Πριγκίπισσα Λουίζα της Νάπολης και της Σικελίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Πριγκίπισσα Λουίζα της Νάπολης και της Σικελίας
Joseph Dorffmeister 001.jpg
Γέννηση
Νάπολη
Θάνατος
Βιέννη
Σύζυγος Φερδινάνδος Γ΄, Μέγας Δούκας της Τοσκάνης
Τέκνα Λεοπόλδος Β΄, Μέγας Δούκας της Τοσκάνης, Μαρία Θηρεσία της Αυστρίας και Francesco Leopoldo d'Asburgo-Lorena
Γονείς Φερδινάνδος Α΄ των Δύο Σικελιών και Μαρία Καρολίνα της Αυστρίας
Αδέλφια Maria Anna of Naples and Sicily, Princess Maria Cristina Amelia of Naples and Sicily, Maria Clotilde of Naples and Sicily, Μαρία Θηρεσία της Νάπολης και της Σικελίας, Maria Isabelle of Naples and Sicily, Maria Amalia of Naples and Sicily, Princess Maria Antonia of Naples and Sicily, Maria Cristina of Naples and Sicily, Maria Henrietta of Naples and Sicily, Φραγκίσκος Α΄ των Δύο Σικελιών, Carlo, Duke of Calabria, Prince Gennaro of Naples and Sicily, Prince Giuseppe of Naples and Sicily, Prince Alberto of Naples and Sicily και Λεοπόλδος του Σαλέρνο

Πρηγκίπισσα Λουίζα της Νάπολης και της Σικελίας (27 Ιουλίου 1773 - 19 Σεπτεμβρίου 1802) πριγκήπισσα της Νάπολης και της Σικελίας και σύζυγος του τρίτου μεγάλου Αψβούργου δούκα της Τοσκάνης. Έβδομο παιδί του βασιλιά Φερδινάνδου Α΄ των Δύο Σικελιών και της συζύγου του Μαρίας Καρολίνας της Αυστρίας αδελφής της βασίλισσας της Γαλλίας Μαρίας Αντουανέτας.

Στις 15 Αυγούστου 1790 παντρεύτηκε τον πρώτοξάδελφο της αρχιδούκα Φερδινάνδο της Αυστρίας στην Φλωρεντία, την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, στην οποία ήταν μεγάλος δούκας απο την αρχή της χρονιάς. Το ζεύγος βασίλευσε στην Τοσκάνη έως το 1801, οπότε εξαναγκάστηκαν απο τον Ναπολέοντα να καταφύγουν στην Ετρουρία. Στην συνέχεια κατέφυγαν στην Βιέννη όπου ήταν αυτοκράτορας ο μεγαλύτερος κουνιάδος της Φραγκίσκος Β΄. Με τον Φερδινάνδο έκανε τρία παιδιά, καθώς πέθανε πάνω στην γέννα του τελευταίου:

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Commons logo
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Princess Luisa of Naples and Sicily της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).