Live in Paris 1975

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Live in Paris 1975
Εξώφυλλο
Ζωντανό άλμπουμ - Deep Purple
Κυκλοφόρησε 5 Απριλίου 2001
Ηχογραφήθηκε 7 Απριλίου 1975 στο Παρίσι
Μουσικό είδος Hard Rock, Heavy Metal
Διάρκεια 107:30
Δισκογραφική Purple Records
Παραγωγός Deep Purple
Χρονολογία Deep Purple
Live at the Royal Albert Hall (Deep Purple album)
(2000)
Live in Paris 1975
(2001)
Live at the Rotterdam Ahoy
(2002)
Live in Paris 1975
Εξώφυλλο
Ζωντανό άλμπουμ - Deep Purple
Κυκλοφόρησε 29 Ιανουαρίου 2013
Ηχογραφήθηκε 7 Απριλίου 1975 στο Παρίσι
Μουσικό είδος Hard Rock, Heavy Metal
Διάρκεια 120:49
Δισκογραφική Eagle Rock Records
Παραγωγός Deep Purple

Live in Paris 1975 είναι ο τίτλος του ζωντανά ηχογραφημένου, διπλού δίσκου του χαρντ ροκ συγκροτήματος Deep Purple, ο οποίος ηχογραφήθηκε στις 7 Απριλίου του 1975 στο "Παλαί ντε Σπορ" του Παρισιού. Το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε στις 5 Απριλίου 2001 και αποτελεί ηχητικό ντοκουμέντο της τελευταίας ζωντανής εμφάνισης του κιθαρίστα Ρίτσι Μπλάκμορ με το υπόλοιπο συγκρότημα, μέχρι την επανένωση τους το 1984. Μετά την αποχώρηση του, ο Μπλάκμορ δημιούργησε τους Rainbow και αντικαταστάθηκε στους Deep Purple από τον αμερικάνο κιθαρίστα, Τόμι Μπόλιν.
Τα τραγούδια προέρχονται από τα στούντιο άλμπουμ "Machine Head", "Burn" και "Stormbringer". Άλλες κυκλοφορίες που περιλαμβάνουν κομμάτια του "Live in Paris 1975" είναι το "Made in Europe" και το "Mk III: The Final Concerts".
Στις 29 Ιανουαρίου 2013, η εταιρεία "Eagle Rock" κυκλοφόρησε την επανέκδοση του άλμπουμ, με επιπλέον υλικό μία συνέντευξη του τραγουδιστή Ντέιβιντ Κόβερντεϊλ, του μπασίστα Γκλεν Χιούζ και του ντράμερ Ίαν Πέις, ηχογραφημένη το 1975.

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CD 1
1. Burn (Blackmore, Coverdale, Lord, Paice) - 9:46
2. Stormbringer (Blackmore, Coverdale) - 5:12
3. The Gypsy (Blackmore, Coverdale, Hughes, Lord, Paice) - 6:11
4. Lady Double Dealer (Blackmore, Coverdale) - 4:35
5. Mistreated (Blackmore, Coverdale) - 12:49
6. Smoke on the Water (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 11:10
7. You Fool No One (Blackmore, Coverdale, Lord, Paice) - 19:30

CD 2
8. Space Truckin' (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 21:21
9. Going Down (Nix) - 5:19
10. Highway Star (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 11:33

Μπόνους επανέκδοσης
11. Συνέντευξη το 1975 με τους Ντέιβιντ Κόβερντεϊλ, Γκλεν Χιούζ και Ίαν Πέις - 23:19

Θέσεις τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Live in Paris 1975 (άλμπουμ)

Επίσημη κυκλοφορία επανέκδοσης: 29 Ιανουαρίου 2013

Χώρα Θέση
Γαλλία 171

Τα μέλη των Deep Purple[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Made in Europe ηχογραφήθηκε από τη τρίτη σειρά μελών του συγκροτήματος. Τα μέλη της ήταν τα εξής:

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]