Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιώργος Σ. Γεωργιάδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιώργος Σ. Γεωργιάδης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση30  Ιανουαρίου 1971
Στουτγκάρδη
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα (γεν. 30 Ιανουαρίου 1971) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιστής και νυν προπονητής. Επικράτησε να συνοδεύεται το όνομά του από το αρχικό γράμμα ή ολόκληρο το πατρώνυμό του (Σάββας), γιατί συνέπεσε στη Δόξα Δράμας και αργότερα στον Παναθηναϊκό,να έχει συμπαίκτη με το ίδιο ονοματεπώνυμο.

Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη και σε μικρή ηλικία επέστρεψε στην Ελλάδα και τον τόπο καταγωγής του, τη Δράμα. Εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών της Δόξας Δράμας και σε σύντομο χρονικό διάστημα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε 4,5 χρόνια κάνοντας ντεμπούτο ως επαγγελματίας στα εθνικά πρωταθλήματα. Τον Ιανουάριο του 1994 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, ενώ αξιοσημείωτα είχε προηγηθεί πρόταση από τον Ολυμπιακό. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε για 5,5 χρόνια διαγράφοντας αξιόλογη πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη, όντας από τους πρωταγωνιστές της πορείας των πρασίνων μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996. Ακολούθως αγωνίστηκε στον Άρη, στον ΟΦΗ, στον Ακράτητο Άνω Λιοσίων, στον Ηλυσιακό, στην ΑΕΛ, στον Π.Α.Ο. Αγίου Δημητρίου και στον Π.Α.Σ. Κόρινθος, έπειτα γύρισε στην Δόξας Δράμας όπου και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Το καλοκαίρι του 2008 ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία, με πρώτο του σταθμό τον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου. Στη συνέχεια εργάστηκε στον Α.Σ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, καθώς και στον Γ.Σ. Προσοτσάνη στη Δ΄ Εθνική,[1] προτού επιστρέψει ξανά στην ομάδα του Κάτω Νευροκοπίου. Το καλοκαίρι του 2014 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πυρσού Γρεβενών στη Γ΄ Εθνική,[2] όμως αποχώρησε σύντομα, έπειτα από 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα.[3] Από το 2015 αποτελεί βοηθός προπονητή του Γιώργου Δώνη, με πρώτη συνεργασία στην Αλ Χιλάλ. Ακολούθως συνεργάστηκαν στην Σαρτζά ΦΚ, στον ΑΠΟΕΛ και από το 2018 στον Παναθηναϊκό.[4]