RISE TV: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 30: Γραμμή 30:
}}
}}


Το '''MTV Greece''' είναι η [[Ελλάδα|Ελληνική]] έκδοση του Αμερικανικού [[MTV]] (Music Television) και ανήκει στον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Ξεκίνησε να εκπέμπει στις [[1 Σεπτεμβρίου]] [[2008]] από τη συχνότητα του ''Smart TV'' (πρώην ''ΤV Πειραιάς''). Το MTV Greece είναι το 36ο [[MTV]] στην Ευρώπη. Το κανάλι εκπέμπεται ψηφιακά στην Αττική και δορυφορικά στην υπόλοιπη [[Ελλάδα]] και την [[Κύπρο]] μέσω της συνδρομητικής δορυφορικής πλατφόρμας της [[NOVA]]. Ο σταθμός ανήκει στην ''Ραδιοτηλεόραση Πειραιάς Ανώνυμη Εταιρεία'' (πρώην ''Smart TV'').
Το '''MTV Greece''' είναι η [[Ελλάδα|Ελληνική]] έκδοση του Αμερικανικού [[MTV]] (Music Television) και ανήκει στον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Ξεκίνησε να εκπέμπει στις [[1 Σεπτεμβρίου]] [[2008]] από τη συχνότητα του ''Smart TV'' (πρώην ''ΤV Πειραιάς''). Το MTV Greece είναι το 36ο [[MTV]] στην Ευρώπη. Το κανάλι εκπέμπεται ψηφιακά στην Αττική και δορυφορικά στην υπόλοιπη [[Ελλάδα]] και την [[Κύπρο]] μέσω της συνδρομητικής δορυφορικής πλατφόρμας της [[NOVA]]. Ο σταθμός ανήκει στην ''Ραδιοτηλεόραση Πειραιάς Ανώνυμη Εταιρεία'' (''Smart TV Πειραιάς'').


== Ιστορία ==
== Ιστορία ==

Έκδοση από την 10:50, 30 Αυγούστου 2013

MTV Greece
Το λογότυπο του MTV Greece
Έναρξη λειτουργίας1 Σεπτεμβρίου 2008
Εικόνα16:9 (576i, SDTV)
ΙδιοκτήτηςΒίκτωρας Ρέστης (75%)
Βαρδής Βαρδινογιάννης (20%)
Τράπεζα Πειραιώς (5%)
Συνεργαζόμενα κανάλιαMTV+
Nickelodeon
Nickelodeon+
ΧώραΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Αγγλικά
Περιοχή εκπομπήςΑττική
Κύπρος
ΙστοσελίδαΕπίσημη ιστοσελίδα
Λήψη
Επίγεια Ψηφιακά
ΣυχνότηταΣυχνότητα 63
(π  σ  ε )

Το MTV Greece είναι η Ελληνική έκδοση του Αμερικανικού MTV (Music Television) και ανήκει στον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Ξεκίνησε να εκπέμπει στις 1 Σεπτεμβρίου 2008 από τη συχνότητα του Smart TV (πρώην ΤV Πειραιάς). Το MTV Greece είναι το 36ο MTV στην Ευρώπη. Το κανάλι εκπέμπεται ψηφιακά στην Αττική και δορυφορικά στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο μέσω της συνδρομητικής δορυφορικής πλατφόρμας της NOVA. Ο σταθμός ανήκει στην Ραδιοτηλεόραση Πειραιάς Ανώνυμη Εταιρεία (Smart TV Πειραιάς).

Ιστορία

Η μετάδοση ξεκίνησε με την προβολή της συναυλίας των Red Hot Chili Peppers η οποία γυρίστηκε αποκλειστικά για το MTV Ιταλίας, στα Studios του καναλιού. Ενώ συνέχισε με την αποκλειστική τηλεοπτική προβολή ενός video clip των Coldplay.[1] Το ΜΤV έχει εξασφαλίσει πολλές και διάσημες σειρές και ριάλιτι όπως A Shot At Love Tila Tequila, Date my Mom, Jackass, My Super Sweet 16, Paris Hilton's my new BFF, My life as Liz και άλλα. Επίσης προβάλλονται σε πρώτη μετάδοση οι σειρές Greek, Life Of Ryan, Laguna Beach.

Το ΜΤV το Μάρτιο του 2009 ξεκίνησε συνεργασία με το περιφερειακό κανάλι της Πάτρας το Teletime και πρόβαλλε ζωντανά το πρόγραμμά του έτσι ώστε να παρακολουθούν από τη Δυτική Ελλάδα το μουσικό κανάλι, αν και η συνεργασία δε κράτησε πολύ. Το μετέδιδε καθημερινά 10:30-14:30 και 22:00-00:00 & τα Σαββατοκύριακα 13:00-15:00. Από το 2011 και μετά ξεκίνησε συνεργασίες με Τ/Π τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελληνικής επικράτειας, αναμεταδίδοντας το πρόγραμμά του σε αρκετά σημεία της Ελλάδας: από τον Απρίλιο του 2011 με το δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Σύρου, Αιγαίο TV. Επίσης, από τον Αύγουστο του 2012 με το Super B της Πάτρας που εκπέμπει σε όλη τη Νοτιοδυτική Ελλάδα, κι από το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους με τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, από τα Χανιά και την Κρήτη.

Το Αιγαίο TV ανήκει στη Δημοτική Επιχείρηση Προβολής και Ενημέρωσης του Δήμου Σύρου με έδρα την Άνω Σύρο, το Super B στην Τηλεόραση Νοτιοδυτικής Ελλάδος Α.Ε. και η Νέα Τηλεόραση Κρήτης στην Τηλεοπτική Ρεθύμνου Α.Ε. με έδρα τα Χανιά & το Ρέθυμνο.

MTV Music

Στις 7 Οκτωβρίου 2009 εντάχτηκε στην δικτυακή πλατφόρμα του OTE TV, το θεματικό μουσικό κανάλι MTV Music που είναι από τα πρώτα μουσικά κανάλια που παίζουν non-stop επιτυχίες, χωρίς διακοπές για διαφημίσεις και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μόνο μουσικά βίντεο κλιπ.

MTV+ Θεσσαλονίκης

Κύριο λήμμα: MTV+

Το MTV+ εκπέμπε πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη από τις 18 Οκτωβρίου 2009 (44/65 UHF), αντικαθιστώντας πλήρως το μουσικό κανάλι της Θεσσαλονίκης Balkania TV Music τότε Βαλκάνια TV (RSO). Το κανάλι εκπέμπε ελεύθερα (free to air) και για αρχή μετέδιδε διαδοχικά μουσικά βιντεοκλίπ. Από τα Χριστούγεννα και έπειτα το κοινό της Θεσσαλονίκης είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα του ελληνικού MTV, που περιλαμβάνει καινούριες εκπομπές και σειρές, βιντεοκλίπ, αλλά και ειδήσεις από το χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου και της showbiz. Στις 13 Δεκεμβρίου 2011, σταμάτησε η προβολή του στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και αντικαταστάθηκε από το παιδικό κανάλι Nickelodeon+. Ανήκει στην Πέρθω Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.

Λογότυπα

Τα λογότυπα του MTV Greece
Το πρώτο λογότυπο (2008-2010) 2010-σήμερα
Το πρώτο λογότυπο (2008-2010) 2010-σήμερα

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι