Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

IoannisBouzanis (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα σας.

Σας παρακαλώ πολύ, θα ήταν εύκολο αν βρίσκατε χρόνο να μου επισημάνετε κάποιες αστοχίες στο παραπάνω λήμμα που το κατέστησε για διαγραφή. Εγκυκλοπαιδικότητα θεωρώ πως έχει με την έννοια ότι αναφέρεται στην ομοτιμη παραγωγη και στο p2p το οποίο είναι θεωρώ πολύ επίκαιρο. Ουδετερότητα, προφανώς ένα βιβλίο μπορεί να επικροτεί κάποια διαδικασία και κάποια άλλη όχι. Υπάρχει ο Αγών μου, υπάρχει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, με τεράστια εγκυκλοπαιδικότητα δεν το συζητάμε αλλά δεν τα λες ουδέτερα, θεωρώ. Στο θέμα τεκμηρίωσης, θα έπρεπε να βάλω και άλλους συνδέσμους γιατί έχει αρκετούς που θα μπορούσα να βάλω. Σας παρακαλώ πολύ, όλα τα παραπάνω δεν τα γράφω ούτε για αντιπαράθεση ούτε για να σας ζαλίσω, απλά έλεγα αν είχατε διάθεση και χρόνο να με βοηθήσετε γιατί ήταν η πρώτη μου προσπάθεια αλλά θέλω να μπω στο νόημα και να συνεχίσω να συμμετέχω,οπότε αν βρείτε χρόνο πείτε μου κάποια ενδεικτικά και αν τελικά μπορώ να το σώσω το συγκεκριμμένο λήμμα.


Σας ευχαριστώ πολύ πολύ.


γ.


CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Τα λήμματα για την εγκυκλοπαίδεια έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν από ένα βιβλίο ή εγχειρίδιο. Καταρχάς περιγράφουν κάτι συγκεκριμένο. Το λήμμα που φτιάξατε ήταν ασαφές τί περιέγραφε: το βιβλίο Ομότιμο Μανιφέστο, κάποιο πραγματικό κείμενο, κάτι άλλο;

Επειτα, μπαίνουν αμέσως στο θέμα χωρίς εισαγωγές, όπως θα περιμέναμε σε μια εγκυκλοπαίδεια. Γενικά, η Βικιπαίδεια φιλοξενεί λήμματα όχι δοκίμια ή γενικού τύπου περιγραφές. Εχουμε ήδη λήμματα για το Peer-to-peer και τα κοινά - μπορείτε να δείτε αν χρειάζονται βελτίωση.

Δείτε, λοιπόν, τη σελίδα μας το πρώτο σου λήμμα. που θα σας λύσει πολλές απορίες.

IoannisBouzanis (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα.

Ευχαριστώ για την απάντηση, αυτο που ήθελα είναι να περιγράψω το αντίστοιχο βιβλίο του Κωστάκη το "Ομότιμο Μανιφέστο". Στο προοίμιο έγραψα ότι πρόκειται για το δοκίμιο του. Εγραψα και κάποια επιπλέον βέβαια που μετα τα έσβησα. Ηθελα να παρουσιάσω αυτό το βιβλίο που είναι κάπως εισαγωγικό στο p2p. Δεν εβαλα βεβαια κατηγορια είναι η αλήθεια, αλλά δεν πρόλαβα μετά. Αν το σουλουπώσω λίγο ακόμα υπάρχει πιθανότητα να σας το στείλω να το δείτε....υπάρχει τέτοια δυνατότητα;;


Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

IoannisBouzanis (συζήτησησυνεισφορές)

Πρόσθεσα μια παράγραφο στην Ομότιμη παραγωγή , Συνέχιση στα κοινά ομότιμη παραγωγή, αυτό πρέπει να είναι εντάξει, έβαλα και παραπομπή. Πιστεύω είναι οκ.