Ελένη Αποστολοπούλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ελένη Αποστολοπούλου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1984
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Ίασμος - Βασίλης Διαμαντόπουλος
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός, σκηνοθέτης
Αξιοσημείωτο έργο10η εντολή
Τα παιδιά της Νιόβης
Γη και ουρανός
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα
Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον
Μαύρα Μεσάνυχτα
Σε είδα
Πάρης και Ελένη
Ο πόλεμος των άστρων

Η Ελένη Αποστολοπούλου (Αθήνα 1984-) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας της ασχολήθηκε με το Τάε Κβον Ντο συμμετέχοντας μάλιστα και σε μερικούς αγώνες. Φοίτησε σε ελληνογαλλικό σχολείο της Αθήνας και αργότερα στη Δραματική Σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικά έργα. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Παρίσι, όπου εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτρια.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συμμετείχε σε δέκα επεισόδια της σειράς 10η εντολή του Πάνου Κοκκινόπουλου και αργότερα σε ένα επεισόδιο της σειράς Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα "καλοκαίρι του φόβου" στο ρόλο της Άσπας Δεμερτζή, στα Μαύρα Μεσάνυχτα και στη σειρά Ο πόλεμος των άστρων. Υποδύθηκε επίσης τον ρόλο της Αλίκης στη σειρά Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον του Χάρη Ρώμα. Έπειτα και σε μία ακόμα παραγωγή του ΑΝΤ1, συγκεκριμένα στη σειρά Πάρης και Ελένη.

Η ηθοποιός έχει συμμετάσχει και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως το Το τρίτο στεφάνι, τις Νύφες και τον Μπακαλόγατο. Έχει πάρει μέρος, επίσης το 2008 και στην κωμική παράσταση Το φιόρο του Λεβάντε. Έχει κάνει το πέρασμα και από τον ελληνικό κινηματογράφο συμμετέχοντας στις ταινίες Νύφες, Η γυναίκα ειναι σκληρός ανθρωπος και στην Φυγή. Το 2012 συμμετείχε στην ταινία αγγλοελληνικής παραγωγής The Telemachy μαζί με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και David Ames.

Αν και τα τελευταία χρόνια ζει στο Παρίσι το 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε μερικά ακόμα επεισόδια της σειράς 10η εντολή.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

http://www.iasmos.net/user.php?uid=2568&acatid=310[νεκρός σύνδεσμος]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]