Σέλτον Μπέντζαμιν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: το en:Shelton Benjamin είναι αξιόλογο άρθρο; διακοσμητικές αλλαγές
Chobot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.6.5) (Ρομπότ: Τροποποίηση: ko:셸턴 벤저민
Γραμμή 52: Γραμμή 52:
[[it:Shelton Benjamin]]
[[it:Shelton Benjamin]]
[[ja:シェルトン・ベンジャミン]]
[[ja:シェルトン・ベンジャミン]]
[[ko:셸턴 벤자민]]
[[ko:셸턴 벤저민]]
[[ml:ഷെൽട്ടൺ ബെഞ്ചമിൻ]]
[[ml:ഷെൽട്ടൺ ബെഞ്ചമിൻ]]
[[nl:Shelton Benjamin]]
[[nl:Shelton Benjamin]]

Έκδοση από την 12:21, 23 Ιουλίου 2012

Ο Σέλτον Μπέντζαμιν το 2006.

Ο Σέλτον Μπέντζαμιν (όνομα πατρός Τζέιμς) (γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1975) είναι Αμερικανός επαγγελματίας παλαιστής και πρώην ερασιτέχνης παλαιστής, που είναι περισσότερο γνωστός για τον χρόνο του στην μεγαλύτερη εταιρεία πάλης, το WWE. Αυτήν την περίοδο παλεύει για την εταιρεία Ring of Honor.

Καριέρα

Ερασιτεχνική πάλη

Από το λύκειο ο Σέλτον Μπέντζαμιν ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την πάλη. Οι επιδόσεις του ήταν τόσο καλές, που οι εκπαιδευτές του, τον θεωρούσαν έναν από τους καλύτερους νεαρούς, και το μεγαλύτερο ταλέντο. Όμως εκείνος αντί να συνεχίσει για την κορυφή, θέλησε να ασχοληθεί με την επαγγελματική πάλη, με την αλλαγή της χιλιετίας.

WWE

Από το 2000 υπέγραψε συμβόλαιο με το WWE και έμεινε για δύο χρόνια στην θυγατρική εταιρεία, να μαθαίνει τα μυστικά από τους θρύλους - δασκάλους του. Το 2002 θα κάνει το άλμα προς το κύριο ρόστερ, ως ομάδα με τον καλό του φίλο Τσάρλι Χας. Μαζί θα κατακτήσουν τους Ομαδικούς τίτλους δύο φορές, ενώ αρχικά θα καθοδηγούνται από τον Κερτ Ανγκλ. Η ομάδα τους θα αποκτήσει την ονομασία "World's Greatest Tag Team" (Σπουδαιότερη Ομάδα στον Κόσμο)

Το 2004, οι δρόμοι τους χωρίζουν και ο Μπέντζαμιν συνεχίζει μόνος του. Σύντομα θα έχει κόντρες με μεγάλα ονόματα της εταιρείας, όπως ο Τριπλ Έιτς αλλά δεν θα καταφέρει να πάρει μεγάλο τίτλο, παρά μόνο τον Διηπειρωτικό. Ως το 2010 θα αλλάζει συνεχώς ρόλους και θα κατακτήσει συνολικά 3 φορές τον Διηπειρωτικό τίτλο και μια φορά τον τίτλο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις 22 Απριλίου του 2010 απολύθηκε από το WWE.

Ring of Honor

Μετά το τέλος της συνεργασίας του με την κορυφαία εταιρεία πάλης, θα συνεργαστεί με το ROH, αλλά και με διάφορες άλλες μικρότερες εταιρείες στην Αμερική και στην Ιαπωνία. Στο ROH θα βρει τον φίλο του Τσάρλι Χας με τον οποίο θα επανενωθεί, κατακτώντας δύο φορές τους Ομαδικούς τίτλους της εταιρείας. Η ονομασία της ομάδας του, θα αλλάξει σε Wrestling's Greatest Tag Team (Σπουδαιότερη Ομάδα της Πάλης), καθαρά για δικαστικούς λόγους.

Σημαντικότερες διακρίσεις

Στο WWE

Στο ROH

Πηγές


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Shelton Benjamin της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).


Πρότυπο:Link FA