Κατάλογος χαρακτήρων Sailor Moon

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι πρωταγωνίστριες της σειράς, όπως εμφανίστηκαν στην σειρά Sailor Moon (1992).

Η σειρά manga Sailor Moon περιλαμβάνει ένα εκτενές καστ χαρακτήρων που δημιουργήθηκαν από την Ναόκο Τακεούτσι. Η σειρά τοποθετείται στο Τόκιο της Ιαπωνίας, όπου σχηματίζονται οι Sailor Soldiers (セーラー戦士, Sērā Senshi), μία ομάδα κοριτσιών με μαγικές ικανότητες, με σκοπό να πολεμήσουν μία σειρά ανταγωνιστών που θέλουν να κατακτήσουν τη Γη, το Ηλιακό Σύστημα και τον Γαλαξία. Κάθε Soldier μεταμορφώνεται, φορώντας μια στολή με τα δικά της μοναδικά χρώματα και στοιχειακή δύναμη. Οι δέκα Sailor Soldiers έχουν τα ονόματα των πλανητών του Ηλιακού Συστήματος, με εξαίρεση τη Γη, αλλά με την συμπερίληψη της Σελήνης. Ενώ πολλοί χαρακτήρες έχουν ανθρώπινη μορφή με υπερφυσικές δυνάμεις και μαγικές ικανότητες, άλλοι είναι ανθρωπομορφικά ζώα και εξωγήινες μορφές ζωής.[1]

Η σειρά ακολουθεί την Sailor Moon του τίτλου, τον αγαπημένο της Tuxedo Mask (Μασκοφόρο), και τις φύλακές της: τις Sailors Mercury (Ερμή), Mars (Άρη), Jupiter (Δία), και Venus (Αφροδίτη). Αργότερα, στην ομάδα τους προστίθεται η Chibiusa (κόρη των Sailor Moon και Tuxedo Mask από το μέλλον) και άλλες φύλακες, οι: Sailors Uranus, Neptune, Pluto και Saturn. Οι ανταγωνιστές της σειράς περιλαμβάνουν τους Dark Kingdom, τους Black Moon Clan, τους Death Busters, το Dead Moon Circus και την Shadow Galactica.

Το αρχικό κόνσεπτ της Τακεούτσι ήταν μια ιστορία με τίτλο Codename: Sailor V, στην οποία η Sailor V ανακαλύπτει τις μαγικές της δυνάμεις και προστατεύει τους ανθρώπους της Γης. Αφού με την έκδοση του manga της έγινε πρόταση για μεταφορά σε μορφή anime, η Τακεούτσι άλλαξε την ιστορία, και δημιούργησε δέκα υπερηρωίδες που προστατεύουν τον γαλαξία. Οι μεταφορές του manga σε μορφή anime και live-action περιέχουν κάποιους πρωτότυπους χαρακτήρες, που δημιουργήθηκαν από το επιτελείο παραγωγής και όχι από την Τακεούτσι.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σέιλορ Μουν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προστάτιδα της Αγάπης και της Δικαιοσύνης. Η Ουσάγκι Τσουκίνο, η κεντρική ηρωίδα της σειράς, είναι 14 ετών όταν αποκτά τις μαγικές ιδιότητες του Φεγγαριού. Είναι ένα ξέγνοιαστο και φυσιολογικό κορίτσι, συναισθηματική και συμπονετική. Στους πρώτους κύκλους παρουσιάζεται ανώριμη και κλαψιάρα, στη συνέχεια όμως αποδέχεται τα καθήκοντά της και πολεμά πρόθυμα το κακό, ώστε να προστατεύσει τους αγαπημένους της. Είναι ερωτευμένη με το Μασκοφόρο Ιππότη του Φεγγαρόφωτος (Μαμόρου) που την βοηθά στις μάχες όταν χρειαστεί.

Σέιλορ Ερμής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προστάτιδα του Νερού και της Σοφίας. Η Σέιλορ Ερμής είναι συμμαθήτρια της Ουσάγκι. Είναι ένα ήσυχο κορίτσι που περνά τις ώρες της διαβάζοντας. Είναι ευφυής και ο δείκτης IQ της ξεπερνά το 300. Αν και ντροπαλή, είναι υπεύθυνη στον ρόλο της και πολύ πρακτική. Το όνειρό της είναι να γίνει γιατρός, όπως η μητέρα της. Κατά βάθος είναι ένα ρομαντικό κορίτσι που λατρεύει τα ερωτικά μυθιστορήματα, αν και δε το παραδέχεται. Είναι η έξυπνη της παρέας και παίρνει πάντα μαζί της έναν μίνι υπολογιστή για να τσεκάρει πληροφορίες, όπου και όταν τις χρειαστεί. Κατά βάθος νιώθει απομονωμένη από τις άλλες εξαιτίας της αφοσίωσής της στα μαθήματα. Είναι η σοβαρή και ώριμη της παρέας και με αυτό το χάρισμα καταφέρνει να γίνει φίλη με την απόμακρη και ευαίσθητη Σέιλορ Ποσειδώνα, αφήνοντάς την να τη νικήσει σε αγώνα κολύμβησης. Σύμβολό της είναι το Νερό. Επηρεάζεται από τον πλανήτη Κρόνο. Σημείωση: κανονικά ονομάζεται "Σέιλορ Ερμής" στο ιαπωνικό άνιμε, όμως στην ελληνική εκδοχή αρχικά μεταφράζεται ως "Κρόνος".

Σέιλορ Άρης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προστάτιδα της Φωτιάς και του Πάθους. Η Rei Hino είναι πιο ισχυρή από τις υπόλοιπες (μετά την Sailor Δία) αλλά και μια πολύ γενναία μαχήτρια. Μένει σε έναν ιέρο ναό όπου και διδάσκεται πνευματικές τεχνικές και επικοινωνία με τους θεούς, γι' αυτό είναι συχνά απομονωμένη από την παρέα. Δυναμική και θαρραλέα, συχνά έρχεται σε σύγκρουση με τη Ουσάγκι, την οποία θεωρεί ανίδεη και χαζή, παρ' όλ' αυτά την αγαπάει πολύ. Στα πρώτα επεισόδια παρουσιάζεται σαν το αγοροκόριτσο που κάνει ό,τι τρέλα της έρθει στο μυαλό χωρίς πολλή σκέψη. Στη συνέχεια γίνεται αφοσιωμένη πολεμίστρια και δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα πέρα από τις μάχες. Είναι πολύ κομψή εμφανισιακά αλλά δεν νοιάζεται για τους έρωτες. Έχει ένα φλέρτ με κάποιον ικέτη στην ναό, όμως είναι πολύ εγωίστρια και ανεξάρτητη και έτσι τον απομακρύνει από κοντά της. Επηρεάζεται από τον πλανήτη Άρη.Ο Μασκοφόρος Ιππότης του Φεγγαρόφωτος, είναι "ο τύπος της" και τον διεκδικεί, όμως τελικά παραιτείται για χάρη της φίλης της Ουσάγκι.

Σέιλορ Δίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προστάτιδα της Αστραπής και της Δύναμης. Η Μακότο ξεχωρίζει ανάμεσα στην παρέα γιατί είναι πολύ ψηλή και πολύ δυνατή. Είναι αγοροκόριτσο και αγαπά τη φύση. Οι γονείς της έχουν πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα και έτσι η Μακότο ζεί μόνη στο σπίτι της φροντίζοντας τον εαυτό της. Είναι δραστήρια, κι ασχολείται με γυμναστική, κηπουρική, μαγείρεμα, δουλειές του σπιτιού. Ονειρεύεται να παντρευτεί σε μικρή ηλικία και να ανοίξει ένα ανθοπωλείο ή ζαχαροπλαστείο. Δεν έχει ιδιαίτερο ερωτικό ενδιαφέρον. Επηρεάζεται από τον πλανήτη Δία.

Σέιλορ Αφροδίτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προστάτιδα του Έρωτα και της Ομορφιάς. Η Μινάκο Άινο εμφανίζεται στο τέλος του πρώτου κύκλου της σειράς. Είναι ένα ονειροπόλο κορίτσι που έχει αδυναμία στην γάτα της, τον Άρτεμη. Είναι όμορφη και πολύ συχνά φλερτάρει με πολλά αγόρια. Εξαιτίας όμως των καθηκόντων της δεν μπορεί να κάνει σχέσεις. Ερωτεύεται τον φίλο της από την ομάδα βόλεϊ. Φιλοδοξεί να γίνει τραγουδίστρια της pop και συμμετέχει συχνά σε οντισιόν. Επηρεάζεται από τον πλανήτη Αφροδίτη.

Σέιλορ Πλούτωνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προστάτιδα του Χρόνου και του Χώρου. Η μυστηριώδης Σετσούνα εμφανίζεται ως φύλακας του χρονο-διαδρόμου. Αργότερα θα εμφανιστεί και στη Γη, και θα ζήσει με την παρέα. Είναι απόμακρος χαρακτήρας και σκληρή, όμως έχει προστατευτική διάθεση. Εχει περάσει πολύ χρόνο μόνη της σαν φύλακας του χρονο-διαδρόμου, γι' αυτό έχει συνηθίσει να ζει στη μοναξιά. Έχει την ικανότητα να παγώνει το χρόνο. Επηρεάζεται από τον πλανήτη Πλούτωνα.

Σέιλορ Ποσειδώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προστάτιδα του Ωκεανού και της Διαίσθησης. Η Μισίρου ή Μισέλ, είναι ένα κομψό κορίτσι με ευαισθησίες. Είναι ταλαντούχα βιολονίστρια και ζωγράφος, με την οικονομική στήριξη της οικογένειάς της. Η οικογένειά της δεν εμφανίζεται πουθενά και φαίνεται ότι έχει μετακομίσει στο Τόκιο μαζί με την Σέιλορ Ουρανό. Οι δυό τους, είναι μεγαλύτερες από τις υπόλοιπες Σέιλορ. Στην αυθεντική ιαπωνική εκδοχή έχουν ερωτική σχέση, στις μεταφράσεις όμως παρουσιάζονται δήθεν, ως ξαδέρφες. Η Σέιλορ Ποσειδώνας είναι το ιδανικό πρότυπο πριγκίπισσας σύμφωνα με την Σέιλορ Μουν, καθώς είναι όμορφη, με κομψό ντύσιμο και στυλιζαρισμένα μαλλιά, πλούσια, ανεξάρτητη, καλλιεργημένη, έξυπνη και διακριτική. Ωστόσο, είναι λίγο ψυχρή γενικά και απόμακρη. Αγαπημένο της μέρος είναι το κολυμβητήριο, καθώς το νερό την ηρεμεί. Στο κολυμβητήριο γίνεται φίλη με την Σέιλορ Ερμή, που ανήκει και αυτή στο στοιχείο του νερού. Είναι η μόνη Σέιλορ που γίνεται καλή φίλη της (μετά την Σέιλορ Ουρανό), ενώ με τις υπόλοιπες είναι σε απόσταση. Το μυστικό της όπλο είναι ο Καθρέπτης Νερού, που την βοηθά να έχει προμηνύματα για τον επερχόμενο κίνδυνο. Επίσης έχει το χάρισμα της Διαίσθησης, δηλαδή μπορεί να αισθανθεί αν η ψυχή των άλλων είναι αγνή ή όχι. Επηρεάζεται από τον πλανήτη Ποσειδώνα.

Σέιλορ Ουρανός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προστάτιδα του Ουρανού και της Οργής. Η Χαρούκα είναι ένα ευγενικό κορίτσι που συμπεριφέρεται σαν αγόρι. Είναι συνομήλικη με την σύντροφό της, Σέιλορ Ποσειδώνα, και έχει δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Ονειρεύεται να γίνει οδηγός ράλι, μιας και είναι φοβερή οδηγός. Ντύνεται σαν αγόρι και μιλάει με αγορίστικη φωνή, ενώ έχει στενή προσωπική σχέση με την Σέιλορ Ποσειδώνα. Συνήθως δουλεύουν μαζί, ξεχωριστά από την υπόλοιπη παρέα. Επηρεάζεται από τον πλανήτη Ουρανό.

Σέιλορ Πλούτωνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι μοναδική ανάμεσα στους χαρακτήρες, καθώς έχει καθήκον να προστατεύει την Πόρτα του Χωροχρόνου και κανείς δεν επιτρέπεται να περάσει από εκεί χωρίς άδεια. Το όνομά της είναι Setsuna Meiou. Οι δυνάμεις της σχετίζονται με το χρόνο, τον χώρο, τον κάτω κόσμο και το σκοτάδι. Είναι μία από τους λίγους χαρακτήρες που πρωτοεμφανίστηκαν στην δεύτερη πράξη της σειράς (που ονομάζεται Black Moon στο manga στο Sailor Moon Crystal, και Sailor Moon R στην πρώτη anime σειρά).

Σέιλορ Κρόνος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προστάτιδα του Θανάτου και της Αναγέννησης. Η Χοτάρου είναι ένα μοναχικό αλλά συμπαθητικό κορίτσι. Κόρη ενός τρελού επιστήμονα, όταν ήταν μικρή καταστράφηκε ένα μεγάλο μέρος του σώματός της σε ένα πείραμα του πατέρα της, αλλά δημιουργήθηκε ξανά με τεχνητό τρόπο. Μετά από αυτή την τραυματική εμπειρία, η Σέιλορ Κρόνος έγινε ένα διστακτικό κορίτσι, αλλά ευγενικό. Το μυστικό της όπλο, είναι η δυνατότητα που έχει να καταστρέψει έναν ολόκληρο πλανήτη. Άν όμως το κάνει αυτό, τότε θα πεθάνει κι η ίδια. Επηρεάζεται από τον πλανήτη Κρόνο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Lord, Jessica (5 Μαΐου 2014). «Sailor Moon: Positive Female Role Model Since 1992». Tofugu (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]