Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:ΔώραΣτρουμπούκη/Structured Discussions Archive 1

Vasileioudim (συζήτησησυνεισφορές)

Για ποιον λόγο είναι μη εγκυκλοπαιδική η υποκατηγορία της πυρκαγιάς στα Μέγαρα και το Πόρτο Γερμενό;;; Με την ίδια λογική, θα είναι και η υποκατηγορία της Πεντέλης μη εγκυκλοπαιδική.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

ναι, όλα είναι μη εγκυκλοπαδικά γι΄αυτό και το πρότεινα για διαγραφή. Τα Μέγαρα ήταν ατεκμηρίωτα και το Πόρτο Γερμενό ήταν μια φωτιά που σβήστηκε σχετικά γρήγορα

Vasileioudim (συζήτησησυνεισφορές)

Και πάλι, οι πυρκαγιές είναι πυρκαγιές. Η πυρκαγιά, για όσο και να διαρκέσει είναι μια καταστροφή.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

καταστροφή είναι, εγκυκλοπαιδική δεν είναι. άξιες αναφοράς είναι μόνο οι μεγάλες καταστροφές που έχουν σοβαρό και μόνιμο αντίκτυπο, όχι η κάθε πυρκαγιά.

Vasileioudim (συζήτησησυνεισφορές)

Το να κατακακούν δάση, ζώα και σπίτια δεν είναι σοβαρό;;

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Όχι

Vasileioudim (συζήτησησυνεισφορές)

Τότε κατά την λογική σου, θα πρέπει να διαγραφούν δεκάδες λήμματα που αναφέρονται στις πυρκαγιές

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

@Vasileioudim: Η πρόταση διαχειριστικών δικαιωμάτων προτάθηκε για διαγραφή. Ήταν απαραίτητο, καθώς οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μηδαμινές. Ακόμη και πολύ εμπειρότεροι χρήστες είχαν, ανάμεικτα για διάφορους λόγους αποτελέσματα. Και για τις πυρκαγιές, πρέπει να διατηρηθούν τα λήμματα, εφόσον έτυχαν κάλυψης από αξιόπιστες πηγές και είχαν μια σαφή διάρκεια που να δικαιολογεί την δημιουργία τους, όπως αυτή στο Μάτι ή την Εύβοια.

Ερευνητής Αλήθειας (συζήτησησυνεισφορές)

Το εγχείρημα κάποιοι παλεύουμε να το κάνουμε μεγαλύτερο, αλλά φαίνεται ότι πηγαίνουν στράφι οι επεξεργασίες μας. Θα ξανακάνω την ερώτηση:


Το γεγονός ότι το δάσος κάηκε, χάθηκαν ανθρώπινες και μη ζωές, όλο αυτό θα προκαλέσει ανοικοδόμηση σπιτιών (αν γίνει, γιατί είναι και η ακρίβεια) είναι ανάξιο αναφοράς και μη εγκυκλοπαιδικό μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες; Τότε να γίνει η Βικιπαίδεια επιστημονικό περιοδικό και να αλλάξει όνομα. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω την λογική στην πρόταση διαγραφής.

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν χρειαζόμαστε πηγή από επιστημονικό περιοδικό, μια πηγή από μια ενημερωτική ιστοσελίδα, εφόσον θεωρείται γενικά αξιόπιστη (π.χ. Καθημερινή) άνετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ερευνητής Αλήθειας (συζήτησησυνεισφορές)

@NikosLikomitros Το γνωρίζω ότι δεν χρειάζονται πηγές από επιστημονικές σελίδες και περιοδικά, αλλά κάποιοι επιμένουν ότι χωρίς αυτά δεν έχει λόγο ύπαρξης το λήμμα. Γι' αυτό το ανέφερα.

Texniths (συζήτησησυνεισφορές)

Αν υπάρξει κάλυψη που να ξεπερνά τα τετριμμένα ειδησεογραφικά, αυτό καταδεικνύει τη σημασία μιας πυρκαγιάς και τον αντίκτυπο της. Αυτά που θέλουμε να καταγράψουμε στην εγκυκλοπαίδεια. Διότι απλά δεν είμαστε εφημερίδα. Κάθε μέρα υπάρχουν αρκετές δεκάδες πυρκαγιές στην Ελλάδα στις οποίες καίγονται δέντρα, ζώα, κατασκευές. Οι πυρκαγιές αυτές έχουν κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης είτε τοπικά είτε εθνικά. Προφανώς δεν είναι όλες εγκυκλοπαιδικές, παρόλο που η καταστροφή είναι υπαρκτή σε κάθε περίπτωση. Η εγκυκλοπαίδεια γράφεται χωρίς επικλήσεις στο συναίσθημα, αλλά στη λογική. Τα συναισθήματα τα κρατούμε για την προσωπική μας ζωή.

Απαντήστε στο "Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2022"