Wind Telecom

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Wind Telecom
Νομική μορφήεταιρεία συμμετοχών
Κλάδοςβιομηχανία τηλεπικοινωνιών
ΊδρυσηΙουνίου 2005
ΙδρυτήςΝαγκίμπ Σαουίρις
Διάλυση1  Δεκεμβρίου 2017
ΈδραΡώμη, Ιταλία
Περιοχές δραστηρ.Ιταλία, Καμπότζη, Αλγερία, Μπανγκλαντές, Πακιστάν, Μπουρούντι, Ζιμπάμπουε, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αίγυπτος, Βόρεια Κορέα, Ναμίμπια και Ελλάδα
ΙδιοκτήτηςOrascom TMT Investments
ΜητρικήVEON
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Linkedin

Η Wind Telecom S.p.A. (πρώην Weather Investments S.p.A.) είναι ιταλική εταιρεία χαρτοφυλακίου τηλεπικοινωνιών που ανήκει στην πολυεθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών VimpelCom Ltd.

Είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία τηλεπικοινωνιών που προσφέρει υπηρεσίες τηλεφωνίας, Διαδικτύου και διεθνών επικοινωνιών σε περίπου 100 εκατομμύρια συνδρομητές στην Αλγερία, το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο, την Ιταλία, το Πακιστάν και τη Βόρεια Κορέα μέσω των θυγατρικών της Orascom Telecom Holding S.A.E. και Wind Telecomunicazioni S.p.A.[1]

Η Wind Telecom είναι το σημείο εισόδου της επιλογής τόσο για τις τεχνικά προηγμένες ελκυστικές αγορές και την υψηλή ανάπτυξη, όσο και για τις διεισδυμένες αναδυόμενες αγορές.

Δραστηριότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Wind Telecom κατέχει το 100% της Wind Telecomunicazioni ("Wind"), του τρίτου μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας και του δεύτερου μεγαλύτερου πάροχου σταθερής γραμμής στην Ιταλία, με περισσότερους από 19 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας και πάνω από 2,9 εκατομμύρια άμεσους συνδρομητές σταθερής γραμμής από τον Νοέμβριο του 2010.

Η Wind Telecom ελέγχει επίσης και κατέχει το 50% συν μία μετοχή της Orascom Telecom Holding S.A.E. ("OTH"), μια κορυφαία διεθνής εταιρεία τηλεπικοινωνιών που λειτουργεί δίκτυα GSM σε επτά αγορές υψηλής ανάπτυξης στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία, με συνολικό πληθυσμό υπό άδεια περίπου 460 εκατομμύρια με μέση διείσδυση κινητής τηλεφωνίας περίπου 29% στον αγώνα 31, 2007.

Η θυγατρική της Wind Telecom Orascom Telecom Holding είχε στο παρελθόν έμμεση μετοχική ιδιοκτησία στην καναδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND Mobile, στην οποία είχε χορηγηθεί άδεια φάσματος στον Καναδά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Shareholder structure». www.windgroup.it (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιουνίου 2016. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]