Κώστας Μαρτάκης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Αντικατάσταση της Image:MARTAKHSARMY_.jpg με την Image:MARTAKHSARMY.jpg (από τον Steinsplitter επειδή: Robot: Removing space(s) before file extension).
μ pov
Γραμμή 12: Γραμμή 12:
Ο '''Κώστας Μαρτάκης''' γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1984 στην [[Αθήνα]]. Μέχρι τα 22 του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ.
Ο '''Κώστας Μαρτάκης''' γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1984 στην [[Αθήνα]]. Μέχρι τα 22 του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ.


'Εγινε γνωστός με την συμμετοχή του στο μουσικό reality "Dream Show", όπου και άφησε καλές εντυπώσεις. Ξεκίνησε στο χώρο έχοντας ασχοληθεί με το χώρο της μόδας ως μοντέλο. Το καλοκαίρι του [[2006]] κυκλοφόρησε το πρώτο δείγμα της δισκογραφικής του δουλειάς με το single "Πάντα Μαζί". Την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα του τραγουδιού, όπως η [[Δέσποινα Βανδή]] και ο [[Γιώργος Μαζωνάκης]]. Το 2007 τραγούδησε μαζί με την [[Κέλλυ Κελεκίδου]], το [[Διονύσης Μακρής|Διονύση Μακρή]] και το [[Νίκος Απέργης|Νίκο Απέργη]]. Toν Μάιο του [[2007]] ο Μαρτάκης ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία ένα κομμάτι με το [[Χρήστος Δάντης|Χρήστο Δάντη]] σε "μυστική συναυλία " (Secret Concert) που διοργάνωσε το μουσικό κανάλι [[MAD|MAD TV]]. Τον Ιούνιο του ιδίου έτους κυκλοφόρησε το νέο του CD με τον τίτλο "Ανατροπή", από το οποίο ξεχώρισαν τραγούδια όπως το "Ναι" και το "Να μην ξανάρθει καλοκαίρι".
'Εγινε γνωστός με την συμμετοχή του στο μουσικό reality "Dream Show". Ξεκίνησε στο χώρο έχοντας ασχοληθεί με το χώρο της μόδας ως μοντέλο. Το καλοκαίρι του [[2006]] κυκλοφόρησε το πρώτο δείγμα της δισκογραφικής του δουλειάς με το single "Πάντα Μαζί". Την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα του τραγουδιού, όπως η [[Δέσποινα Βανδή]] και ο [[Γιώργος Μαζωνάκης]]. Το 2007 τραγούδησε μαζί με την [[Κέλλυ Κελεκίδου]], το [[Διονύσης Μακρής|Διονύση Μακρή]] και το [[Νίκος Απέργης|Νίκο Απέργη]]. Toν Μάιο του [[2007]] ο Μαρτάκης ερμήνευσε ένα κομμάτι με το [[Χρήστος Δάντης|Χρήστο Δάντη]] σε "μυστική συναυλία " (Secret Concert) που διοργάνωσε το μουσικό κανάλι [[MAD|MAD TV]]. Τον Ιούνιο του ιδίου έτους κυκλοφόρησε το νέο του CD με τον τίτλο "Ανατροπή".




Γραμμή 33: Γραμμή 33:
Τον Μάρτιο του 2011 συμμετέχει στο χορευτικό σόου του [[ANT1]] "Dancing with the Stars". Στο σόου ''Dancing with the stars'', το οποίο είχε φιλανθρωπικό σκοπό, κατάφερε να βγει δεύτερος έπειτα από μια συνεργασία με τη χορεύτρια Μαρία Αντιμισάρη.
Τον Μάρτιο του 2011 συμμετέχει στο χορευτικό σόου του [[ANT1]] "Dancing with the Stars". Στο σόου ''Dancing with the stars'', το οποίο είχε φιλανθρωπικό σκοπό, κατάφερε να βγει δεύτερος έπειτα από μια συνεργασία με τη χορεύτρια Μαρία Αντιμισάρη.


Στις 5 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος του Κώστα Μαρτάκη με τίτλο "ΕΝΤΑΣΗ" από την Universal Music. Ο Κώστας Μαρτάκης με την νέα του δισκογραφική δουλειά εξελίσσει τα κεκτημένα της pop σκηνής, όπου πρωταγωνιστεί, αλλά δεν εφησυχάζει και πειραματίζεται μουσικά αποδεικνύοντας ότι είναι ένας καλλιτέχνης που σίγουρα γράφει τη δική του σελίδα στη ελληνική μουσική πραγματικότητα. Πήρε μέρος στο δημοφιλές σόου Your Face Sounds Familiar στο οποίο κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση.
Στις 5 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος του Κώστα Μαρτάκη με τίτλο "ΕΝΤΑΣΗ" από την Universal Music. Πήρε μέρος στο δημοφιλές σόου Your Face Sounds Familiar στο οποίο κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση.


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==

Έκδοση από την 14:41, 5 Ιουνίου 2014

Κώστας Μαρτάκης
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Κώστας Μαρτάκης (Ελληνικά)
Γέννηση25 Μαΐου 1984 (1984-05-25) (39 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
Ιδιότητατραγουδιστής και μοντέλο
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματαΠοπ, σύγχρονο λαïκό, χορευτικό
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Κώστας Μαρτάκης γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1984 στην Αθήνα. Μέχρι τα 22 του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ.

'Εγινε γνωστός με την συμμετοχή του στο μουσικό reality "Dream Show". Ξεκίνησε στο χώρο έχοντας ασχοληθεί με το χώρο της μόδας ως μοντέλο. Το καλοκαίρι του 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο δείγμα της δισκογραφικής του δουλειάς με το single "Πάντα Μαζί". Την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα του τραγουδιού, όπως η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Μαζωνάκης. Το 2007 τραγούδησε μαζί με την Κέλλυ Κελεκίδου, το Διονύση Μακρή και το Νίκο Απέργη. Toν Μάιο του 2007 ο Μαρτάκης ερμήνευσε ένα κομμάτι με το Χρήστο Δάντη σε "μυστική συναυλία " (Secret Concert) που διοργάνωσε το μουσικό κανάλι MAD TV. Τον Ιούνιο του ιδίου έτους κυκλοφόρησε το νέο του CD με τον τίτλο "Ανατροπή".


Ο Κώστας Μαρτάκης πήρε μέρος στο φεστιβάλ New Wave Festival που έγινε στην Λεττονία, παίρνοντας την 2η θέση.
Ο Κώστας Μαρτάκης στην Μόσχα κατά την διάρκεια του βίντεο κλιπ του με τον τίτλο «Όνειρα Μεγάλα»

Με αφορμή το επαγγελματικό του ταξίδι στη Μόσχα, γυρίστηκε το video clip του τραγουδιού «Όνειρα Μεγάλα». Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας καλλιτέχνης παίρνει άδεια για να κάνει γυρίσματα σε ιστορικούς χώρους της Μόσχας, όπως το παλάτι του Κρεμλίνου, η Κόκκινη Πλατεία, και ο ναός του Αγ. Βασιλείου. Το Δεκέμβριο του 2007 ο Κώστας Μαρτάκης επιλέγεται από την ΕΡΤ, ως ένας από τους 3 υποψηφίους που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ο Κώστας Μαρτάκης συμμετέχει στον Ελληνικό διαγωνισμό με το ποπ ροκ τραγούδι «ALWAYS & FOREVER» σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους της Βίκυ Γεροθόδωρου.

Το Δεκέμβριο του 2007 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του [1]για την ελληνική εκπροσώπηση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον του 2008, με συνυποψήφιες τραγουδίστριες την Καλομοίρα και τη Χρύσπα. To τραγούδι του Μαρτάκη παρουσιάστηκε μαζί με τα τραγούδια των άλλων δύο υποψηφίων στις 6 Φεβρουαρίου και έχει τον τίτλο Always and Forever. Κέρδισε το τραγούδι της Καλομοίρας.

Το καλοκαίρι του 2008 ο Κώστας Μαρτάκης πραγματοποιεί περιοδεία στην Ανατολική Ευρώπη για την προώθηση του «ALWAYS & FOREVER» που κυκλοφόρησε και στα Ρώσικα.

Ο Κώστας Μαρτάκης με την Τζένιφερ Λόπεζ και το σύζυγό της στην Αθήνα. Ο Κώστας Μαρτάκης άνοιξε τη συναυλία της τον Σεπτέμβριο του 2008

Παράλληλα στην Ελλάδα κυκλοφορεί το πρώτο του digital single «Φίλα με». Το 2008 άνοιξε τη συναυλία της Τζένιφερ Λόπεζ στην Αθήνα. Το Αμερικάνικο δικτυο «E! Entertainment» τον βάζει στη λίστα με τους 25 πιο σέξι άντρες του πλανήτη.

Την Άνοιξη του 2009 κλείνει ο κύκλος συνεργασίας του μετά από 3 χρόνια με τη Sony music και υπογράφει συμβόλαιο με την Universal Music. Το καλοκαίρι του 2009 ολοκληρώνει τη στρατιωτική του θητεία και ταξιδεύει στη Σουηδία όπου ηχογραφεί με το συνθετικό δίδυμο Holter & Erixson το πρώτο του single με την Universal Music με τίτλο «ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ». Το δεύτερο άλμπουμ του κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου 2009 με τίτλο «Πιο κοντά» κι έγινε πλατινένιο μέσα σε λίγους μήνες.

Τον Μάρτιο του 2011 συμμετέχει στο χορευτικό σόου του ANT1 "Dancing with the Stars". Στο σόου Dancing with the stars, το οποίο είχε φιλανθρωπικό σκοπό, κατάφερε να βγει δεύτερος έπειτα από μια συνεργασία με τη χορεύτρια Μαρία Αντιμισάρη.

Στις 5 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος του Κώστα Μαρτάκη με τίτλο "ΕΝΤΑΣΗ" από την Universal Music. Πήρε μέρος στο δημοφιλές σόου Your Face Sounds Familiar στο οποίο κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση.

Παραπομπές

  1. news in.gr - Καλομοίρα, Χρύσπα και Κώστας Μαρτάκης οι υποψήφιοι για την 53η Eurovision