Κατάλογος καλτ βιντεοπαιχνιδιών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ακολουθεί κατάλογος με βιντεοπαιχνίδια που έχουν χαρακτηριστεί ως καλτ.

Δεκαετίες 1970 και 1980[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1979
1981
1984
1986
1987
1988
1989

Δεκαετία 1990[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1990
1991
1992
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999

Δεκαετία 2000[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009

Δεκαετία 2010[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «A cult classic on the Atari 400 & 800 computers». «Star Raiders». Phosphor Dot Fossils. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Απριλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2008. 
  2. D'Silva, Roy (4 Απριλίου 2007). «History of Video Games». Buzzle.com. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2009. 
  3. Parish, Jeremy. (2009). «The Coming RPG Storm: The Dark Spire». 1UP.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2009. 
  4. «Tour the planet: Boulder Dash - Rocks! new trailer». 16 Δεκεμβρίου 2007. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Απριλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2008. 
  5. http://www.theweek.co.uk/games/46057/kid-icarus-flies-again-best-nintendo-game-years.  Missing or empty |title= (βοήθεια)
  6. https://www.eldiario.es/hojaderouter/La_abadia_del_crimen-Juan_Delcan-Paco_Menendez-videojuego_0_642186348.html
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5 7,6 7,7 7,8 «Top 10 cult classics». 1UP.com. 22 Ιουνίου 2005. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Μαΐου 2016. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2008. 
  8. «Previews: Bionic Commando». 1UP.com. 6 Μαρτίου 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Ιουνίου 2011. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2008. 
  9. Tom Goldman (19 Ιουνίου 2010). «Kojima To Unveil "Massive PS3 Exclusive" at TGS 2010». The Escapist. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2011. 
  10. Ian Erickson. «Game of The Week: Herzog Zwei». GameSpy. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Μαρτίου 2012. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2011. 
  11. 11,0 11,1 11,2 11,3 11,4 John Perkowski (11 Φεβρουαρίου 2010). «The Five Cult Video Games that will never get their due». 1UP.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2012. 
  12. «Atlus Set To Release River City Ransom Ex». GameZone. 14 Μαΐου 2003. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2011. 
  13. [1][νεκρός σύνδεσμος]
  14. Place Of Residing Evil: Looking Back At Capcom’s Original Survival Horror Αρχειοθετήθηκε 4 November 2016 στο Wayback Machine., Game Informer
  15. http://www.technobuffalo.com/2016/05/27/nintendo-startropics-virtual-console/
  16. http://www.concrete-online.co.uk/retro-column-the-secret-of-monkey-island/
  17. http://uproxx.com/gammasquad/2015/07/10-battletoads-facts-how-to-skip-hard-levels/
  18. Kohler, Chris (30 November 2007). «Japan VC: Metal Slader Glory, Treasure Hunter G» (στα αγγλικά). Wired. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 December 2016. https://web.archive.org/web/20161222081652/https://www.wired.com/2007/11/japan-vc-metal/. Ανακτήθηκε στις 2 September 2018. 
  19. https://www.syfy.com/syfywire/cult-hit-90s-game-toejam-earl-could-come-back-life-thanks-kickstarter
  20. http://www.adventureclassicgaming.com/index.php/site/reviews/388/
  21. 21,00 21,01 21,02 21,03 21,04 21,05 21,06 21,07 21,08 21,09 21,10 21,11 21,12 21,13 Matt Kim (25 Μαΐου 2016). «'Alan Wake' and the 9 Other Cult Video Games You Need to Play». Inverse. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  22. 22,0 22,1 22,2 22,3 22,4 David Sanchez (17 Απριλίου 2012). «Cult Video Games - Part 1: Unique Video Games to Achieve Cult Status». Altered Gamer. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  23. 23,0 23,1 23,2 23,3 23,4 23,5 23,6 23,7 David Lozada (23 Ιουλίου 2018). «Cult Classic Video Games That No One Bought». GameRevolution. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  24. 24,0 24,1 24,2 24,3 24,4 David Sanchez (17 Απριλίου 2012). «Cult Video Games - Part 2: Obscure Titles and Old-school Nintendo Video Games». Altered Gamer. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  25. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 16». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  26. «The 2D 90s RPG That Changed Gaming» (στα αγγλικά). Motherboard. 2014-09-16. https://motherboard.vice.com/en_us/article/pgazzb/earthbound. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  27. «Cult classic 'Earthbound' launches today on Wii U». The Verge. https://www.theverge.com/2013/7/18/4534994/cult-classic-earthbound-launches-today-on-wii-u. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  28. «EarthBound: So what's the big deal?». destructoid. https://www.destructoid.com/earthbound-so-what-s-the-big-deal--258465.phtml. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  29. Jose "AWPerative" Alvarez (16 Ιουνίου 2016). «Whatever Happened To: Jazz Jackrabbit». DVS Gaming. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2017. 
  30. Mike "Scrimshaw" Potts (7 Ιουλίου 2011). «Bungie Day Brings Marathon to the iPad». Mishmash Magazine. 
  31. David Chen (14 Δεκεμβρίου 2005). «Retroactive: Kojima's Productions». 1UP.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Δεκεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2011. 
  32. «Tempest 2000 - This amazingly fast and unique 3D Shooter has since become a cult classic and lived in versions of the arcade original and sequels which are based on the orginal 3D format». gamesyouloved.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2018. 
  33. «Wild Guns Review – IGN». ign.com. 13 Ιουλίου 2010. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2015. 
  34. https://m.youtube.com/watch?v=Tr1j0mks4Rg
  35. Szczepaniak, John. «Hardcore Gaming 101: Kenji Eno's WARP and the D Legacy». www.hardcoregaming101.net. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Ιουλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2016. 
  36. Schramm, Mike (22 Νοεμβρίου 2011). «Desert Bus classic gets an iOS port, for charity's sake; AaAaAA!!! coming too». Engadget. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2018. 
  37. David Coller (October 30, 1994), CD-ROM REVIEW : The Endless Cosmology of Kyoto Los Angeles Times
  38. https://www.eurogamer.net/articles/2016-01-16-i-have-no-mouth-and-i-must-scream-comes-to-mobile
  39. «Tactics Ogre: Let Us Cling Together Review». Ανακτήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2017. 
  40. 40,0 40,1 40,2 «Archived copy». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2016. 
  41. Jim Sterling (7 Απριλίου 2011). «Cult PC game Neverhood being pitched as a mobile title». Destructoid. 
  42. Cameron Ward (28 Νοεμβρίου 2013). «Cult PC game Throwback Thursday: Toonstruck Review title». Gamenesia. 
  43. «Underdogs: six forgotten classics from PC gaming history». Geek Squad. 15 Ιουλίου 2016. 
  44. «Going in with a bang – the best debuts in the history of gaming». GAMEPRESSURE.COM. 25 Δεκεμβρίου 2015. 
  45. http://gearburn.com/2016/01/fallout-1-reviewing-the-classics/
  46. 46,0 46,1 46,2 46,3 46,4 46,5 46,6 46,7 46,8 Brandon Sheffield (22 Δεκεμβρίου 2010). «Gamasutra's Best Of 2010: Top 5 Cult Games». Gamasutra. Ανακτήθηκε στις 21 Μαρτίου 2011. 
  47. http://diehardgamefan.com/2010/09/09/15-years-of-the-sony-playstation-15-fun-games-you-might-have-missed/
  48. 48,0 48,1 Luke Reilly (13 Μαΐου 2012). «5 More Video Game Industry One-Hit Wonders». IGN. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  49. 49,0 49,1 Robert Kojder (5 Αυγούστου 2013). «10 Cult Gaming Classics That Deserved Mainstream Success - Page 3». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  50. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 7». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  51. Justin Page (6 Δεκεμβρίου 2012). «LSD: Dream Emulator, A Game That Conveys The Weirdness of Dreams». 
  52. «Soundtrack to cult video game LSD: Dream Emulator receives remaster». Arama! Japan. 12 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  53. 53,0 53,1 Robert Kojder (5 Αυγούστου 2013). «10 Cult Gaming Classics That Deserved Mainstream Success - Page 2». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  54. https://jayisgames.com/review/sanitarium.php
  55. Jenny Major/Kevin (1 Μαρτίου 2012). «Retro Gaming Session: Suikoden II». GPXGaming. 
  56. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2019. 
  57. https://www.giantbomb.com/profile/spookybear/lists/cult-games-to-play/360555/
  58. https://mobile.twitter.com/retro_ko/status/1061011843911565312
  59. Davi (1 Νοεμβρίου 2012). «THE LONGEST JOURNEY Series Gets Revived!». UnleashTheFanboy. 
  60. 60,0 60,1 Stewart Shearer (14 Φεβρουαρίου 2011). «The 19 Best Underrated Games». GamePro. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Νοεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2011. 
  61. Chris Dahlen (23 Αυγούστου 2005). «Planescape: Torment». The Escapist. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Αυγούστου 2009. Ανακτήθηκε στις 19 Αυγούστου 2011. 
  62. Don Reisinger (16 Νοεμβρίου 2010). «Shenmue creator wants to make a third title». CNET.com. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2011. 
  63. 63,0 63,1 63,2 63,3 63,4 63,5 63,6 Dave Parrack (11 Ιουλίου 2012). «6 Cult Japanese Video Games Still Worth Playing». MUO Gaming. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  64. Andrew Park (8 Οκτωβρίου 2004). «System Shock 2 Retrospective». GameSpot. Ανακτήθηκε στις 17 Αυγούστου 2011. 
  65. Ackerman, Dan (13 Φεβρουαρίου 2013). «Cult classic PC game System Shock 2 getting rereleased». CNET. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2013. 
  66. Robert Kojder (5 Αυγούστου 2013). «10 Cult Gaming Classics That Deserved Mainstream Success - Page 6». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  67. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 6». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  68. «Deus Ex Creators Talk 15th Anniversary». IGN. 26 Ιουνίου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  69. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 10». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  70. Ozzie Mejia (12 Νοεμβρίου 2014). «The Legend of Zelda: Majora's Mask - explaining its cult following». Shacknews. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  71. Victor Luckerson (3 Μαρτίου 2017). «The Cult of 'Zelda: Majora's Mask'». The Ringer. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  72. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 13». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  73. Stuart, Keith (2014-01-21). «The 30 greatest video games that time forgot – part two» (στα αγγλικά). The Guardian. ISSN 0261-3077. https://www.theguardian.com/technology/gamesblog/2014/jan/21/30-greatest-video-games-that-time-forgot-part-two. Ανακτήθηκε στις 2017-08-21. 
  74. Chris Kohler (12 Σεπτεμβρίου 2013). «The Obscure Cult Game That's Secretly Inspiring Everything». Wired. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  75. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 9». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  76. [2]
  77. Robert Kojder (5 Αυγούστου 2013). «10 Cult Gaming Classics That Deserved Mainstream Success - Page 10». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  78. Robert Kojder (5 Αυγούστου 2013). «10 Cult Gaming Classics That Deserved Mainstream Success - Page 5». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  79. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 21». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  80. Kyle MacGregor Burleson (28 Απριλίου 2013). «WayForward to bring Shantae to Nintendo 3DS in June». Destructoid. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  81. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 19». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  82. «Top 10: Why We Still Play». IGN. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαρτίου 2008. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2019. 
  83. Nacisse, Evan. «Cult Classic "Beyond Good & Evil" Coming Back as HD Downloadable Release». IFC. Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2010. 
  84. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 6». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  85. 85,0 85,1 85,2 WatchMojo
  86. Luke Plunkett (11 Φεβρουαρίου 2011). «Cult PC Game Being Remade For The 3DS». Kotaku. 
  87. Chieng, Kevin. «PS2 Classic Katamari Damacy Rolling to US PSN on April 30». Gametrailers.com. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2013. 
  88. Zak Wojnar (14 Σεπτεμβρίου 2016). «The 20 Best Super Mario Games Of All Time, Ranked». ScreenRant. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  89. «Vampire: Bloodlines Achieves True Immortality, Hits Patch 9.0». Nathan Grayson. 
  90. «The II Weirdest Games in the World». The Telegraph. 
  91. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 4». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  92. «Nintendo World Report's Greatest GameCube Games». Ανακτήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2014. 
  93. [3]
  94. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 11». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  95. Ashcraft, Brian. «New Game Killer Is Dead Isn't a Sequel to Cult Hit Killer7». Altered Gamer. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2013. 
  96. Sanchez, David. «Killer7: Is It Still Playable?». Kotaku. Ανακτήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2014. 
  97. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 16». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  98. Dutton, Fred. «The Cult of Psychonauts». Eurogamer. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2013. 
  99. Hopkins, Tom. «Double Fine's Cult Classic Psychonauts Hitting PSN Next Week». NowGamer. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2013. 
  100. Robert Kojder (5 Αυγούστου 2013). «10 Cult Gaming Classics That Deserved Mainstream Success - Page 7». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  101. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 5». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  102. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 15». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  103. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 10». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  104. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 3». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  105. 105,0 105,1 105,2 105,3 105,4 105,5 105,6 105,7 105,8 Raymond Porreca (26 Φεβρουαρίου 2014). «The Top Ten Cult Classics of the Last Generation». Entertainment Buddha. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  106. [4]
  107. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 18». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  108. Robert Kojder (5 Αυγούστου 2013). «10 Cult Gaming Classics That Deserved Mainstream Success - Page 11». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  109. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 2». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  110. Reeves, Ben. «Cult Classics – Mirror's Edge». GameInformer. Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2013. 
  111. «EA's media briefing: Mirror's Edge 2, Star Wars: Battlefront, and Peggle 2». Metro. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2013. 
  112. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 8». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  113. Gaston, Martin. «Classic cult JRPG Persona 4 could be coming to PS3». Ανακτήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2014. 
  114. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 11». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  115. Yin-Poole, Wesley. «The World Ends With You sequel hinted at». Eurogamer. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2013. 
  116. «off (game) on Tumblr». www.tumblr.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2018. 
  117. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 15». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  118. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 5». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  119. [5]
  120. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 20». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  121. [6]
  122. [7]
  123. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 17». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  124. Kartik Mudgal (13 Μαρτίου 2012). «Alan Wake sells 2 million units, game is a "cult classic"». Gaming Bolt. Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2012. 
  125. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 9». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  126. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 8». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  127. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 3». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  128. Will Herring (13 Μαΐου 2010). «When You're Strange: The Story of Deadly Premonition». GamePro. Archived from the original on 15 Ιουλίου 2010. Ανακτήθηκε στις 21 Μαρτίου 2011. CS1 maint: Unfit url (link)
  129. Robert Kojder (5 Αυγούστου 2013). «10 Cult Gaming Classics That Deserved Mainstream Success - Page 8». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  130. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 14». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  131. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 12». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  132. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 4». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  133. Sheffield, Brandon. «Gamasutra's Best Of 2010: Top 5 Cult Games». www.gamasutra.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2019. 
  134. Porreca, Raymond. «The Top Ten Cult Classics of the Last Generation». Entertainment Buddha (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2019. 
  135. Wallace, Kimberley. «Sleeper RPGs: 10 Games You Shouldn't Miss». Game Informer (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2019. 
  136. Magnusson, Thor (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics». WhatCulture.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2019. 
  137. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 2». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  138. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 14». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  139. Robert Kojder (5 Αυγούστου 2013). «10 Cult Gaming Classics That Deserved Mainstream Success - Page 4». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  140. «The 20 cult video games you need to play before you die - Slide 12». Game Skinny. 16 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  141. Colin Moriarty (14 Μαρτίου 2013). «SPEC OPS: THE LINE DEV WORKING ON NEXT-GEN GAME title». IGN. 
  142. Robert Kojder (5 Αυγούστου 2013). «10 Cult Gaming Classics That Deserved Mainstream Success - Page 9». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  143. Thor Magnusson (26 Φεβρουαρίου 2018). «15 Failed Video Games That Became Cult Classics - Page 13». WhatCulture. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  144. http://www.lazygamer.net/24/hotline-miami-2-includes-a-rape-scene-has-gaming-gone-too-far/
  145. http://au.complex.com/pop-culture/2015/05/hotline-miami-video-game-documentary
  146. «Ib releases its definitive version | Rely on Horror». www.relyonhorror.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 21 Μαρτίου 2017. 
  147. S, Matt. «Cult classics from last generation: Lollipop Chainsaw, the subversive masterpiece». www.digitallydownloaded.net. Ανακτήθηκε στις 19 Αυγούστου 2017. 
  148. [8][νεκρός σύνδεσμος]
  149. [9]
  150. «Five Nights At Freddy's Creator Says The Fandom Isn't "Toxic"». kotaku.com. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2018. 
  151. «A List Of 1139 Five Nights At Freddy's Fan Games». Rock, Paper, Shotgun (στα Αγγλικά). 26 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2018. 
  152. «'Five Nights at Freddy's Fans Are Harassing a Pizzeria - Bloody Disgusting». bloody-disgusting.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2018. 
  153. «Five Nights At Freddy's Fans Are Convinced Its Creator Is Trolling Them Again». kotaku.com. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2018. 
  154. «Redefining Genre: The Secret to Five Nights at Freddy's Success - Black Shell Media» (στα αγγλικά). Black Shell Media. 2016-06-13. https://blackshellmedia.com/2016/06/13/redefining-genre-secret-five-nights-freddys-success/. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  155. Apps, Mobile & (2017-02-23). «‘Five Nights at Freddy’s’ Gameplay: What Makes It A Cult Hit?» (στα αγγλικά). Mobile & Apps. https://www.mobilenapps.com/articles/41782/20170223/five-nights-at-freddy-s-gameplay-what-makes-it-a-cult-hit.htm. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  156. «What on earth is Five Nights at Freddy's?» (στα αγγλικά). Digital Spy. 2015-07-24. http://www.digitalspy.com/gaming/feature/a660043/what-is-five-nights-at-freddys-the-survival-horror-series-that-has-terrified-youtube/. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  157. Levine, Laguna (29 Σεπτεμβρίου 2015). «Undertale: A New Cult Hit in the Making». CliQist. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2016. 
  158. McDonald, Mariko (22 Δεκεμβρίου 2015). «Why Undertale Won the Internet». Remeshed.com. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2016. 
  159. Audureau, William (17 Δεκεμβρίου 2015). «Undertale, élu " meilleur jeu vidéo de l'histoire " à la surprise générale». LeMonde.fr. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2016. 
  160. Abbott, Josh (21 Φεβρουαρίου 2016). «How Will We Define Undertale's Legacy?». Complete Game Reviews. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2016. 
  161. Groux, Christopher (19 Δεκεμβρίου 2015). «'The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time' Falls To 'Undertale' As Best Game Ever, Gamers Get Mad!». Design & Trend. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2016. 
  162. «Undertale General Discussions :: Steam Community». steamcommunity.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2018. 
  163. «Toby Fox's Cult Classic Undertale Coming to Nintendo Switch» (στα αγγλικά). DualShockers. 2018-03-08. https://www.dualshockers.com/toby-foxs-cult-classic-undertale-coming-nintendo-switch/. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  164. «Cult RPG Undertale gets a surprise spinoff for Halloween». The Verge. https://www.theverge.com/2018/10/31/18047410/undertale-spinoff-sequel-deltarune-toby-fox. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  165. [10]
  166. [11]
  167. «Fan Content Policy». Bendy and the Ink Machine (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2018. 
  168. «Bendy And The Ink Machine, One Year Later» (στα αγγλικά). Player.One. 2018-02-22. https://www.player.one/bendy-ink-machine-one-year-later-124285. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  169. «'Cupsonas' Are A Thing Now». kotaku.com. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2018. 
  170. Medranda, Julian (2017-11-06). «A post-hype dissection of “Cuphead” - Highlander» (στα αγγλικά). Highlander. https://highlandernews.org/31055/post-hype-dissection-cuphead/. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  171. «Cuphead's difficulty is important» (στα αγγλικά). TweakTown. 2017-10-07. https://www.tweaktown.com/news/59422/cupheads-difficulty-important/index.html. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  172. Talbot, Matthew (2017-12-21). «Inside the Canadian studio that made the wildly popular video game Cuphead» (στα en-CA). CTVNews. https://www.ctvnews.ca/features/inside-the-canadian-studio-that-made-the-wildly-popular-video-game-cuphead-1.3726582. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  173. «Cuphead is a feverishly addicting adventure with true universal appeal.». https://www.invenglobal.com/articles/3076/cuphead-is-a-feverishly-addicting-adventure-with-true-universal-appeal. Ανακτήθηκε στις 2018-11-06. 
  174. Gita Jackson (24 Ιανουαρίου 2018). «Doki Doki Literature Club Mods Make The Game Less Depressing». Kotaku. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2018. 
  175. Jason Murdock (27 Ιουνίου 2018). «What is Doki Doki Literature Club? Parents Warned About Horror Video Game After Teen's Death». Newsweek. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018. 
  176. [12]
  177. [13]