Αυστραλιανή Αμυντική Δύναμη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυστραλιανή Αμυντική Δύναμη
Australian Defence Force
Το έμβλημα της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης
Ίδρυση1901
Σημερινή μορφή1976
Υπηρεσιακοί κλάδοι
ΑρχηγείοΚαμπέρα
Ηγεσία
ΗγέτηςΓενικός Κυβερνήτης
Δύναμη
Προσωπικό58.061 (2015–16)
Εφεδρεία19.338 (2015–16)

Η Αυστραλιανή Αμυντική Δύναμη[1] (αγγλικά: Australian Defence Force, ADF) είναι ο στρατιωτικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την υπεράσπιση της Αυστραλίας. Αποτελείται από το Αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό, τον Αυστραλιανός Στρατός Ξηράς, την Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία και μια σειρά μονάδων «τριών υπηρεσιών». Η ADF έχει δύναμη μόλις πάνω από 80.000 στελέχη και εφεδρείες και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Άμυνας και αρκετούς άλλους πολιτικούς οργανισμούς.

Κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, η αυστραλιανή κυβέρνηση καθιέρωσε τις ένοπλες υπηρεσίες ως ξεχωριστές οργανώσεις. Κάθε υπηρεσία είχε ανεξάρτητη δομή διοίκησης. Το 1976, η κυβέρνηση έκανε μια στρατηγική αλλαγή και καθιέρωσε την ADF για να τοποθετήσει τις υπηρεσίες κάτω από ένα ενιαίο αρχηγείο. Με την πάροδο του χρόνου, ο βαθμός ολοκλήρωσης έχει αυξηθεί και τα κεντρικά γραφεία των τριών υπηρεσιών, οι φορείς υλικοτεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης έχουν αντικαταστήσει πολλά ιδρύματα της ενιαίας υπηρεσίας.

Η ADF είναι τεχνολογικά εξελιγμένη αλλά σχετικά μικρή. Παρόλο που τα 58.061 στελέχει της ADF και οι 19.338 ως ενεργή εφεδρεία την καθιστούν το μεγαλύτερο στρατό στην Ωκεανία, εξακολουθεί να είναι μικρότερη από τους περισσότερους ασιατικούς στρατούς. Παρ' όλ' αυτά, η ADF υποστηρίζεται από ένα σημαντικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα και είναι σε θέση να αναπτύξει δυνάμεις σε πολλές τοποθεσίες εκτός της Αυστραλίας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Australian Defence Force της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).