Sailor Venus

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Minako Aino)
Sailor Venus
Χαρακτήρας από Sailor Moon και Codename: Sailor V
Η Μινάκο ως Sailor Venus όπως απεικονίζεται στον τέταρτο κύκλο της σειράς anime (1990s)
Πρώτη εμφάνισηCodename: Sailor V chapter #1: "Sailor V is Born!" (1991)
Δημιουργήθηκε απόΝαόκο Τακεούτσι
Ενσαρκώθηκε απόΑγιάκα Κομάτσου
Εκφωνείται απόΙαπωνικά:
Ρίκα Φουκάμι
Σιζουκα Ίτο (Sailor Moon Crystal)
Αγγλικά:
Σεράμι Λι (μεταγλώττιση Viz)
Στέφανι Μόργκενστερν (μεταγλώττιση DiC)
Έμιλι-Κλερ Μπάρλοου (μεταγλώττιση CWi)
Ελληνικά:
Ράνια Ιωαννίδου (Μεταγλώττιση ΑΝΤ1)
Ματίνα Καρρά (Μεταγλώττιση ΑΝΤ1)
Μαρία Μπονίκου (Μεταγλώττιση ΑΝΤ1)
Σοφία Καψαμπέλη (Μεταγλώττιση STAR)
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoMinako Aino
Ψευδώνυμο(α)Sailor V
Princess Venus
Princess Sailor Venus (PGSM)
ΕίδοςΆνθρωπος
ΦύλοΓυναίκα
ΙδιότηταSailor Senshi
Προστάτιδα της Sailor Moon
Τόπος καταγωγήςShiba Koen, περιοχή Minato, Τόκιο, Ιαπωνία (κατοικία)
Συμμετοχή σε ομάδεςSailor Soldiers
Shadow Galactica (manga)
ΙκανότητεςΧειραγώγηση φωτός
Οικογένεια
ΓονείςΚύριος Aino
Κυρία Aino
ΠαιδιάMina Aino (σε παράλληλο σύμπαν)

Η Minako Aino (ιαπωνικά: 愛野 美奈子, Χέπμπορν: Aino Minako, γνωστή και ως Mina Aino σε κάποιες αγγλόφωνες εκδοχές), ευρύτερα γνωστή ως Sailor Venus (セーラーヴィーナス, Sērā Bīnasu), είναι πλασματική υπερηρωίδα που δημιουργήθηκε από τη mangaka Ναόκο Τακεούτσι ως πρωταγωνίστρια της σειράς manga Codename: Sailor V το 1991 και βασική χαρακτήρας στη σειρά Sailor Moon (1992).

Η Minako έχει είναι η μετενσάρκωση της Sailor Venus, η οποία πολεμά για να προστατεύσει το Ηλιακό Σύστημα από σατανικές δυνάμεις. Αρχικά πολεμά μόνη, αλλά αργότερα γίνεται μέλος των πολεμιστριών Sailor. Είναι η τέταρτη σε σειρά Sailor που εντοπίζει η Usagi Tsukino, παρόλο που είναι η πρώτη που ανακάλυψε τις δυνάμεις της, πριν ακόμη και από την Usagi. Οι δυνάμεις της σχετίζονται με την αγάπη και την ομορφιά, το φως, και μία χρυσή μεταλλική αλυσίδα. Στο manga και τα δυο anime όπου εμφανίζεται ονειρεύεται να να γίνει διάσημο ποπ είδωλο, ενώ στη live-action ταινία είναι ήδη γνωστή διασημότητα.

Πρωτοεμφανίζεται και πρωταγωνιστεί στο πολύ μικρότερου μεγέθους manga της Τακεούτσι, Codename: Sailor V, το οποίο είναι η βάση του sequel Sailor Moon. Σε αυτό (και στο πρωιμότερο κομμάτι της Sailor Moon) χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Sailor V (セーラーV Sērā V), συντομογραφία για το "Venus", και έχει δικό της υπόβαθρο. Αργότερα, συμπρωταγωνιστεί με τη Rei Hino σε μία σπέσιαλ ιστορία μικρού μήκους με τίτλο Rei and Minako's Girls School Battle.[1]

Εμφάνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η βασική Soldier ταυτότητα της Minako είναι αυτή της Sailor Venus. Φορά μια ναυτική στολή με πορτοκαλί, κίτρινες, κόκκινες και μπλε λεπτομέρειες. Τα παπούτσια της είναι μποτάκια μέχρι τους αστραγάλους. Στο manga, τη live-action σειρά και στο Sailor Moon Crystal φοράει μια αλυσίδα-αξεσουάρ γύρω από τη μέση της, που ονομάζεται Wink Chain, το όποίο ενίοτε χρησιμοποιεί και ως όπλο.

Της έχουν δοθεί διαφορετικοί τίτλοι σε διάφορες σειρες, συμπεριλαμβανομένων των Πολεμίστριας της Αγάπης,[2] Πολεμίστριας της Αγάπης και της Ελπίδας[3] και Πολεμίστριας της της Αγάπης και την Ομορφιάς.[4] Η προσωπικότητά της δεν αλλάζει όταν είναι στην "απλή" της μορφή, ωστόσο για να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της πρέπει μα μεταμορφωθεί σε Sailor Venus.[5]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Manga Reader». Manga Rock - Online Manga Reader (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2019. 
  2. Takeuchi, Naoko (July 6, 1994). "Act 23". Pretty Soldier Sailor Moon vol. 7. Kodansha. ISBN 4-06-178781-0.
  3. Super Revue Musical Show του 2001.
  4. Pretty Guardian Sailor Moon Act 17.
  5. Allison, Anne (2000). "A Challenge to Hollywood? Japanese Character Goods Hit the US". Japanese Studies. Routledge. 20 (1): 67–88. doi:10.1080/10371390050009075.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]