Δημήτρης Παπαδάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Δημήτρης Παπαδάκης
Ευρωβουλευτής
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
2014
Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΕΔΕΚ
Περίοδος
2011 – 2014
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση22 Αυγούστου 1966 (1966-08-22) (53 ετών)
Flag of Cyprus.svg Αμμόχωστος, Κύπρος
Πολιτικό κόμμαΚίνημα Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ
Παιδιά2 κόρες
ΣπουδέςΟικονομικά
ΕπάγγελμαΠολιτικός
Ιστοσελίδαhttp://www.dpapadakis.eu/cv

Ο Δημήτρης Παπαδάκης είναι Κύπριος πολιτικός.

Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1966 και μετά την τουρκική εισβολή μετακόμισε με την οικογένειά του στη Λεμεσό.

Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εντάχθηκε στο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ από πολύ μικρή ηλικία.

Πολιτική διαδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ Αθήνας, Πρόεδρος της Κομματικής Οργάνωσης ΕΔΕΚ Αθήνας και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Αθήνας.

Η πολιτική του πορεία ξεκίνησε το 1994 όταν εξελέγη Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ. Από το 1999 μέχρι το 2002 διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και Εκπρόσωπος της Νεολαίας του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ στο πολιτικό γραφείο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης το 2000 εξελέγη Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ. Από το 2005 μέχρι το 2011 ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ και από το 2006 μέχρι το 2014 συμμετείχε στο Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Από το 2011 μέχρι το 2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Ο κ. Παπαδάκης είναι πλήρες μέλος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και στην Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία. Επιπλέον, είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, στην Επιτροπής Αναφορών και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]