Συζήτηση χρήστη:Badseed/Αρχείο10

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Παρδείγματα άχρηστων (κατά τη γνώμη μου κατηγοριών[επεξεργασία κώδικα]

--Vchorozopoulos 01:10, 18 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Παντελώς τίποτα. Καλό θα ήταν πάντως να τους γίνεται ειδοποίηση, κάτι που ακόμα κι εγώ που το λέω σεν κάνω πάντα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:53, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

194.... Θέλω να τονίσω ότι το συγκεκριμένο ip βρίσκεται σε παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τούμπας και είναι κοινό με της Χαριλάου - στη Θεσσαλονίκη. Εγώ αλλαγές έκανα μόνο στη Γαλλική Γλώσσα --194.63.235.157 14:42, 18 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Geia sas!.. Ellhnika mou einai den kala. Is my user page true? Can you help me? Euxaristos.. *** Эɱ®εč¡κ ***ve saz arkadaşı 19:39, 18 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC) Μια που εσύ είσαι διαχειριστής δες τι θέλει αυτός εδώ. Δεν καταλαβαίνω εγώ. --Vchorozopoulos 19:43, 18 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

[1] Ευχαριστώ.--Focal Point 14:29, 20 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Για δες λίγο αυτό το άρθρο (Τηθύς).

Μήπως τα παραπάνω πρέπει να πάνε σε σελίδα αποσαφήνισης καλύτερα;

  • Αλήθεια βρήκες άκρη με το φίλο "*** Эɱ®εč¡κ ***";
  • Η Αστροφυσική έχει φυσικά διαφορά από την Αστρονομία, αλλά έχει το εξής μειονέκτημα: Αν την κρατήσουμε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κατηγορίες αντίστοιχα και για τις άλλλες παρόμοιες διασταυρώσεις επιστημών: Αστροχημεία, Αστροβιολογία, Αστροϊατρική, Αστρογεωλογία, Αστρογεωφυσική, Αστρογεωχημεία και παέι λέγοντας. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε να συγχωνεύουμε τέτοιου είδους κατηγορίες αλλιώς έχουμε πάλι ένα είδος κατάχρησης.
  • Το ίδιο ισχύει και για τις "δικές μου" (εννοώ της Χημείας): Είδα ότι υπήρχαν κατηγορίες αλκάνια, αακένια, αλκίνια και άρχισα να προσθέτω και τις άλλες ομόλογες σειρές ως ξεχωριστές κατηγορίες. Όλες είναι ομότιμες στο κάτω-λάτω, άσχετο πόσα μέλη τους έχουμε ήδη γράψει στην ΒΠ. Όμως έτσι δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Χρειάζονται μόνο οι μεγάλες κατηγορίες: υδρογονάνθραες, αλογονούχες οργανικές ενώσεις, οξυγονούχες οργανικές ενώσεις, κτλ που περιλαμβάνουν πολλές ομόλογες σειρές.
  • Όλα αυτά πρέπει να συμφωνηθούν, να βρεθούν και να διορθωθούν το συντομότερο. Αλλιώς παλιοί και νέοι χρήστες, μη συνειδητοποιοώντας ότι δημιουργούν πρόβλημα, θα χειροτερέψουν το πρόβλημα. Θα είναι ολοένα πιο δύσκολο και χρονοβόρο να φτιάξει η κατάσταση αλλιώς.* Αν δεν υπάρχει να δημιουργήσουμε μια σχετική Βικιεπιχείρηση να αναλάβει το έργο.

--Vchorozopoulos 02:12, 22 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

  • Εντόπισα άλλη μια σπατάλη Κατηγοριών. Δες αυτό: Κατηγορίες που δεν ανήκουν σε άλλη κατηγορία. Ξεχωριστές κατηγορίες για ποδοσφαιειστές ακι προπονητές κάθε ελληνικής ομάδας χωριστά! Μια κατυηγορία Ποδόσφαιρο με 3 υποκατηγορίες και παίκτς, προπονητές και παράγοντες για όλη τη χώρα δεν επαρκεί;
  • Στην Άρθρα που δεν ανήκουν σε κατηγορία όλα τα αναφερόμενα εκτός από την Κύρια σελίδα ανήκουν σε μια τουλάχιστον κατηγορία.
  • Κανονικά αυτά θα πρέπει να τα ανακοινώνω στη Βικιεπιχείριση;

--Vchorozopoulos 22:01, 23 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

  • Μόνος σου δε νομίζω ότι μπορείς να βάλεις τάξη σ' αυτό το χάος. Καλό είναι να βρούμε τρόπο να οργανώσουμε μια μικρή έστω ομάδα με λογική κυρίως και όρεξη προσφοράς.
  • Δεν είαμι σίγουρος ότι πρέπει να πάρουμε ως κανόνα τον αριθμό των άρθρων κάθε κατηγορίας μόνο, αλλά και την "επεκτασιμότητα" και το ενδιαφέρον που έχει.
  • Και το δέντρο τους θέλει φτιάξιμο. Πολλά κλαδιά αλληλοκαλύπτονται. Πρέπι να βερθεί τρόπος να μποπύνε κανόνες και να ανακοινωθούν μαζικά σ' όλους τους ενεργούς παλιούς χρήστες. Αυτοί που σποραδικά διορθώνουν κάποιο άρθρο δεν μπορούν να χαλάσουν πολύ τα πράγματα και άλλωστε αν δουν ότι υπάρχει οργάνωση, οι περισσότεροι θα την ακολουθήσουν. Εκτός βέβαια από όσους θέλουν να κάνουν ζημιά.
  • Το πρότυπο Πρότυπο:ΔΜΟρισμόςαπό το ΒΕ λειτουργεί και στη ΒΠ;

--Vchorozopoulos 23:49, 25 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

  • Σε θέματα που τα ξέρω σχετικά καλά μπορώ να βοηθήσω.
  • Δε νομίζω όμως ότι η μετάφραση από τα αγγλικά θα μας βοηθήσει: ΄Εχουν άλλη κατανομή άρθρων. Πώς θα μας βοηθήσουν οι Κατηγορίες τους; Ή είναι απλά οδηγίες; και πάλι δε νομίζω ότι χρειάζονται οδηγίες αλλά να αναλάβει κάθε κατηγορία κάποος που κατέχει το θέμα της και λογική.
  • Κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον τον Οκτώβριο: Τυχόν καθηγητές και φοιτητές διορθωτές θα είναι πιο ελεύθεροι χρονικά. Και θα προτιμούσα να απευθυνθούμε σε μερικούς μόνο που ξέρουμε καλά ότι είναι ενεργοί και ενδιαφέρονται σοβαρά. Εσύ σαν παλιός θα ξέρεις καλύτερα τους συναδέλφους. Πάντως μόνοι μας θα μας πάρει πολύ καιρό να βάλλουμε τάξη και δεν εγγυούμαι για αντικείμενα που δεν ξέρω καλά.
  • Όσο για το παράδειγμα, καλό, αλλά αν ιο βιβλιοθηκάριος αναμένει κι άλλα βιβλία σχετικά σύντομα, καλύτερα να τα ταξινομήσει σωστά, έστω και με προσωρινά άδεια ράφια. Πρέπει βέβαια αν είανι αρκετά σίγουρος για την άφιξη. Π,χ. τα άρθρα που είανι με κόκκινο στη σελίδα μου δε θα αργήσουν να γεμίζουν, εκτός κι αν πάθω κάτι βέβαια ενδιάμεσα. Νομίζω ότι μερικά βασικά άρθρα από σημαντικές Κατηγορίες πρ΄ρπι να δημιουργηθούν, έστω και μόνο με μια βασική εισαγωγή. ΄Αλλωστε μπαίνουν και οι άμεσες παραπομπές στις ξένες ΒΠ. Διευκολύνει, λοιπόν έστω κι έτσι, από το καθόλου. Φτάνει να έχουν κάποια άκρίβεια και οργάνωση. Αν υπάρχουν μάλιστα σε ενότητες μεγαλύτερων άρθρων, μπορούμε να φτιάξουμε ανακατευθύνσεις κατευθείαν στις ενότητες αυτές, μέχρι αυτές να αναπτυχθούν αρκετά, ώστε να κάνουν για ανεξάρτητα άρθρα, οπότε μεταφέρουμε τα περιεχόμενα και αλλάζουμε τους συνδέσμους. Π.χ. δεν έχω αρκετλά στοιχεία για ξεχωριστά άρθρα για τριαόντορο, πεντηκόντορο, τετρήρη, και πάνω από εξήρη. Μπορώ όμως να κάνω ένα άρθρο γαλέρες (που περιλβάνει κωπήλατα πολεμικά πλοία γενικά) και να βέλω ως υποενότητες όσα έχω για το κάθε είδος. Για την τριήρη, την πεντήρη, το δρόμωνα και τη μεσσαιωνική γαλέρα υπάρχουν είτε έτοιμα άρθρα είτε έχω επαρκή στοιχεία για ανεξάτητο άρθρο. Σε αυτές τις ενότητες θα μπει μια περίληψη (ένας σύντομος ορισμός) και μια παραπομπή στο κύριο άρθρο. Στις άλλες θα μπουν ότι στοιχεία υπάρχουν. Επιπλέον δημιουργούμε και αντίστοιχα άρθρα με ανακατευθύνσεις στις αντίστοιχες ενόητες του άρθρου γαλέρες. ΄Ετσι οι χρήστες θα βρήσκουν με αναζήτηση κάποια στοιχεία και στην Υποκατηγορία Αρχαία και Μεσσαιωνικά πολεμικά πλοία θα υπάρχουν πιο πολλά άρθρα. Δουλεύει κάτι τέτοιο; Παρομοίως και σε άλλα τέτοια άρθρα. Αν βρεθεί κάποιος που βρει και προσθέσει αρκετά στοιχεία στις επιμέρους ενότητες, τα μεταφέρουμε στο άρθρο αντικαθιστλώντας την ανακατεύθυνση και δημιουργούμε την κατάλληλη περίληψη και παραπομπή στο κύριο άρθρο.
  • Δεν ξέρω αν το περιέγραψα κατανοητά, αλλά τέτοια οργάνωση χρειάζεται μια εγκυκλοπαίδεια. Πρέπει να υπάρχει συγκροτημένη οργάνωση και στις Κατηγορίες και στα άρθρα. Ναι είανι δύσκολο όταν γράφει ο καθένας ότι θέλει, αλλά αν καταφέρουμε να βάλουμε τάξη, τότε οι περισσότεροι νέοι χρήστες μάλλον θα την καταλάβουν και θα τη σεβαστούν. Το πρόβλημα είναι να πείσουμε πρώτα αρκετούς παλιούς να βοηθήσουν στην αναδιοργάνωση, γιατί αλλιώς θα είναι πολύ μακρόχρονη και ίσως μάταιη διαδικασία, αν ένας - δυο φτιάχνουν και 100 χαλάνε.
  • Το πρώτο στο οποίο όμως πρέπει να συμφωνήσουμε είναι αν ένα άρθρο θα ανήκει ταυτόχρονα σε μια Κατηγορία και σε Υποκατηγορία της ίδιας Κατηγορίας. Κανονικά, σε οργανωμένη σε κλάδους εγυκλοπαίδεια δε γίνεται αυτό.
  • Δεν μου είπες για το πρότυπο. Είναι χρήσιμο αν δεν υπάρχει καλό είναι να το φτιάξουμε, αν γίνεται.
  • Και κάτι ακόμη: Το <br /> δημιουργεί πρόβλημα; Εννοώ υπάρχει κάποιος λόγος που θα πρέπει να το αποφεύγουμε; Κάτι τέτοιο μου έίπαν στο ΒΕ, αλλά δεν μου εξήγησαν πώς και γιατί βλάπτει, όταν ρώτησα γιατί δεν υπάρχει στη γραμμή εργαλείων του παράθυρου διόρθωσης των άρθρων τους.

--Vchorozopoulos 01:18, 28 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

  • Εντάξει. Ας ασχοληθούμε με τα άρθρα για την ώρα. ΄
  • Το πρότυπο που ανέφερα χρησιμεύει στο να δηλώσει μια περιοχή κειμένου ως βασικό ορισμό. Στη ΒΠ θα ήταν χρήσιμο κυρίως στην αρχή κάθε άρθρου έννοιας που χρειάζεται να οριστεί. Ουσιαστικά σχηματίζει ένα πλαίσιο και το φόντο μέσα του, όπου μπαίνει και το κείμενο του ορισμού, γίνεται απαλό γαλάζιο. Έτσι ξεχωρίζει ο βασικός ορισμός απότα υπόλοιπα.
  • Υπάρχουν αρκετές τέτοιες διαφορές στα Wikiprojects. Π.χ. Όταν αντέγραψα το πρότυπο που στη ΒΠ βγάζει πίνακα με γραμμές (αυτό που μου έδωσες και το έχω στη σελίδα μου), εκεί (στο ΒΕ) έβγαζε πίνακα (δηλαδή κείμενο στοιχισμένο σε στήλες), αλλά χωρίς να εμφανίζει τις γραμμές περιγράμματος και πλέγματος. Χρειάζεται εκεί μια παραλλαγή για να τις εμφανίσει.
  • Το <br /> χρειάζεται γιατί σε μερικές περιπτώσεις δεν κρατάει σωστές αποστάσεις αλλιώς. Αλλά άρχισα να το αποφεύγω όταν μου ΄το είπαν οι εκεί διαχειριστές.

--Vchorozopoulos 03:56, 1 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

  • Ευχαριστώ. Θα τα έχω υπόψη όλα αυτά. Ωστόσο έκανα έναν ωραίο πίνακα στο ΒΕ που χρειάζεται και στη ΒΠ. Να δούμε, αν τον αντιγράψω από εκεί τι θα εμφανίσει στη ΒΠ.

--Vchorozopoulos 05:40, 2 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Πρός Βικιλεξικό[επεξεργασία κώδικα]

Badseed έχεις βάλει σε κάποια άρθρα το Πρότυπο:προς Βικιλεξικό. Αυτά τα άρθρα έχουν ξεμείνει στις ειδικές σελίδες, στα μικρά άρθρα. Μήπως ξέρεις πώς μεταφέρονται τελικά να ξεμπερδέψουν? Άλλο τώρα, οι σελίδες αποσαφήνισης γιατί μπένουν στα μικρά άρθρα (ούτως ή άλλως μια σελίδα αποσαφήνισης μικρό άρθρο θα είναι!)? Καλημέρα.--Iordanis 777ακούω 10:46, 23 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Το κείμενο του Ρωμανία το έχω γράψει εγώ. Είναι τελείως αξιόπιστο, αφού η κάθε πληροφορία είναι πολλαπλά τσεκαρισμένη. Εννοείται ότι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν ως προς τη σύνταξη, κεφαλαία, παραγράφους κτλ. Όμως σε καμία περίπτωση να μη θεωρηθεί κλεψίτυπο!!! --Steliokardam

Γεια σας! Έτσι όπως είναι γραμμένο το Ρωμανία είναι μάλλον δύσκολο να διαιρεθεί σε τμήματα. Χρονολογικά ίσως είναι εφικτό το χώρισμά του και το μοίρασμά του σε χρονιές, ή αιώνες. Όμως κάποια γεγονότα είναι τελείως αλληλένδετα από τη μια χρονιά στην άλλη. Προτείνω να μείνει όπως είναι, και ας μην αποκτήσει εικόνες και χάρτες. Μπορώ σιγά σιγά να προσθέτω hyperlinks, ή μήπως επιβαρύνω την ήδη υπερμεγέθη ιστοσελίδα??? --Steliokardam 22:05, 25 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Διασύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]

που είναι οι διασύνδεσμοι του φαντάρου; πατάω στην επεξεργασία και δεν τους βρίσκω. --Μυρμηγκάκι 19:45, 25 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

μήπως ξέρεις; με κουφαίνει ότι υπάρχουν «αόρατοι» διασύνδεσμοι. πώς γίνεται αυτό; --Μυρμηγκάκι 19:54, 26 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Ναι αφαιρέθηκαν. Νομίζω πως έχεις ένα προβληματάκι με την cache, αν θυμηθώ και προηγούμενες φορές που έβλεπες διαγραμμένο κείμενο κλπ - Badseed απάντηση 18:58, 27 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

OK!!! --Steliokardam 19:00, 27 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Τι εστί "ΗΠΣΤΓ" ή "Καλογερόπουλος"??? Αφαιρεί συνέχεια κομμάτια από το λήμμα "Ρωμανία", σταματημό δεν έχει. Επιχείρησα να του εξηγήσω ότι αφού "Βυζάντιο" και "Ρώμη" εξηγούνται επαρκώς αλλού, εγώ αναφέρομαι στην ελληνική επίδραση επί της Ρώμης, και της φυσικής της συνέχειας, της Ρωμανίας. Είναι κάτι που λείπει, ενώ προσπάθησα να το κρατήσω αντικειμενικό, χωρίς φανατισμούς... Αλλά ο κύριος Καλογερόπουλος δεν παίρνει από λόγια. Έχει μια δυική θεώρηση του κόσμου μας, "Ανατολή & Δύση", και οτιδήποτε του χαλάει την κοσμοθεωρία (δεν είναι δική του, κάτι άλλων ανεκδιήγητων θεωρητικών τύπων είναι, όπως Φράνσις Φουκουγιάμα και ΣΙΑ). Η Ρώμη είναι "Δύση", ενώ η Ρωμανία είναι "Ανατολή", οπότε τσουπ, ο κύριος Καλογερόπουλος πελεκάει τα πάντα πριν από το Διοκλητιανό. Καλοσύνη του που άφησε το Διοκλητιανό (Η συμπάθειά μου παρεμπιπτόντως, επειδή είναι ο μόνος που ενώ είχε απόλυτη εξουσία, παραιτήθηκε οικειοθελώς. Αυτός και ο Ουάσιγκτον, νομίζω. Δώστε λίγη εξουσία επί της Βικιπαίδειας στον κύριο Καλογερόπουλο, και θα δείτε τι θα σας κάνει...) Νόμιζα ότι η Βικιπαίδεια προάγει τη διάδοση της γνώσης. Όσο περισσότερες πληροφορίες, τόσο καλύτερα, αρκεί να είναι ακριβείς, εννοείται!! Ας συμπληρώνει κανείς ότι θέλει, αρκεί να είναι εξακριβωμένα σωστό. Ο κύριος Καλογερόπουλος ισχυρίζεται ότι το λήμμα "Ρωμανία" πρέπει να κατακοπεί, επειδή επαναλαμβάνει πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε άλλα τρία λήμματα, "Ρωμαϊκή αυτοκρατορία", "Βυζαντινή αυτοκρατορία" και κάτι άλλο που μου διαφεύγει. Εν τούτοις, εγώ ασχολούμαι με τη "Ρώμη, Ρωμανία & Γραικοτουρκία" ως αυτό που ήταν: ένα κράτος με φυσική συνέχεια, από την πόλη, στη δημοκρατία, στην αυτοκρατορία, στην επόμενη αυτοκρατορία, ύστερα στη μεθεπόμενη κ.τ.λ, με έμφαση στην επίδραση και τη συμμετοχή των Ελλήνων. Παρέχω μπόλικα παραλειπόμενα, που δύσκολα βρίσκει κανείς στην ελληνική βιβλιογραφία. Ακόμα εστιάζω σε μιαν εποχή κρίσιμη για τη Ρωμανία, ανάμεσα στο θάνατο του Μανουήλ Κομνηνού (1180) και την άνοδο του εμιράτου των Οσμανλιδών (1302), τεκμηριώνοντας τα πάντα! Σε τι βλάπτει παραπάνω γνώση, αν εξασφαλιστεί ότι δεν είναι ανακριβής??? Όσο για τον αριθμό παρεμφερών λημμάτων, υπάρχει ας πούμε λήμμα "Ρωμανιώτες", υπάρχει και "Ιστορία_των_Εβραίων_στην_Ελλάδα". Φαντάζομαι, θα υπάρχει και "Σεφαραδίτες Εβραίοι εν Ελλάδι", ή κάτι παρόμοιο. Και τι έγινε? Ακόμα καλύτερα!!! --Steliokardam 16:07, 30 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Ας "υποθέσω καλή πρόθεση για τους άλλους συνεισφέροντες· αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που προσπαθούμε να τηρούμε εδώ"! Τι να πω??? Ναι, ήταν πολύ μεγάλο το κείμενό μου. Όμως επικεντρώνονταν στο διάστημα 1180-1302. Οι "15 αιώνες" ήταν για την κατανόηση της προέλευσης, της πτώσης, αλλά και της σημασίας, της ξεχασμένης αυτοκρατορίας της Ρωμανίας. Ας "υποθέσω", επίσης, ότι καταργήθηκε καλή τη καρδία!!! Κρατείστε τώρα την αδιάφορη αναφορά στον οικισμό "Ρωμανία", που αποφασίστηκε να ιδρυθεί για να στεγάσει παλιννοστούντες Ποντίους, παρά τη θέλησή τους, και που ουδέποτε δημιουργήθηκε... --Steliokardam 12:20, 1 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Facts, not Fiction: "Ρωμανία" ονομάζεται η αυτοκρατορία της Ρώμης, από τους Ιλλυριούς αυτοκράτορες και μετά (3ος αι), ίσως και από τον καρχηδονιακό οίκο των Σεβήρων, που ξεκίνησε την αποκέντρωση της εξουσίας, από την πόλη της Ρώμης προς την κατακτημένη περιφέρεια. Δεν έπαψε ποτέ να ονομάζεται έτσι, τουλάχιστον λατινιστί. Για την ελληνική γλώσσα δεν υφίσταται η ίδια βεβαιότητα, επειδή ήδη ταλαιπωρούνταν από διττότητα (αλλιώς μιλούσε ο λαός, και άλλα έγραφαν οι λόγιοι). Πάντως έχουν σωθεί κείμενα ελληνόφωνων αυτοκρατόρων με την ανεπίσημη αναφορά της επικράτειάς τους ως "Ρωμανία". Πρόκειται για την αποκαλούμενη "βυζαντινή αυτοκρατορία", η οποία επαναβαπτίστηκε έτσι από ιστορικούς του οίκου των Αψβούργων, στα τέλη του 16ου αι, για να τονισθεί η συνέχεια της γερμανικής αυτοκρατορίας με αυτήν της αρχαίας Ρώμης. Δηλαδή επιτεύχθηκε κάτι παρόμοιο με την αποτυχημένη μετατροπή της π.Γ.Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε "Σκόπια". Εν τούτοις, μέχρι την προπαγανδιστική "κίνηση ματ" των Αψβούργων, η Ρωμανία αποκαλείται ανελλιπώς με το ορθό της όνομα από όλες τις δυτικές πηγές. Η ονομασία επέζησε και του κατακερματισμού της αυτοκρατορίας (Partitio Romaniae) που πραγματοποιήθηκε επί τη ευκαιρία της Δ΄ σταυροφορίας. Και φυσικά η συλλογική ονομασία των χωρών που διαδέχθηκαν την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία, άλλαξε μόνο όταν σταμάτησε η χρήση της ελληνικής, των νεολατινικών (βλάχικων) και των σλαβικών γλωσσών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων (Κωνσταντινούπολη, Μιστράς, Γλαρέντζα, Νέα Πάτρα, Τραπεζούντα, Δώρον, Κωνσταντινούπολη Β΄ (Κιουστεντίλ), Τύρνοβο, Βουκουρέστι κ.ά), δηλαδή όταν "η Ρωμανία επάρθεν" από Τούρκους κατακτητές (15ος αι). Τίποτα "πρωτότυπο", φίλε μου, σε διαβεβαιώ. Δεν πειράζει όμως, αφού αρκείστε στην ανακρίβεια. Και γιατί να σας ενδιαφέρει η ιστορική ακρίβεια; Άλλωστε βασιλεύει η ημιμάθεια, γι’αυτό σφάζονται οι αρχαιολάτρες με τους βυζαντινοτέτοιους Ελληνόπληκτους. Εγώ πάντως απογοητεύτηκα από τη Βικιπαίδεια. Αλήθεια, γιατί να λέγεται έτσι αφού τα λήμματά της πρέπει να έχουν τη συντομία λεξικού (παραπέμπω στην παρούσα έκταση του "Ρωμανία"). Είχα ήδη ετοιμάσει για άμεση ανάρτηση, μεταφράσεις αγγλόφωνων λημμάτων που μου άρεσαν, όπως η απάντηση των Ζαπορόζιων Κοζάκων, όταν ο Οθωμανός Μεχμέτ Δ΄τους έκραξε στο ασκέρι του (σίγουρα το απολαυστικότερο ιστορικό κείμενο όλων των εποχών...μεταφράστε το, κάποιος). Αλλά τώρα νομίζω ότι απλά, δεν αξίζει τον κόπο... --Steliokardam 12:02, 2 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Εντάξει, ωραία όλα αυτά αλλά υπάρχουν σαν διατυπωμένες απόψεις από κάποιους επιστήμονες ιστορικούς ή/και γεωγράφους; Υπάρχει βιβλιογραφία να στηρίξει τη θεωρία αυτή; Έχει γίνει ανάλυση και αν ναι η Ρωμανία, όπως παρουσιάστηκε στο άρθρο, παρουσιάζεται σε βιβλία ιστορίας ως ένα τέτοιο ενιαίο και διαχρονικό σύνολο; Με άλλα λόγια, είναι θεωρία η οποία τυγχάνει υποστήριξης στους κύκλους των επιστημόνων του κλάδου; Αυτό ενδιαφέρει τη Βικιπαίδεια. Αν δεν είναι, νομίζω αρκεί η ανάλυση που υπάρχει τώρα στο άρθρο.

Ότι κάνουμε στη Βικιπαίδεια, και εσείς και όλοι μας, το κάνουμε για να προσφέρουμε στον κόσμο. Είναι αδύνατο, λόγω του ανοιχτού χαρακτήρα του εγχειρήματος, αλλά και της πολιτικής της ουδετερότητας, κάποιος που συνεισφέρει να δει όλες τις απόψεις του να επιβεβαιώνονται στα άρθρα ή, σε περιπτώσεις αμφίρροπων θεμάτων με βιβλιογραφία για τις εκατέρωθεν απόψεις να έχει ένα άρθρο όπως ακριβώς το θέλει. Από εκεί και πέρα, το αν κάποιος θα συνεχίσει να συνεισφέρει είναι θέμα του κατά πόσον θέλει να προσφέρει γνώση, πέρα από τις όποιες διχογνωμίες παρουσιάζονται. Από αυτή την άποψη, θα ήταν καλό να αναρτήσετε τα μεταφρασμένα λήμματα - Badseed απάντηση 12:27, 2 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Τι εστί "ΗΠΣΤΓ" ή "Καλογερόπουλος Δεν κατάλαβα?--ΗΠΣΤΓ 19:50, 2 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Αμαλάχει ναουμ ρίξε μια πηγή και στις δύο Εικόνα:Amal1.jpg Εικόνα:Amal2.jpg--ΗΠΣΤΓ 19:49, 2 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα! Μήπως μπορείς να μου πεις γιατί διέγραψες την ανακατεύθυνση που είχα βάλει στο σήμα προς την επεξεργασία σήματος; Ευχαριστώ. --JohnMad 10:54, 3 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Εκρεμεί παραπομπή[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την λύση :).--konsnos 18:48, 4 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα!Ερώτηση![επεξεργασία κώδικα]

Σήμερα το Ελευθεροτεκτονισμός παρουσιάστηκε στην κύρια σελίδα.Πήγα στην σελία συζήτησής του και έβαλα το πρότυπο Βικιπαίδεια:Επιλεγμένα άρθρα.Εάν έκανα λάθος, διορθωσε το σε παρακαλώ...εάν έκανα σωστά, μήπως πρέπει να το βάλω στην λίστα με τα επιλεγμένα άρθρα?Απο ότι κατάλαβα επιλεγμένο είναι το άρθρο που λόγο της σημασίας του παρουσιάζεται στην κύρια σελίδα?Εγώ νόμιζα πως μόνο τα αξιόλογα άρθρα παρουσιάζονται στην κύρια σελίδα.Υπάρχει διαφοροποίηση ή είναι το ίδιο?Ευχαριστώ.--Iordanis 777ακούω 09:39, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Badseed.

Ομολογώ πως έχω μπερδευτεί για τα καλά στην προσπάθεια μου να προσθέσω μία πληροφορία ή να συντάξω κάποιο κείμενο στην βικιπαίδεια. Γράφοντας ένα κείμενο με το το οποίο παραθέτω τις πηγές, πώς θα μπορούσα να το υλοποιήσω άνευ πηγών αφού ζητάτε <<αποδείξεις>> διότι διαφορετικά θα αποτελέσει πιθανότητα (έτσι πήγε να γίνει όταν ήμουν πρωτάρης πριν λίγους μήνες και έκανα λάθη) να το διαγράψετε αν δεν έχει υπόσταση. Οι άλλοι π.χ από που πήραν πληροφορίες για να συντάξουν τα κείμενα των αεροπορικών εταιρειών ώστε να το κάνω και εγώ; Επίσης τι είδους λινκ να βάλω; Αν θελήσω να προσθέσω άρθρο για ένα τραγουδιστή π.χ τι πρέπει να κάνω αφού θα πρέπει να το αντιγράψω και να παραθέσω τις πηγές;

Παρακαλώ περιμένω απάντηση.

Ευχαριστώ. ::::]]]]--GEORGE 1980 19:01, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ και καλημέρα Badseed.--Iordanis 777ακούω 07:56, 7 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Badseed ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες άλλα όπως κατάλαβες την λέξη αποδείξεις μεταφορικά την έγραψα και όχι για να σας αποκαλέσω μέλη της Ευελπίδων :::]]]]. Ένα δεύτερο, είναι ότι ο λόγος που έγραψα το ηλ.ταχυδρομείο είναι γιατί το άλλαξα και δε θα μπορούσατε να επικοινωνίσετε μαζί μου και όχι για να το δουν οι υπόλοιποι χρηστες.

Ευχαριστώ και πάλι. :::]]--GEORGE 1980 12:33, 7 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

<<Αντιγραφη>>[επεξεργασία κώδικα]

Θα μπορούσα να <<προσθέσω>> ένα κείμενο μεταφράζοντας και μεταφέροντας το από την αγγλική βικιπαίδεια στην ελληνική; Αν είναι εφικτό, πώς θα μπορούσα να μεταφέρω επίσης λογότυπα και φωτογραφίες;

Ευχαριστώ. :::]]]--GEORGE 1980 18:36, 7 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Σε ευχαριστώ :::]]]--GEORGE 1980 20:28, 7 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα φίλε μου. Με λένε Σωτήρη και θα ήθελα σε παρακαλώ πολύ να μου στείλεις σε αυτό το e-mail : DeadlyVirus_1964@yahoo.gr το e-mail σου για να σε ρωτήσω κάτι που θέλω. Ελπίζω να δείς το μνμ αυτό. Αν το δείς στείλε ένα aplly στο δικό μου. Οκ ???

Thanks man !!!

Κάτι που θα ήθελα να μου πεις σχετικά με την υπογραφή, τη βάζουμε μονάχα όταν είναι να συγράψουμε ή και για να επεξεργαστούμε ένα κείμενο;--GEORGE 1980 18:03, 8 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Πήγες παίρνω από άλλες ιστοσελίδες. Δεν κάνω πιστή αντιγραφή των λεγομένων. Βλέπε για παράδειγμα το λήμμα Αγιος Ιωάννης Κουκουζέλης. Αλλά και γενικα. Σε κάποια λήμματα ναι, έχεις δίκιο, αλλά αυτό δεν γίνεται συστηματικά.

Όταν οι προτάσεις είναι κοινές, δεν μπορώ να κατηγορηθώ για παράβαση πνευματικών διακιωμάτων. Π.χ., το μαρτύρησε διά λιθοβολισμού, πως αλλιώς θα το γράψω; Την ίδια πρόταση την αναφέρει και η εγκυκλοπαίδεια Πάπυρους-Λαρούς-Μπριττάνικα. Άρα, κάνει λογοκλοπή η εγκυκλοπαίδεια; Επίσης, ακριβώς επειδή η Βικιπαιδεια είναι εγκυκλοπαίδεια θα πρέπει να έχει όλους τους Αγίους της Ορθοδοξίας. Η Πάπυρος Λαρρους Μπριττανικα, πως τους έχει όλους ανεξαιρέτως και ορθόδοξους και καθολικούς αγίους;. Άλλωστε, αυτός δεν είναι ο σκοπός μια εγκυκλοπαίδειας; Είναι σαν να μου λες, ότι δεν πρέπει να υπάρχου όλες οι πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, αλλά μόνο τα πιο σημαντικά; Δεν έχει τότε νόημα μια εγκυκλοπαίδεια. Άλλωστε, πως διαχωρίζεις ποιοι είναι πιο σημαντικοί ή όχι; Αυτό εμπεριέχει μια αξιολογική κρίση, επομένως αντιτίθεται στην πολιτική της βικιπαιδείας σε σχέση με την ουδετερότητα. Η ουδετερότητα εμπεριέχει να γράψω για όλα. Κάνοντας επιλογή, διαστρέφω την πραγματικότητα.

Ζάρκο Τρικάλων: Ερώτηση για φωτογραφία[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα

Στο λήμμα Ζάρκο Τρικάλων αντικατέστησα πριν λίγο καιρό μια παλιά φωτογραφία του χωριού, με μία άλλη, τραβηγμένη από άλλη τοποθεσία, στην οποία έκρινα ότι το χωριό φαινόταν καλύτερα. Αν και έβαλα τη νέα περιγραφή της φωτογραφίας, στην σελίδα εμφανίζεται ακόμη η παλιά. Μπορεί αυτό να αλλαχθεί;

Πρόκειται για την πρώτη πρώτη φωτό στο λήμμα. Αντί να λέει "Θέα του Ζάρκου από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου", πρέπει να λέει "Το Ζάρκο όπως φαίνεται από τον λόφο του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι".

Μπορώ να το αλλάξω;

Ευχαριστω και πάλι για τη βοήθεια...

Aris.the.cat 22:34, 13 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Γιατί η αναστροφή?--Iordanis 777ακούω 07:52, 15 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Οκ Badseed δεν υπάρχει πρόβλημα.Μωρέ τα έχω παρατήσει προς το παρόν αυτά που έκανα σπίτι και ένα που έχω αφήσει στην μέση εδώ δυστυχώς. Δίνω ΑΣΕΠ και με έχει πάει εμπλοκή! Πάντως εάν είναι υπερβολικά φορτωμένη σε bites η σελίδα μου να την ελαφρώσεις έχεις το ελεύθερο απο εμένα! Καλημέρα.--Iordanis 777ακούω 08:19, 15 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Badseed έθεσα ένα θέμα για ελεγκτή στην αγορά ... κοίτα το σε παρακαλώ και πές κι εσύ την γνώμη σου όποτε μπορείς.--Iordanis 777ακούω 10:47, 20 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Χαίρε Badseed, ρίξε μια ματιά στο Κάρλος Φουέντες να μου πεις αν η τελευταία σου προσθήκη κατηγορίας είναι λανθασμένη... --Kamafe 20:57, 15 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Οκ, τό'πιασα, ευχαριστώ. Απλώς, με αυτόν τον τρόπο, ο Φουέντες είναι μόνος του στην κατηγορία Λογοτέχνες. --Kamafe 02:36, 20 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Πέρνα και καμια βόλτα από τα λημέρια των ληστάρχων.--lady 04:25, 21 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Πρόβλημα παραπομπής.[επεξεργασία κώδικα]

Badseed καλησπέρα.

Σε παρακαλώ μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο στο άρθρο των Τουρκικών Αερογραμμών και συγκεριμένα στον τελευταίο κατα σειρά εξωτερικό σύνδεσμο? Διότι η ιστοσελίδα περί στολών των αεροσύνοδών δε λειτουργεί.

Ευχαριστώ. :::]]]--GEORGE 1980 13:51, 24 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα για άλλη μια φορά badseed.

Το φόρουμ το συγκεκριμένο μόνο στο άρθρο των τουρκικών αερογραμμών δε λειτουργεί. Σε όλες τις άλλες εταιρείες της ελληνικής βικιπαίδειας λειτουργεί σωστά.

Ευχαριστώ.  ::::]]]--GEORGE 1980 21:25, 24 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

O Diu αυθαίρετα μηδένισε όλη την υπόλοιπη συνεισφορά μου λέγοντας ότι συνεισφέρω αποκλειστικά σε συζητήσεις. Με απογοητεύει μια τέτοια συμπεριφορά και πραγματικά δεν το βλέπω παράξενο να με οδηγήσει μόνο σε συζητήσεις και αν... Κρίμα που είναι τα πράγματα έτσι... --lady 00:37, 26 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Χρόνια Πολλά!!!--The Elder 10:58, 26 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ όλους παιδιά, και σεις ότι πεθυμάτε - Badseed απάντηση 15:28, 27 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Κοίτα μια στο λήμμα Κωνσταντίνος Τσάτσος στην ενότητα αξιώματα να δεις τι παίζει.--Diu 23:59, 26 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Νταντα λοιπόν--Diu 15:55, 27 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Τι έγινε, εμφανίστηκε έλλειψη επιχειρημάτων και περάσαμε στο edit war?--lady 12:26, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Δεν είδα απάντηση στο αντεπιχείρημά μου. Υπάρχει η περίπτωση ότι δεν μπορείτε να τα αντικρούσετε.--lady 12:29, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Τυφλή δεν είμαι, διάβασε στο τέλος 6 σημεία και αν θες αντίκρουσέ τα.--lady 12:33, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Αν θεωρείς ότι για επιχείρημα σπαταλάς χρόνο, να σου θυμίσω ότι η Βικιπαίδεια δεν είναι αποφασίζουμε και διατάσσουμε.--lady 12:39, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Δεν απαξιώνω καμιά συζήτηση και κανένα επιχείρημα, εσύ μόλις λίγο πριν απαξίωσες την απάντηση σε αυτά. Η στάση αποφασίζομεν και διατάσομεν δεν είναι κατηγορία.--lady 12:48, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Μάλιστα... είναι κατηγορία το να κρίνω ένα άρθρο...--lady 13:00, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Να ρωτησω κατι?το δικο μου κουνελι δεν του αρεσει να του κανω μπανιο...τι μπορω να κανω?καμια ιδεα????????

Θα σε γελάσω, ποτέ μου δεν είχα κουνέλι :( - Badseed απάντηση 00:05, 4 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Μήπως μπορείς ως διαχειριστής να σβήσεις το άρθρο WiFi και να συγχωνεύσεις το ιστορικό του με το 802.11; Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το ζήτησα και από Καλογερόπουλο και με παρέπεμψε σε σένα:-) --JohnMad 23:11, 3 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Για ρίξε μια ματιά εδώ. Φταίει ο φόρτος της σελίδας;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 21:52, 7 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Είναι ενδιαφέρον γενικά σαν πληροφορίες. Απλά θα αλλάξω την διατύπωση να φαίνονται ισορροπημένες οι δύο απόψεις, χωρίς να φαίνεται κάποια από τις δύο απόλυτα σώστη η απόλυτα λάθος. Απλά η δεύτερη άποψη (του μάγκα) δεν ξέρω αν μπορεί να στηριχθεί βάσει κάποιας πηγής.Alexikoua 11:51, 10 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Μεταφορές άρθρων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Ευχαριστώ για την επισήμανση, ομολογώ δεν το είχα προσέξει καθόλου. Ευτυχώς τουλάχιστον το...ατόπημα έγινε μόνο στο άρθρο για την Μπογκοτά. Θα έχω το νου μου από 'δω και πέρα!!! --Veron 14:30, 10 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Πολύ καλησπέρα σας,θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση επειδή ενδιαφέρομαι να μελετήσω την αρχαιοελλήνικήν γλώσσαν.Η ερώτηση μου είναι εάν έχετε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο από το οποίο θα μπορούσα να ξεκινήσω!Ευχαριστώ!

Aπαντηση σε ερωτηση σου για Ελλη Λαμπετη[επεξεργασία κώδικα]

Σου εγραψα απαντηση σε μια παλιοτερη ερωτηση σου για την Ελλη Λαμπετη.Δες το λιγο σε παρακαλω,το αρθρο εχει αρκετες ανακριβειες και παραλειψεις,θελει διορθωμα.Τhanks--Amelia13 20:21, 16 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ Badseed, για να επιμένετε τόσοι πολλοί και τόσο έντονα για τον Βασιλειάδη, σημαίνει πως πιθανόν να είμαι λάθος εγώ. Έχω διαφορετική αντίληψη για τις φραγές, αλλά δεν θα συμμετάσχω ξανά σε τέτοια συζήτηση γιατί κινδυνεύω να γίνω γραφικός (αν δεν έχω γίνει ήδη). Dimitrissss 02:15, 21 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Όχι, κάθε άλλο μάλιστα! Όλα όσα έγραψες, δεκτά. Dimitrissss 02:27, 21 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Περιττή κατηγορία[επεξεργασία κώδικα]

Akoma proistorikos theorite, ti ine avta pou les?--79.107.32.229 22:02, 22 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

  • Νομίζω ότι δεν επιτρέπονται διατυπώσεις που μπορούν εκληφθούν ως προσωπικές επιθέσεις. Καθένας μπορεί να διαφωνήσει τεκμηριωμένα, αλλά όχι να απαξιώσει ή να ειρωνευθεί συνάδελφο. (Αυτά έληξαν).
  • Επειδή είχαμε συζητήσει για περιτές κατηγορίες, για δες αυτήν Κατηγορία:Φυτά. Είναι απόλυτα περιτή, γιατί υπάρχει και η Κατηγορία:Βοτανική που περιλαμβάνει επίσης φυτά. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να είναι χωριστά. Χρειάζεται συγχώνευση στην Κατηγορία:Βοτανική. Σε κατηγορίες δεν μπαίνει ανακατεύθυνση;

--Vchorozopoulos 00:25, 28 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

--Vchorozopoulos 22:33, 29 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

ντροπη στην αστυνομια που αντι να κανει την οργανωση σαν ηρωεσ και να την βοηθεισει να καθαρισει την κοινωνια απο αποβρασματα τουσ εκλεισε στη φυκακη . αν μου δωθει η ευκαιρια θα αναδιοργανωσω την οργανωση . ινδιανοσ

Αχρωματικός φακός[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Μπορείς να μου λύσεις την απορία? Είναι το ίδιο ο αχρωματικός φακός με το φακό για την αχρωματοψία? ----Lemur12 να΄στε καλά 23:25, 9 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Γεννήσεις και θάνατοι[επεξεργασία κώδικα]

Καλό μεσημέρι. Επειδή έχεις ασχοληθεί με το θέμα, υπάρχει κάποια σχετική συζήτηση με αυτό;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:52, 11 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ, καλά θυμόμουν ότι υπήρχε κάπου. Εγώ αυτές που αφαίρεσα ήταν ζητούμενες με ένα άρθρο. Όσο διάστημα είμαι εδώ ο μόνος λόγος που θυμάμαι να χρησιμοποίησα τις κατηγορίες αυτές (σαν αναγνώστης) είναι για να δω ποιοι «διάσημοι» γεννήθηκαν το ίδιο έτος μ' εμένα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:06, 11 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Άρθρο Στέλιος Αγγελίδης[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή το άρθρο Στέλιος Αγγελίδης βγαίνει από τους διαχειριστές ως μη εγκυκλοπαιδικό, πώς μπορεί να γίνει πιο εγκυκλοπαιδικό; Γιατί και οι αθλητές του μπάτμιντον αξίζουν μια θέση στη wikipedia.

Δεν έχω κάνει προσπάθεια να ανεβάσω ούτε φωτογραφία ούτε τίποτα άλλο ακόμα τουλάχιστον. Rodolfos.

Δημιουργία χάρτη[επεξεργασία κώδικα]

Χάρτης με τα αρχαία Κυπριακά βασίλεια

Καλημέρα. Ή μετεφρασέ τα ονόματα ή φτιάξε εναν ίδιο με τα ονόματα στα ελληνικά. --✻tony esopi λέγε 09:12, 21 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Οχι ρε δεν χρειαζετε ο ίδιος κατι ποιο απλό καλύτερα όπως είπες, απλά θέλουμε να τον βάλουμε στα άρθρα για τις πόλεις βασίλεια. --✻tony esopi λέγε 18:45, 22 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Ευχαριστω --✻tony esopi λέγε 18:18, 24 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Πολύ ωραίος χάρτης! Εκείνος ο μορφολογικός ήταν χάλια. Αν τον φτιάξεις και στα αγγλικά, να τον αλλάξουμε και στην αγγλική.--Focal Point 19:26, 24 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Τι εγινε εδω πέρα ? ε? ειδαμε όλοι μπύρα και ήρθαμε να πιουμε τσάμπα ? --✻tony esopi λέγε 19:33, 24 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Μπα; Εγώ δε ζήτησα το χάρτη από σένα και εσύ από τον Badseed; Άρα η μπύρα είναι και δική μου. Σλρούπ, καλή ήτανε και δροσερή, ευχαριστώ.--Focal Point 21:07, 24 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Μη σπρώχνεστε όλοι θα πάρετε (καλά νάμαστε). Η σειρά για τοστ είναι από δεξιά. - Badseed απάντηση 18:47, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα. Γιατί έσβησες την παράγραφο με την άποψη του Φωτόπουλου για τις ταραχές; Παρατέθηκε όχι ως μία ακόμα άποψη αλλά γιατί δείχνει τα κίνητρα των γεγονότων ακριβώς όπως τα αντιλαμβάνεται μερίδα των πρωταγωνιστών τους. Χωρίς αυτήν το άρθρο είναι ελλιπές: φαίνεται μόνο η άποψη της κυβέρνησης (τυφλή βία χωρίς ιδεολογία) και η άποψη των ΜΜΕ (έκρηξη οργής για τον φόνο). --JohnMad 22:09, 21 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Μα η (όποια) άποψη του Φωτόπουλου δεν παρατέθηκε επειδή είναι δική του (δηλαδή όχι πως ό,τι κι αν έλεγε θα έμπαινε), αλλά επειδή η (συγκεκριμένη) πηγή είναι έγκυρη, αξιόπιστη και κλίνει υπέρ των ταραχών (σε αντίθεση με όλες τις άλλες πηγές που παρατέθηκαν). Καθαρά και μόνο δηλαδή για λόγους πληρότητας και αμεροληψίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί «η εξέγερση» για την οποία μιλά «η άλλη πλευρά» αντιτίθεται στη «λαϊκη αντιβία» του Φωτόπουλου (η οποία βασικά δεν είναι τίποτα άλλο από το γνωστό σύνθημα «βία στη βία της εξουσίας», αλλά πιο επίσημα διατυπωμένο). Προφανώς πρέπει να γίνει σύνθεση και με άλλες πηγές, αλλά βρες μου εσύ έστω μία ακόμα έγκυρη και αξιόπιστη πηγή --εκτός αν προτιμάς παράθεση από το indymedia:-). Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσον το site της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης θα μπορούσε να χρησιμεύσει επίσης ως πηγή, γιατί πρόκειται για αρκετά γνωστή πανελλαδικώς οργάνωση και δεν είναι φόρουμ όπου γράφει ο καθένας ό,τι να 'ναι. Εσύ τι λες; Προτείνω πάντως να διατηρηθεί η παράγραφος για λόγους πληρότητας και αμεροληψίας (ακόμα και χωρίς την τυπικά αστήρικτη, αλλά αρκετά εύλογη, τελευταία πρόταση που τονίζει τις παρόμοιες απόψεις), ενώ να συμπληρωθεί στο μέλλον και με άλλες πηγές. Ως έχει το άρθρο μου φαίνεται μεροληπτικό. Φιλικά. --JohnMad 17:26, 22 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Τώρα που ησύχασαν τα πράγματα έγραψα στο τέλος μία μικρή συνθετική παράγραφο για την άποψη της «άλλης πλευράς» με πολλαπλές παραπομπές, σύμφωνα με τις δεκεμβριανές προτροπές σου. Τσέκαρέ την και πες μου αν θες τη γνώμη σου. Προσωπικά πάλι τη βλέπω ελλιπή καθώς δεν εκφράζει πλήρως την άποψη των (βίαιων ή μη) πρωταγωνιστών περί των γεγονότων, αφού η προβοκατορολογία για κουκουλοφόρους ασφαλίτες έδινε κι έπαιρνε τον Δεκέμβριο. --JohnMad 23:22, 22 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]
Ε βοήθα λίγο και συ:-) Συμφωνώ απόλυτα με τον πλουραλισμό της πολιτικής έκφρασης στα γεγονότα του Δεκεμβρίου (αν και για μένα τα στοχευμένα "σπασίματα" είναι επίσης πολιτική έκφραση, και μάλιστα ξεκάθαρη), αλλά πολύ απλά δεν υπάρχουν πηγές για αυτα τα πράγματα. Περί συνελεύσεων πόλης κλπ μόνο στο indymedia έχω δει (τουλάχιστον σε συσχέτιση με τα δεκεμβριανά), το οποίο προφανώς δεν κάνει ως πηγή. Γενικότερα το άρθρο είναι ελλιπές (π.χ. οι μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις που είχαν ως αφορμή τη δολοφονία δεν αναφέρονται καν) και αποτυγχάνει να περιγράψει τις "ταραχές" ως κάτι άλλο από αντίδραση σε ένα συγεκριμένο βίαιο περιστατικό. Επίσης λείπουν αναφορές στη στάση των κοινοβουλευτικών κομμάτων (πέρα δηλαδή από κάτι αιχμές του πρωθυπουργού για τον ΣΥΡΙΖΑ), νομίζω ότι άνετα αυτά τα πράγματα μπορούν να μπουν στην παράγραφο που προσέθεσα. --JohnMad

To bot σου είχε βγάλει την κατηγορία Σκανδιναβική μυθολογία από το άρθρο. Κατά λάθος ή κάτι είχες υπόψη σου. Αν κατά λάθος, παρακαλώ ξαναβάλε την.--Focal Point 10:30, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Φοιτητικές παρατάξεις[επεξεργασία κώδικα]

Και οι παρατάξεις είναι οργνώσεις ευρεία εννοία. Αν πρόκειται να τις επαναφέρεις, κάντο τουλάχιστον σε μια κατηγορία που να υποδεικνύει ότι είναι ελληνικές παρατάξεις, η υπάρχουσα ήταν πολύ γενική. Π.χ. Κατηγορία:Ελληνικές φοιτητικές παρατάξεις--Κωστής 19:51, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Όχι, δεν τίθεται εδώ θέμα «σπασίματος», απλά θεωρώ ότι είναι θέμα σαφήνειας. Είναι ας πούμε ένα ελληνικό φαινόμενο, οπότε πρόκειται για μια κατηγορία που προφανώς θα μπει ως υποκατηγορία στην Κατηγορία:Πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Οπότε θεωρώ ότι η υποκατηγορία καλό είναι να αναφέρεται και αυτή στην Ελλάδα, αλλιώς θα είναι γενικότερη από τη «μαμά» κατηγορία. Εκτός αυτού, είναι καλύτερο και για το κάθε άρθρο χωριστά να εντάσσεται σε πιο σαφή κατηγορία.--Κωστής 20:04, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]
Φοιτητητικές παρατάξεις στην Ελλάδα είναι οκ επίσης. Αν (ποτέ) γίνει άρθρο για καμιά ξένη, τα εντάσσουμε όλα στη γενική κατηγορία: Φοιτητικές παρατάξεις.--Κωστής 20:14, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Κλαησπέρα, το μετεφρασα σωστα ? Dephilus = Δίφιλος της Κύπρου , το όνομα --✻tony esopi λέγε 21:37, 27 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα, τι λες [2] θα τον μεταφράσεις? αλλά θέλω ν α τον χρησιμοποιήσω σε αρκετά άρθρα, εαν εχεις χρονο πεσμου να στα γραψω προχειρα και να στο στειλω με μειλ να τον φτιαξεις. --✻tony esopi λέγε 08:36, 30 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Οκ , οταν το ετοιμασω σου το στελνω με μειλ. --✻tony esopi λέγε 15:35, 31 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Προσωπικότητες του Νομού Κιλκίς[επεξεργασία κώδικα]

Για ποιό λόγο αφαίρεσες τη συνεισφορά μου;

Καλημέρα και χρόνια πολλά!!Καλή χρονιά!!!

Παράξενο που στέλνω μήνυμα τέτοια ώρα αλλά όταν γράφονται ψέματα η κάποιοι βγάζουν κόμπλεξ πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες διορθώσεις...

Όταν λοιπόν γίνεται αναφορά στο τέος Π.Ο.Κ. τα κόμπλεξ και τα ψέματα ξεπερνούν κάθε όριο,ειδικά όταν γράφονται από οπαδούς των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης η από οπαδούς του Πανιώνιου...

Και έχουμε και λέμε... http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0.%CE%9F.%CE%9A.

Τον Ιούλιο του 1928 η ΕΠΟ αποφάσισε να δεχτεί και πάλι τα τρία σωματεία στα μητρώα της αλλά η συνεργασία των τριών μεγάλων συλλόγων συνεχίστηκε σε διάφορους τομείς, αφού αναγνώριζαν ότι ο ένας χρειαζόταν τον άλλο. Ουσιαστικά, η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε μέχρι την ίδρυση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μερικοί τομείς συνεργασίας ήταν:

Η διοργάνωση των Κυπέλλων Πάσχα και Χριστουγέννων άλλοτε μεταξύ τους κι άλλοτε με την πρόσκληση ξένων συλλόγων μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '50. Η αποτροπή μεταγραφών από τον ένα σύλλογο στον άλλο και κυρίως μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ακόμα και για αθλητές άλλων αθλημάτων, εκτός ποδοσφαίρου. Αλληλοϋποστήριξη στις εκλογές των διοικήσεων της ΕΠΟ και στις αποφάσεις του Δ.Σ. Το αποκορύφωμα συνέβη το 1976, όταν ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ με την ψήφο του έσωσε τον Παναθηναϊκό από υποβιβασμό στην υπόθεση δωροδοκίας παικτών του Ηρακλή Θ., που έμεινε γνωστή ως "υπόθεση λουλουδιών". Η επωνυμία "Π.Ο.Κ." συνεχίζει να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα θέλοντας να τονίσει την κυριαρχία των τριών αυτών σωματείων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τον Ιούλιο του 1928 ΔΕΝ υπάρχει Π.Ο.Κ. Υπάρχει στα χαρτιά αλλά ουσιαστικά λειτουργεί σαν ομοσπονδία φιλανθρωπικού χαρακτήρα.Όπως το 1932 οι 3 του ΠΟΚ έκαναν αγώνες στήριξης για τους σεισμόπληκτους της Χαλκιδικής.Εκεί ήταν και η τελευταία φορά που αγωνίστηκαν και οι 3 ΜΑΖΙ! Τέτοια γεγονότα γινόταν συχνά και απ' όλους γιατί οι αγώνες ήταν πάρα πολλοί λίγοι.Υπήρχε Κύπελλο "Βραδυνής"(της εφημερίδας),κύπελλο Πόλεων,κύπελλο Δημάρχου Αθηνών,κύπελλο πολεμικής Αεροπορίας και διάφορα τουρνουά όπως Παιδείας,των Τρίτων κτλ κτλ κτλ και που συμμετείχαν σχεδόν ΟΛΕΣ οι ομάδες τις εποχής εκείνης και ήταν περισσότερο για να μένουν σε φόρμα μιας και οι αγώνες πρωταθλήματος γινόταν ένας τον μήνα...

Από το 1940 μέχρι και το 1945 δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ και διαλύθηκαν όλα τα υποσωματεία όπως και το ΠΟΚ ακόμα και στα χαρτιά.Μέχρι και τότε κύπελλο Χριστουγέννων που αναφέρει ο συγγραφέας άρχισε να γίνεται από το 1947 και μετά και συμμετείχαν ΜΟΝΟ οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Άρα δεν μπορεί να λέγεται ΠΟΚ όταν λείπει ΜΟΝΙΜΟΣ το Κ...

Η αποτροπή μεταγραφών είναι όπως γράφει ο συγγραφέας πάλι των 2 και πάλι λείπει ο τρίτος της "παρέας".ΠΟΚ δεν υπάρχει!!!

Η υπόθεση των λουλουδιών έγινε την δεκαετία του 80...Άυριο θα γράψω περισσότερες λεπτομέρειες.

Για να καταλάβεις πως ο συγγραφέας του άρθρου πόσο άσχετος είναι...

  • Ελπίζω να έχουμε καλή συνεργασία και αυτήν τη χρονιά.

--Vchorozopoulos 22:03, 6 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Άλλαξα και το πρότυπο, αλλά υποθέτω ότι αργεί να ενημερωθεί η database, δε γίνεται αμέσως. Ξέχασα κάποιο;

Το μ το πήρα ως ιδέα από την αγγλική βικι. Σημαίνει μικρό, προς επέκταση, και έτσι όπως είναι γραμμένο με μικρό, πηγαίνει πάντοτε στο τέλος της «μαμάς» κατηγορίας. Είναι έτσι εύκολο σε κάθε κατηγορία να βρούμε και τα άρθρα της που θέλουν επέκταση--Κωστής 14:29, 8 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Νομίζω τα είχα διορθώσει, απλά ήταν θέμα χρόνου να ενημερωθεί και η database μέσω του προτύπου... Τέλος πάντων...

Σχετικά με τους οικονομολόγους, η μέχρι τώρα κατηγοριοποίηση (Κατηγορία:Οικονομολόγοι -> Κατηγορία:Οικονομολόγοι ανά εθνικότητα -> Άγγλοι, Γάλλοι, κλπ) είναι σωστή. Θεωρητικά μπορούμε να ξεκινήσουμε μια δεύτερη: Κατηγορία:Οικονομολόγοι -> Κατηγορία:Οικονομολόγοι ανά σχολή σκέψης -> Μαρξιστές οικονομολόγοι, Κεϋνσιανοί οικονομολόγοι, Φιλελεύθεροι οικονομολόγοι, κλπ. Πιστεύεις ότι έχει νόημα σε αυτή τη φάση;
Τέλος, στους ιστορικούς έκανα μια πρώτη κατηγοριοποίηση. Δες αν συμφωνείς, να προχωρήσουμε και παραπέρα...--Κωστής 07:46, 9 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ να γίνουν περισσότερες κατηγορίες, διαφωνώ όμως να πάνε απευθείας στη «μαμά», μου φαίνονται πιο συγκεντρωμένες έτσι. Εξάλλου έτσι είναι ευκολότερο κανείς να τις βρει. Και μην το βλέπεις τώρα που δεν έχουμε πολλές κατηγορίες, σκέψου στο μέλλον να δημιουργηθούν και άλλες και να είναι όλες μαζί χύμα. Σκέψου το και μου λες...--Κωστής 23:22, 9 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Χωρίς εριστική διάθεση και με ευχές για καλή χρονιά :)

Ποια η διαφορά του μικρού άρθρου από το προς επέκταση; Στον ορισμό γράφει:

"Εν γένει, θα πρέπει να είναι τόσο εκτεταμένο ώστε να παρέχει τουλάχιστον ένα βασικό ορισμό του θέματος του, τυπικά 3 έως 10 προτάσεις."

Υποθέτω η πρόταση εδώ σημαίνει περισσότερο πληροφορία παρά κυριολεκτικά "γραμματική πρόταση" και ακόμα υποθέτω ότι 4 πληροφορίες (εθνικότητα, ημ/νιες και τοποι γεννησης και θανάτου, επάγγελμα, και λόγος για τον οποίον είναι γνωστός) είναι αρκετές ώστε να μην είναι ανούσιο και μικρό με επικείμενη διαγραφή αλλά επεκτάσιμο. --Egmont 01:21, 12 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την απάντηση! :)

Τον ανέβασες? --✻tony esopi λέγε 20:20, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Βολευη --✻tony esopi λέγε 20:30, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Γέλοου! Μια που σε έχει αγκαζάρει ο Τόνυ με τους χάρτες, όποτε έχεις χρόνο μπορείς να μετατρέψεις το File:Kiribati-map-AE.png σε svg για να το μεταφράσω στα Ελληνικά. Είχα κάνει μία προσπάθεια το inkscape αλλά το αποτέλεσμα είχε μέγεθος μόνο 2kb, δεν εμφανιζόταν και το διέγραψαν. Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο inkscape που να σου επιτρέπει να μεγαλώσεις μία εικόνα, αν ξέρεις? Αν έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο πρόγραμματάκι είμαι όλος αυτιά... Θενκς --Alaniaris 12:49, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]


Εμμ... Ακριβώς αυτό τον χάρτη τον είχα μεταφράσει παλιότερα αλλά έχει μείνει σε ένα υπολογιστή στην δουλειά μου χωρίς να τον ανεβάσω. Αν κάνετε υπομονή μέχρι αύριο που δουλεύω, τον ανεβάζω. — Geraki ΣΜ 19:37, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Άκυρο, το έχω στο flashάκι. — Geraki ΣΜ 19:39, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Το αρχείο που ανέβασα απλά δεν εμφανιζόταν, πουθενά! Τι καθάριζα την κασέ, τι προσευχές στο Βούδα, με μέγεθος 2kb δεν.....οπότε την έβαλα ο ίδιος για γρήγορη διαγραφή... για τη μετάφραση των svg βρήκα αυτό, οπότε είπα να τη μεταφράσω έτσι. Αλλά ήρθε ο Μεσσίας παραπάνω να με γλυτώσει, οι προσευχές μου εισακούστηκαν! --Alaniaris 11:02, 18 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]
Το αποτέλεσμα της φόρμας μπορείς να το δεις εδώ, ήταν η πρώτη απόπειρά μου με χρήση της, χωρίς όμως να μπλέξω με μετατροπή. Θα πειραματιστώ με αυτά που λες και ο Θεός βοηθός.... --Alaniaris 20:22, 18 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ουπς, κάτι έχασα στο δρόμο: Που πήρα υπόψη την άποψή σου; (ποιά άποψή σου;)--Focal Point 21:01, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αρχείο:Coat of arms of Canada[επεξεργασία κώδικα]

Μιας και το είχες επιφορτώσει. Να υποθέσω ότι τώρα που υπάρχει αυτό, αυτό δε χρειάζεται;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 21:28, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Κάτι δε μου πήγε καλά γι αυτό σε ρώτησα πριν πατήσω την σκανδάλη.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 21:31, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ανόμοιες συγκρίσεις[επεξεργασία κώδικα]

Διάβασα τις παρωχημένες συζητήσεις και κατάλαβα πως δεν κατέληξαν σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Έκτοτε άλλαξαν πολλά στηβικιπαίδεια και έγιναν αρκετές διαφοροποιήσεις στον τρόπο συγγραφής. Η σύγκριση δε με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι τουλάχιστον ατυχής, καθώς δεν εξετάζουμε τη σύσταση του κράτους (αφού την έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα και η Ελληνική Δημοκρατία), αλλά την ονομασία του. Στην περίπτωση της Βορείου Κύπρου δεν εξετάζεται το όνομα του κράτους, αλλά η σύστασή του. Αυτός είναι και ο λόγος που στην αγγλική το άρθρο για τη ΦΥΡΟΜ έχει τον τίτλο που προβάλλει το κράτος και αναγνωρίζεται από μέλη της διεθνούς κοινότητος (Republic of Macedonia), σε αντίθεση με τη Βόρεια Κύπρου (Northern Cyprus) όπου τίθεται θέμα σύστασης κράτους. Το ίδιο ισχύει και για το Παλαιστινιακό κράτος που ενόσω δεν υφίσταται αναφέρεται σε προτάσεις για τη σύσταση κράτους (Proposals for a Palestinian State). Δεν μπορούμε να συγγράφουμε στην ελληνική βικιπαίδεια με ασυνέπεια μεταξύ των άρθρων, ούτε δε να παραβλέπουμε το μέγεθος της κοινότητας της αγγλικής βικιπαίδειας της οποία τα άρθρα αποτελούν επιστέγασμα των συζητήσεων μιας ευρύτερης και αλληλοσυγκρουόμενης κοινότητας, όπου εκφράζονται περισσότερες απόψεις από περισσότερες αφετηρίες. Τέλος, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το πραγματιστικό κριτήριο, καθώς το όνομα Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου δε χρησιμοποιείται ούτε στην ελληνική ούτε στη διεθνή κοινότητα, σε αντίθεση με άλλα παραδείγματα. --Dimorsitanos 20:43, 18 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Είναι αλήθεια, διαφωνώ και με το άρθρο Παλαιστινιακό κράτος, καθώς θεωρώ πως είναι αποπροσανατολιστικό. Διαβάζοντάς το κάποιος που δεν είναι ενήμερος για την κατάσταση στην περιοχή, έχει την εντύπωση πως υπάρχει τέτοιο κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Αν αποφασίσει όμως να το επισκεφτεί, θα δει έκπληκτος πως η Ιερουσαλήμ είναι κομμένη στα δύο και ουσιαστικά διοικητική έδρα της περιοχής είναι η Ραμά Άλαχ, ενώ διοικείται ουσιαστικά από το Ισραήλ. Στην αγγλική wikipedia υπάρχουν άρθρα για τη γεωγραφική περιοχή της Παλαιστίνης, για το παλαιστινιακό έθνος, για τις παλαιστινιακές εκτάσεις (territories) και τέλος προτάσεις για ένα παλαιστινιακό κράτος. Συμφωνώ περισσότερο με αυτή τη συλλογιστική γιατί είναι πραγματιστική και πιο εγκυκλοπαιδική. Όσον αφορά την Ισπανική και τη Γερμανική βικιπαίδεια δεν είμαι ενήμερος. Δεν τις έχω επισκεφτεί.--Dimorsitanos 09:39, 20 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Έχω μια ερώτηση σχετικά με τα commons, με ποιο κριτήριο βάζουμε ή όχι μια εικόνα εκεί; (Αρχικά είχα υποθέσει ότι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο el. καλύτερα να μπαίνει μόνο εκει)Alexikoua 06:11, 19 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

  • Όλες τις εικόνες που επιφόρτωσα, τις έφτιαξα εγώ για ελεύθερη χρήση από τη ΒΠ. Αν ξέχασα να συμπληρώσω τα δικαιώματα σε κάποια, διόρθωσέ το σε παρακαλώ.

--Vchorozopoulos 20:31, 20 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Σε παρακαλώ ξανακλείδωσε το! Είχε κλειδωθεί πριν 3-4 μερές όταν ένας βάνδαλος του είχε αλλα΄ξει τα φώτα 20 φορές και τώρα που άνοιξε το άρθρο ξαναεμφανίστικε με 4 βανδαλισμούς. Ευχαριστώ --Egmontaz συζήτηση 22:48, 22 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Οκ! Ευχαριστώ. Τις εικόνες τις επιφόρτωσα εδώ με το σκεπτικό ότι είναι μεταφράσεις χαρτών από τα κόμμονς και άρα δεν θα ενδιαφέρουν καμία άλλη βικιπέδια, αλλά για να το λες θα το κάνω έτσι. --Egmontaz συζήτηση 23:05, 22 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]
Έγινε! :) --Egmontaz συζήτηση 23:28, 22 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Μπορείς, αν θες, να ανακατευθύνεις το πιο πάνω λήμμα στο "Μπριάν Ζουμπέρ"; Ο καλλιτέχνης είναι Γάλλος και το μικρό του όνομα προφέρεται "Μπριάν". Ευχαριστώ πολύ! --Ttzavaras 20:21, 27 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για όλα! Το λήμμα για το γκέτο είναι πολύ πολύ καλό - ελάχιστα διόρθωσα, που οφείλονταν, όπως είπες, στην κούραση, συχνό φαινόμενο σε όλους μας. Και πάλι ευχαριστώ για τη συνεργασία κι ό,τι μπορώ να προσφέρω, μη διστάζεις να το ζητάς! --Ttzavaras 09:08, 28 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Badseed.

Έχω παραθέσει πληροφοριές σχετικά με τους προορισμούς των αεροπορικών εταιριών. Βάση επεξεργασίας πώς θα μπορούσα να τοποθετήσω δίπλα σε κάθε χώρα και τη σημαία ή μόνο τη σημαία;

Ευχαριστώ.  ::::]]]]--GEORGE 1980 23:15, 27 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ωραία τότε αφού το νομίζεις.

Ευχαριστώ. :::]]]--GEORGE 1980 02:44, 28 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Περισπωμένη.[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Badseed.

Πώς μπορώ να γράψω το το «n» με την περισπωμένη από πάνω;

Eυχαριστώ.--GEORGE 1980 23:08, 30 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Και καλό μήνα --Egmontaz συζήτηση 13:25, 1 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Geia sou oxi den uparxei problima gia to arthro apla itan i ergasia mou gia to panepistimio k fovomoun mipos i kathigitria nomize oti to antegrapsa apo tin wikipedia

Δεν φαντάζομαι να είχες τίποτα καλύτερο να κάνεις σήμερα? --Alaniaris 16:09, 4 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Χμ, πως? --Alaniaris 16:19, 4 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αααα....αυτό εννοούσες..... :S --Alaniaris 16:22, 4 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ρε που σας βρήκα, tor exit nodes, proxy, μηχανάκια..... τι είναι όλα αυτά? Καλά περιμένω και όποτε έχετε νέα ρίξτε σύνθημα... --Alaniaris 17:26, 4 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Thanks for your contribution in this article. Can you translate into Greek all codices mentioned in the Μεγαλογράμματοι κώδικες της Καινής Διαθήκης. If you have time of course. Thanks. Leszek Jańczuk 18:54, 4 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

You are kind. I think in some cases we can use Latin titles for new articles. It can be redirected in the future. Leszek Jańczuk 18:59, 4 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]


Πας να με πιάσεις με το καλό.. Δεν εξηγείσαι σωστά όμως γιατί ενώ έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις με διάφορους χρήστες είτε εγγεγραμμένους είτε ανώνυμους σχετικά με το τι θεωρούμε πόλη και τι δήμο, πολεοδομικό συγκρότημα, σχετικά με την Πάτρα κτλ. Μια εγκυκλοπαίδεια πρέπει να γράφει την αλήθεια και όχι αυτά που λέει και νομίζει ο πολύς ο κόσμος. Και κάτι άλλο, με όλες αυτές τις φραγές έχεις δημιουργήσει χοντρό πρόβλημα σε όσους μπαίνουν με tellas, on telecoms και conxx

Καλησπέρα Badseed.

Σχετικά με τα νέα άρθρα τα οποία καταχωρούνται καθημερινά, που θα μπορούσα να ανατρέξω για να δω ποια ακριβώς είναι; Επίσης έχω παραθέσει έναν επιλέον εξωτερικό σύνδεσμο περι κινηματογράφου με αναφερόμενα άρθρα στην Αλ. Βουγιουκλάκη και την Μπ. Αρβανίτη ο οποίος δεν ανοίγει και δεν με παραπέμπει δείχνοντας σφάλμα ορίου χρόνου σε αντίθεση με την Ρ. Βλαχοπούλου. Η ιστοσελίδα είναι homepage.mac.

Ευχαριστώ. :::]] --GEORGE 1980 22:49, 5 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Γιατί έσβησες ένα ένα πολύ ωραίο λίνκ στη σελίδα της Ηπείρου, το www.epirus.org? Πρόκειται για άριστο περιεχόμενο με πολλές λεπτομερείς πληροφορίες, με εκατοντάδες πρωτότυπες φωτογραφίες και 200 σελίδες με θέματα αξιοθεάτων Ηπείρου. Γιατί τόση εμπάθεια για ένα πολύ καλό site???

Δεν είναι θέμα εμπάθειας αλλά τακτικής της Βικιπαίδειας. Όσο μπορούμε αποφεύγουμε ιστοσελίδες εκτός από τις επίσημες της περιφέρειας κλπ, αφενός γιατί οι περισσότερες είναι εμπορικές, με διαφημίσεις κλπ αφετέρου γιατί ορισμένες φορές δημιουργούνται κόντρες μεταξύ ιδιοκτητών διάφορων ανταγωνιζόμενων σελίδων στις αντίστοιχες σελίδες της Βικιπαίδειας, με προσθαφαίρεση συνδέσμων, αλλαγή της σειράς κλπ, κάτι χρονοβόρο για μας. Δείτε και το Βικιπαίδεια:Εξωτερικοί σύνδεσμοι - Badseed απάντηση 23:02, 6 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα, αν γίνεται μην σβηστεί το λήμμα Σκύλος θα το αναλάβω να γίνει πιο εγκυκλοπαιδικά ωραία, Ευχαριστώ (Pplatis 19:27, 8 Φεβρουαρίου 2009 (UTC))[απάντηση]

Όσες απόπειρες έκανα απέτυχαν, εξάλλου περιμένω να επεξεργαστώ το και το ΠΣ Αθήνας για να σβήσω την Νομαρχία Πειραιά καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στο χάρτη που υπάρχει.

Αν και θα προτιμούσα να είναι ξεχωριστά γιατί θα καταλήξουμε πάλι σε ενοποιήσεις

Ναι ίσως είναι καλύτερα ώστε να δοθεί και μια οριστική λύση στο επίμαχο θέμα. (Pplatis 21:24, 8 Φεβρουαρίου 2009 (UTC))[απάντηση]

--Pplatis 23:29, 8 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Πρότυπο Γ' εθνική προτείνεις να μην πειράξω τις ομάδες που υποβιβάστηκαν?

Σημαίες και σύμβολα....μέρος δεύτερο[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Μου είχες πει σε μία προηγούμενη απορία ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητο να συμπεριλάβω σημαίες. Το ερώτημα είναι αν αποφασίσω να προσθέσω π.χ ένα άρθρο περί ολυμπιακών αγώνων μιάς πόλης με αναλυτικές πληροφορίες των οποίων οι σημαιές και τα διάφορα σύμβολα πρέπει να υπάρχουν πώς θα το κατορθώσω;

Ευχαριστώ :::]]]--GEORGE 1980 07:29, 9 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Κατηγορίες βουνών[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα,
H κατηγορία "Βουνά της Ελλάδας" είναι τεράστια, οπότε όταν τελειώσω θέλω να πιστεύω πως ελάχιστες κατηγορίες θα έχουν μέσα απλά ένα άρθρο. Πάντως για να μην τα "κρύβω" γι' αυτό και τα αφήνω και στη γενική κατηγορία "Βουνά της Ελλάδας" για να εντοπίζονται εύκολα. Όσο για τη "Γεωγραφία της τάδε περιοχής" νομίζω πως είναι κάπως αντιαισθητικό να έχει μέσα άτακτα βουνά, ποτάμια, λίμνες, πόλεις και χωριά. Καλύτερα να είναι όμορφα το καθένα στη θέση του. Άλλωστε όσον αφορά την Ελλάδα είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν και μελλοντικά άρθρα για τα πάντα.

Κλείνοντας να ευχαριστήσω πολύ για τις ευχές, τόσο για τη σελίδα, όσο και για το πτυχίο!
Atlantia 15:45, 12 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, τελικά με τα πνευματικά δικαιώματα της εικόνας του λήμματος 112 όλα οκ? Από ότι κατάλαβα είναι κανονικό λογότυπο. --Pplatis 13:30, 13 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Σημαίες και σύμβολα.[επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με το τελευταίο ερώτημα που σου έθεσα για να γίνω πιο συγκεκριμένος και κατανοητός αν θελήσω να μεταφέρω ένα άρθρο από την αγγλική στην ελληνική βικιπαίδεια π.χ Σεούλ 1988 της οποίας η δομή είναι όπως της Μόσχας 1980, Λος Άντζελες 1984 με τον πίνακα τελικής κατάταξης και με τις σημαίες δε θα πρέπει να το διαμορφώσω καθ'αυτό τον τρόπο; Υπάρχουν οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να φτιάξει πίνακα με σημαίες, με χρονολογίες σημαντικότερων γεγονότων κτλ;

--GEORGE 1980 12:36, 15 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Απαράδεκτος...[επεξεργασία κώδικα]

Τώρα είδα έσβησες τις σαλαμάνδρες, συνήθως κοιτάω να δω αν υπάρχει αλλού αλλά αυτή την φορά αμέλησα :S του ιδίου είναι και αυτό Τρίτωνας (ερπετό) επίσης αντιγραμμένο, άλλη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός... --Egmontaz συζήτηση 22:34, 15 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστω για την υποδειξη --Annalemes 08:49, 16 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ο ψάρακας σε ευχαριστεί για όλες τις απαντήσεις --Egmontaz συζήτηση 20:20, 17 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καταρχήν συγνώμη για το πρήξιμο και το κόλλημα που έχω φάει , επειδή ενδεχομένως να έχω πολλές απορίες για τις εικόνες, θα στις γράφω εδώ, μπορείς αν θες να μου απαντήσεις όταν συγκεντρωθούν πολλές ή και να με αγνοήσεις εντελώς . Αυτή η εικόνα (σιγά τα αυγά θα μου πεις, αλλά πιο πολύ για το τυπικό ρωτάω) εφόσον δεν έχει το σηματάκι της ΒΠ δεν θα έπρεπε να είναι GFDL όπως είναι η γενική άδεια της ΒΠ; (Τώρα το άλλαξα εγώ και προσέθεσα σαν πηγή το www.el.wikipedia.org, πριν είχε {{ΠΔΕΧ-2}})--Egmontaz συζήτηση 19:11, 16 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Απορία Νο.2, όσες εικόνες έχουν {{ΠΔΕΧ-2}} αναφέρουν και αυτό: «Εικόνες που έχουν ανέβει μετά την 1 Απριλίου 2007 και δεν αναγράφουν ρητά τον δημιουργό τους διαγράφονται μετά από 48 ώρες.». Σε εικόνες όπως αυτή --> Αρχείο:Ωιες.jpg που δεν αναφέρεται ρητά ο δημιουργός αλλά υποθέτω ότι καλή τη πίστη δεχόμαστε ότι είναι ο «επιφορτωτής», και έχουν παρέλθει προφανώς οι 48 ώρες, είναι θεμιτό να ζητάω από τον «επιφορτωτή» διευκρινίσεις και/η να τις επισημαίνω με ((δα)) ή θα με πάρει ο διάολος; --Egmontaz συζήτηση 19:19, 16 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Απορία Νο.3, Εικόνες όπως αυτή --> Αρχείο:Ψευδοδιάνυσμα Κάθετο στο Επίπεδο F-O.Εμφάνιση Ζεύγους Δυνάμεων.jpg που είναι μεν ελεύθερες αλλά έχουν πνευματικά δικαιώματα, όμως δεν χρησιμοποιούνται (υποθέτω δεν εμπιπτουν στον κριτήριο Νο.4 για γρήγορη διαγραφή) μένουν / φεύγουν ή πάνε στα κοινά (με το σκεπτικό ότι εδώ επειδή δεν έχουμε κατηγορίες δεν είναι εύκολα προσβάσιμη); --Egmontaz συζήτηση 19:30, 16 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Απορία Νο.4, Αυτή η εικόνα Αρχείο:Tetragrammaton at RomanCatholic Church Saint-Germain Paris France.JPG γιατί ενώ λέει ότι είναι από τα κοινά εμφανίζεται σε κατηγορία της ελληνικής ΒΠ; Αρκεί να αφαιρεθεί η κατηγορία ή πρέπει να γίνει κάτι άλλο; --Egmontaz συζήτηση 21:52, 16 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Κανένα πρόβλημα. Συμφωνώ στη μεταφορά του Αναγεννησιακός ουμανισμός σε ουμανισμός σκέτο. Αν στο μέλλον επεκταθεί, μπορεί με υποκατηγορίες να διακρίνονται Αναγέννηση, Ύστερη Αναγέννηση, 18ος-19ος αιώνας κλπ. Ευτυχώς το "κίνημα" αυτό δεν περιορίζεται μόνο σε εκείνη την περίοδο. --Veron 02:12, 17 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα, Είμαι φοιτήτρια της σχολής Βιβλιοθηκονομιας και η πτυχιακή μου είναι να αναπτύξω βιβλιοθηκονομικά λήμματα στην βικιπαίδεια. Τα άρθρα που προσθέτω είναι δικά μου και δημιουργήθηκαν μετά από έρευνα όλων των σχετικών ορισμών που υπήρχαν. Δε νομιζω λοιπόν πως υπάρχει κάποιος κύνδινος σχετικά με προσωπικά δικαιώματα. Συνλικά έχω να προσθέσω 80 οριμούς τους οποίους θα εμπλουτίσω με εικόνες και οτιδήποτε άλλο μου υποδείξει η επιβλέπουσα καθηγήτρια μου. Ευχαριστω


Badseed σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Ήταν αυτό που ήθελα--GEORGE 1980 21:44, 17 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Εντάξει θα τα αποσύρω, θεώρησα πώς είναι συνεισφορά και γιά τόν τόπο, επείδη τα κείμενα τα έχω δανεισθεί από τόν σύνδεσμο που αναφέρω στίς πηγές. Ευχαριστώ Badseed

Καλησπέρα badseed και να με συγχωρείς αν σου...έγινα βάρος :::]]]. Συγκεκριμένα για τα πρότυπα π.χ  Ελλάδα, Κύπρος Κύπρος κλπ πέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, σκέφτηκα να τα τοποθετήσω κάνοντας μία δοκιμή στο άρθρο των προοσρισμών της KLM και μου έβγαλε απαγορευτικό περί αντιγραφής υλικών από άλλες ιστοσελίδες. Γιατί να συμβαίνει αυτό αφού έκανα ότι μου είπες και δεύτερον όταν είναι από την ίδια την βικιπαίδεια; --GEORGE 1980 14:59, 19 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αυτό δηλαδή τι σημαίνει; Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής ή να τα αφαιρέσω;--GEORGE 1980 21:06, 21 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

  • Οι εικόνες δεν είναι άμεσα διαθέσιμες μεταξύ των εγχειρημάτων, εκτός αν μπουν στα Commons; Αν κάποιες χρειάζονται και στα δυο να τις επιφορτώσω και στα δυο ή μια φορά στα Commons; Ήθελα να τα αποφύγω τα τελευταία. Είναι πολύ χαοτικά, λόγω πλήθους εικόνων. Συνήθως έχουν πολλές εικόνες που πλησιάζουν σ' αυτό που θέλω, αλλά σπάνια ακριβώς. Γι' αυτό αναγκάζομαι να τις ξαναφτιάχνω συχνά. Και με τις δικές μου δεν είμαι πάντα πλήρως ευχαριστημένος.
  • Νομίζω ότι θα βόλευε να είχαμε και Commons κατά γλώσσες για εικόνες που είναι έτσι φτιαγμένες, ώστε να μην κάνουν παεά για μια μόνο γλώσσα. Μήπως είναι εφικτό με σχετική κατηγοριοποίηση των εικόνων που είναι μόνο για ελληνικά (που μας ενδιαφέρουν κυρίως);
  • Και κάτι άλλο: Στο πρότυπο για τα ζώα και τα φυτά: Όταν χρησιμοποιείται για ομάδα ζώων ή φυτών (π.χ. ολόκληρη οικογένεια ή τάξη), πρέπει να περιέχει και μια καταχώρηση για αριθμό μικρότερων κατηγοριών και τελικά ειδών. Δες το αντίστοιχο αγγλόφωνο. Επίσης το «Επιστημονική Ονομασία» που λεέι δεν χρειάζεται. Έτσι κι αλλιώς στο είδος μπαίνει και η επίσημη λατινική ονομασία. Ενοοώ αυτό:

{{Taxobox| |χρώμα = pink| |κοινό_όνομα= Aβικουλάρια| |εικόνα= Avicularia_versicolor1.jpg |βασίλειο = [[Ζώα]] ''(Animalia)'' |φύλο= [[Αρθρόποδα]] ''(Arthropoda)'' |ομοταξία= [[Αραχνίδια]] ''(Arachnida)'' |τάξη= [[Αράχνια]] ''(Araneae)'' |οικογένεια= [[Θεραφοσίδες]] ''(Theraphosidae)'' |υποοικογένεια= [[Αβικουλαρίνες]] ''(Aviculariinae)'' |γένος= Αβικουλάρια ''(Avicularia)'' |αριθμός ειδών= 54 }} --Vchorozopoulos 13:58, 20 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

  • Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επειδή δεν ασχολήθηκα με τα μποτ, είναι δυνατό να σου ζητήσω μεταφορά εικόνων στα Commons ή πρέπει να τις ξαναεπιφορτλωσω εκεί;
  • Φρόντισε και για τα νέα πρότυπα για τα γένη, (με αλλαγή αριθμός ειδών= αντί είδος=), για τις οικογένειες ((με αλλαγή αριθμός γενών= αντί για γένος= και αριθμός ειδών= αντί είδος=) κι ομοίως για τις ανώτερες κατηγορίες. Δεν φαίνεται πολύ δύσκολο... Όλα αυτά όποτε μπορέσεις. Δεν είναι δα και επείγοντα.

--Vchorozopoulos 12:53, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

  • Γεια. Καλό μήνα.
  • Για τις εικόνες, αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι να τις βρήσκω για να τις ξαναχρησιοποιώ και όπου αλλού χρειάζονται.
  • Το {{Taxobox}} μπορούμε να το αλλάξουμε λίγο και με νέο όνομα για να σχηματίσουμε τις παραλλαγές που χρειαζόμαστε; Δε χρειάζεται να καταργηθεί το παλιό, γιαυί είναι χρήσιμο όπως είναι για τα είδη. Για ολόκληρα γένη, οικογένειες, κ.τ.λ. δεν κάνει, όπως είναι.

--Vchorozopoulos 13:39, 1 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Το ακόνισμα των μαχαιριών[επεξεργασία κώδικα]

Χελο! Μιας και υπάρχει μία έντονη κινητικότητα στο θέμα των εικόνων και σιγά σιγά πρέπει να μαζευόμαστε με το ξεσκαρτάρισμα (νομίζω...) ερωτώ:

  1. Πόσο εύκολη και πόσο πρακτική θα είναι η εισαγωγή με bot του πρότυπου πληροφοριών εικόνας σε όλες τις ελεύθερες εικόνες (στην αντίστοιχη κατηγορία), ώστε να γίνεται απευθείας η προσθήκη των στοιχείων σε δεύτερη φάση.
  2. Η δημιουργία κατηγοριών όπου θα διαχωρίζονται οι εικόνες ανάλογα με το στάτους τους (Κατηγορία:Εικόνες έτοιμες για μεταφορά, Κατηγορία:Ελεύθερες εικόνες με ελλειπή στοιχεία, Κατηγορία:Αμφισβητούμενες ελεύθερες εικόνες κλπ) και ο αρχικός διαχωρισμός τους από τη γενική κατηγορία παίζει? Δεκτές και άλλες προτάσεις (πχ: Κατηγορία:Εικόνες που ούτως ή άλλως θα σφαχτούν, Εικόνες που ψόφησαν και δεν το ξέρουν κλπ....).
  3. Έστω και οι έτοιμες εικόνες έχουν όλα τα στοιχεία, χρειάζεται πάλι bot να τα αλλάξει ώστε όταν φορτωθούν στα κοινά να δίνουν λινκ προς τα εδώ?
  4. Τελικά θα υιοθετήσουμε τη φόρμα των κοινών?

Αυτά για την ώρα. Πάω να ενοχλήσω και το Γεράκι να περάσει μια βόλτα από δω. Θενκια --Alaniaris 17:00, 22 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Χελόου.

  1. Δεν είναι δύσκολη, λογικά ο Geraki μπορεί να το κάνει εύκολα. Το θέμα είναι τι γίνεται με αυτές που ήδη το έχουν. Θα μπορούσαμε ίσως να τροποποιήσουμε το πρότυπο έτσι ώστε να βάζει τις εικόνες σε μια (κρυφή) κατηγορία "εικόνες με πρότυπο", και να το προσθέσουμε στις υπόλοιπες.
  2. Νομίζω ούτε αυτό είναι δύσκολο, τουλάχιστον σε όσες έχουν ελλιπή στοιχεία γίνεται ήδη με το πρότυπο που έχουμε (το ελλιπές πεδίο "πηγή" π.χ. τη βάζει στην κατ "χωρίς πηγή"). Τώρα για τις έτοιμες, νομίζω το καλύτερο είναι κάθε ένας που θα κάνει "κομπλέ" μια εικόνα ή που θα τη βρίσκει κομπλέ να τη βάζει σε μια κρυφή κατηγορία "έτοιμες για μεταφορά" ή κάτι τέτοιο και από εκεί να πάιρνουν το δρόμο για τη Βαλχάλλα.
  3. Τι εννοείς "λινκ προς τα εδώ"; Αν θυμάσαι, το μποτ αυτό που κάνει είναι να αντιγράφει ακριβώς τη σελίδα περιγραφής και το upload summary. Οπότε ουσιαστικά εμείς ρυθμίζουμε τι θα περιλαμβάνει η σελίδα περιγραφής στα Commons. (τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με το imagetranfer.py που χρησιμοποιώ εγώ, υπάρχει και το imagecopy.py αλλά πρέπει να το τεστάρω).
  4. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, εφόσον έχει κάνει ήδη δουλειά ο Geraki, όμως επίσης θυμίζω πως δεν θα μας γλιτώσει από τις εικόνες χωρίς πηγές, άδειες κλπ. - Badseed απάντηση 08:40, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]


  1. Γίνεται, και νομίζω μπορεί και χωρίς κρυφή κατηγορία. Θέλει λίγη μελέτη όμως.
  2. Νομίζω ότι αυτό που λέει ο Αλανιάρης είναι ότι έχουμε την Κατηγορία:Εικόνες GFDL και Κατηγορία:Εικόνες με ελλιπή περιγραφή αλλά θέλουμε να ξέρουμε τις εικόνες που υπάρχουν ταυτόχρονα στις δύο κατηγορίες. Το εργαλείο category_intersection μας κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά.
  3. Νομίζω ότι εννοεί ότι η περιγραφή μιας εικόνας μπορεί να είναι π.χ. "Άγαλμα του Περικλή" και όταν πάει στα Commons θα δείχνει σε μια σελίδα που δεν υπάρχει εκεί και θα πρέπει να γίνει [[:el:Περικλής|Περικλή]].
  4. Πιστεύω ότι θα ελαττώσει σε μεγάλο βαθμό τις εικόνες χωρίς πηγές και άδειες. Δεν έχει τελειώσει η δομή αλλά μπορούμε να ζητήσουμε την ενεργοποίηση του σχετικού hack και σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι όταν ενεργοποιηθεί. 09:51, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)


  1. Οκ, με ή χωρίς κρυφή κατηγορία, θα είναι μία καλή αρχή για την προσθήκη στοιχείων.
  2. Μιλάω για "διαδοχικές" κατηγορίες με το εξής σκεπτικό: Οι πιο έμπειροι μπορούμε να επιδράμουμε και να εντάξουμε τις φωτογραφίες σε δύο κατηγορίες, τις πραγματικά ελεύθερες αλλά με ελλειπή στοιχεία μεταφοράς (πρότυπο, Αγγλική περιγραφή κλπ) και στις αμφισβητούμενες. Οι λιγότερο έμπειροι μπορούν στην συνέχεια είτε να συμπληρώσουν τα στοιχεία που λείπουν σε εικόνες της πρώτης κατηγορίας και να τις μεταφέρουν στην κατηγορία για μεταφορά, είτε να δουν ποιες κινδυνεύουν να πάνε άκλαυτες και να παρενοχλούν τους αρχικούς επιφορτωτές (αν δεν το έχουμε κάνει εμείς).
  3. Εννοώ τόσο αυτό που λέει το Γεράκι αλλά και το ότι, όπως είχες πει και εδώ, δεν αναγνωρίζει τα Ελληνικά. Κυρίως με ενδιαφέρει να δίνει σύνδεσμο προς στις σελίδες των χρηστών εδώ, καθώς δεν έχουν όλοι λογαριασμούς στα κοινά.
  4. Για τη φόρμα συμφωνώ πως θα έχει ένα κάποιο αποτέλεσμα, τόση κοκκινίλα που βγάζει όταν λείπει ένα πεδίο, ιδίως για τους νέους χρήστες, ενώ θα καταστήσει υποχρεωτικό και το πρότυπο πληροφοριών (νομίζω...).

Κατά τα άλλα σας ευχαριστώ και τους δύο που με παλεύετε! --Alaniaris 15:27, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

  1. Thus spoke Geraki, οπότε αναμένουμε από το Gerakibot
  2. Δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και δεν περιμένω να ασχοληθεί κόσμος κ λαός με το sorting out (λογικά οι 4-5 συνήθεις "παρενοχλητές" θα είμαστε, μακάρι να βγω ψεύτης:) )
  3. Ξαναλέω ότι δεν είναι πρόβλημα αναγνώρισης. Απλά επειδή η σελίδα περιγραφής όπως είναι εδώ πάει αυτούσια και εκεί, θα πρέπει στη συμπλήρωση των στοιχείων εδώ το [[Χρήστης:Templar52]] π.χ. να αλλάξει σε [[:el:User:Templar52|Templar52]] (είτε με το χέρι είτε αργότερα με μποτ). Δηλαδή η σελίδα περιγραφής εδώ θα πρέπει να είναι ακριβώς όπως θα ήταν στα Κόμμονς έτσι ώστε όταν πάει από κει να έχει τους σωστούς συνδέσμους/πρότυπα.
  4. Μακάρι! - Badseed απάντηση 13:26, 1 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Badseed.

Αποπειράθηκα να μεταφέρω το σύνδεσμο μίας εικόνας όπως μου είχες πει στην ελληνική βικιπαίδεια τοποθετώντας τον στο πεδίο της σύνοψης και δεν ήταν έγκυρος, δεν ξέρω τι συμβαίνει ή ίσως να έκανα εγώ κάποιο λάθος. Εν τω μεταξύ διάβασα τις οδηγίες αλλά δεν έβγαλα άκρη διότι δεν υπήρχε κάποιο παράδειγμα (βήμα προς βήμα) για να κατατοπιστώ. Μου δίνεις ένα παράδειγμα σε παρακαλώ; Κάτι άλλο, δεν λειτουργεί η ιστοσελίδα σαν παραπομπή για τα διυλιστήρια Ασπροπύργου.--GEORGE 1980 00:09, 27 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

διαγραφή σελιδας[επεξεργασία κώδικα]

Το ότι μου έτυχε κάτι έκτακτο και αφήνω στην αρχή την σελίδα δεν το θεωρώ λόγο για να διαγραφεί.Στο κάτω κάτω δεν έχει και τεράστιο αριθμό επισκεπτών(πιστεύω).Πάντως νομίζω πως έτσι αποθαρρήνεται όλλους αυτούς που θέλουν να προσθέσουν κάτι από της γνώσεις τους για όφελος των υπολοίπων!!!!

Εξαρτάται τι εννοείς γνώση. Το ότι υπάρχει ένας οικισμός κάπου, που χτίστηκε κάποτε πρόσφατα χωρίς καμιά άλλη πληροφορία λυπάμαι αλλά δεν είναι εγκυκλοπαιδική γνώση. Ήδη με το χρόνο που αφιερώσατε για να γράψετε στη σελίδα μου παραπονούμενος/η θα μπορούσατε να είχατε γράψει μια μικρή παράγραφο και να έχουμε άρθρο. Ευχαριστώ - Badseed απάντηση 18:28, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Thanks, I´ve tried not to create categories with one article inside, I will be more careful...--Jaguarlaser 21:25, 2 Μαρτίου 2009 (UTC) Well I have to check out thoroughly before creating a new category. Greetings...--Jaguarlaser 21:43, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Έχεις δίκιο (δίκια):

  • Και εγώ δεν τις πήγα στα Κόμμονς για τους ίδιους λόγους (αυτές που είναι παιδί υπάρχουν ήδη στα Κόμμονς με άλλο όνομα, οπότε στο δικό μας άρθρο ήδη χρησιμοποιώ αυτές).
  • Αυτές που λέει ότι τράβηξε ο Αμβρόσιος, νομίζω πρέπει να το δεχτούμε, όπως το δέχεται η Αγγλική Βικι. Εξάλλου αυτά κατά δήλωσιν γίνονται, και πώς να αποδείξουμε το αντίθετο;
  • Για το χειρόγραφο πιστεύεις ότι πρέπει να συμπληρωθούν 70 χρόνια από το θάνατο του Πάπα (1958+70=2028);
  • Το σημείο δημιουργός είναι όντως δικό μου λάθος, έβαζα εμένα παντού (θεωρώντας ότι θέλει τον... ανεβάζοντα. Προφανώς όχι. Θα το διορθώσω.
  • Υ.Γ. Ορθώς υπέθεσες ότι δεν πέθανα πριν 70 χρόνια. Δεν είμαι το φάντασμά μου ακόμα! Αν σταματήσω να συνεισφέρω για 48 ώρες, σας επιτρέπω να υποθέσετε ότι εξεδήμησα...--Κωστής 21:53, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]


  • Συμφωνώ για τον Αμβρόσιο, σου ξαναλέω όμως ότι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.
  • Για τα Κόμμονς συμφωνώ και επαυξάνω, έχω ξαναπροτείνει να μην επιφορτώνουμε εμείς τίποτε (έστω εξαίρεση για την εύλογη χρήση) και να χρησιμοποιούμε μόνο ό,τι είναι στα Κόμμονς. Νομίζω το έχει κάνει ισπανική και πορτογαλική.
  • Άμα τα κακαρώσω, το πούμα δεν κάνει τίποτα, ούτε καν θα σε ενημερώσει. Μόνο η παρατεταμένη απουσία μου θα σου βάλει ψύλλους στα αυτιά (αυτό έχει και τη θετική του ανάγνωση: δεν αποχωρώ από το project μέχρι να με πάρουν τέσσερις). Ωραία συζήτηση βραδιάτικα!--Κωστής 22:17, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Εικόνες που πρέπει να μικρύνουν[επεξεργασία κώδικα]

Όπως αυτή πχ Πρέπει να τις ανεβάσω σαν νέα έκδοση στο ήδη υπάρχον αρχείο ή να τις ξανανεβάσω και να βάλω τις παλιές για (δα); --Egmontaz συζήτηση

ΟΚ, ευχαριστώ. Πως μπορώ να ειδοποιώ για να περνάει κάποιος να σβήνει τις παλιές; Να σου αφήνω π.χ. λίστες εδώ όπως τώρα, ή κάπου αλλού; Ή κάτι άλλο;
  1. Αρχείο:AwardBIOS CMOS Setup Utility.png
  2. Αρχείο:7DESKT~1.PNG
  3. Αρχείο:7desktop.png
  4. Αρχείο:Benedelman-spyware-blogspot-2a.png
  5. Αρχείο:DeusExGame.jpg --Egmontaz συζήτηση 10:13, 5 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Οκ, για το μέγεθος έμεινα μόνο στο σκεπτικό ότι πρέπει να έχουν τόσο όσο δείχνουμε στο άρθρο και αμέλησα την ουσία, θα το έχω υπόψη μου από δω και πέρα. Ναι για τα bot το έχω υπόψη μου, αλλά τα χτεσινά ήταν 10-12 οπότε δεν θεώρησα ότι έπρεπε να ενοχλήσω εκτός αν εννοείς και τις κατηγορίες που άλλαξα ή το άλλο που έβγαζα τα «:» από τους πάπες (μήπως να ζητήσω bot flag για τον εαυτό μου )--Egmontaz συζήτηση 13:57, 6 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Υπάρχει κάποιο μέρος (εκτός από το αμμοδοχείο) που μπορεί κανείς να «παίξει» με bot;--Egmontaz συζήτηση 14:22, 6 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ελευθερία γνώμης[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Badseed ασφαλώς κατάλαβες ότι το ψευδώνυμο που έβαλα (Σέλευκος) οφείλεται στην αγάπη μου για την ελληνιστική περίοδο και ιδιαίτατα στις ελληνιστικές πόλεις που ιδρύθηκαν. Όσον αφορά τον Δημοσθένη Λιακόπουλο, μια παραπομπή σε αυτόν δεν σημαίνει απαραίτητα την απόλυτη ταύτιση μου μαζί του. Είναι καλό να υπάρχει πολυγνωμία, εξ'άλλου χάρη σε αυτήν αναπτύχθηκε ο λαμπερός μας πολιτισμόςΣέλευκος 19:44, 6 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

pws mporw na epikinwnisw mazi su proswpika (exeis kapoio msn) gia ena thema sxetika me to wiki kai kapoia tropopiisi pu ekanes? thanks

Eλλη Λαμπετη[επεξεργασία κώδικα]

Καλημερα!Πολυ ευχαριστως να περασω τους τονους αν μου πεις πως.Μαλλον πρεπει να φτιαξω και τα ονοματα και τις ημερομηνιες να επισημαινονται,αυτο θα το κανω μολις εχω χρονο,ειναι απλο.Θαθελα να περασω και φωτογραφια αν υπαρχει καποιος ευκολος τροπος,οπως το γραφει εδω μου φαινεται βουνο.Σ'ευχαριστω!--Margaritag 09:53, 13 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Οι μαθηματικοί διαμαρτυρούνται. :-P [3], [4] -- ArielGlenn 23:23, 13 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση: Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Απάντηση: Καλώς ήρθες!

Σε ευχαριστώ για την υποδοχή. Κρίμα για τα άρθρα, όχι τίποτα άλλο αλλά έφαγα κάποια ώρα να τα φτιάξω.. δεν πειράζει... Ίσως έπρεπε να διαβάσω πρώτα τους όρους. Για το περιοδικό το καταλαβαίνω... 3 τεύχη είναι λίγα... Για την κοινότητα δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται ότι δεν μπορεί να περιληφθεί... Είναι ενεργή εδώ και τουλάχιστο 3 χρόνια και έχει αναγνωρισμένη και σημαντική δράση. Έχει συμετάσχει στο περσινό fosscom και θα συμμετέχει και φέτος, ενώ έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε διάφορα γεγονότα και εκδηλώσεις είτε μόνη της, είτε σε συνεργασία με συλλόγους όπως ο hellug , o thellug και άλλες τοπικές κοινότητες. Τέλος πάντων... Επειδή θα ήταν κρίμα να πεταχτούν απλά, υπάρχει τρόπος να κρατήσω ένα backup του κώδικα, ωστε να μην χρειαστεί να τα ξαναγράψω όλα από την αρχή σε ένα χρόνο π.χ. που ίσως έχουμε μεγαλύτερη ιστορία και μπούμε να συμπεριληφθούμε;[UPDATE: Μάλλον σε πρόλαβα... Ήταν εκεί τα άρθρα και τα έκανα ενα copy-paste...] Τέλος, ποιον μπορώ να συμβουλεύομαι/ρωτάω πριν γράψω κάτι ωστε να ξέρω ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να κρατηθεί;

Καλως σας βρήκα.

καλησπερα

πεσμου καλε μου φιλε τι ακριβως πρεπει να κανω για να παραμεινουν οι φωτογραφιες...


σε ευχαριστω

Γεια χαρά. Κάθε εικόνα στη Βικιπαίδεια πρέπει να συνοδεύεται από μια "άδεια χρήσης", δηλαδή ένα ταμπελάκι στη σελίδα της που λέει ποιοί είναι οι όροι χρήσης της εικόνας (συνήθως, ότι επιτρέπεται κάθε χρήση, με αναφορά στο δημιουργό και διάθεση της εικόνας με την ίδια "άδεια"). Οπότε, ρίξε μια ματιά στη σελίδα Βικιπαίδεια:Πινακίδες πνευματικών δικαιωμάτων, διάλεξε την άδεια που είναι πιο κοντά στους όρους με τους οποίους θες να διατίθενται οι φωτογραφίες σου, και ενημέρωσέ με για το ποια άδεια θες είτε εδώ είτε στη δική σου συζήτηση. Θα αναλάβω μετά τα υπόλοιπα (να επαναφέρω τις φωτογραφίες, που στο μεταξύ διαγράφηκαν, και να συμπληρώσω το ταμπελάκι. Φιλικά Badseed απάντηση 03:55, 26 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ελευθερία γνώμης[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Badseed, η δημοκρατία μας χαρακτηρίζεται από την ελευθερία εκφράσεως γνώμης. Ο καθένας δικαιούται να πιστεύει σε αυτό που τον εκφράζει καλύτερα. Όπως σε κάθε λήμμα βάζουμε πηγές για να αποδείξουμε το αληθές των λεγομένων, έτσι και με τον Λιακόπουλο το ίδιο ισχύει. Ένας απλός άνθρωπος είναι με μια διαφορετική γνώμη. Σε τι βλάπτω το ελληνικό και μη σύνολο όταν αναφέρομαι σε προϊστορικές ελληνικές αποικίες στην επαρχία Γιουνάν (Ιωνία) της Κίνας; Δεν χαίρεσαι σαν Έλληνας όταν το ακούς αυτό; Δεν έχεις παρά να ταξιδέψεις εκεί και δεις τι ελληνόφατσες θα συναντήσεις, τι μαιάνδρους, τι άλλα ελληνικά σύμβολα, τι ποντιακές στολές! Όλα αυτά είναι συμπτώσεις; Σέλευκος 20:41, 26 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Συγγνώμη που το παράκανα στην διαγραφή, από αφηριμάδα το πρότυπο, από ανασφάλεια την Μονή και τα Σαράντα Κύματα και από παρανόηση της GFDL στην εικόνα, αλλά μια που δικαίως με αποπήρες και μια που αισθάνομαι ότι υπάρχει δυσφορία για τις πολλές διαγραφές που προτείνω δεν ξέρω τι να κάνω με το Ψυχρή μέθοδος παρασκευής σαπουνιού. Έτσι αφού την μεταφορά την πρότεινες εσύ και έχει ήδη μεταφερθεί στα βικιβιβλία από άλλον χρήστη (με το ιστορικό) στο αναφέρω απλά για να μην μπω στο δίλιμμα {{δα}} ή {{σγδ}} και να πράξεις όπως νομίζεις. --Egmontaz συζήτηση 03:43, 27 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Plant families in Greek[επεξεργασία κώδικα]

What is the right name for Plant families in Greek?, I want to create a category for the plant families I've created, I´ve noticed that there is little movement in Greek language about Biology while in other areas Greek Wikipedia is very advanced, by the way do you have an aquivalent to en:Wikipedia:WikiProject Plants?. Greetings my friend--Jaguarlaser 15:04, 27 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

στο αρθρο businews λεει πως προκειται να κυκλοφορησει επομενως ειναι λιγο ασκημο να το σβηνουμε ετσι αμεσως χωρις ουσιαστικο λογο

Γεια σου Badseed. Απ' ότι βλέπω στην κατηγορία «μνήμη υπολογιστή» γίνεται (επιεικώς) χαμός. Κατ' αντιστοιχία με την αγγλική Wikipedia θα πρότεινα να κάνουμε μερικές συγχχωνεύσεις. Ας πούμε τα Μνήμη υπολογιστή, Διεύθυνση μνήμης, Ιεραρχία μνήμης και Χώρος διευθύνσεων να γίνουν ένα γενικό άρθρο (το γενικότερο είναι η ιεραρχία μνήμης, το οποίο ήδη έχω επιμεληθεί). Επίσης τα DDR SDRAM, Δυναμική μνήμη τυχαίας προσπέλασης και Μνήμη τυχαίας προσπέλασης μπορούν να γίνουν ένα άρθρο· έτσι τελικά θα έχουμε ένα άρθρο για τη μνήμη από θεωρητική σκοπιά και ένα άρθρο για τη μνήμη από άποψη υλικού.

Ακόμα τα κιλομπάιτ, κιμπιμπάιτ κλπ μπορούν επίσης να συγχωνευθούν, όπως και τα Ενδιάμεση περιοχή αποθήκευσης (το οποίο έχει παραπλανητικό τίτλο, στην αρχή νόμιζα ότι αναφέρεται σε buffers) και το Κρυφή μνήμη ΚΜΕ επίσης μπορούν να γίνουν ένα γενικότερο άρθρο Κρυφή μνήμη. Έτσι (με τις κατάλληλες ανακατευθύνσεις και επεξηγήσεις βέβαια) θα είναι τα πράγματα πιο οργανωμένα και πιο κατανοητά για τον αναγνώστη. Τι λες;

Οι υποδιαιρέσεις (αν εννοείς τις μονάδες μέτρησης των μπάιτ) βασικά θα έπρεπε να είναι ένα μεγάλο άρθρο. Τα περισσότερα που γράφει τώρα το κιλομπάιτ, ας πούμε, άνετα αφορούν και το μεγαμπάιτ, και το γιγαμπάιτ κλπ, κατάλαβες; Τώρα που το λες σκέφτηκα να επεκτείνω όντως το ιεραρχία μνήμης και να το μετακινήσουμε στο μνήμη υπολογιστή. Έτσι ουσιαστικά θα αποτελεί το άθροισμα των δύο άρθρων της αγγλικής Wikipedia «computer data storage» και «memory hierarchy» (το δεύτερο είναι πολύ μικρό εκεί, δεν ξέρω γιατί το έχουν ως ανεξάρτητο). Ο χρόνος προσπέλασης, όντως, πρέπει να πάει στο αντίστοιχο άρθρο για το υλικό (προτείνω να είναι το άρθρο RAM που είναι το πιο γενικό). Τεσπα, όταν τελειώσουν (ε, μάλλον θα πάρει λίγες μέρες) μπορείς εσύ ως διαχειριστής να συγχωνεύσεις τα ιστορικά;

Τσέκαρε τι αλλαγές έκανα. Επίσης προτείνω να συγχωνευτεί το Round-Robin scheduling στο χρονοπρογραμματισμός. Ήδη έχω ετοιμάσει το τελευταίο.
Ναι, ενσωμάτωσα το περιεχόμενο των ενδιάμεση περιοχή αποθήκευσης και Κρυφή μνήμη ΚΜΕ σε ένα κοινό άρθρο Κρυφή μνήμη και τα αρχικά άρθρα τα μετέτρεψα σε ανακατευθύνσεις. Μπορείς να φτιάξεις τα ιστορικά τους; Κοίτα, σχετικά με τις ανακατευθύνσεις, το θέμα είναι ότι υπάρχουν διαφορετικοί όροι / μεταφράσεις για περίπου το ίδιο πράγμα. Ας πούμε το Διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών εγώ το λέω Διασύνδεση προγραμματισμού εφαρμογών, ενώ άλλος το λέει ΑPI. Αν σε ένα άλλο άρθρο μας βάλουμε σύνδεση προς το αντίστοιχο λήμμα, που ο καθένας μας όμως το ονομάζει αλλιώς, τελικά μόνο ο ένας θα έχει μπλε link ενώ οι άλλοι κόκκινο λινκ. Επομένως θεωρώ τέτοιου είδους ανακατευθύνσεις απαραίτητες. Εσύ διέγραψες τις ανακατευθύνσεις που είχα βάλει προς το Διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών; Τώρα πολλά άρθρα έχουν μείνει ξεκρέμαστα (δηλαδή με κόκκινο λινκ ενώ πριν είχαν μπλε), οπότε νομίζω πως πρέπει να τις επαναφέρεις (αν και εσύ ξέρεις καλύτερα, ως διαχειριστής εννοώ). Συν τοις άλλοις, τώρα, αν κάποιος δει κόκκινο λινκ μπορεί να καθήσει και να γράψει το άρθρο από την αρχή, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει το άρθρο ήδη (αυτό έχει γίνει πολλές φορές σε θέματα πληροφορικής με πολλαπλή ορολογία κλπ, οπότε μετά πρέπει να γίνονται συγχωνεύσεις και ιστορίες, γενικώς χαμός).
Όσον αφορά το round-robin είναι απλά μία διαδεδομένη μέθοδος χρονοπρογραμματισμού, οπότε θεωρώ πως (επειδή έτσι κι αλλιώς το άρθρο είναι σύντομο) μπορεί απλά να αναφέρεται μαζί με άλλες δημοφιλείς μεθόδους στο άρθρο για τον χρονοπρογραμματισμό (ώστε και αυτό να είναι πληρέστερο). Η βικιπαίδεια απέχει μακράν από το επίπεδο εξειδίκευσης της αγγλικής Wikipedia και δε βλέπω κάποιο ώφελος στην ύπαρξη ξεχωριστού λήμματος για κάθε πιθανό αλγόριθμο (πέρα από το ότι έτσι υπάρχει ακριβής αντιστοίχηση άρθρων με τις βικιπαίδειες των άλλων γλωσσών, το οποίο δε νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό όσο η καλή οργάνωση και η επαρκής κάλυψη των θεμάτων).--JohnMad 17:29, 30 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ θα το πάω πιο χαλαρά τότε. Την Μονή δεν την πρότεινα για το ότι είναι μια γραμμή αλλά γιατί δεν με έπειθε το άρθρο ότι είχε πιθανότητα να είναι εγκυκλοπαιδικό, γενικά άρθρα με δεδομένη εγκυκλοπαιδικότητα δεν θα τα πρότεινα ποτέ ως μικρά ούτε με γρήγορη ούτε με αργή και βασανιστική, όπως π.χ. αυτό που μου έφερες ως παράδειγμα, σε ανάμνηση και ένδειξη ευγνωμοσύνης ίσως που κάποτε είχες επεκτείνει το πρώτο άρθρο που έγραψα όταν ξανάρθα (Γιοσίπ Ρουνιάνιν), είχα αποφασίσει δε μικρά άρθρα η δημιουργημένα από βανδαλισμό που θα μπορώ να μεταφράσω από την αγγλική να κάνω και εγώ το ίδιο, μέχρι τώρα βέβαια έχω φτιάξει μόνο ένα τέτοιο, αλλά δεν χανόμαστε.

Εκτός από τα άρθρα που λείπουν υπάρχουν και 500+ στοιχειωμένα στην επιμέλεια πολλά από τα οποία είναι πολύ δύσκολα επιμελήσιμα + ορφανά + συγχωνεύσεις μεταφορές βελτίωση κτλ. και πιστεύω ότι είναι εξίσου χρήσιμη ενασχόληση και αυτή, μοιραία μέρος της επιμέλειας είναι και η διαγραφή. Το να τα αφήσουμε όλα αυτά για να πιάσουμε την συγγραφή άρθρων και μόνο δεν είναι και η καλύτερη λύση. Το άλλο για χώμα τώρα ήταν όντως λίγο υπερβολική διατύπωση της γνώμης μου (που πάντω εκεί κάπου βρίσκεται και διατυπωμένη με πιο κόσμιο τρόπο θα ήταν ίσως κάπως έτσι «Άρθρα που δεν εξασφαλίζουν την σημαντικότητά τους από το περιεχόμενό τους και κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορούν ούτε εν δυνάμει να την εξασφαλίσουν πιστεύω ότι πρέπει να διαγράφονται». Ε το 10:1 τώρα, είπα, είναι υπερβολή, πάρτο αντίστροφα, αν στα δέκα που θα διαγράψουμε πάρει η μπάλα και 1 που θα μπορούσε να μείνει δεν τρέχει και τίποτα)

Τέλος αφού υπάρχει η οδηγία «έχε θάρρος» ή κάπως έτσι (που έχει ισχύ και για τους διαχειριστές υποθέτω) θα ήταν προτιμότερο να μου χτυπούσες ένα καμπανάκι όπως ο Αλανιάρης παλιότερα παρά στην σύνοψη εργασίας που κάλλιστα θα μπορούσα να μην είχα δει. Χάνω εύκολα την αίσθηση της κοινής λογικής και με πιάνει μανία με την τάξη καμιά φορά, αλλά νομίζω επαναφέρομαι εύκολα άμα το παρακάνω--Egmontaz συζήτηση 18:47, 28 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Γεια σου. Ρίξε μια ματιά στο ιστορικό του Καθολικό. Έχει πλάκα. --Flyax 07:20, 29 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Εγώ νομίζω πως είναι σωστό ως "Ράικαρτ", αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό το "Χίντιγκ" ή "Χίντινκ"--BubbleBabis 17:34, 29 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]


Καλησπέρα

Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιώς π.χ. δεν υπάρχει φαρμακευτικός σύλλογος Συκεών -

Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά -ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ όχι Γλυφάδας, Αιγάλειω κτλ.

-Πανεπιστήμιο Πειραιώς δεν υπάρχει πχ Πανεπιστήμιο Περιστερίου, Πανεπιστήμιο Θέρμης

-ΤΕΙ Πειραιά το ίδιο -ΔΙΚΕΠΑΖ(Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων)με έδρα το Πειραιά.

-Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς -ΟΛ Πειραιως οχι ΟΛ Περάματος ΟΛ Κερατσινίου κτλ.

-η UNESCO το ονοματίζει ακόμα Νομός Πειραιώς και Νήσων -Όλοι οι παγκόσμιοι μετεωρολογικοί σταθμοί στο Internet, στην Ελλάδα στις πόλεις που αναφέρονται τον Πειραιά τον έχει όπως την Λαμία, την Κοζάνη και όχι πχ το Χαϊδάρι και τη Κηφησιά ή την Γλυφάδα.

-Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Πειραιώς όχι πχ Ελευσίνας ούτε Πετραλώνων

-Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά όπως Μεσολογγίου, Χανίων και όχι Πυλαίας

Επίσης δεν ξέρω κάνα δήμο να ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΕ με πόλεις του εξωτερικού. Πόλεις με πόλεις αδελφοποιούνται από όσο ξέρουμε

  * Μασσαλία, Γαλλία -1984
  * Worcester,  Ηνωμένες Πολιτείες
  * Οστράβα, Τσεχία 
  * Βαλτιμόρη,  Ηνωμένες Πολιτείες
  * Galati, Ρουμανία -1985
  * Varna, Βουλγαρία
  * Σανγκάη, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας -1985

Με βρίσκεις πουθενά παράλογο? Θα πρέπει να συζητάμε αν τελικά ο Πειραιάς είναι πόλη ή δήμος?

Εδώ επίσης μιλάτε για ΠΣ Πειραιά http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1:%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%98%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%95%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82

όπως και το σχετικό έγγραφο απο το ΥΠΕΧΩΔΕ ...ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα του Πειραιά

www.minenv.gr/download/2007-02-12.koini.sinentefksi.typou.ton.ypourgon.pexode.kai.emporikis.naytilias.doc

Υπάρχουν και πολλές ιστοσελίδες που λένε ότι η Πάτρα είναι 3η πόλη και όχι 4η αλλά εγώ βρήκα άλλες που την αναφέρουν ως 4η

http://www.apodimos.com/arthra/08/May/O_PEIRAIAS_KAI_TO_EMPORIO_STHN_ARXAIA_ATHINA/index.htm

http://www.ionianguide.com/pegasus/h002/keim.php?z82nr01=53&tb=Z82&tkeim=53&pcode=Z82_CD53

http://www.e-tipos.com/interactivity/story?id=312&page=21&selectedcategory=0

http://www.westnet.gr/westnet/patra/genikes_plirofories.scr

http://20gym-patras.ach.sch.gr/GREEK/patrashistory-greek.htm

http://www.patractive.gr/dimos_patreon.htm

http://radio.flash.gr/INTERVIEWS/2006/7/18/1706id/

http://www.casinorio.gr/rio.html

και πολλά άλλα...

Αν και το internet δεν η καλύτερη πηγή αξιόπιστων πληροφοριών, μπορείς να ανατρέξεις πχ σε λεξικό Φυτράκη Παπυρακι κτλ.

Αυτά, ευχαριστώ!

Help me please!. What is the right name for Plant families in Greek?, A category for the plant families that have been created is needed--Jaguarlaser 15:44, 31 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

  • Γεια. Είσαι γερός και ενεργός;
  • Αν ναι μπορείς να με βοηθήσεις αν ξέρεις να μου γράψεις πώς μπορώ να βάλω ένα κομμάτι σε απόκρυψη-εμφάνιση.

--Vchorozopoulos 20:11, 31 Μαρτίου 2009 (UTC)[απάντηση]

  • Και τα δυο εννοούσα. Θα δοκιμάσω. Αν θέλεις πες μου κι εσύ τη γνώμη σου: Στο υδρογόνο έβαλα όλα τα ατομικά τροχιακά του που βρήκα. Αν και μπορεί κάποιος να τα χρειάζεται, είναι πολλά και πιάνουν πολύ χώρο. Έλεγα να αφήσω το βασικό 1s και τα άλλα να τα βάλω σε απόκρυψη, να εμφανίζονται μόνο αν κάποιος τα χρειάζεται...
  • Επίσης, το ίδιο για τις ειδικευμένες εξισώσεις που αφορούν τα ισότοπα...
  • Αν νομίζεις, μετέφερε το ερώτημα στην Αγορά, να έχουμε κι άλλες απόψεις.

--Vchorozopoulos 01:17, 2 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

  • Ναι, τα βοηθητικά άρθρα είναι μια λύση. Συμφωνώ ακόμη ότι χρειάζεται η διευκρύνιση για την κατανομή του ηλεκτρονικού νέφους = πιθανότητα να βρεθεί το ηλεκτρόνιο κάπου. Βέβαια για όποιον ξέρει φαίνεται από την κυματοσυνάρτηση. Η πιθανότητα προκύπτει από την 4πr2ψ2, για κάθε τροχιακό, από την οποία σαφώς προκύπτει r = 0 => 4πr2ψ2 = 0. Έχω σκοπό να τα προσθέσω αυτά, αλλά νομίζω ότι θα είναι πιο εύχρηστο αν κρύβουμε στο ίδιο το άρθρο τις λεπτοπμέρειες κι όχι σε νέα άρθρα. Να μη χρειάζεται κανείς ν' ανοίξει 10 άρθρα για να πάρει μια ολοκληρωμένη άποψη.
  • Μια άλλη ιδέα που έχω είναι ν' αφήσω μόνο το 1s και να ξεκινήσω ένα νέο άρθρο γενικά για τα ατομικά τροχιακά, βάζοντας εκεί όλα όσα βρήκα, αλλά με τους γενικούς τύπους, που αντιστοιχούν στα άτομα όλων των στοιχείων. Το 1s είναι το μοναδικό βασικό για το υδρογόνο. Τα άλλα πρακτικά χρειάζονται για όσους θέλουν να υπολογίσουν ή να εξηγήσουν το φάσμα του ατομικού υδρογόνου: Κάθε ΔΕ αντιστοιχεί σε μια φασματική γραμμή....

--Vchorozopoulos 02:01, 7 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Kαλησπέρα αρχηγέ μου..

Είδα ότι σήμερα κάποιος μη εγεγγραμένος χρήστης έσβησε τα αρνητικά Reviews για τους Drive και διατήρησε μόνο τα θετικά. Χραπ, χωρις συζήτηση, χωρίς τπτ.

Στη συζήτηση του άρθρου είχα προτείνει να μπουν όλα τα Reviews στη Βικιθήκη.... Αλλά... άσχετα από αυτό, αν και ήμουν φαν τους, δεν καταλαβαίνω τη λογική αυτής της κίνησης στα πλαίσια της ΒΙΚΙ. Γράφηκαν, και η σκοπιμότητα τους είναι να αποκτάται πιο σφαιρική εικόνα για κάτι το οποίο κανείς δεν μπορεί να ζήσει σήμερα και να σχηματίσει ίδια άποψη. Ή όλα ή τιποτα λοιπόν.

ΔΕΝ θέλω να τα επαναφέρω εγώ διότι 1ον εγώ τα έγραψα και αν τα επαναφέρω πάλι εγω πιθανόν να παρερμηνευθεί 2ον δεν είμαι τόσο ψύχραιμος όσο εσύ, και μετά το συμβάν με τους Χασαπίδου μπαντ θα αρχίσω τα **σταυρίδια

Θενκ Γιου

Με βάσει παλιότερη κουβέντα που είχαμε στην Αγορά [5] υποθέτω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν μετατρέψω κάποια σήματα (κυρίως ελληνικών ομάδων) σε svg, όπως αυτό; --Egmontaz συζήτηση 13:36, 7 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Για να μαι σίγουρος :) Ααα και χρησιμοποιώ inkscape.--Egmontaz συζήτηση 22:47, 7 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Βανδαλισμοί[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Bad. Τι νύχτα κόλασης είναι απόψε με τους βανδαλισμούς; Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί τέτοιος καταιγισμός. Dimitrissss 01:20, 12 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Χωριά ελληνικής υπάιθρου[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Δε γνώριζα ότι η σελίδα GTP-Greek Travel Pages θεωρείται "εμπορική", όπως και η άλλη, νομίζω το e-city, που αφαίρεσες από τα Πυρά Φωκίδας. Να σου πω την αλήθεια, την είχα ανακαλύψει-την πρώτη- όταν έβλεπα πληροφορίες για κάποιο χωριό στην Αγγλική Wikipedia, όπου χρησιμοποιείται σαν εξωτερικός σύνδεσμος σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, δυστυχώς για κάποια χωριά είναι η μοναδική σελίδα που να έχει πληροφορίες τους. --Veron 13:59, 13 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Χελόου. Οι φωτογραφίες στο άρθρο έχουν πνευματικά δικαιώματα, είναι του Δανιηλίδη κατά τα λεγόμενα στα μεταδεδομένα. Δεν τους πατάς μια διαγραφή που έχεις και μαύρη ζώνη στα κοινά? :) --Alaniaris 14:55, 14 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ο Δανιηλίδης είναι γνωστός για τις αεροφωτογραφίες και τα αρχιτεκτονικά του. Δικό του είναι και αυτό. Σίγουρα δεν είναι ο ίδιος που τις ανέβασε, στο μυαλό μου παίζει και η ιδέα να του ανέθεσαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο που έφτιαξε το Χαρτ να το φωτογραφίσει και μετά μέσα από το γραφείο να ανέβασαν κείμενο και φώτο σε μας. --Alaniaris 15:07, 14 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

εδω μπορεις να με δεις

Χελόου. Σε αυτή τη φώτο η πρώτη έκδοση δείχνει λάθος χωριό (άτιμη βιασύνη). Αν είναι εύκολο διέγραψε την. Θενκς. --Alaniaris 13:47, 15 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Μέσα μαζικής ενημέρωσης: Ναι, καλύτερα έτσι (προς επέκταση).--Focal Point 15:48, 18 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]


Καλησπέρα! Εδώ και κάμποσες μέρες υπάρχει περιορισμός από όσους μπαίνουν από tellas. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εταιρία? Καλό Πάσχα! Ευχαριστώ!

Από το γραφείο όσες ξεκινούν από 79 κτλ υπάρχει προκαταβολικά φραγή όσες είναι από 91 μπαίνει κανονικά, που σημαίνει ότι τουλάχιστον το 50% είναι σε φραγή αφού χρησιμοποιεί 2 μόνο. Σε επικοινωνία με την εταιρία δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν καθώς δεν γνωρίζουν καν το γεγονός. Η σελίδα αυτή είναι κλειδωμένη από MARKELLOS για να του άφηνα μήνυμα. Μπορείτε να ελέγξετε τα λεγόμενα μου, είναι απίθανο να πέφτουμε σε ip συγκεκριμένες με φραγή. Ευχαριστώ! Καλές Γιορτές!

Ήρθα να πάρω πίσω την μύγα μου, δεν είναι δικιά σου . Δεν εννοούσα εσένα, ο Tony μου την είχε πετάξει (αλλά το λύσαμε το θέμα με mail), μετά λόγω και των ξεκάθαρων όντως κουβεντών (δικών σου και του γερακιού) συνεμορφώθην ως προς την ποσότητα των διαγραφών, και επειδή συνεμορφώθην δεν μου άρεσε η δεύτερη (που δεν ήταν τελικά) και τέλος πάντων πολύ παρεξηγιάρης έγινα και είναι καιρός να το κόψω και αυτό. Αυτά, τις καλύτερες ευχές μου και καλό Πάσχα! --Egmontaz συζήτηση 17:18, 18 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Πολύ καλό. Στο μετάλλιο έβαλα και το "τιμιτικό" μέσα λόγου του "Verdienst". --Μυρμηγκάκι 16:56, 19 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Βικιπαίδεια:Ελεύθερες εικόνες εκτός άρθρων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Σου το θέτω μιας και εσύ το είχες δημιουργήσει. Παρατήρησα ένα πρόβλημα της σελίδας αυτής. Δεν αφήνει τα αρχεία να μπουν στο Ειδικό:ΑχρησιμοποίηταΑρχεία. Θα έλεγα να την καταργήσουμε, αφού γίνει η μεταφορά που ζήτησα στην Αγορά. Εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι. Για τα αρχεία ήχου θα μπορούσε να παραμείνει μόνο γι αυτά η σελίδα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:17, 22 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Τη γνώμη σου τη ζήτησα για το αν χρειάζεται η σελίδα που δημιουργείται χειροκίνητα. Το μήνυμα στην Αγορά το άφησα για να υπενθυμίσω την ύπαρξη της μιας και όσοι μετέφεραν μέχρι τώρα αρχεία το έκαναν κυρίως από τα χρησιμοποιημένα. Πριν από μέρες που ξεκαθάριζα το ειδικό, βρίσκοντας αντίστοιχα άρθρα για τις αχρησιμοποίητες, ανακάλυψα εικόνες που ενώ «αντιστοιχούσαν» σε άρθρα ήταν αχρησιμοποίητες 2-3 χρόνια. Απλά τώρα όποιος θέλει να κάνει αντίστοιχη δουλειά θα πρέπει να ανατρέχει σε δύο σελίδες, κάτι όχι και τόσο δύσκολο, από τη στιγμή μάλιστα που μου εξηγεις ότι και η σελίδα των ελεύθερων εικόνων εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Καλήμέρα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 05:17, 24 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

ευχαριστώ για τα σχόλια[επεξεργασία κώδικα]

γειά σου badseed..

ευχαριστώ για τα σχόλια..όταν βρώ λίγο χρονο θα κοιτάξω να ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες σε όποιο άρθρο λείπουν..

πρέπει όμως λίγο να καταλάβω τι διαφορά έχει το ένα αρχείο που ανεβαίνει στο el.wikipedia.org με την επιλογή "επιφόρτωση αρχείου" με κάτι που βρίσκεται/μεταφέρεται στην "κοινή wikimedia".

χαιρετισμοί..

Ggia 18:48, 22 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]


Καλησπέρα, γιατί συνέχεια μπαίνεις και τα αλλάζεις?

Απλά έχω επεκτείνει το άρθρο για τον Ιερό Λόχο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη Μάχη του Δραγατσανίου που συνέταξα επίσης εγώ.--Fks 20:27, 27 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αυτά που έχω γράψει αποτελούν σύνθεση από τις πηγές και τους εξωτερικούς συνδέσμους που παραθέτω. Επομένως το κείμενο είναι δικό μου και όχι αντιγραφή.

Δεν συμφωνώ ότι έχω αντιγράψει αυτούσια κείμενα, παρά μόνο τον όρκο του Ιερού Λόχου, που μόνο αυτούσιος μπορεί να παρατεθεί. Η παραπομπή στα blog μπορεί να αφαιρεθεί, δεν είναι πρόβλημα. Τέλος η φωτογραφία δεν αποτελεί ιδιοκτησία του Βήματος, καθώς μπορεί να βρεθεί και σε άλλες πηγές. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. --Fks 20:56, 27 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αδυνατώ να εντοπίσω τα κείμενα που έχουν μεταφερθεί αυτούσια από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ή το ΠΟΝΤΙΚΙ. Φιλικά, --Fks 21:07, 27 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Εικόνες χρήστη Whiplash[επεξεργασία κώδικα]

Οκ, τελείωσα τη μεταφορά των αχρησιμοποίητων εικόνων του χρήστη στα Κοινά, οπότε μπορείς να τους περάσεις το OTRS ticket. Για να τις βρεις εύκολα, πήγαινε στις συνεισφορές μου και άνοιξε όσες εικόνες ξεκινούν με POT στο όνομα αρχείου. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 15:31, 28 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

A ok, δεν το 'χα καταλάβει ακριβώς τι εννοούσες, κανένα πρόβλημα. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 07:55, 29 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Μετακινήσεις ύμνων[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Με ποιο σκεπτικό πιστεύεις ότι οι μετακινήσεις των ύμνων δε βοηθούν? ----Lemur12 να΄στε καλά 04:13, 29 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

  • Συμφωνώ ως προς τον σεβασμό του πολιτισμού μιας χώρας. Ωστόσο, από την άλλη μεριά, ορισμένοι τίτλοι είναι δύσκολο- για να μην πω αδύνατο- να οδηγούν κατευθείαν τον αναγνώστη στο λήμμα για τη χώρα. Υπό αυτό το πρίσμα, έστω κάποιες ανακατευθύνσεις - και όχι μετακινήσεις - μάλλον θα βοηθούσαν. ----Lemur12 να΄στε καλά 04:46, 29 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]
Α, όλα και όλα. Εγώ τα μαλαγασικά μόνο καταλαβαίνω. :) ----Lemur12 να΄στε καλά 05:16, 29 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ[επεξεργασία κώδικα]

Έχει προκύψει ένα θέμα με τον Χρήστη - Διαχειριστή MARKELOS το οποίο έχει ξεκινήσει από μια άλλη κοπέλα που γράφει το θέμα του Τάνγκο. Ονομάζομαι Φραγκιαδάκης Κώστας και είμαι μέλος της ανοικτής ομάδας υποστήριξης της ελληνικής κοινότητας για την διάδοση του αργεντίνικου τάγκο στην Ελλάδα Το επίμαχο σημείο είναι ότι εδώ και καιρό η κοινότητα είχε δηλώσει την παρουσία της και μέσω του site της Wiki αλλά πριν ακριβώς μια εβδομάδα μια χρήστης της Wiki την διέγραψε με την αφηρημένη δικαιολογία ότι δεν έχει νόημα .Από τότε έχει ξεκινήσει μια αντιδικία χωρίς λόγο με διάφορες κατηγορίες . http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7:%CE%A4%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%BF Με κατάληξη σήμερα στις 30/4/2009 Να προκύψει  :

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος δεν προσφέρει τίποτα στους αναγνώστες. Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική. Βικιπαίδεια:Εξωτερικοί σύνδεσμοι.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:12, 29 Απριλίου 2009 (UTC)


Παρακαλώ πείτε μου πως ο χρήστης τοποθετείται και αξιολογεί το συγκεκριμένο θέμα της προσφοράς της ελληνικης κοινότητας. Σε συνέχεια των ενεργειών θα ήθελα να λύσω το θέμα ιεραρχικά σε περίπτωση που εσείς δεν μπορέσετε να κάνετε κάτι για αυτό. Για αυτό και θα ήθελα να μου πείτε που μπορώ να απευθυνθώ.


Φραγκιαδάκης Κώστας


Για την Ελληνική Κοινότητα Αργεντίνικου Τάγκο

Η φλογοφόρος ροιά καθιερώθηκε να φέρεται για πρώτη φορά στο ελληνικό πυροβολικό με το διάταγμα της 25ης Φεβρουαρίου 1833. Συγκεκριμένα το διάταγμα για τον ιματισμό και την αποσκευή του πυροβολικού ανέφερε: "...Τα κομβρία, τα κορδόνια, αι πλάκαι (σημερινό εθνόσημο -ήλιος με στεμμα και το βασιλικό μονόγραμμα "Ο" (Όθων)) των κυβάρων (Kiwer shako - καπέλα εποχής) και αι επωμίδες εξ ορειχάλκου, επί των ουρών (ουρές φράκου) κίτριναι γρανάται" (Η στολή του αξιωματικού εμφανίζεται σε σχέδιο Γιάννη Μυλωνά στο βιβλίο του Ανδρέα Καστάνη, Το Ελληνικό Πυροβολικό εκδ Περισκόπιο).

Κακώς το διαγράψατε. Ετοιμαζόμουν να περάσω και άλλα βιογραφικά δημοσιογράφων και πολιτικών της άκρας δεξιάς. Δεν κατάλαβα το «Αυτοπροβολή».

Και πάλι, δεν βλέπω από πού προκύπτει κάτι που συνιστά σε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Για να το γράψω συγκέντρωσα στοιχεία από διάφορες πηγές, τις οποίες και παραθέτω. Μπορώ όμως να παραθέσω και δεκάδες - αν όχι εκατοντάδες άλλες - εγκεκριμένες καταχωρήσεις στην Βικιπαίδεια, οι οποίες είναι παρόμοιες. Εν πάσει περιπτώσει, για να μην χάνω τον χρόνο μου άδικα, έχω συγκεντρωμένο βιογραφικό υλικό για τα ακόλουθα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου που κόψατε:

Χρήστος Χαρίτος, Ιωάννης Κουριαννίδης, Κωνσταντίνος Καρδαράς, Σταύρος Καρκαλέτσης, Ιωάννης Σχοινάς, Δημήτριος Δημόπουλος, Ιωάννης Γιαννάκενας, Ιωάννης Κολοβός, Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, Χρύσανθος Δημητριάδης, Σπυρίδων Ζουρνατζής και Κίτσος Μαλτέζος. Όλοι είναι δημοσιογράφοι, συγγραφείς, πολιτικοί και εκδότες, έχουν τουλάχιστον μία αναφορά στον κατεστημένο τύπο γύρω από το όνομά τους, ενώ για τον Μαλτέζο έχει γραφτεί και βιβλίο. Δύο εξ' αυτών έχουν μάλιστα πεθάνει. Το στοιχείο του «εκλέγεσθαι», αν τόσο ενοχλεί, μπορεί να εξαιρεθεί, αν και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Ξεκίνησα με την καταχώρηση για τον Παναγιώτη Δούμα, επειδή είναι και γελοιογράφος, ίσως ο μόνος ανήκει στον χώρο αυτό, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια.

Εκείνο που καταλαβαίνω είναι ότι προσπαθείτε να κάνετε την δουλειά σας, βασισμένος σε κάποιον τυφλοσούρτη, ο οποίος σας προφυλάσσει από υστερόβουλες καταχωρήσεις. Καλό είναι όμως να το επανεξετάσετε, εφόσον είστε τόσο ευγενής και μου απαντάτε.

Δεν ξέρω, αλλά ίσως η κοινότητα πρέπει επίσης να επανεξετάσει τα κριτήριά της. Αν κρίνω από το λήμμα «Δημοσθένης Λιακόπουλοα» ή καλύτερα «Άδωνις Γεωργιάδης», τότε αναρωτιέμαι, εφόσον αυτό εμφανέστατα έχει καταχωρηθεί προ της εκλογής του στην βουλή, πώς πληροί την όποια «εγκυκλοπαιδικότητα». Τα πρόσωπα που εγώ ήθελα να καταχωρήσω - δεν ξέρω για την εγκυκλοπαιδικότητά τους - αλλά πληρούν σίγουρα τα κριτήρια της στοιχειώδους και κοινώς αποδεκτής αισθητικής, τόσο ως προς την εκφορά του λόγου τους όσο και ως προς την ουσία των λεγομένων τους. Αποτελούν δε κομμάτι της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας, είτε αυτό αρέσει είτε όχι.

Λυπάμαι, αλλά δεν βρίσκω κάποια λογική στην διαδικασία που ακολουθείτε. Είμαι δε βέβαιος ότι αν ψάξω κι άλλο θα βρω πολύ περισσότερα παραδείγματα, όπου αυτοαναιρείσθε. Συμπεραίνω δε ότι μπερδεύετε την «εγκυκλοπαιδικότητα» με την αναγνωρισιμότητα, οπότε δεν θα μου φανεί περίεργο να δω σύντομα και το όνομα της Μπεζαντάκου να καταλαμβάνει χώρο στο πάνθεον της Βικιπαιδείας.

Υ.Γ.: Αλήθεια, ποια είναι τα δύο από τα πρόσωπα που ανέφερα, τα οποία γνωρίζετε;

Καλησπέρα! Αυτές τις εικόνες τις κρατάμε ή να την βάλω για γρήγορη; Έβαλα ήδη μία και διαγράφτηκε αλλά μετά σκέφτηκα ότι για χρήση εκτός ΒΠ που δεν λειτουργεί το πρότυπό μας ίσως είναι χρήσιμες. --Egmontaz συζήτηση 13:46, 5 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Πηγή εικόνων[επεξεργασία κώδικα]

Γεια χαρά, και καλωσήρθες. Στις εικόνες που ανεβάζεις πρέπει να γράφεις και την πηγή τους, από που δηλαδή προήλθαν (ιστοσελίδα κλπ). Για να διακινηθεί μια εικόνα με ελεύθερη άδεια θα πρέπει είτε να είναι δική σου δημιουργία είτε ο δημιουργός της (εδώ ο κ. Κριτσιμάς) να σου έχει δώσει άδεια αποποιούμενος τα πνευματικά του δικαιώματα. Αν αυτό δεν ισχύει για τις εικόνες που ανέβασες, θα πρέπει να διαγραφούν. Φιλικά Badseed 11:37, 4 Μαΐου 2009 (UTC)

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Οι εικόνες που ανέβασα ανήκουν στον παππού μου Θεόδωρο Ν. Κριτσιμά και τις σκαννάρισα εγώ η ίδια. Δεν έχω γραπτή άδειά του, μου τις έδωσε για αυτόν τον σκοπό το Πάσχα που πήγα στο χωριό μου. Αν είναι απαραίτητο, ζητήστε μου να σας δώσω το ονοματεπώνυμό μου. Είμαι καινούρια στην κοινότητα της Wikipedia και μου πήρε αρκετές ημέρες ώσπου να βεβαιωθώ ότι η προσθήκη που θα έκανα θα ήταν σύμφωνη με τις επιταγές της κοινότητας, ειδικά με την μορφοποίηση των εικόνων παιδεύτηκα αρκετά. Αν όμως δεν γίνεται αλλιώς, ας διαγραφούν. Παρακαλώ θερμά όμως το κείμενο που προσέθεσα να μείνει ως έχει.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και τη βοήθειά σας, --Sia Aparadekti 09:39, 6 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]