Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Έχεις μπλοκάρει ένα σωρό πρότυπα , π.χ. Πρότυπο:Πόλη ώστε να τα επεξεργάζονται μόνο διαχειριστές με τη δικαιολογία Σελίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρέπει να τις αλλάζει ο οποιοσδήποτε, αλλά αυτό το μέτρο, σταματά την πρόοδο και απαγορεύει στους χρήστες τη βελτίωσή τους. Μας οδηγεί κατευθείαν στην απολίθωση των προτύπων. Άλλαξα την προστασία σε μη συνδεδεμένων χρηστών.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν νομίζω ότι σταματάει την πρόοδο η προστασία προτύπων που χρησιμοποιούνται σε χιλιάδες σελίδες, καθώς η ανάπτυξή τους μπορεί να συνεχίζεται και να δοκιμάζεται σε πρόχειρα, όπως έχουν αναπτυχθεί και άλλα (ακόμη και οι βασικές δοκιμές για το συγκεκριμένο: Πρότυπο:Πόλη/αμμοδοχείο) και όπως γίνεται στις περισσότερες Βικιπαίδειες. Οι συνεχείς μικροαλλαγές σε παραγωγικό πρότυπο (δηλαδή σε πρότυπο που εμφανίζεται σε χιλιάδες σελίδες) είναι αντιπαραγωγικές και επικίνδυνες, αλλά δεν γίνονται μόνο από μη συνδεδεμένους χρήστες έστω και αν είναι καλόβουλες.

Ειδικά στο συγκεκριμένο πρότυπο, αλλαγές που έγιναν κατέληξαν να μην εμφανίζουν όλες τις συμπληρωμένες παραμέτρους σε χιλιάδες λήμματα για πάνω από 24 ώρες.

Επίσης οι συνεχείς αποθηκεύσεις για να ελεγχθεί αν η αλλαγή είναι σωστή ή όχι, εκτός που δημιουργούν τα ανάλογα προβλήματα, δυσχεραίνουν την κατανόηση του ιστορικού για το τι γίνεται με αλλεπάλληλες μικροαλλαγές. Με απλά λόγια: χάνεται η μπάλα.

Σχετικές επισημάνσεις υπάρχουν στην Συζήτηση προτύπου:Πόλη αλλά δεν δόθηκε ανάλογη προσοχή.

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Συμφωνώ και με τους δύο. Τι θα λέγατε για ένα πρότυπο στην κορυφή ανάλογων σελίδων το οποίο θα εξηγεί γιατί είναι κλειδωμένο το πρότυπο και ότι προτάσεις για αλλαγή μπορούν να γίνονται στη σελίδα συζήτησης ή στο Αμμοδοχείο;

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Και βέβαια να δημιουργήσουμε το https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Template_editor. Focal κακώς ξεκλειδωσες ορισμένα όπως για παράδειγμα το Flagicon. Στις περισσότερες άλλες εκδόσεις είναι προστατευμένα και για συνδεδεμένους χρήστες. Το πρότυπο αυτό όπως και μερικά άλλα χρησιμοποιούνται σε δεκάδες χιλιάδες σελίδες.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Όποτε ένας χρήστης δεν μπορεί να επεξεργαστεί μια σελίδα του εμφανίζεται πολύ αναλυτικό μήνυμα με οδηγίες για να κάνει τις προτάσεις αλλαγής στη σελίδα συζήτησης: https://prnt.sc/ivq3pt

FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Πόσα προβλήματα είχαμε μέχρι τώρα από συνδεδεμένους χρήστες; Ας μην περιορίζουμε τόσο τους συντάκτες. Λες και έχουμε τα τέλεια πρότυπα.. Ελευθερία στους χρήστες και όχι κολλάρο σκύλου κύριοι. Αφήστε τους χρήστες να κάνουν λάθη και να τα χαλάσουν. Αυτή η προληπτική ιατρική αποκοπή χρηστών σε πρότυπα που έχουν τεράστιες ανάγκες δε με βρίσκει σύμφωνο.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Πόσα; Κατά 90% τα σφάλματα προέρχονται από συνδεδεμένους χρήστες και όχι ασύνδετους. Γίνεται σαφές ότι η οπτική σου είναι πως όταν ένας χρήστης με καλή πρόθεση χαλάει ένα πρότυπο δεν υπάρχουν ευρύτερες συνέπειες. Πολύ περιορισμένη οπτική. Κάθε φορά που χαλάει ένα πρότυπο δεν χαλάει «το πρότυπο» αλλά τα χιλιάδες λήμματα στα οποία ενσωματώνεται, με το αποτέλεσμα να είναι ορατό σε δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες.

Δεν αποκλείστηκε κανείς χρήστης από το να πειραματίζεται σε πρόχειρα και να προτείνει αλλαγές χωρίς να χαλάει τα λήμματα.

FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Εφόσον επιθυμείς να περιορίσεις τα δικαιώματα των χρηστών, ζήτησε την άδειά τους. Οι χρήστες αποφασίζουν και όχι οι διαχειριστές για τη Βικιπαίδεια. Εννοείται ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο αίτημα η δική μου απάντηση θα είναι αρνητική.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Η ρητορική σου είναι ηθελημένα αρνητική. Περίεργο όταν πρόσφατα περιορίστηκε το δικό μου δικαίωμα να λέω απλά την άποψή μου και επικρότησες αντί να ενοχληθείς. 😛

FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ για την κριτική. Είναι ελπίζω γνωστό ότι επιθυμώ όσο το πιο δυνατό ανοικτή Βικιπαίδεια και δε θα κάνω πίσω σε αυτή μου την άποψη, ανεξάρτητα από την αρνητική σου κριτική.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Παραμένει ανοικτή η Βικιπαίδεια λοιπόν όταν περιορίζεται το δικαίωμα λόγου για κριτική σε πράξεις διαχειριστών, αλλά περιορίζεται βάναυσα όταν προστατεύεται το περιεχόμενο. Επιλεκτικές οι απόψεις σου.

FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Δικές σου ορολογίες και συνεπώς δικά σου συμπεράσματα. Άλλη μια φορά προσπάθεια να μπουν λόγια στο στόμα μου. Δεν πειράζει. Συνηθίζει κανείς στο τέλος.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Δική σου ορολογία και συμπέρασμα και ότι «επιθυμώ να περιορίσω τα δικαιώματα των χρηστών». Περί των φραγών βέβαια ούτε λόγος...

Απαντήστε στο "Μόνο για διαχειριστές;"