Μετάβαση στο περιεχόμενο

Α.Σ. Πανόραμα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Α.Σ. Πανόραμα
ΌνομαΑθλητικός Σύλλογος Πανόραμα
Ίδρυση2007, πριν 17 έτη (2007)
ΠόληΠανόραμα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα
ΧρώματαΜπλε & Λευκό & Γαλάζιο
              
ΟμάδεςΑ.Σ. Πανόραμα (καλαθοσφαίριση γυναικών)
Ιστοσελίδαacpanorama.gr
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube Σελίδα στο Linkedin
Ενεργά τμήματα Α.Σ. Πανόραμα
Ποδόσφαιρο (Ακαδημία) Μπάσκετ (Ανδρών) Μπάσκετ (Γυναικών)
Βόλεϊ (Γυναικών) Τέννις Στίβος

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πανόραμα είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται με έδρα το Πανόραμα, συνοικία της Θεσσαλονίκης στη Μακεδονία. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 2007 και οι αθλητές του αγωνίζονται φορώντας εξοπλισμό μπλε, λευκού και γαλάζιου χρώματος. Στο έμβλημα του συλλόγου απεικονίζεται ένας ταύρος. Ο σύλλογος διατηρεί πολλά τμήματα, τόσο ενηλίκων όσο και νεαρών σε ηλικία αθλητών. Καλλιεργεί την καλαθοσφαίριση, το ποδόσφαιρο, την πετοσφαίριση, την αντισφαίριση και το στίβο.[1]


Τμήμα ποδοσφαίρου

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τμήμα καλαθοσφαίρισης γυναικών

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα του Πανοράματος πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο Πρωτάθλημα Γυναικών Θεσσαλονίκης κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.[2] Στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 το Πανόραμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος.[3][4] Στις 13 Οκτωβρίου 2019 το Πανόραμα έκανε την πρεμιέρα του στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.[5]

Ο σύλλογος διατηρεί ακαδημίες νεαρών αθλητριών που λαμβάνουν μέρος στα Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης σε επίπεδο Παγκορασίδων, Κορασίδων και Νεάνιδων.

Τμήμα πετοσφαίρισης γυναικών

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τμήμα αντισφαίρισης

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
  1. «Λίγα λόγια για το σύλλογο», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου.
  2. «Στον ΑΣ Πανόραμα η Διαβολεμένου», άρθρο στον ιστότοπο NorthBasket.gr, 28 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε 17 Αυγούστου 2024.
  3. «Κύπελλο Ελλάδος: Περίπατος για Αθηναϊκό, Πρωτέα, ΕΦΑΟΖ και Άρη», άρθρο στον ιστότοπο WBasket.gr, 15 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε 17 Αυγούστου 2024.
  4. «Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών», άρθρο στον ιστότοπο Sdna.gr, 15 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε 17 Αυγούστου 2024.
  5. «Βαθμολογία και Αποτελέσματα Α2 Εθνικής Κατηγορίας (Όμιλος Βορρά) 2019-2020», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Ανακτήθηκε 16 Αυγούστου 2024. Ανακτήθηκε 17 Αυγούστου 2024.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]