δεν είναι ΠΑΕ αυτή τη στιγμή και δεν έχει πρόεδρο αλλά διοικούσα επιτροπή, απλό μέλος της οποίας είναι ο Μελισσανίδης. Επομένως θα τον αφαιρέσω από πρόεδρο στο infobox.--Auslaender (συζήτηση) 07:07, 7 Μαΐου 2014 (UTC)

Αναφορά χορηγών[επεξεργασία κώδικα]

Η αναφορά των χορηγών της φανέλας δεν είναι έμμεση διαφήμιση; Είναι εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο;--Auslaender (συζήτηση) 19:14, 3 Νοεμβρίου 2014 (UTC)

Υπάρχει λήμμα στην αγγλική ΒΠ, το οποίο είναι αστεράτο (αξιόλογο, προβεβλημένο) και σε αυτό αναφέρονται τα εξής: en:Premier_League#Sponsorship. Υπάρχει και αυτό en:English football sponsorship. --IM-yb (συζήτηση) 13:28, 9 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Πρώτος αγώνας[επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με δημοσίευμα που μόλις διάβασα, αναφέρεται ως πρώτος αγώνας της ΑΕΚ άλλος, προγενέστερος από αυτόν του άρθρου. Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Ατρόμητο με τελικό σκορ 1-1 τον Οκτώβριο του 1924. Πηγή SDNA. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να διασταυρωθεί ώστε να ακολουθήσει αλλαγή στο άρθρο. Ή μήπως επαρκεί η εν λόγω πηγή? --MedMan (συζήτηση) 12:35, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Παραθέτω επί του θέματος δύο ακόμα πηγές, μια ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς και ένα δημοσίευμα του τύπου της εποχής (Περιοδικό Αθλητική Επιθεώρηση, τεύχος Οκτωβρίου 1924) με την είδηση. Θεωρώ πλέον, ιδίως με την δεύτερη πηγή, επαρκώς τεκμηριωμένη την παραπάνω πληροφορία και θα κάνω την αλλαγή μόλις βρω λίγο παραπάνω χρόνο (ή θα την κάνει όποιος με... προλάβει). --MedMan (συζήτηση) 08:02, 2 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Μεταφορά λίστας με ξένους παίκτες για μελλοντική χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Ο κατάλογος με όλους τους ξένους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (150+ που σε 10 χρόνια θα υπερβεί τους 200) αποτελεί στοιχείο εγκυκλοπαιδικότατο και για πολλούς χρήστες εξαιρετικά ενδιαφέρον. Η θέση του όμως δεν είναι στο βασικό λήμμα για το ποδοσφαιρικό τμήμα (πόσο μάλλον στην ενότητα Ιστορικά πρόσωπα), όταν σε αυτό δεν αναφέρονται παρά ελάχιστοι γενικά παίκτες, ενώ εκείνος είναι πλήρης. Τα στοιχεία μεταφέρονται επομένως αυτούσια στην παρούσα σελίδα Συζήτησης, αφήνοντας μόνον έναν σύνδεσμο εκεί, ώστε να είναι προσβάσιμα από κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη αλλά και να αποφορτιστεί το λήμμα. Κάλλιστα θα μπορεί να δημιουργηθεί ένα άλλο σε μορφή καταλόγου, όπου θα μεταφερθούν τα εδώ και θα προστεθούν επιπλέον στοιχεία για κάθε ξένο παίκτη, όπως χρονιές παρουσίας, θέση που αγωνίστηκε και συμμετοχές/τέρματα. Σημειωτέον ότι για αντιπαραβολή και τυχόν συμπληρώσεις υπάρχει αυτός ο σύνδεσμος για το RSSSF: Foreign Players in Greece since 1959/60, ο οποίος έχει πάντως να ενημερωθεί από το 2005.

--Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 03:09, 18 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Καταβολές συλλόγου[επεξεργασία κώδικα]

http://www.mixanitouxronou.gr/enas-opados-tis-besiktas-erevnise-tin-istoria-tis-agapimenis-tou-omadas-ke-vrike-tin-aek-ke-ton-paok-mia-politiki-istoria-podosferou-ke-i-megali-peripetia-ton-romion-tou-pera/

--178.128.180.35 20:23, 2 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ 1971[επεξεργασία κώδικα]

Για ονομα του θεου αφαιρεστε το ανεπισημο σουπερ καπ απο τους τιτλους.Ιδια μπαρουφα με το σουπερ καπ 1980 στο λημμα του Ολυμπιακου

Από τους τίτλους του συλλόγου σαφώς και πρέπει να σβηστεί, καθότι δεν υπήρξε επίσημη διοργάνωση. Δεν θα συμφωνούσα όμως να σβηστεί και από το λήμμα ένα γεγονός που έλαβε χώρα και κατεγράφη από αξιόπιστες πηγές. Εδώ φιλοξενούνται σε λήμματα (και στις ξένες βικιπαίδειες) σημαντικοί φιλικοί αγώνες.
Θεωρώ ως καλύτερη λύση να παραμείνει στο άρθρο σε μία απλή πρόταση-αναφορά, με την υποσημείωση ότι η διοργάνωση ήταν ανεπίσημη. Ομοίως στα αντίστοιχα άρθρα και τα Σούπερ Καπ του 1970 (Παναθηναϊκός – Άρης 2-1) και 1980 (Ολυμπιακός - Καστοριά 4-3). Ως μέρος της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και αφού κατεγράφησαν από τον τύπο της εποχής, θα ήταν σκόπιμο να τύχουν κάπου και υπό κάποια μορφή φιλοξενίας και τα "φιλικά" Σούπερ Καπ του 1948 (ΠΑΟ-Ολυμπιακός) και του 1976 (ΠΑΟΚ-Ηρακλής). --MedMan (συζήτηση) 19:59, 24 Απριλίου 2018 (UTC)