Porsche 911: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Xaris333 (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές}}
{{πηγές}}
[[Αρχείο:2012 NAIAS Red Porsche 991 convertible (world premiere).jpg|300px|thumb|right|Η παρουσίαση της γενιάς Porsche 991 το 2012.]]
{{μορφοποίηση}}
H Porsche 911 ( προφέρεται Εννιά έντεκα ή [[γερμανικά]] : Neunelf ) είναι η ναυαρχίδα της τρέχουσας line up της Porsche . Πρόκειται για ένα δίπορτο , υψηλών επιδόσεων σπορ αυτοκίνητο,δημιουργία της Porsche AG. Έχει ένα ξεχωριστό σχεδιασμό , με τον κινητήρα πίσω και με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση , με εξελιγμένο άξονα ταλάντευσης από την Porsche 356 . Από το αρχικο μοντέλο του 1963 , [1] έχει υποστεί συνεχείς ανάπτυξη, αν και η βασική ιδέα παρέμεινε και ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει . [ 2 ] Ο κινητήρας ήταν αερόψυκτος μέχρι την εισαγωγή του τύπου 996 το 1998 .


H '''Porsche 911''' (προφέρεται «εννιά έντεκα» ή «Neunelf» στα [[Γερμανική γλώσσα|γερμανικά]]) είναι η ναυαρχίδα της τρέχουσας παλέτας των μοντέλων της [[Porsche]]. Πρόκειται για ένα δίπορτο σπορ [[αυτοκίνητο]] υψηλών επιδόσεων, δημιουργία της Porsche AG. Έχει ένα ξεχωριστό σχεδιασμό, με τον κινητήρα και τη μετάδοση της κίνησης «όλα πίσω» και με ανεξάρτητη πίσω [[Ανάρτηση αυτοκινήτου|ανάρτηση]], με εξελιγμένο άξονα ταλάντευσης από την Porsche 356. Από το αρχικο μοντέλο του [[1963]], έχει υπάρξει αρκετές γενιές της, με διαφορετικούς εργοστασιακούς εργοστασιακούς κωδικούς και με συνεχείς ανανεώσεις, αν και η βασική ιδέα παρέμεινε και ελάχιστα πράγματα από αυτήν έχουν αλλάξει. Ο κινητήρας τους ήταν αερόψυκτος μέχρι την εισαγωγή της γενιάς [[Porsche 996]] το [[1998]].
Καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της,η 911 έχει τροποποιηθεί από ιδιωτικές ομάδες και από το ίδιο το εργοστάσιο για ιπποδρομίες, συσπείρωση και άλλες μορφές του αυτοκινητοβιομηχανικού ανταγωνισμού . Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα που υπήρξαν ποτέ . Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ,ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 911 Carrera RSrs κέρδισε πολλές κούρσες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σπορ αυτοκινήτων, όπως την Targa Florio , Daytona , Sebring και Nürburgring , ακόμη και έναντι πρωτοτύπων μοντέλων . Το ίδιο μοντέλο σε turbo κέρδισε επίσης το πολυπόθητο 24ωρο πρωτάθλημα του Le Mans το 1979 .


Καθ' όλη τη διάρκεια όλων των γενεών της, η 911 έχει βελτιωθεί από ιδιωτικές ομάδες και από το ίδιο το εργοστάσιο για [[ράλλυ]] και γενικότερα αγώνες αυτοκινήτων. Μάλιστα και στον τομέα αυτό είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα που υπήρξαν ποτέ. Στα μέσα της [[Δεκαετία 1970|δεκαετίας του 1970]], η 911 Carrera RS με ατμοσφαιρικό κινητήρα κέρδισε πολλές κούρσες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σπορ αυτοκινήτων, όπως τις Targa Florio, Daytona, Sebring και Nürburgring, ακόμα και έναντι ακριβότερων αυτοκινήτων. Το ίδιο μοντέλο σε έκδοση turbo, κέρδισε επίσης το πολυπόθητο 24ωρο πρωτάθλημα του Le Mans το [[1979]].

[[Κατηγορία:Μοντέλα αυτοκινήτων]]
[[Κατηγορία:Μοντέλα Porsche]]
[[Κατηγορία:Μοντέλα Porsche]]
[[Κατηγορία:Αυτοκίνητα με κινητήρα πίσω]]
[[Κατηγορία:Αυτοκίνητα πολυτελείας]]
[[Κατηγορία:Γερμανικά αυτοκίνητα]]
[[Κατηγορία:Αυτοκίνητα ράλλυ]]
[[Κατηγορία:Αυτοκίνητα ράλλυ]]
[[Κατηγορία:Σπορ αυτοκίνητα]]
[[Κατηγορία:Σπορ αυτοκίνητα]]
[[Κατηγορία:Αυτοκίνητα με κινητήρα πίσω]]

Έκδοση από την 22:58, 28 Μαρτίου 2014

Η παρουσίαση της γενιάς Porsche 991 το 2012.

H Porsche 911 (προφέρεται «εννιά έντεκα» ή «Neunelf» στα γερμανικά) είναι η ναυαρχίδα της τρέχουσας παλέτας των μοντέλων της Porsche. Πρόκειται για ένα δίπορτο σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, δημιουργία της Porsche AG. Έχει ένα ξεχωριστό σχεδιασμό, με τον κινητήρα και τη μετάδοση της κίνησης «όλα πίσω» και με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, με εξελιγμένο άξονα ταλάντευσης από την Porsche 356. Από το αρχικο μοντέλο του 1963, έχει υπάρξει αρκετές γενιές της, με διαφορετικούς εργοστασιακούς εργοστασιακούς κωδικούς και με συνεχείς ανανεώσεις, αν και η βασική ιδέα παρέμεινε και ελάχιστα πράγματα από αυτήν έχουν αλλάξει. Ο κινητήρας τους ήταν αερόψυκτος μέχρι την εισαγωγή της γενιάς Porsche 996 το 1998.

Καθ' όλη τη διάρκεια όλων των γενεών της, η 911 έχει βελτιωθεί από ιδιωτικές ομάδες και από το ίδιο το εργοστάσιο για ράλλυ και γενικότερα αγώνες αυτοκινήτων. Μάλιστα και στον τομέα αυτό είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα που υπήρξαν ποτέ. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η 911 Carrera RS με ατμοσφαιρικό κινητήρα κέρδισε πολλές κούρσες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σπορ αυτοκινήτων, όπως τις Targa Florio, Daytona, Sebring και Nürburgring, ακόμα και έναντι ακριβότερων αυτοκινήτων. Το ίδιο μοντέλο σε έκδοση turbo, κέρδισε επίσης το πολυπόθητο 24ωρο πρωτάθλημα του Le Mans το 1979.