Ολυμπιακός Ανθήλης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
ΠΑΟ Ανθήλης
Επίσημη ονομασία Ποδοσφαιρικό Αθλητικός Όμιλος Ανθήλης
Ίδρυση 1952
Στάδιο Στάδιο "Νικόλας Σαφακας"
Πρωτάθλημα Β' τοπικό
Πρώτη εμφάνιση

Ο Ολυμπιακός Ανθήλης δημιουργήθηκε το 1952. Έχει πολυετή παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα Φθιώτιδας. Έδρα του είναι το στάδιο <<Νικόλας Σαφακας>> χωρητικότητας 380 ατόμων. Ο Ολυμπιακός Ανθήλης το 1994-95, το 1996-97 και το 1998-99 κατέκτησε το κύπελλο Φθιώτιδας και προβιβάστηκε στην τότε Δ΄ Εθνική Κατηγορία. Το 2011 ήταν μια καλή χρονιά για τον Ολυμπιακό Ανθήλης αλλά τερμάτισε τρίτος και δεν προβιβάστηκε στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία έναν χρόνο πριν καταργηθεί. Το 2013 ο Ολυμπιακός Ανθήλης αλλάζει όνομα σε ΠΑΟ Ανθήλης. Το 2015 υποβιβάστηκε στο Β τοπικό πρωτάθλημα Φθιώτιδας με σκοπό να γυρίσει στην Γ' εθνική.

Προβιβασμός σε Δ΄ εθνική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1996 όταν ο Ολυμπιακός Ανθήλης προβιβάστηκε στην Δ΄ εθνική οι κάτοικοι της Ανθήλης πανηγύριζαν στο γήπεδο έντονα. Ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός Ανθήλης ανεβαίνει σε εθνική κατηγορια. Έφτασε πολλές φορές στο όνειρο για προβιβασμό στην Γ΄ εθνική κατηγορία, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός Ανθήλης (σημερινός ΠΑΟ Ανθηλης) είναι μια απο τις έξι ομάδες της Φθιώτιδας που συμμετείχε σε εθνική κατηγορία μαζί με τον Αχιλλέα Δομοκού, ΠΑΣ Λαμία, Αγρότη Λιανοκλαδίου, Ολυμπιακό Λαμίας και Παλλαμιακή.

Στάδιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το στάδιο χτίστηκε το 1949 και πήρε το όνομά του από έναν παλιό παίκτη του Ολυμπιακού Ανθήλης που ο ίδιος μετα ανέλαβε την καθαριότητα και την ευθύνη του γηπέδου. Οταν πέθανε το 2004 έδωσαν το όνομά του προς τιμήν του.

Οπαδοί του ΠΑΟ Ανθήλης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι μόνοι οπαδοί του Ολυμπιακού (σημερινού ΠΑΟ) είναι οι Pistolero Boys Gate 3.

Έμβλημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυριο έμβλημα μέχρι το 2013 ήταν ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος. Το 2011 ήταν μια απο τις καλύτερες χρονιές του Ολυμπιακού και αντί για την ημερομηνία δημιουργίας στο σήμα έβαλαν το 2011 που ήταν μια απο τις καλύτερες χρονιές.

Αλλαγή ονόματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2013 ο Ολυμπιακός Ανθήλης αλλάζει όνομα σε ΠΑΟ Ανθήλης (Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος) μετα από εκλογές.