Μετάβαση στο περιεχόμενο

Yamaha Motor Company

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Yamaha Motor Co., Ltd.
Νομική μορφή株式会社
Ίδρυση1955
ΈδραΙβάταΙβάτα, Ιαπωνία
ΙδιοκτήτηςYamaha Corporation
ΜητρικήYamaha Corporation
ΘυγατρικέςMinarelli
MBK
ΣλόγκανRevs Your Heart
ΙστότοποςYamaha Motor Global
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα

Η Yamaha Motor Company (ιαπωνικά: ヤマハ発動機株式会社‎‎), Χέπμπορν: Yamaha Hatsudōki Kabushiki-gaisha) είναι ιαπωνική εταιρεία κατασκευής μηχανοκίνητων προϊόντων. Τα κύρια προϊόντα της είναι μοτοσικλέτες και προϊόντα θαλάσσης, όπως βάρκες και εξωλέμβιοι κινητήρες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1955, όταν διαχωρίστηκε από τη Yamaha Corporation (ωστόσο, το 2015 η Yamaha Corporation εξακολουθούσε να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με 12,21%),[1] και έχει την έδρα της στην Ιβάτα της Σιζουόκα, στην Ιαπωνία. Η εταιρεία διαθέτει 109 ενοποιημένες θυγατρικές (στοιχεία του 2012), μέσω των οποίων διεξάγει εργασίες ανάπτυξης, παραγωγής και εμπορίας.

Τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν μοτοσικλέτες, σκούτερ, μοτοποδήλατα, βάρκες, ιστιοφόρα, ατομικά θαλάσσια σκάφη, πισίνες, σκάφη διάσωσης, αλιευτικά σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, ATV 4 τροχών, οχήματα αναψυχής εκτός δρόμου, κινητήρες go-kart, αμαξίδια του γκολφ, μηχανές πολλαπλών χρήσεων, ηλεκτρικές γεννήτριες, αντλίες νερού, οχήματα χιονιού, μικρά εκχιονιστικά μηχανήματα, κινητήρες αυτοκινήτων, μηχανήματα συναρμολόγησης ηλεκτρονικών, έξυπνα μηχανήματα, μη επανδρωμένα ελικόπτερα βιομηχανικής χρήσης, ηλεκτρικές μονάδες ισχύος για αναπηρικές καρέκλες και κράνη. Η εταιρεία ασχολείται επίσης με την εισαγωγή και πώληση διαφόρων τύπων προϊόντων, την ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων και τη διαχείριση εγκαταστάσεων ελεύθερου χρόνου-αναψυχής και συναφείς υπηρεσίες.

Με επικεφαλής τον Γκενίτσι Καβακάμι, τον πρώτο πρόεδρο της εταιρείας, η Yamaha Motor άρχισε την παραγωγή του πρώτου προϊόντος της, της μοτοσικλέτας YA-1, το 1955. Η μοτοσυκλέτα, με κυβισμό 125cc, τερμάτισε πρώτη στο 3ο Ράλι Ανάβασης στο Όρος Φούτζι στην κατηγορία της.

  1. «Stock Information». Yamaha Motor Company. Ανακτήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2016. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]