Κατάλογος έργων του Καραβάτζο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το λήμμα αυτό περιλαμβάνει ένα κατάλογο των πινάκων του Καραβάτζο σε χρονολογική, κατ' αρχήν, σειρά.

Πίνακας Τίτλος
Χρονολογία Τεχνική Διαστάσεις Πόλη Χώρος Σημειώσεις
CARAVAGGIO, A boy peeling fruit (1593).jpg
Αγόρι που καθαρίζει φρούτα περίπου 1592 Ελαιογραφία 75,5 × 64,4 cm Φλωρεντία Ίδρυμα Ρομπέρτο Λόνγκι έργο χαμένο, γνωστό από αντίγραφα όπως το παρόν.[1]
Bacchino malato (Caravaggio).jpg
Άρρωστος Βάκχος 1593-1594 Ελαιογραφία 67 × 53 cm Ρώμη Γκαλλερία Μποργκέζε
Boy with a Basket of Fruit by Caravaggio.jpg
Αγόρι με καλάθι φρούτων 1593-1594 Ελαιογραφία 70 × 67 cm Ρώμη Γκαλλερία Μποργκέζε
The Fortune Teller1.jpg
Η μάντισσα μεταξύ 1593 και 1595 Ελαιογραφία 115 × 150 cm Ρώμη Πινακοθήκη του Καπιτωλίου Πρώτη εκδοχή του έργου.
The Cardsharps.jpg
Οι χαρτοκλέφτες 1594 Ελαιογραφία 94 × 131 cm Fort Worth, ΗΠΑ Kimbell Art Museum
Michelangelo Caravaggio 063.jpg
Μετανοούσα Μαγδαληνή 1594-1595 Ελαιογραφία 122,5 × 98,5 cm Ρώμη Γκαλλερία Ντόρια Παμφίλι
St Francis in Ecstasy.jpg
Ο Άγιος Φραγκίσκος σε έκσταση 1594-1595 Ελαιογραφία 92,5 × 128,4 cm Hartford, ΗΠΑ Wadsworth Atheneum
The musicians by Caravaggio.jpg
Το κοντσέρτοΟι μουσικοί) 1595 Ελαιογραφία 87,9 × 115,9 cm Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο
CaravaggioFrancisPrayer.jpg
Διαλογισμός του Αγίου Φραγκίσκου περ. 1595 Ελαιογραφία 128 × 97 cm Ρώμη Εθνική Πινακοθήκη Αρχαίας Τέχνης
Michelangelo Caravaggio 061.jpg
Αγόρι τσιμπημένο από σαύρα 1595-1596 Ελαιογραφία 65,8 × 52,3 cm Φλωρεντία Ίδρυμα Ρομπέρτο Λόνγκι Πρώτη εκδοχή του έργου.
Michelangelo Caravaggio 020.jpg
Ο λαουτίστας 1595-1596 Ελαιογραφία 100 × 126,5 cm Αγία Πετρούπολη Ερμιτάζ Πρώτη εκδοχή του έργου.
Michelangelo Caravaggio 025.jpg
Ανάπαυση κατά τη φυγή στην Αίγυπτο 1595-1596 Ελαιογραφία 133,5 x 166,5 cm Ρώμη Πινακοθήκη Ντόρια Παμφίλι
Michelangelo Caravaggio 019.jpg
Καλάθι με φρούτα 1596 Ελαιογραφία 46 × 64,5 cm Μιλάνο Αμβροσιανή Πινακοθήκη
1596 Caravaggio, The Lute Player New York.jpg
Ο λαουτίστας 1596-1597 Ελαιογραφία 100 × 126,5 cm Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο Δεύτερη εκδοχή του έργου.
Michelangelo Caravaggio 007.jpg
Βάκχος 1596-1597 Ελαιογραφία 95 × 85 cm Φλωρεντία Ουφίτσι
La Diseuse de bonne aventure, Caravaggio (Louvre INV 55) 02.jpg
Η μάντισσα 1596-1597 Ελαιογραφία 99 × 131 cm Παρίσι Μουσείο του Λούβρου Δεύτερη εκδοχή του έργου.
Medusa by Caravaggio.jpg
Μέδουσα 1597 circa Ελαιογραφία σε ξύλο 60 × 55 cm Φλωρεντία Ουφίτσι
Portrait of a Courtesan by Caravaggio.jpg
Προσωπογραφία εταίρας 1597 circa Ελαιογραφία 66 × 53 cm Βερολίνο Μπόντε-Μουζέουμ Κατεστραμμένο το 1945.
Caravaggio Jupiter Neptune Pluto.jpg
Δίας, Ποσειδών και Πλούτων 1597 circa Ελαιογραφία σε τοίχο 300 × 180 cm Ρώμη Βίλλα Λουντοβίζι
Michelangelo Caravaggio 060.jpg
Η Αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας 1597 Ελαιογραφία 173 × 133 cm Μαδρίτη Museo Thyssen-Bornemisza
David and Goliath by Caravaggio.jpg
Δαβίδ και Γολιάθ 1597-1598 Ελαιογραφία 116 × 91 cm Μαδρίτη Μουσείο του Πράδο
Michelangelo Caravaggio 022.jpg
Η θυσία του Αβραάμ 1598 Ελαιογραφία 104 × 135 cm Φλωρεντία Ουφίτσι
Caravaggio-Baptist-Toledo.jpg
Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής 1598 circa Ελαιογραφία 169 × 112 cm Τολέδο Μουσείο του Θησαυρού του Καθεδρικού Ναού
Caravaggio Martha&Mary.jpg
Μάρθα και Μαρία Μαγδαληνή περ. 1598 Ελαιογραφία 100 × 134 cm Ντιτρόιτ Institute of Arts
Caravaggio Maffeo Barberini.jpg
Προσωπογραφία του Μαφφέο Μπαρμπερίνι 1598 circa Ελαιογραφία 124 × 90 cm Φλωρεντία ιδιωτική συλλογή
Michelangelo Caravaggio 065.jpg
Νάρκισσος tra il 1597 e il 1599 Ελαιογραφία 112 × 92 cm Ρώμη Εθνική Πινακοθήκη Αρχαίας Τέχνης
Judith Beheading Holofernes by Caravaggio.jpg
Ιουδήθ και Ολοφέρνης 1599 Ελαιογραφία 145 × 195 cm Ρώμη Εθνική Πινακοθήκη Αρχαίας Τέχνης
Michelangelo Caravaggio 040.jpg
Η κλήση του Αγίου Ματθαίου 1599-1600 Ελαιογραφία 322 × 340 cm Ρώμη San Luigi dei Francesi (Άγιος Λουδοβίκος των Γάλλων)
Michelangelo Caravaggio 047.jpg
Το μαρτύριο του Αγίου Ματθαίου 1600-1601 Ελαιογραφία 323 × 343 cm Ρώμη San Luigi dei Francesi (Άγιος Λουδοβίκος των Γάλλων)
Michelangelo Caravaggio 035.jpg
Η Γέννηση με τους Αγίους Λαυρέντιο και Φραγκίσκο της Ασσίζης 1600? 1609? Ελαιογραφία 268 × 197 cm Παλέρμο Oratorio di San Lorenzo Εκλάπη το 1969[2].
CaravaggioConversionPaul01.jpg
Η μεταστροφή του Αγίου Παύλου 1600-1601 Ελαιογραφία σε κυπαρισσόξυλο 237 × 189 cm Ρώμη ιδιωτική συλλογή Οντεσκάλκι Μπάλμπι
Caravaggio-Crucifixion of Peter.jpg
Η σταύρωση του Αγίου Πέτρου 1600-1601 Ελαιογραφία 230 × 175 cm Ρώμη Σάντα Μαρία ντελ Πόπολο
Caravaggio-The Conversion on the Way to Damascus.jpg
Η μεταστροφή του Αγίου Παύλου 1600-1601 Ελαιογραφία 230 x 175 cm Ρώμη Σάντα Μαρία ντελ Πόπολο
The Incredulity of Saint Thomas by Caravaggio.jpg
Η απιστία του Θωμά 1600-1601 Ελαιογραφία 107 × 146 cm Πότσνταμ Σανσουσί
Caravaggio.emmaus.750pix.jpg
Δείπνον εις Εμμαούς 1602 Ελαιογραφία 139 × 195 cm Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη
San Matteo e l'angelo.jpg
Ο Άγιος Ματθαίος και ο Άγγελος 1602 Ελαιογραφία 295 × 195 cm Βερολίνο Μπόντε-Μουζέουμ κατεστραμμένο το 1945
The Inspiration of Saint Matthew by Caravaggio.jpg
Ο Άγιος Ματθαίος και ο Άγγελος 1602 Ελαιογραφία 295 × 195 cm Ρώμη San Luigi dei Francesi (Άγιος Λουδοβίκος των Γάλλων)
Michelangelo Merisi da Caravaggio, Saint John the Baptist (Youth with a Ram) (c. 1602, Yorck Project).jpg
Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής 1602 Ελαιογραφία 129 × 94 cm Ρώμη Πινακοθήκη του Καπιτωλίου.
Michelangelo Merisi da Caravaggio, Saint John the Baptist (Youth with a Ram) (c. 1602, WGA04112).jpg
Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής 1602 Ελαιογραφία 129 × 94 cm Ρώμη Γκαλλερία Ντόρια Παμφίλι Παρόμοια σε σύνθεση και διαστάσεις με τον πίνακα της Πινακοθήκης του Καπιτωλίου.
Caravaggio - Taking of Christ - Odessa.jpg
Η σύλληψη του Χριστού 1602 Ελαιογραφία 133,5 × 169,5 cm Δουβλίνο Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας
Amor Victorious.jpg
Amor vincit omnia (Έρως θριαμβευτής) 1602-1603 Ελαιογραφία 156 × 113 cm Βερολίνο Πινακοθήκη του Βερολίνου
CaravaggioCrowning01.jpg
Ο ακάνθινος στέφανος 1602-1603 Ελαιογραφία 125 × 178 cm Πράτο Πινακοθήκη του Παλάτσο ντελι Αλμπέρτι
Caravaggio Sacrificio d'Isacco Princeton.jpg
Η θυσία του Αβραάμ 1603 Ελαιογραφία 116 x 173 cm Princeton, ΗΠΑ Συλλογή Μπάρμπαρα Πιασέτσκα-Τζόνσον Δεύτερη εκδοχή αυτής του 1598 της Φλωρεντίας, διαφορετικών διαστάσεων και σύνθεσης.
Michelangelo Caravaggio 052.jpg
Αποκαθήλωση tra il 1602 e il 1604 Ελαιογραφία 300 × 203 cm Ρώμη, Βατικανό Βατικανή Πινακοθήκη
Caravaggio Baptist Nelson-Atkins Museum of Art, Kansas City.jpg
Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής 1604 Ελαιογραφία 172,5 × 104,5 cm Κάνσας Σίτυ (Missouri), ΗΠΑ Μουσείο Τέχνης Νέλσον-Άτκινς Τέταρτη εκδοχή σε σχέση με αυτήν του Τολέδο του 1598.
Michelangelo Caravaggio 069.jpg
Η Κοίμηση της Θεοτόκου 1604 Ελαιογραφία 369 × 245 cm Παρίσι Μουσείο του Λούβρου
Τεθλιμμένη Μαγδαληνή 1605/1606 Ελαιογραφία 112 x 92 cm Ρώμη ιδιωτική συλλογή
Caravaggio Baptist Galleria Nazionale d'Arte Antica, Rome.jpg
Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής περ. 1604 Ελαιογραφία 94 × 131 cm Ρώμη Πινακοθήκη του Παλάτσο Κορσίνι Πέμπτη εκδοχή σε σχέση με αυτήν του Τολέδο του 1598.
CaravaggioFrancisPrayer.jpg
Διαλογισμός του Αγίου Φραγκίσκου 1605 Ελαιογραφία 128 × 97 cm Ρώμη Santa Maria Immacolata a via Veneto
CaravaggioEcceHomo.jpg
Ίδε ο άνθρωπος 1605 circa Ελαιογραφία 128 × 103 cm Γένοβα Παλάτσο Μπιάνκο
CaravaggioJeromeMeditation.jpg
Διαλογισμός του Αγίου Ιερωνύμου 1605 circa Ελαιογραφία 118 × 81 cm Monistrol de Montserrat, Ισπανία Σάντα Μαρία ντε Μοντσερράτ
Michelangelo Caravaggio 057.jpg
Ο Άγιος Ιερώνυμος γράφων 1605 circa Ελαιογραφία 112 × 157 cm Ρώμη Γκαλλερία Μποργκέζε
CaravaggioSerpent.jpg
Παρθένος και Βρέφος και Αγία Άννα 1605 Ελαιογραφία 292 × 211 cm Ρώμη Γκαλλερία Μποργκέζε
Michelangelo Caravaggio 001.jpg
Η Παρθένος των Προσκυνητών (Madonna di Loreto) tra il 1604 e il 1606 Ελαιογραφία 260 × 150 cm Ρώμη Σαντ' Αγκοστίνο ιν Κάμπο Μάρτσιο
Michelangelo Merisi da Caravaggio - Christ in the Garden - WGA04153.jpg
Ο Χριστός στο Όρος των Ελαιών μεταξύ 1604 και 1606 Ελαιογραφία 154 × 222 cm Βερολίνο Μπόντε-Μουζέουμ κατεστραμμένο το 1945.
Pope Paul V.jpg
Πάπας Παύλος Ε΄ 1605-1606 Ελαιογραφία 203 × 119 cm Ρώμη Ιδιωτική συλλογή
Michelangelo Caravaggio 055.jpg
Η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1605-1606 Ελαιογραφία 116 × 94 Καράκας ιδιωτική συλλογή Οτέρο Σίλωα προς το παρόν στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.
CaravaggioFrancisContemplation.jpg
Διαλογισμός του Αγίου Φραγκίσκου 1605-1606 Ελαιογραφία 130 × 90 cm Κρεμόνα Δημοτική Πινακοθήκη
Mary magdalene caravaggio.jpg
Η Μαρία Μαγδαληνή σε έκσταση 1606 Ελαιογραφία 106,5 × 91 cm Ρώμη ιδιωτική συλλογή
CaravaggioEmmaus.jpg
Δείπνον εις Εμμαούς 1606 Ελαιογραφία 141 × 175 cm Μιλάνο Πινακοθήκη Μπρέρα
Michelangelo Caravaggio 029.jpg
Τα Επτά Έργα της Ευσπλαχνίας 1606-1607 Ελαιογραφία 390 x 260 cm Νάπολη Pio Monte della Misericordia
CaravaggioColumn.jpg
Ο Χριστός στον στύλο 1606-1607 Ελαιογραφία 134,5 × 175,5 cm Ρουέν Μουσείο Καλών Τεχνών
Caravaggio Crucifixion santandrew.jpg
Η σταύρωση του Αγίου Ανδρέα 1607 Ελαιογραφία 202,5 × 152,7 cm Κλήβελαντ Μουσείο Τέχνης
CaravaggioDavidGoliathVienna.jpg
Ο Δαβίδ με το κεφάλι του Γολιάθ 1607 Ελαιογραφία σε ξύλο 90,5 × 116 cm Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Michelangelo Caravaggio 066.jpg
Madonna del Rosario 1607 Ελαιογραφία 364 × 249 cm Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Michelangelo Caravaggio 072.jpg
Ο ακάνθινος στέφανος 1607 circa Ελαιογραφία 127 × 165 cm Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
CaravaggioFlagellation.jpg
Η Μαστίγωση 1607-1608 [[Ελαιογραφία] 286 × 213 cm Νάπολη Εθνικό Μουσείο Καποντιμόντε
CaravaggioJeromeValletta.jpg
Ο Άγιος Ιερώνυμος γράφων 1608 Ελαιογραφία 117 × 157 cm Λα Βαλλέττα Concattedrale di San Giovanni
Alof Louvre.jpg
[[Προσωπογραφία του Αλόφ ντε Βινιακούρ 1608 Ελαιογραφία 195 × 134 cm Παρίσι Μουσείο του Λούβρου
Michelangelo Caravaggio 021.jpg
Ο αποκεφαλισμός του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή 1608 Ελαιογραφία 361 × 520 cm Λα Βαλλέττα Concattedrale di San Giovanni το μεγαλύτερων διαστάσεων έργο του Καραβάτζο.
Caravaggio sleeping cupid.jpg
Ερωτιδεύς κοιμώμενος 1608-1609 Ελαιογραφία 72 × 105 cm Φλωρεντία Παλάτσο Πίττι, Παλατινή Πινακοθήκη
Antonio Martelli, Cavaliere di Malta - Caravaggio.JPG
Προσωπογραφία του ιππότη της Μάλτας φρα Αντόνιο Μαρτέλλι 1608-1609 Ελαιογραφία 118,5 × 95 cm Φλωρεντία Παλάτσο Πίττι, Παλατινή Πινακοθήκη
Michelangelo Caravaggio 010.jpg
Η ταφή της Αγίας Λουκίας 1608 Ελαιογραφία 408 x 300 cm Συρακούσες Σάντα Λουτσία αλλα Μπάντια
Caravaggio - The Annunciation.JPG
Ευαγγελισμός 1609 circa Ελαιογραφία 285 × 205 cm Νανσύ Μουσείο Καλών Τεχνών
Michelangelo Caravaggio 006.jpg
Η ανάσταση του Λαζάρου 1609 Ελαιογραφία 380 × 275 cm Μεσσήνη Museo regionale
Michelangelo Caravaggio 004.jpg
Η προσκύνηση των ποιμένων 1609 Ελαιογραφία 314 × 211 cm Μεσσήνη Museo Regionale
Salomé con la cabeza del Bautista (Caravaggio).jpg
Η Σαλώμη με το κεφάλι του Βαπτιστή 1609 Ελαιογραφία 116 x 140 cm Μαδρίτη Βασιλικό Ανάκτορο
CaravaggioSalomeLondon.jpg
Η Σαλώμη με το κεφάλι του Βαπτιστή 1607-1610 Ελαιογραφία 91 × 106 cm Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη
Caravaggio denial.jpg
Άρνηση του Αγίου Πέτρου 1609-1610 Ελαιογραφία 94 × 125 cm Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο
Michelangelo Caravaggio 018.jpg
Ο Δαβίδ με το κεφάλι του Γολιάθ 1609-1610 Ελαιογραφία 125 × 101 cm Ρώμη Γκαλλερία Μποργκέζε
Caravaggio-Baptist-reclining.jpg
Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής 1610 Ελαιογραφία 106 x 179.5 cm Μόναχο ιδιωτική συλλογή
Caravaggio Baptist Galleria Borghese, Rome.jpg
Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής 1610 circa Ελαιογραφία 159 × 124 cm Ρώμη Γκαλλερία Μποργκέζε
CaravaggioUrsula.jpg
Το μαρτύριο της Αγίας Ούρσουλας 1610 Ελαιογραφία 106 x 179,5 cm Νάπολη Πινακοθήκη του Παλάτσο Zevallos Το τελευταίο γνωστό έργο του Καραβάτζο.[3]
Προσωπογραφία του καρδιναλίου Μαφφέο Μπαρμπερίνι 1596-1597 Ελαιογραφία 122 x 95 cm Φλωρεντία ιδιωτική συλλογή
  1. . ISBN 0-06-430128-1. 
  2. Articolo sull'edizione palermitana de La Repubblica
  3. «Palazzo Zevallos.com». Ανακτήθηκε στις 25 marzo 2012.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate= (βοήθεια)