Παναγιώτης Σπυρόπουλος (πολιτικός)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Σερρών
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
3 Σεπτεμβρίου 2019
ΠροκάτοχοςΓιάννης Μωυσιάδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
1 Σεπτεμβρίου 2014
Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Περίοδος
5 Μαρτίου 2017 – 31 Αυγούστου 2019
ΠροκάτοχοςΑντώνης Γυφτόπουλος
ΔιάδοχοςΒενιαμίν Καρακωστάνογλου
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1966, Προβατάς Σερρών
ΕθνότηταΈλληνας
ΥπηκοότηταΕλλάδα
Πολιτικό κόμμαΝέα Δημοκρατία
ΣπουδέςΔΠΘ
ΕπάγγελμαΔικηγόρος
Ιστοσελίδαwww.spyropoulosp.gr

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Προβατάς Σερρών, 1966) είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, Αντιπεριφερειάρχης Σερρών από το 2019.[1] Προηγουμένως, διετέλεσε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (2017-19), όντας ο πρώτος εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εκλεγόμενος περιφερειακός σύμβουλος στις Σέρρες από το 2014.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στον Προβατά Σερρών και αποφοίτησε από τη νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ ασκεί τη δικηγορία από το 1996. Από το 2002 ως το 2005 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, όπου επανεξελέγη στις αρχαιρεσίες του 2014. Από το 2006 μέχρι σήμερα έχει εκλεγεί τρεις φορές πρόεδρος του δ.σ. του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας των Δικηγόρων Σερρών (Λ.Ε.Α.Δ.Σ.), ενώ σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και συμμετείχε σε διαφόρους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης των Σερρών (Εύξεινος Λέσχη Σερρών, Σύλλογος Πελοποννησίων Ν. Σερρών, Αθλητικός Σύλλογος Ποντίων και στον Σερραϊκό Όμιλο Αντισφαίρισης ως Πρόεδρος).

Είναι στέλεχος της Σούπερ Λιγκ Ελλάδος, μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1981 με συνεχή παρουσία στις κομματικές οργανώσεις (ΜΑΚΚΙ, ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ), ενώ διετέλεσε Συντονιστής Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κόμματος από το έτος 2004 έως το 2009. Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με τον συνδυασμό με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και έλαβε 9.500 ψήφους ως νέος υποψήφιος, ενώ στην πόλη των Σερρών ήρθε πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Απόστολου Τζιτζικώστα και στις 5 Μαρτίου 2017 με ευρύτατη αποδοχή Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας[2], ο πρώτος εκτός περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης που καταλαμβάνει αυτήν την θέση, ενώ επανεξελέγη με την ίδια παράταξη στις εκλογές του Μαΐου του 2019 και του Οκτωβρίου του 2023.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]