Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Au bas de l'escalier (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητό Γεράκι

Στο πρόχειρό μου έχω ξεκινήσει ένα νέο λήμμα και θα ήθελα την βοήθειά σου. Θα προτιμούσα να σου στείλω email για να μην απασχολώ τη σελίδα αυτήν αλλά δεν βρίσκω το email σου. Για αυτό και σου γράφω εδώ, αν δεν έχω κάνει καλά, ειδοποίησέ με κάπως και συμπάθα με, είμαι καινούριος.

Ευχαριστώ

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σου! Μια χαρά είναι κι εδώ. Μπορείς να με ρωτήσεις ότι θέλεις. Αρχικά, δεν βλέπω σημαντικά προβλήματα. Μπορείς να μεταφέρεις το περιεχόμενο στο Δημήτριος Σταυρόπουλος (με αντιγραφή&επικόλληση, ή με μετακίνηση σελίδας) και τα υπόλοιπα να διορθωθούν επί τόπου.

Au bas de l'escalier (συζήτησησυνεισφορές)

1) Μου προτείνεις δηλαδή να οριστικοποιήσω το λήμμα και να το επεξεργαστώ περαιτέρω από εκεί;

2) Αν επιλέξω μετακίνηση σελίδας, στο "Στο νέο τίτλο" υποθέτω πρέπει να επιλέξω (λήμματα); Στο πεδίο δεξιά του υποθέτω Δημήτριος Σταυρόπουλος; Ως αιτιολογία, οριστικοποίηση; Με το "παρακολούθηση της σελίδας" ενεργοποιημένο, θα λαμβάνω ειδοποιήσεις; Αν ναι για ποιο πράγμα;

Ευχαριστώ και πάλι


Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

1) Ναι. Στην πραγματικότητα θα μπορούσες να το είχες δημιουργήσει και κατ'ευθείαν ως λήμμα. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει η έννοια της "οριστικοποίησης". Το λήμμα μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς, και από διαφορετικούς συντάκτες.

2) Ως προς τη διαδικασία, ακριβώς όπως το είπες. Με την παρακολούθηση, θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις όταν γίνονται επεξεργασίες του λήμματος από άλλους συντάκτες.

Au bas de l'escalier (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα Geraki

Δεν εμφανίζεται η φωτογραφία του Δημήτριος Σταυρόπουλος

Υπάρχει κάποιο τεχνικό κώλυμα ή ήταν ασύμφωνη με προδιαγραφές της wikipedia? Αν ναι, ποιες είναι αυτές παρακαλώ?

Au bas de l'escalier (συζήτησησυνεισφορές)

Σε αυτή την περίπτωση, δεν ειδοποιήθηκα. Πρέπει να προβώ σε κάποια ενέργεια για να ειδοποιούμαι για μελλοντικές τυχόν άλλες επεμβάσεις τρίτων?

Ευχαριστώ

Au bas de l'escalier (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σου και πάλι Geraki

Μήπως θα μπορούσα να έχω απάντηση στα παραπάνω παρακαλώ;

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρίας. Υπάρχει δημοσιευμένη στην εκατονταετηρίδα της 1837-1937 (σελ 52)

https://anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?filename=%2Fvar%2Fwww%2Fanemi-portal%2Fmetadata%2Fa%2Ff%2F9%2Fattached-metadata-01-0000380%2F78999.pdf&rec=%2Fmetadata%2Fa%2Ff%2F9%2Fmetadata-01-0000380.tkl&do=78999.pdf&width=683&height=875&pagestart=1&maxpage=119&lang=en&pageno=52&pagenotop=52&pagenobottom=1

Πρέπει να ζητήσω την άδειά της για να την ανεβάσω στην βικιπαίδεια;

Ευχαριστώ

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σου.

Βλέπω ότι η φωτογραφία είχε ανεβεί στο Wikimedia Commons διαμέσου του επεξεργαστή λήμματος. Για να σου επιτρέψει να το ανεβάσεις επέλεξες (επιτρέπει μόνο αυτή την επιλογή):

☑️ Αυτό είναι το δικό μου έργο

Δηλώνω ότι κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για αυτό το αρχείο, και συμφωνώ αμετάκλητα στην απελευθέρωση αυτού του αρχείου στο Wikimedia Commons με άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0, και συμφωνώ με την Όρους Χρήσης.

Έγινε όμως η σωστή εκτίμηση ότι αυτό μάλλον δεν ισχύει και δεν θα πρέπει να επιβεβαιώνεις πράγματα που δεν ισχύουν σε οποιαδήποτε φόρμα.

Είναι προφανές ότι δεν είσαι ο φωτογράφος ή εκδότης και δεν έχεις τα πνευματικά δικαιώματα, ή ακόμη και αν η φωτογραφία δεν προστατεύεται πλέον, και πάλι δεν καταγράφεται η σωστή πηγή.

Είχες ειδοποιηθεί σχετικά στη σελίδα συζήτησής σου στο Commons. Η αιτία της διαγραφής επιβεβαιώνεται και από το αρχείο καταγραφής: «No source specified since 5 May 2020»

Θα πρέπει να ανεβάσεις απευθείας στο Wikimedia Commons (c:Special:UploadWizard) επιλέγοντας «Αυτό το αρχείο δεν είναι δικό μου» -> Συμπληρώνεις το «Πηγή» με τα στοιχεία της έκδοσης και το link, στο δημιουργός «Άγνωστο» (δεν αναφέρεται όνομα φωτογράφου), --> Παρακάτω επιλέγεις «Ένας άλλος λόγος που δεν αναφέρεται πιο πάνω» και στο πλαίσιο συμπληρώνεις {{PD-anon-70-EU}}.


Au bas de l'escalier (συζήτησησυνεισφορές)

Ζητώ συγνώμη για το λάθος μου, προφανώς δεν κατάλαβα τι ακριβώς αποδεχόμουν αν το είδα. Ευχαριστώ πολύ για τα logs και για τη βοήθεια! Θα το δοκιμάσω.

Καλό καλοκαίρι

Απαντήστε στο "Νεο λήμμα"