Live at Montreux 1996

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Live at Montreux 1996
Εξώφυλλο
Ζωντανό άλμπουμ - Deep Purple
Κυκλοφόρησε Μάιος 2006
Ηχογραφήθηκε 9 Ιουλίου 1996 και 22 Ιουλίου 2000, στο Μοντρέ της Ελβετίας
Μουσικό είδος Hard Rock, Heavy Metal
Διάρκεια 72:16
Δισκογραφική Eagle Records
Παραγωγός Deep Purple
Χρονολογία Deep Purple
Rapture of the Deep
(2005)
Live at Montreux 1996
(2006)
Live at Montreux 2006
(2007)

Το Live at Montreux 1996 είναι ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ του χαρντ ροκ συγκροτήματος Deep Purple το οποίο κυκλοφόρησε σε μορφή CD και DVD τον Μάιο του 2006 από την εταιρεία "Universal Music". Η συναυλία ηχογραφήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1996 στο "Jazz Festival" του Μοντρέ της Ελβετίας από την έβδομη σειρά μελών του συγκροτήματος, ενώ τα δύο μπόνους τραγούδια του CD και τα πέντε επιπλέον του DVD, ηχογραφήθηκαν στις 22 Ιουλίου του 2000 στην ίδια τοποθεσία.

Τα τραγούδια του CD[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

-9 Ιουλίου 1996-
1. Fireball (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 3:50
2. Vavoom: Ted the Mechanic (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice) - 4:27
3. Pictures of Home (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 5:41
4. Black Night (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 6:43
5. Woman from Tokyo (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 5:21
6. No One Came (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 5:06
7. When a Blind Man Cries (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 7:29
8. Hey Cisco (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice) - 5:47
9. Speed King (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 5:10
10. Smoke on the Water (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 8:15

Bonus Tracks[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

-22 Ιουλίου 2000-
11. Sometimes I Feel Like Screaming (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice) - 6:46
12. Fools (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 9:41

Τα τραγούδια του DVD[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

-9 Ιουλίου 1996-
1. Fireball (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
2. Vavoom: Ted the Mechanic (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice)
3. Pictures of Home (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
4. Black Night (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
5. Cascades: I'm Not Your Lover (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice)
6. Woman from Tokyo (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
7. No One Came (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
8. When a Blind Man Cries (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
9. Hey Cisco (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice)
10. Speed King (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
11. Smoke on the Water (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)

Bonus Tracks[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

-22 Ιουλίου 2000-
12. 69 (Gillan, Morse, Glover, Lord, Paice)
13. Perfect Strangers (Blackmore, Gillan, Glover)
14. When a Blind Man Cries (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
15. Lazy (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
16. Highway Star (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)

Τα μέλη του συγκροτήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Live at Montreux 1996 ηχογραφήθηκε από τη έβδομη σειρά μελών του συγκροτήματος. Τα μέλη της ήταν τα εξής:

Ίαν Γκίλαν - φωνητικά
Στηβ Μορς - κιθάρα
Ρότζερ Γκλόβερ - μπάσο
Τζον Λορντ - πλήκτρα
Ίαν Πέις - τύμπανα

Θέσεις τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Live at Montreux 1996 (άλμπουμ)

Επίσημη κυκλοφορία: Μάιος 2006

Χώρα Θέση
Γερμανία 92

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Live at Montreux 1996 (βίντεο)
Καναδάς (CRIA Certification): Χρυσός

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]