Κατερίνα Ανδρεάδη: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Αναστροφή της έκδοσης 212.205.213.27, επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό MARKELLOS
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 16: Γραμμή 16:
|βραβεύσεις =
|βραβεύσεις =
}}
}}
Η ηθοποιός '''Κατερίνα Ανδρεάδη''' γεννήθηκε το [[1903]] και πέθανε το [[1993]]. Ήταν κόρη της ηθοποιού [[Κυβέλη (ηθοποιός)|Κυβέλης]]. Διακρίθηκε κυρίως στο [[θέατρο]].
Η ηθοποιός '''Κατερίνα Ανδρεάδη''' γεννήθηκε στην [[Αθήνα]] το [[1903]] και πέθανε την [[1η Μαΐου]] του [[1993]]. Ήταν κόρη της ηθοποιού [[Κυβέλη (ηθοποιός)|Κυβέλης]]. Διακρίθηκε κυρίως στο [[θέατρο]].


Έκανε σπουδές στην επαγγελματική σχολή θεάτρου και στη σχολή Ράνχαρτ της Βιέννης. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο έργο ''Ο δύσκολος'', στις διεθνείς γιορτές του Σάλτσμπουργκ. Στην Αθήνα το ντεμπούτο της ήταν στο έργο ''Η άμαξα'', το [[1939]]. Έπαιξε στα έργα ''Λοκαντιέρα'', ''Έμπορος της Βενετίας'' και για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσίασε έργα πολλών ξένων συγγραφέων. Το 1936 συγκρότησε το δικό της θίασο, όπου συνεργάστηκαν κατά καιρούς ο [[Αιμίλιος Βεάκης]], η Κυβέλη, ο [[Μάνος Κατράκης]], ο [[Θάνος Κωτσόπουλος]] και άλλοι. Της απονεμήθηκε το Παράσημο του Ταξιάρχη Ευποιίας.


{{ηθοποιός-επέκταση}}
{{ηθοποιός-επέκταση}}

Έκδοση από την 19:51, 22 Οκτωβρίου 2007

Κατερίνα Ανδρεάδη
Γέννηση1903
Θάνατος1993
ΕθνικότηταCountry flag Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησηςCountry flag Ελληνική
Ιδιότηταηθοποιός θεάτρου, διευθυντής θεάτρου και σκηνοθέτης
ΣύζυγοςΤίτος Φαρμάκης
Είδος τέχνηςηθοποιός

Η ηθοποιός Κατερίνα Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1903 και πέθανε την 1η Μαΐου του 1993. Ήταν κόρη της ηθοποιού Κυβέλης. Διακρίθηκε κυρίως στο θέατρο.


Έκανε σπουδές στην επαγγελματική σχολή θεάτρου και στη σχολή Ράνχαρτ της Βιέννης. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο έργο Ο δύσκολος, στις διεθνείς γιορτές του Σάλτσμπουργκ. Στην Αθήνα το ντεμπούτο της ήταν στο έργο Η άμαξα, το 1939. Έπαιξε στα έργα Λοκαντιέρα, Έμπορος της Βενετίας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσίασε έργα πολλών ξένων συγγραφέων. Το 1936 συγκρότησε το δικό της θίασο, όπου συνεργάστηκαν κατά καιρούς ο Αιμίλιος Βεάκης, η Κυβέλη, ο Μάνος Κατράκης, ο Θάνος Κωτσόπουλος και άλλοι. Της απονεμήθηκε το Παράσημο του Ταξιάρχη Ευποιίας.