Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Avacalop

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα, κάποια τελευταία λήμματά σου (όπως π.χ. το Κέντρο Νταλιάν Γκρίνλαντ) ήταν πιστές αντιγραφές από σελίδες με πλήρη πνευματικά δικαιώματα, κάτι που αποτελεί παραβίαση. Σε παρακαλούμε μην ακολουθείς αυτή την πρακτική, είναι λάθος, είναι επιζήμια για την Βικιπαίδεια και ξοδεύεις τον χρόνο σου αφού θα διαγραφούν όπως και αν έχει, όποτε και αν εντοπιστεί.

Avacalop (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα, @Γεράκι και ευχαριστώ για το μήνυμα.

Δεν μπορώ να βρω το συγκεκριμένο λήμμα για να καταλάβω ποια είναι η παραβίαση. Πάντως, θυμάμαι ότι το μετέφρασα από την αγγλική Βικιπαιδεία και στη συνέχεια το επιμελήθηκα, άρα δεν μπορώ να καταλάβω πώς αποτελεί αντιγραφή. Επειδή δεν ακολουθώ ΠΟΤΕ αυτήν την πρακτική, θα σας παρακαλούσα να μου υποδείξετε ποια ακριβώς είναι η αντιγραφή και από πού θεωρείτε ότι έγινε. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα υπόλοιπα λήμματα, αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν.

Επειδή ακολουθώ συχνά την πρακτική μετάφρασης λημμάτων από την αγγλική αντίστοιχη σελίδα, θα μπορούσα να αποθηκεύω τη δουλειά μου την ώρα που γίνεται, αν υποθέσουμε ότι χρειάζεται να αποδείξω ότι αυτά που λέω ισχύουν. Ελπίζω όμως να υπάρχει εσωτερικό σύστημα μα το οποίο να μπορεί να διαπιστωθεί η αλήθεια των λόγων μου και θα το εκτιμούσα αν μου το υποδεικνύατε.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ να μου υποδείξετε ακριβώς την πηγή από όπου υποτίθεται ότι έγινε η αντιγραφή, για αυτό και για τυχόν άλλα λήμματα. Νομίζω είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς όταν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και ελπίζω στη θετική σας απόκριση.

Ah3kal (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα και στους δύο. (@Geraki & @Avacalop)

Η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων έγινε στην αγγλική Βικιπαίδεια με την επεξεργασία αυτή, η οποία αντιγράφει τον ισότοπο https://www.skyscrapercenter.com/building/dalian-greenland-center/9672 (ενότητα About) . Ο Avacalop μετέφρασε το λήμμα όπως το βρήκε στην αγγλική βικιπαίδεια (όπως φαίνεται και από το διαγραμμένο ιστορικό) ενώ δεν είχε καμία επεξεργασία στο πρωτότυπο. Νομίζω ότι ο Avacalop εδώ δεν έχει κάποια άμεση ευθύνη. Στη θέση του θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας. Το μόνο που θα πρέπει να μείνει από αυτή την ιστορία είναι ότι ούτε η αγγλική βικιπαίδεια είναι ασφαλής από παραβιάσεις δικαιωμάτων και καλό είναι αν μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό έλεγχο καταρχήν στο ιστορικό του λήμματος.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Ω! Ευχαριστώ @Ah3kal, όντως δεν φταίει ο @Avacalop.

Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον Ah3kal (ιστορικό)
Απαντήστε στο "Παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων"