Νικόλαος Β΄ Σαιντ Ομέρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Νικόλαος Β΄ ντε Σαιντ-Ομέρ
Γέννηση 1258
Θάνατος 1294
Οικογένεια
Σύζυγος Μαρία της Αντιόχειας
Άννα Κομνηνή Δούκαινα
Γονείς Μπέλα ντε Σαιντ-Ομέρ και Μπον ντε Λα Ρος

Ο Νικόλαος Β΄ ντε Σαιντ-Ομέρ ήταν ηγεμόνας της Θήβας (1258 - 1294) πρωτοστράτορας και Βάϊλος του Πριγκιπάτου της Αχαΐας (1287 - 1289). Καταγόταν από την Φλαμανδική οικογένεια των Σαιντ-Ομέρ, καστελλάνων του Σαιντ-Ομέρ (γαλλικά: Saint-Omer) και του Φωκεμπέργκ (γαλλικά: Fauquembergue), ηγεμόνων της Θήβας. Ήταν γιος του Μπέλα Σαιντ-Ομέρ και της Μπόνι ντε λα Ρος, αδέλφια του ήταν οι Όθων και Ιωάννης. Ήταν παντρεμένος σε πρώτο γάμο με την Μαρία κόρη του Βοημούνδου της Αντιοχείας και σε δεύτερο γάμο με την Άννα Δούκαινα-Κομνηνού.

Το 1287 μετά τον θάνατο του Γουλιέλμου ντε λα Ρος διορίσθηκε στην θέση του βάιλος του Πριγκιπάτου, οχύρωσε τη Μεσσηνία χτίζοντας το Κάστρο του Ναυαρίνου[1]. Στην Θήβα οχύρωσε τον λόφο της Καδμείας και έχτισε τον "Πύργο του Σαιντ-Ομέρ", όπως είναι γνωστός σήμερα, όπου ήταν και η κατοικία του. Απεβίωσε το το 1294.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Setton, Kenneth M. (general editor) A History of the Crusades: Volume II — The Later Crusades, 1189 – 1311. Robert Lee Wolff and Harry W. Hazard, editors. University of Wisconsin Press: Milwaukee, 1969.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Δήμος Πύλου-Νέστορος, Φραγκοκρατία, ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2013
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Nicholas II of Saint Omer της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).