Γερμανός Group

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γερμανός Α.Β.Ε.Ε. Ηλεκτρονικού, Τηλεπικοινωνιακού Υλικού και Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνίας
Νομική μορφήΑνώνυμη Εταιρεία
ΚλάδοςΛιανική
Ίδρυση1980
ΙδρυτήςΠάνος Γερμανός
ΈδραΛεωφόρος Κηφισίας 99, Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα
ΙδιοκτήτηςΟΤΕ
ΙστότοποςΕπίσημη ιστοσελίδα
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Instagram

Ο Όμιλος Γερμανός είναι κατά 53% γερμανική εταιρεία, σύμφωνα με τη μετοχική σύνθεση του αποκλειστικού της μετόχου, του ΟΤΕ. Έχει έδρα το Μαρούσι και ασχολείται με τη λιανική πώληση ηλεκτρονικών ειδών. Τα καταστήματά του προσφέρουν επίσης σταθερή και κινητή τηλεφωνία.

Καταστήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο όμιλος διαθέτει περισσότερα από 300 καταστήματα,[1] ενώ έχει επεκταθεί στην Κύπρο, καθώς και στη Βόρεια Μακεδονία (το οποίο παράρτημα πωλήθηκε στην Telekom Slovenije), στη Βουλγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία.[2]

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεκαετία του 1980[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1980 στο κέντρο της Αθήνας και έκτοτε διευρύνθηκε στο λιανικό εμπόριο αρχικά με την πώληση μπαταριών.[2] Η εταιρεία που συστήθηκε από τον Πάνο Γερμανό ονομαζόταν Γερμανός Μπαταρίες ΑΒΕΕ, η οποία ηγούνταν για πολλά χρόνια του κλάδου. Σήμερα είναι γνωστότερη ως Sunlight.

Δεκαετία του 2000[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2003, ο όμιλος σε συνεργασία με τη Folli Follie, αγόρασε μερίδιο 40% των Hellenic Duty Free Shops,[3] ενώ το 2006, εξαγοράστηκε από την Κυπριακή Cosmoholding Limited, θυγατρική της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote,[1] ενώ έκτοτε μέχρι και σήμερα η Γερμανός Group, αποτελεί, μια από τις θυγατρικές του Ομίλου ΟΤΕ.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «ΓΕΡΜΑΝΟΣ». www.germanos.gr. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2017. 
  2. 2,0 2,1 «Ο ιδρυτής της Olympia». Olympia Group of Companies. 2016-07-20. https://www.groupolympia.com/el/the-founder/. Ανακτήθηκε στις 2017-09-21. 
  3. Λιακοπούλου, Θεοδώρα. «Γερμανός και Folli Follie ανανέωσαν την εγγυητική για KAE». https://www.kathimerini.gr/economy/business/140523/germanos-kai-folli-follie-ananeosan-tin-eggyitiki-gia-kae/. Ανακτήθηκε στις 2017-09-21. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]