Sailor Moon Crystal

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αφίσα της σειράς.

Η Sailor Moon Crystal γνωστή στην Ιαπωνία ως Pretty Guardian Sailor Moon Crystal (ιαπωνικά: 美少女戦士セーラームーンCrystalクリスタル, Χέπμπορν: Bishōjo Senshi Sērā Mūn Kurisutaru) είναι πρωτότυπη anime διαδικτυακή σειρά, μεταφορά της shōjo σειράς manga, Sailor Moon, που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από την καλλιτέχνιδα Ναόκο Τακεούτσι. Η σειρά δημιουργήθηκε για την 20ή επέτειο από τη δημιουργία της πρώτης σειράς.[1]

Η παραγωγή της σειράς έγινε από την Toei Animation και η σκηνοθεσία από Μουνέχισα Σακάι (κύκλοι 1 και 2) και τον Τσιάκι Κον (κύκλος 3, παρόν). Η σειρά ήταν παγκοσμίως διαθέσιμη για streaming στο Niconico από τις 5 Ιουλίου του 2014 μέχρι τις 18 Ιουλίου του 2015. Τα επεισόδια του πρώτου και του δεύτερου κύκλου προβάλλονταν δύο φορές το μήνα.[2][3] Αντί να κάνει remake της σειράς του 1992–97, η Toei προτίμησε να κάνει ένα reboot, το οποίο θα ήταν πιο πιστό στο πρωτότυπο υλικό, παραβλέποντας μεγάλο ποσοστό της πρώτης σειράς anime.[4]

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε πρόωρα στις 30 Ιουνίου του 2014, για να γιορταστούν τα γενέθλια της Usagi την ίδια ημερομηνία.[5][6] Το Μάιο του 2014, η εταιρεία Viz Media απέκτησε τα δικαιώματα για την αγγλόφωνη μεταφορά της σειράς στη Βόρεια Αμερική.[7] Με διαφορετικό συμβόλαιο, το Crunchyroll πρόβαλλε τη σειρά.[8] Η Viz έκανε την πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου στις ως μέρος της γιορτής "Sailor Moon Day" στην έκθεση Anime Expo Convention στο Λος Άντζελες.[9]

Οι δημιουργοί αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την σειρά για 4η σεζόν, αλλά θα ολοκλήρωναν την ιστορία σε ταινίες. Αργότερα κυκλοφόρησαν 2 ταινίες του Sailor Moon Eternal.

Το 2023 κυκλοφόρησε η τελευταία ταινία με το όνομα Sailor Moon Cosmos.[10]

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η νεαρή Usagi Tsukino αφού βοηθάει μία γάτα με το όνομα Luna αργότερα μαθαίνει ότι είναι μία πολεμίστρια Sailor. Με την μαγική της καρφίτσα, η Usagi μπορεί να μετατραπεί στην ηρωίδα Sailor Moon. Σκοπός της είναι να βρει τις άλλες πολεμίστριες Sailor και να να βρουν την χαμένη πριγκίπισσα.

Διαφορές από την πρώτη σειρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Στην 1η σειρά, ο Tuxedo Mask εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της μάχης της Sailor Moon με το Yuma, ενώ στο Crystal εμφανίζεται στο τέλος της μάχης.
  • Στην 1η σειρά, η Ami εμφανίζεται στο επεισόδιο 8, ενώ στο Crystal στο δεύτερο.
  • Στην 1η σειρά, η Usagi θεραπεύει τις αδελφές Ayakashi, ενώ στη δεύτερη τις καταστρέφει.
  • Στην 1η σειρά, ο Mamoru είναι αρκετά μεγαλύτερος από την Usagi, ενώ στο Crystal είναι πιο κοντά της ηλικιακά.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε ακόμη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Mohajer-Va-Pesaran, Daphne (3 Ιουλίου 2014). «Happy birthday, Sailor Moon!». The Japan Times (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  2. «Sailor Moon Crystal Anime Confirmed for 26 Episodes». Anime News Network (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  3. «New Sailor Moon Anime by Toei to Premiere in July». Anime News Network (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  4. 美少女戦士セーラームーン Crystal 公式ファーストビジュアルブック (ιαπωνικά). Kodansha. 22 Αυγούστου 2014. pp. 33–34.
  5. Komatsu, Mikikazu. «"Sailor Moon Crystal" 1st Episode Advance Screening to be Held on June 30». Crunchyroll (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  6. «New Sailor Moon's Premiere Event Excludes Men — Unless Accompanied by Women». Anime News Network (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  7. «Viz Licenses New Sailor Moon Crystal Anime». Anime News Network (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  8. Luster, Joseph. «Crunchyroll to Stream "Sailor Moon Crystal" Anime». Crunchyroll (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  9. «VIZ | VIZ MEDIA CELEBRATES SAILOR MOON DAY AT 2014 ANIME EXPO». www.viz.com. Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  10. «Sailor Moon Cosmos Trailer Shows The Beginning Of The End». GameSpot (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Μαρτίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]