Συζήτηση:Ήπειροι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.

Δεν ξερω αν ειναι σωστη η διακριση που εκανα και τα ονοματα που χρησιμοποιησα. Οταν μου δωθει πρασινο φως θα προχωρησω στην συγγραφη και των δυο αρθρων. --Nakos2208 13:46, 29 Μαΐου 2005 (UTC)

όχι δεν είναι καλή αυτού του είδους η διάκριση με ενικό και πληθυντικό (τα πρότυπα της βικιπαίδειας συνιστούν την χρήση του ενικού και του πληθυντικού μόνο σε περίπτωση που υπάρχει ισχυρός λόγος (αν η χρήση είναι πάντα μόνο στον πληθυντικό ή συχνά σε ονόματα κατηγοριών). θα πρότεινα τα ονόμοτα Ήπειρος (Ελλάδα) και Ήπειρος. --Lucinos 14:05, 29 Μαΐου 2005 (UTC)

Βασικα λαθος μου που δεν ανεφερα τα ονοματα οπως θα σχηματιστουν. Το ενα ειναι Ήπειρος (Ελλάδα) και το αλλο ειναι Ήπειρος (γη). Αν πατησεις την επεξεργασια και δεις τον κωδικα θα δεις οτι εμφανιζονται τα ονοματα που θα γινουν αρθρα. Τι λετε τωρα? --Nakos2208 14:35, 29 Μαΐου 2005 (UTC)Βασικά επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των συνδέσεων που οδηγούν εδώ αφορούν την ελληνική Ήπειρο και αναμένεται να γίνουν περισσότερες, καλύτερα να είναι Ήπειρος (για την Ελλάδα), Ήπειρος (αποσαφήνιση), Ήπειρος (γεωγραφία). Στην κορυφή του Ήπειρος θα γράφει:

Το άρθρο αφορά το γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας Ήπειρος. Για άλλες χρήσεις της λέξης κοιτάξτε εδώ.

Δεν χρειάζεσαι κανένα πράσινο φως για να γράψεις. Γράφε όσο πιο πολύ μπορείς και αν κρίνει κάποιος ότι χρειάζεται το διορθώνει. —Geraki μήνυμα2005-05-29 T 19:30 Z


Προσπάθησα να ξεκινήσω ένα άρθρο για τη Βόρεια Ήπειρο από τα γεγονότα της εποχής των Βαλκανικών πολέμων και ύστερα αλλά διαπίστωσα ότι το άρθρο διαγράφηκε καθώς και η παραπομπή προς το άρθρο από το κυρίως άρθρο για την Ήπειρο . Θα ήθελα να μάθω το γιατί . Καταλαβαίνω ότι είναι λεπτό θέμα και υπάρχει ο φόβος "εθνικιστικής έπαρσης" αλλά δεν παύει να είναι ιστορικό γεγονός ο Βορειοηπειρωτικός Αγώνας (όπως ο Μακεδονικός Αγώνας) . Το ότι είχε ατυχή κατάληξη δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον ξεχάσουμε . Τι λέτε ; Γιώργος

(Υ.Γ. Τα στοιχεία που παίρνω είναι , βασικά , από μια έκδοση της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του 1997 , τα οποία θεωρώ ακριβή γιατί δε νομίζω να θέλει ο Ελ. Στρατός να εκτεθεί διεθνώς για παραχάραξη της Ιστορίας )

εχεις δικιο γιωργο. μπορεις να προχωρησεις στη συγγραφη του αρθρου βαση των πηγων που διαθετεις. --Nakos2208 13:22, 8 Ιουνίου 2006 (UTC)

Μετακίνηση[επεξεργασία κώδικα]

τι θα γίνει ρε παιδιά, συνέχεια θα το μετακινούμε το άρθρο; Χρήστης:ManosHacker εσύ που έκανες την τελευταία μετακίνηση, πού έχει συζητηθεί η δόκιμη ονομασία, εδώ δεν βλέπω τίποτα που να στηρίζει τον τίτλο στον πληθυντικό--Γιαγκούλας 14:53, 7 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Αυτή είναι η πιο σταθερή σαφής μορφή που μπορεί να έχει η ονομασία του άρθρου, χωρίς να εισάγει επιπλέον ανάγκες αποσαφήνισης. Το έχουμε συζητήσει εκτενώς, δεν θυμάμαι πού αυτή τη στιγμή. Αν πράγματι σε ενοχλεί, να ψάξω να βρω τα πρακτικά της κουβέντας.   ManosHacker 16:09, 7 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Λοιπόν: [1] και [2]. Αν δεις, το Ήπειρος (γεωγραφία) αποφασίστηκε να σβηστεί. Καλά θα είναι και να γυρίσουν στη σωστή ονοματοδοσία οι ανακατευθύνσεις με την επανάληψη της διαγραφής του.   ManosHacker 16:20, 7 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

ευχαριστώ--Γιαγκούλας 16:27, 7 Ιανουαρίου 2012 (UTC)