The Vampire Diaries (8ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Vampire Diaries
(8ος κύκλος)
Εξώφυλλο DVD
Όνομα ΣειράςThe Vampire Diaries
ΕίδοςΔράμα
Υπερφυσικό
Τρόμου
Φαντασίας
ΗθοποιοίΠολ Γουέσλι
Ίαν Σομερχάλντερ
Κατ Γκράχαμ
Κάντις Κινγκ
Ζακ Ρόεριγκ
Ματ Ντέιβις
Μάικλ Μαλάρκι
Αριθμός σεζόνΌγδοη
Αριθμός Επεισοδίων16 (42-44' ανά επεισόδιο)
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Μετάδοση
ΚανάλιThe CW
Προβολή21 Οκτωβρίου 2016– 10 Μαρτίου 2017
Χρονολογική σειρά σεζόν
← Προηγείται
7ος κύκλος

Το The Vampire Diaries, Αμερικανική τηλεοπτική υπερφυσική δραματική σειρά, ανανεώθηκε για όγδοο κύκλο επεισοδίων από το The CW στις 11 Μαρτίου 2016,[1] ενώ στις 23 Ιουλίου 2016, το κανάλι ανακοίνωσε πως αυτός θα ήταν και ο τελευταίος κύκλος της σειράς, ο οποίος θα αποτελείτο από 16 επεισόδια.[2] Ο κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου 2016[3] και ολοκληρώθηκε στις 10 Μαρτίου 2017.[4]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ντέιμον και ο Ένζο είναι εξαφανισμένοι με όλους να τους ψάχνουν, ενώ ανακαλύπτονται συνεχώς πτώματα με τον Στέφαν να είναι σίγουρος πως για αυτούς τους θανάτους ευθύνονται οι δυο τους. Ο Ένζο αφήνει πίσω τους σημάδια έτσι ώστε να καταλάβει η Μπόνι τι ακριβώς συμβαίνει και ανακαλύπτουν πως το τέρας της κρύπτης ήταν μια σειρήνα, η Σίμπιλ, Η Σίμπιλ έχει υπό τον έλεγχό της τον Ντέιμον και τον Ένζο και τους βάζει να της φέρνουν ανθρώπους για να τρέφεται με τις ψυχές τους.

Όλη η παρέα προσπαθεί να τους σώσει αλλά ο έλεγχος που ασκεί πάνω τους η Σίμπιλ είναι πάρα πολύ δυνατός. Ο Ντέιμον αποφασίζει να σβήσει την ανθρωπιά του, ενώ ο Ένζο το παλεύει και προσπαθεί να προστατέψει τη Μπόνι. Δεν τα καταφέρνει όμως και η Σίμπιλ μαθαίνει πως η Μπόνι είναι σημαντική τόσο για τον Ένζο όσο και για τον Ντέιμον. Βάζει τους δύο άντρες να παλέψουν μέχρι θανάτου και ζητάει από την Μπόνι να διαλέξει ποιον από τους δύο θα σώσει. Τελικά διαλέγει τον Ένζο αλλά η Σίμπιλ αντί να σκοτώσει τον Ντέιμον, ζητάει από τον Ένζο να σβήσει την ανθρωπιά του. Έτσι, η Μπόνι προσπαθεί να τον επαναφέρει, καταφέρνοντάς το τελικά.

Εκτός από τη Σίμπιλ, μέσα από μια ιστορία που τους διηγείται η ίδια, μαθαίνουν πως υπάρχει και μια δεύτερη σειρήνα, την οποία η Σίμπιλ αποκαλεί "αδελφή" της. Κανείς δεν ξέρει όμως πώς μοιάζει μέχρι που ο Ματ την αναγνωρίζει σε μια φωτογραφία ως τη σειρήνα που έψαχνε να εντοπίσει ο Τάιλερ πριν τον σκοτώσει ο Ντέιμον. Η δεύτερη σειρήνα είναι η Σελίν, η νταντά των δίδυμων κοριτσιών του Αλάρικ και της Κάρολαϊν. Μόλις το μαθαίνουν, τρέχουν στο σπίτι αλλά η Σελίν έχει ήδη φύγει με τα κορίτσια.

Αποκαλύπτεται πως οι δύο σειρήνες είναι για πολλά χρόνια σκλάβες του Κάδιου, του αρχηγού της κόλασης, και είναι αναγκασμένες να του προσφέρουν συνεχώς ψυχές ανθρώπων. Η κάθε αδελφή έχει το δικό της σχέδιο για να ελευθερωθούν από τον Κάδιο• η Σελίν θέλει να του παραδώσει τα δίδυμα κορίτσια, ενώ η Σίμπιλ του προσφέρει τα αδέλφια Σάλβατορ, με τον Κάδιο να αποδέχεται την προσφορά της Σίμπιλ. Στη συνέχεια, οι δύο σειρήνες ψάχνουν να βρουν, η καθεμία για τους δικούς της λόγους, μια καμπάνα από την ίδρυση της πόλης, την καμπάνα Μάξγουελ. Μέσα από την ιστορία της καμπάνας, ο Ματ μαθαίνει πως η καμπάνα φτιάχτηκε από τη δική του οικογένεια πριν πολλά χρόνια και πως η οικογένειά του ήταν αυτή που ίδρυσε την πόλη. Στο μεταξύ, ο Ντέιμον έχει στην κατοχή του ένα από τα μέρη της καμπάνας, το οποίο αρνείται να δώσει στη Σίμπιλ. Όταν τελικά η καμπάνα συναρμολογείται, ο Στέφαν ψυχαναγκάζει τον Ματ να την κτυπήσει δώδεκα φορές, αφού μόνο οι απόγονοι Μάξγουελ μπορούν να το κάνουν. Μετά τους δώδεκα χτύπους, η φωτιά της κόλασης θα ελευθερωθεί στη γη και θα σκοτώσει όλους στο Μύστικ Φολς.

Ο Ντέιμον καταφέρνει να σταματήσει τον Ματ στον ενδέκατο χτύπο, αλλά τα έντεκα χτυπήματα είναι αρκετά για να περάσει ο Κάδιος στη γη. Ο Κάδιος σκοτώνει τις δύο σειρήνες ενώ όλοι προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για να τον σκοτώσουν. Βάζει τον Ντέιμον και τον Στέφαν να επιλέξουν αν θέλουν να σκοτώσουν εκατό ανθρώπους ή ο ένας το κορίτσι του άλλου. Ο Στέφαν επιλέγει να σκοτώσει την Ελένα και όταν ο Ντέιμον το μαθαίνει, τρέχει στη Νέα Υόρκη για να τον προλάβει. Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ήδη η Μπόνι με τον Ένζο, όπου πήγαν για να πάρουν λίγο από το αίμα της Ελένα, το οποίο περιέχει τη θεραπεία. Όταν ο Στέφαν φτάνει εκεί, σκοτώνει τον Ένζο και επιτίθεται στην Μπόνι, αλλά εκείνη του δίνει τη θεραπεία κάνοντάς τον άνθρωπο.

Ως άνθρωπος, ο Στέφαν κατακλύζεται από ενοχές και μαζί με τους άλλους, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να σκοτώσει τον Κάδιο. Ο Ντέιμον γνωρίζει για ένα μαχαίρι το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναντίον του. Το βρίσκουν και καταστρώνουν σχέδιο για το πώς να επιτεθούν στον Κάδιο, ο οποίος έχει στην κατοχή του και το σώμα της Ελένα. Όταν ο Στέφαν αποτυγχάνει να τον σκοτώσει, ο Κάδιος βάζει τον Ντέιμον να διαλέξει ανάμεσα στον αδελφό του και την Ελένα, αλλά ο Ντέιμον επιλέγει τον εαυτό του και αυτοκτονεί. Η Μπόνι όμως χρησιμοποιεί τις δυνάμεις μέντιουμ που ανακάλυψε πως έχει και παλεύει με τον Κάδιο για να σώσει την ψυχή του Ντέιμον. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Στέφαν βρίσκει την ευκαιρία και σκοτώνει τον Κάδιο με το μαχαίρι, ενώ η ψυχή του Ντέιμον επιστρέφει στο σώμα του. Με το θάνατο του Κάδιου, η παρέα ανακαλύπτει πως αρχηγός της κόλασης είναι πια η Κάθριν.

Η Κάθριν επιστρέφει στη γη με σκοπό να ρίξει τη φωτιά της κόλασης στην γη και να καταστρέψει το Μύστικ Φολς. Μαζί της φέρνει και τη Βίκυ, στην οποία ανέθεσε να κτυπήσει την καμπάνα δώδεκα φορές. Για να κάνουν την Κάθριν να εμφανιστεί, ο Ντέιμον προτείνει να γίνει άμεσα ο γάμος του Στέφαν με την Κάρολαϊν, έτσι ώστε να την κάνουν να ζηλέψει. Η Κάθριν όμως δεν εμφανίζεται στον γάμο παρά αργότερα στα αδέλφια Σάλβατορ, λέγοντάς τους τα σχέδιά της. Ενώ η Βίκυ έχει ξεκινήσει να χτυπάει την καμπάνα, η Μπόνι σκέφτεται πως θα μπορούσε με τις δυνάμεις της να αλλάξει την κατεύθυνση της φωτιάς προς τα τούνελ και πίσω στην κόλαση, σώζοντας έτσι το Μύστικ Φολς. Με αυτό τον τρόπο θα κατέστρεφαν την κόλαση που δημιούργησε ο Κάδιος, αλλά θα σκότωναν και την Κάθριν αν κατάφερναν να την έχουν στο πέρασμα της φωτιάς. Ο Στέφαν θυσιάζεται για να σιγουρευτεί πως η Κάθριν θα πεθάνει, αφού πρώτα δίνει τη θεραπεία στον Ντέιμον κάνοντάς τον άνθρωπο. Με τον δωδέκατο χτύπο, η Μπόνι βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της και τα καταφέρνει.

Μετά από λίγο καιρό, η Μπόνι καταφέρνει να σπάσει την κατάρα της Ελένα και η Ελένα επιστρέφει. Ζει μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή με τον Ντέιμον, ενώ η Κάρολαϊν και ο Αλάρικ μετατρέπουν το σπίτι των Σάλβατορ σε σχολείο για υπερφυσικά παιδιά. Ο Ματ βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος και η Μπόνι φεύγει για να γυρίσει όλο τον κόσμο. Μετά από χρόνια, η Ελένα επανενώνεται με τους γονείς της, τον Τζον και τη Τζένα, ενώ ο Ντέιμον επανενώνεται με τον Στέφαν.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επαναλαμβανόμενοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδιαίτεροι guest[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδιαίτερες εμφανίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Guest[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ.
επεισοδίου
σειράς
Αρ.
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος Σκηνοθεσία Σενάριο Α' Προβολή Τηλεθέαση σε ΗΠΑ
(εκατομ.)
1561 "Hello Brother" Michael A. AllowitzJulie Plec
Kevin Williamson
21 Οκτωβρίου 20160.98[24]
Ένας Ντέιμον χωρίς ανθρωπιά και ο Ένζο σκοτώνουν συνεχώς αγνώστους έπειτα από διαταγές του τέρατος που βρισκόταν στην κρύπτη. Με βάση κάποια νέα στοιχεία, ο Στέφαν και η Μπόνι επισκέπτονται το σφαγείο το οποίο ο Ντέιμον και ο Ένζο αποκαλούν πια σπίτι και προσπαθούν να τους μιλήσουν και να τους λογικέψουν. Οι δυο τους όμως δεν σκέφτονται καν να παρακούσουν τις διαταγές του τέρατος της κρύπτης. Ο Αλάρικ και οι ασκούμενοί του καταφέρνουν να ψάξουν βαθύτερα μέσα στην σπηλιά της κρύπτης και ανακαλύπτουν αρχαία ερείπια μέσα σε αυτήν, τα οποία φαίνεται να έχουν ελληνικές ρίζες. Η Κάρολαϊν είναι πλήρως απασχολημένη με το να βρίσκει στοιχεία και να φροντίζει τα παιδιά, μαζί με τη νέα νταντά, Σελίν. Στο μεταξύ, η Βιρτζίνια Τζον το σκάει από την ψυχιατρική κλινική και επιτίθεται στη Σελίν. Η Κάρολαϊν φτάνει στο σπίτι έγκαιρα για να σώσει τα παιδιά και τη Σελίν, ενώ προσπαθεί να κάνει τη Βιρτζίνια να της πει για το τέρας της κρύπτης χωρίς όμως να τα καταφέρνει, αφού η Βιρτζίνια πεθαίνει. Ενώ η Μπόνι αναπολεί τη σχέση της με τον Ένζο, μια ανάμνηση την οδηγεί στο να βρει ομοιότητες ανάμεσα σε μια συγκεκριμένη Ελληνική ιστορία που της έλεγε ο Ένζο και στην τρέχουσα μέθοδο με την οποία σκοτώνει τα θύματά του. Όλα οδηγούν προς τις Σειρήνες ή τους Αγγελιοφόρους του Διαβάλου - έναν Ελληνικό μύθο σύμφωνα με τον οποίο οι Σειληνοί χρησιμοποιούσαν τον έλεγχο του μυαλού για να δελεάσουν τα θύματά τους οδηγώντας τα στον θάνατο. Μετά το τελευταίο θύμα τους το οποίο δίνουν στο τέρας, ο Ντέιμον και ο Ένζο βλέπουν το τέρας να αναδύεται από την "πισίνα" στην οποία βρισκόταν. 
1572 "Today Will Be Different" Pascal VerschoorisMelinda Hsu Taylor28 Οκτωβρίου 20160.90[25]
Η σειρήνα, Σίμπιλ, δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο ο Ένζο δεν ενδίδει ολοκληρωτικά σε εκείνη. Σε μια προσπάθεια να μπει μέσα στο κεφάλι του για να ανακαλύψει τι συμβαίνει, μαθαίνει για τη Σάρα Σάλβατορ, την τελευταία Σάλβατορ που βρίσκεται στη ζωή, πέραν του Στέφαν και του Ντέιμον. Η Σίμπιλ βάζει τον Ντέιμον, ο οποίος δεν ήξερε για την ύπαρξη της Σάρα, να την σκοτώσει. Μια λίστα θυμάτων με το όνομα Σάρα Νέλσον (το "Νέλσον" είναι το επώνυμο το οποίο χρησιμοποιεί η Σάρα) εμφανίζεται και ο Στέφαν, η Κάρολαϊν και η Μπόνι πάνε στο διαμέρισμα της Σάρα για να την προστατέψουν από τον Ντέιμον και τον Ένζο. Η Σάρα καταφέρνει να ακινητοποιήσει τον Ντέιμον δίνοντάς του ιεροβότανο. Ο Ένζο λέει στην Μπόνι πως θα βρεθούν και οι δύο σε κίνδυνο αν εκείνος δεν επιστρέψει στη Σίμπιλ, έτσι η Μπόνι τον γεμίζει με ιεροβότανο και επιχειρεί να το σκάσει μαζί του. Εν τέλη, πρέπει να τον αφήσει να φύγει αφού πρώτα της λέει πως δε θα σταματήσει ποτέ να παλεύει για εκείνη. Πίσω στο διαμέρισμα της Σάρα, ο Ντέιμον επιχειρεί να την σκοτώσει και ο Στέφαν του λέει ποια πραγματικά είναι, ικετεύοντας τον να την αφήσει να ζήσει για την Ελένα. Ο Ντέιμον την αφήνει αλλά η Σίμπιλ εμφανίζεται και σκοτώνει εκείνη τη Σάρα. Είναι αναστατωμένη που ο Ντέιμον είναι δεμένος με την Ελένα κι έτσι του αλλάζει τις αναμνήσεις που έχει για εκείνη. Πλήρως αφοσιωμένος τώρα στη Σίμπιλ, ο Ντέιμον αποχωρεί μαζί της. Όταν ο Ένζο επιστρέφει στη Σίμπιλ, εκείνη μπαίνει στο κεφάλι του και βλέπει το φιλί του με την Μπόνι. Στο μεταξύ, ο Αλάρικ και η ασκούμενή του, Τζόρτζι, ανακαλύπτουν ένα αντικείμενο με ένα σύμβολο πάνω του. Το ίδιο σύμβολο έχει και η Τζόρτζι ως τατουάζ, το οποίο έκανε πριν καιρό όταν έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο και είχε μια μεταθανάτια εμπειρία, όπου είδε αυτό το σύμβολο. Η Κάρολαϊν μετακομίζει στο σπίτι των Σάλβατορ με τον Στέφαν, όπου ανακαλύπτει πως ο Στέφαν έχει ετοιμάσει δωμάτιο τόσο για εκείνη όσο και για τα παιδιά του Αλάρικ. Ο Στέφαν της κάνει πρόταση γάμου την οποία και αποδέχεται. 
1583 "You Decided That I Was Worth Saving" Michael KarasickChad Fiveash
James Stoteraux
4 Νοεμβρίου 20160.94[26]
Η Σίμπιλ συνειδητοποιεί πως τόσο ο Ντέιμον όσο και ο Ένζο είναι συνδεδεμένοι με την Μπόνι και πως αυτή είναι η κύρια αιτία της απροθυμίας τους να παραδοθούν ολοκληρωτικά σε εκείνη. Η Μπόνι θέλει να παγώσει την έρευνα για τον Ντέιμον και τον Ένζο, έτσι ώστε να βοηθήσει την Κάρολαϊν να βρει νυφικό. Η μέρα τους όμως καταστρέφεται όταν τους επιτίθεται ο Ντέιμον. Η Κάρολαϊν καταφέρνει να σώσει την Μπόνι αλλά η Σίμπιλ καταστρώνει ένα καινούριο σχέδιο στο οποίο αναγκάζει τον Ένζο και τον Ντέιμον να παλέψουν μέχρι θανάτου. Η Σίμπιλ συστήνεται στην Μπόνι και στην Κάρολαϊν και λέει στην Μπόνι πως θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στους δύο άντρες. Οι Μπόνι, Κάρολαϊν και Στέφαν προσπαθούν να αποτρέψουν τον Ντέιμον και τον Ένζο από το να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο, ο Ντέιμον καταφέρνει να πάρει το πάνω χέρι και μόλις η Σίμπιλ καταφτάνει, η Μπόνι επιλέγει να σώσει τον Ένζο. Αντί να σκοτώσει τον Ντέιμον όμως, η Σίμπιλ αναγκάζει τον Ένζο να κλείσει την ανθρωπιά του, βάζοντας τη ζωή της Μπόνι σε κίνδυνο αφού διατάζει τον Ντέιμον να την σκοτώσει. Ο Αλάρικ καταφέρνει να την σώσει τελευταία στιγμή, ενώ η Τζόρτζι γίνεται μάρτυρας της υπερφυσικής βίας. Η Μπόνι πηγαίνει τον Ένζο πίσω στην καλύβα τους ώστε να τον κάνει να επαναφέρει την ανθρωπιά του. Οι Στέφαν, Αλάρικ και Κάρολαϊν καταφέρνουν να αιχμαλωτίσουν τη Σίμπιλ, ενώ ο Ντέιμον είναι έξω ελεύθερος για να εκπληρώσει τα μυστηριώδη σχέδιά της. 
1594 "An Eternity of Misery" Rob HardyBrett Matthews
Neil Reynolds
11 Νοεμβρίου 20161.00[27]
Πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, η Σίμπιλ ζητάει από την "αδελφή" της, επίσης σειρήνα, να της πει μια χαρούμενη ιστορία. Η αδελφή της της λέει για τον Αρκάδιους "Κάδιο", έναν άντρα μέντιουμ ο οποίος δολοφονήθηκε για αυτό που ήταν. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του για να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο όπου θα ταξίδευε η ψυχή του μετά την καύση του. Στο παρόν, η Σίμπιλ λέει στον Στέφαν πως το αφεντικό της θέλει να γνωρίζει εκείνος ολόκληρη την ιστορία εκείνης και της αδελφής της. Η αδελφή της Σίμπιλ, η Σελίν, η οποία παρουσιάστηκε ως νταντά στον Αλάρικ και στην Κάρολαϊν, αναγκάζει την Τζόρτζι να παγιδεύσει τον Αλάρικ στην κρύπτη. Αποκαλύπτεται πως το αφεντικό της Σίμπιλ είναι ο Κάδιος, ο οποίος έδωσε στις δύο αδελφές την αθανασία και βασανίζει ανθρώπινες ψυχές τις οποίες θεωρεί πως είναι οι πιο διαβολικές στον κόσμο. Η Σελίν σκοτώνει τη Τζόρτζι και η ψυχή της απορροφάται από μια τρύπα που μοιάζει να είναι η Κόλαση, όπου ο Κάδιος θα την βασανίσει καθώς η Σελίν τρώει το σώμα της. Στο μεταξύ, ο Ντέιμον ψάχνει ένα αντικείμενο το οποίο υποσυνείδητα ξέρει πως θέλει η Σίμπιλ και καταλήγει να επιτεθεί και σχεδόν να σκοτώσει έναν άντρα, ο οποίος αποκαλύπτεται πως είναι ο πατέρας του Ματ. Ο Ματ σώζει τον πατέρα του από τον Ντέιμον και αργότερα του λέει για την ύπαρξη των βρικολάκων. Ο Ντέιμον λέει στον Ματ πως σκότωσε τον Τάιλερ αλλά εκείνος δεν τον πιστεύει, μέχρι τη στιγμή που βρίσκει το σώμα του Τάιλερ στο σημείο όπου του υπέδειξε ο Ντέιμον. 
1605 "Coming Home Was a Mistake" James ThompsonCeline Geiger18 Νοεμβρίου 20160.92[28]
Ο Ματ ενημερώνει τους άλλους για τον θάνατο του Τάιλερ και όταν εκείνος, η Κάρολαϊν, ο Στέφαν και ο Αλάρικ πάνε να τον θάψουν, συναντούν τον Ντέιμον. Ο Ματ μαθαίνει πως ο Τάιλερ, πριν πεθάνει, έψαχνε μαζί με τη Βιρτζίνια (επίσης νεκρή πια) για μια σειρήνα με το όνομα Σελίν. Η Σελίν, η οποία προσέχει τα δίδυμα κορίτσια, τα πηγαίνει μαζί της στο πανηγύρι. Εκεί κερδίζουν ένα χρυσόψαρο, το οποίο είναι νεκρό, και η Σελίν αποφασίζει να τους εξηγήσει τη διαδικασία της ταφής λέγοντάς τους για τον Κάδιο. Ο Ντέιμον πάει στη Σίμπιλ ζητώντας της να τον απελευθερώσει από τον έλεγχό της, κάτι το οποίο εκείνη αρνείται και είναι αναστατωμένη με το γεγονός πως εκείνος δεν της είναι πλήρως δοσμένος. Ο Ντέιμον συναντά τον Στέφαν στο πανηγύρι όπου τον ακινητοποιεί η Κάρολαϊν και ο Στέφαν τον κλειδώνει μέχρι να νικήσουν τις σειρήνες. Όταν ανακαλύπτεται το σώμα της Τζόρτζι, δεν μένει κανείς στο Οπλοστάσιο, κάτι το οποίο δίνει στη Σελίν την ευκαιρία να αποδράσει. Φεύγοντας, παίρνει μαζί της και το διαπασών και στη συνέχεια απελευθερώνει τον Ντέιμον, ο οποίος έχει αποφασίσει να σταματήσει να αισθάνεται και να παραδοθεί ολοκληρωτικά σε εκείνη. Στο μεταξύ, η Μπόνι χρησιμοποιεί ένα μαγικό κερί από το Οπλοστάσιο για να κρατήσει στον Ένζο παγιδευμένο μέσα στην καλύβα και στη συνέχεια βάζει φωτιά στην καλύβα παραμένοντας κι εκείνη μέσα, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τον επικείμενο θάνατό της για να επαναφέρει την ανθρωπιά του Ένζο. Το σχέδιό της πετυχαίνει και οι δυο τους συναντούν τους υπόλοιπους στο πανηγύρι για να αποχαιρετήσουν τον Τάιλερ. Η Κάρολαϊν δείχνει στον Ματ φωτογραφίες των κοριτσιών, από τις οποίες ο Ματ αναγνωρίζει τη Σελίν ως τη σειρήνα που έψαχνε ο Τάιλερ. Ο Αλάρικ και η Κάρολαϊν τρέχουν στο σπίτι αλλά δεν βρίσκουν κανέναν, παρά μόνο μια ζωγραφιά των κοριτσιών η οποία απεικονίζει τα δίδυμα μαζί με τη Σελίν και τον Κάδιο. 
1616 "Detoured On Some Random Backwoods Path to Hell" Paul WesleyAlan McElroy2 Δεκεμβρίου 20161.05[29]
Ο Ντέιμον και η Σίμπιλ συναντιούνται με τη Σελίν και τα δίδυμα σε ένα εστιατόριο. Η Σελίν αποκαλύπτει το σχέδιό της να προσφέρει στον Κάδιο τα δίδυμα με αντάλλαγμα την δική τους ελευθερία από εκείνον, ενώ ο Αλάρικ και η Κάρολαϊν ψάχνουν απεγνωσμένα τις κόρες τους. Στο μεταξύ, η Σίμπιλ αποφασίζει να τιμωρήσει τον Ένζο για την ανυπακοή του σε εκείνη τραγουδώντας του από το τηλέφωνο και μπαίνοντας στο υποσυνείδητό του, όπου τον βασανίζει. Ο Στέφαν αναλαμβάνει να μιλήσει στη Σίμπιλ μέσω του Ένζο, έτσι ώστε να προσπαθήσει να ανακαλύψει πού είναι τα δίδυμα. Ο Ντέιμον, η Σίμπιλ, η Σελίν και τα δίδυμα φτάνουν σε ένα ξενοδοχείο όπου χρησιμοποιούν μαγεία για να καλέσουν τον Κάδιο. Η Σίμπιλ λέει στον Στέφαν πού βρίσκεται με τον όρο να έρθει μόνος και του υπόσχεται μια προσφορά που δε θα μπορέσει να αρνηθεί. Στο ξενοδοχείο, ο Κάδιος δείχνει αρχικά ενδιαφέρον στην προσφορά της Σελίν να πάρει τα δίδυμα ως σκλάβες του σε περίπου δέκα χρόνια, μέχρι που η Σίμπιλ του προσφέρει τα αδέλφια Σάλβατορ. Ο Στέφαν λέει στην Κάρολαϊν πως προσέφερε την ψυχή του στον Κάδιο ώστε να μην πάρει τα δίδυμα και πως έχει 24 ώρες μαζί της πριν του παραδοθεί. Ο Ένζο είναι και πάλι ελεύθερος από τη Σίμπιλ, αφού εκείνη εγκαταλείπει το υποσυνείδητό του μετά τη συνάντησή της με τον Κάδιο. Ο Αλάρικ και ο Ματ επιτίθενται στον Ντέιμον με τον Αλάρικ να τον καρφώνει στην καρδιά, αφού πιστεύει πως αυτό είναι απαραίτητο για να κρατήσει τις κόρες του ασφαλείς. 
1627 "The Next Time I Hurt Somebody, It Could Be You" Tanya HamiltonShukree Hassan Tilghman9 Δεκεμβρίου 20160.98[30]
Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1917, ο ρίπερ Στέφαν πίνει αίμα από ανθρώπους που βρίσκονται σε μια κατασκήνωση. Στο παρόν, ο Στέφαν είναι αποφασισμένος να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από την τελευταία του μέρα με την Κάρολαϊν κατά τη διάρκεια του δείπνου της παραμονής. Ο Ντέιμον και η Σίμπιλ όμως φτάνουν στο σπίτι και ο Ντέιμον μαχαιρώνει τον Στέφαν έτσι ώστε να πάει να συναντήσει τον Κάδιο. Ο Κάδιος του αποκαλύπτει πως εκείνη την παραμονή των Χριστουγέννων, έναν αιώνα πριν, η Σελίν ήταν μάρτυρας των φόνων που προκάλεσε και ήθελε να ανταλλάξει θέση μαζί του. Συνειδητοποίησε όμως πως δεν ήταν διαβολικός κι έτσι έσβησε από τη μνήμη του τόσο τη συνάντησή τους όσο και το μακελειό στην κατασκήνωση. Ωστόσο, ο Κάδιος είχε ήδη αποφασίσει πως ο Στέφαν ήταν ο τέλειος σκλάβος για εκείνον. Στο μεταξύ, τρελαμένη από την καταστροφή της εορταστικής ατμόσφαιρας, η Κάρολαϊν δίνει στον Ντέιμον ένα δώρο το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει την απόφασή του να σκοτώσει κάποιον εκείνο το βράδυ. Η Μπόνι και ο Ένζο βρίσκουν τη Σελίν και τη ρωτάνε για το διαπασών. Συμφωνεί να τους το επιστρέψει με τον όρο να την αφήσουν να αφαιρέσει της δυνάμεις μέντιουμ που έδωσε στα δίδυμα, ελπίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα λυτρωθεί κι δε θα καταλήξει στην κόλαση όταν πεθάνει. Όταν ο Ντέιμον και η Σίμπιλ φεύγουν, της δίνει το δώρο της Κάρολαϊν χωρίς να γνωρίζει τι είναι. Όταν βλέπει πως είναι το περιδέραιο της Ελένα, ξεριζώνει την καρδιά της Σίμπιλ. Ο Στέφαν κάνει μια συμφωνία με τον Κάδιο• να σβήσει την ανθρωπιά του έτσι ώστε να μπορεί να του προσφέρει τις ψυχές που θέλει πιο γρήγορα με αντάλλαγμα να μειώσει τη διάρκεια που θα πρέπει να τον υπηρετεί σε ένα χρόνο αντί μιας αιωνιότητας. Ο Κάδιος συμφωνεί να το κάνει αλλά το κάνει σαφές πως αμφιβάλλει αν ο Στέφαν θα θέλει να εγκαταλείψει τις υπηρεσίες του σε εκείνον έπειτα από έναν χρόνο. Η Κάρολαϊν περνάει τις τελευταίες λίγες ώρες που έχει με τις κόρες της πριν ο Αλάρικ τις πάρει μακριά, όπου θα είναι ασφαλείς. Αποκαλύπτεται όμως πως τόσο οι δίδυμες όσο και η Μπόνι επηρεάζονται από το διαπασών όταν χρησιμοποιείται εναντίον τους. Ο Ντέιμον και ο Στέφαν απομακρύνονται από το Μύστικ Φολς καθώς ο Στέφαν σβήνει την ανθρωπιά του. 
1638 "We Have History Together" Ian SomerhalderMatthew D'Ambrosio13 Ιανουαρίου 20170.95[31]
Ο Στέφαν αποφασίζει πως θέλει η Τάρα, μια νεαρή γιατρός, να είναι το επόμενο γεύμα του Κάδιου. Στην προσπάθειά του να βρει το σκοτάδι μέσα της, δίνει στον Ντείμον ιεροβότανο και τον στέλνει στο νοσοκομείο. Ο Στέφαν μαθαίνει πως οι γονείς της Τάρα σκοτώθηκαν από έναν μεθυσμένο οδηγό και την ψυχαναγκάζει να πιστεύει πως αυτός ο οδηγός ήταν ο Ντέιμον, έτσι ώστε να τον σκοτώσει. Αν και αρχικά αντιστέκεται, τελικά προσπαθεί να σκοτώσει τον Ντέιμον κι έτσι ο Στέφαν την πηγαίνει στον Κάδιο. Στο μεταξύ, στο Μύστικ Φολς η Κάρολαϊν πρέπει να πάει στο παλιό της Λύκειο για δουλειά και ανακαλύπτει πως η Σίμπιλ χρησιμοποίησε τις ικανότητές της ως σειρήνα για να δουλέψει εκεί ως καθηγήτρια. Χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις της, η Σίμπιλ πείθει τους μαθητές να δέσουν τους εαυτούς τους σε δέντρα εκτός από έναν, ο οποίος θα τους βάλει φωτιά αν η Κάρολαϊν δεν της βρει μια παλιά καμπάνα, για την οποία δεν αποκαλύπτει τι την θέλει. Ο Ματ είναι ενοχλημένος με τον πατέρα του λόγω της εγκατάλειψης των παιδιών του πριν χρόνια αλλά και όταν μαθαίνει την ιστορία της οικογένειάς του. Ο πατέρας του ήταν αυτός που ξεφορτώθηκε την καμπάνα πετώντας την από τη γέφυρα Γουίκερι και ο λόγος που το έκανε ήταν επειδή η οικογένειά του ήταν στην πραγματικότητα αυτή που ίδρυσε την πόλη και έφτιαξε και την καμπάνα, αλλά η ίδρυση αποδόθηκε στις άλλες οικογένειες. Η καμπάνα είχε ανακαλυφθεί μετά το δυστύχημα των γονιών της Ελένα και τώρα βρίσκεται στο γκαράζ της Κάρολαϊν. Η Κάρολαϊν και η Σίμπιλ πάνε εκεί για να τη βρουν αλλά η Σελίν την έχει ήδη πάρει και άφησε πίσω ένα σημείωμα χλευάζοντας τη Σίμπιλ. Ο Ντέιμον δεν μπορεί να ξεφορτωθεί το περιδέραιο της Ελένα όσο κι αν το προσπαθεί, δείχνοντας πως έχει αρκετή ανθρωπιά ακόμα μέσα του για να νοιάζεται για εκείνη. Η Σίμπιλ δημιουργεί αμφιβολίες στην Κάρολαϊν για το αν ο Στέφαν θα επιστρέψει από το να είναι ρίπερ μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τον Κάδιο, αλλά ακόμα κι αν επιστρέψει, θα μπορούσε να ξαναγίνει ρίπερ ανά πάσα στιγμή, θέτοντας τις κόρες της σε κίνδυνο. 
1649 "The Simple Intimacy of the Near Touch" Geoff ShotzNeil Reynolds
Penny Cox
20 Ιανουαρίου 20170.86[32]
Ο Ντέιμον έχει στην κατοχή του το γλωσσίδι της καμπάνας κι έτσι η Σίμπιλ τον κάνει να επιστρέψει στο Μύστικ Φολς για να της το δώσει. Όταν ο Ντέιμον επιστρέφει, συνειδητοποιεί πως μπορεί να πει όχι στη Σίμπιλ και τελικά αρνείται να της το δώσει και την κλειδώνει. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη νέα Μις Μύστικ Φολς, ο Στέφαν μετατρέπει τη Βάιολετ σε βρικόλακα και η Κάρολαϊν την παρηγορεί, ενώ επιστρέφει το δαχτυλίδι των αρραβώνων στον Στέφαν. Η Σελίν είναι αποφασισμένη να συναρμολογήσει την καμπάνα και αποκαλύπτει πως η καμπάνα έχει τη δύναμη να σκοτώσει τις σειρήνες. Θέλει να σκοτώσει τη Σίμπιλ για να αποκαταστήσει τα παραπτώματα του παρελθόντος και συνεργάζεται με τον Ντόριαν για να το καταφέρει. Ο Ένζο δίνει ένα φιαλίδιο με το αίμα του στη Μπόνι, ελπίζοντας πως θα αποφασίσει να γίνει βρικόλακας ώστε να είναι μαζί του αιώνια. Ωστόσο, με τη ζωή της να είναι δεμένη με αυτήν της Ελένα, η Μπόνι δεν ξέρει πώς θα μπορούσε αυτό να επηρεάσει τη φίλη της. Η Μπόνι προτείνει στον Ένζο να πάρει αυτός τη θεραπεία, ενώ η Σίμπιλ, αλυσοδεμένη από τον Ντέιμον, χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να του επιστρέψει την ανθρωπιά του με τον Ντέιμον να κατακλύζεται από ενοχή για τις πρόσφατες πράξεις του, οι οποίες έγιναν όσο βρισκόταν υπό την επήρεια της σειρήνας. 
16510 "Nostalgia's a Bitch" Kellie CyrusBrett Matthews27 Ιανουαρίου 20170.94[33]
Η Σίμπιλ βάζει τον Ντέιμον σε κατατονική κατάσταση, αναγκάζοντας την Μπόνι και την Κάρολαϊν να την ελευθερώσουν. Εκείνη με τη σειρά της θα απελευθερώσει τον Ντέιμον με αντάλλαγμα την καμπάνα. Ωστόσο, η Σίμπιλ συνειδητοποιεί πως το μυαλό του Ντέιμον βρίσκεται σε μια καταχθόνια κατάσταση, στην οποία μπήκε ο ίδιος από ενοχή. Η Μπόνι και η Κάρολαϊν μπαίνουν στο υποσυνείδητό του για να του μιλήσουν και να του πουν πως τον συγχωρούν για όλα όσα έχει κάνει. Στο μεταξύ, ο Στέφαν σκοτώνει τη Βάιολετ και αποκαλύπτει πως ο Κάδιος απαιτεί περισσότερες ψυχές. Κάνει συμφωνία να αποκτήσει την καμπάνα και να την παραδώσει στη Σίμπιλ, έτσι ώστε ο Ντέιμον να ξυπνήσει και πάλι και να τον βοηθήσει στη "συλλογή" ψυχών. Αργότερα, η Σελίν του προσφέρει μια καινούρια συμφωνία η οποία εμπλέκει τον Ματ. Ο Ματ θα πρέπει να κτυπήσει την καμπάνα δώδεκα φορές έτσι ώστε να ελευθερωθεί η κόλαση στη γη και να σκοτώσει όλους στο Μύστικ Φολς. Ο Στέφαν ψυχαναγκάζει τον Ματ να το κάνει κι εκείνος πηγαίνει να πάρει τον Ντέιμον όταν μαθαίνει πως ο Ντέιμον έχει ανάγκη τη δική του συγχώρεση για να επανέλθει. Όταν μπαίνει στο υποσυνείδητο του Ντέιμον, ο Στέφαν συνειδητοποιεί πως ο Ντέιμον πρέπει να συγχωρέσει εκείνον, αφού εκείνος τον ανάγκασε να γίνει βρικόλακας τόσα χρόνια πριν κι εκείνος ευθύνεται για όλα όσα συνέβησαν από τότε. Ο Ντέιμον ξυπνάει και βρίσκει τον Στέφαν αλυσοδεμένο, με την Κάρολαϊν να του λέει πως τον αγαπά και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να επαναφέρει την ανθρωπιά του. Ο Ντέιμον σταματάει τον Ματ στον ενδέκατο χτύπο της καμπάνας, σταματώντας έτσι και τον ερχομό της κόλασης και το κάψιμο της πόλης. Τα έντεκα χτυπήματα όμως δίνουν αρκετή δύναμη στον Κάδιο να περάσει στον αληθινό κόσμο. Ο Κάδιος συναντά τη Σίμπιλ και τη Σελίν και, αφού τους λέει πως θα αναλάβει αυτός από εδώ και πέρα, τις καίει. 
16611 "You Made a Choice to Be Good" Carol BankerMelinda Hsu Taylor
Celine Geiger
3 Φεβρουαρίου 20170.92[34]
Ο Κάδιος ελευθερώνει τον Στέφαν και τον στέλνει σε αποστολή. Τότε, λέει στον Ντέιμον πως η δουλειά του μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είναι αρκετή και θα πρέπει μέχρι τη δύση του ηλίου να σκοτώσει είτε εκατό ανθρώπους είτε την Κάρολαϊν. Η Μπόνι ενθαρρύνει τον Ένζο να κάνει όλα όσα είχε στη λίστα του πριν πάρει τη θεραπεία. Όταν τα κάνει όλα, οι δυο τους ταξιδεύουν σε ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη το οποίο αγόρασε η Μπόνι και όπου βρίσκεται το σώμα της Ελένα, κρυφά από όλους. Η Κάρολαϊν και ο Ντέιμον σχεδιάζουν να δώσουν στον Κάδιο τη θεραπεία έτσι ώστε να μπορούν να τον σκοτώσουν, κάτι στο οποίο η Μπόνι συμφωνεί απρόθυμα. Ο Κάδιος αποκαλύπτει στον Ντέιμον πως η αποστολή του Στέφαν ήταν παρόμοια με τη δική του• είτε να σκοτώσει εκατό ανθρώπους είτε την Ελένα, και ο Στέφαν επέλεξε το δεύτερο. Όταν το μαθαίνει ο Ντέιμον, τρέχει στη Νέα Υόρκη για να τον σταματήσει, ενώ ο Στέφαν ψυχαναγκάζει την κτηματομεσίτρια της Μπόνι να γράψει το σπίτι σε εκείνην κι έπειτα να τον καλέσει μέσα. Η Μπόνι παίρνει αίμα από το κοιμισμένο σώμα της Ελένα ενώ ο Ένζο δεν μπορεί πια να μπει στο σπίτι, αφού με τη νέα ιδιοκτήτρια δεν είναι καλεσμένος μέσα. Ο Στέφαν φτάνει στο σπίτι και σκοτώνει τον Ένζο κι ενώ πάει να επιτεθεί στη Μπόνι για να φτάσει στην Ελένα, η Μπόνι του δίνει τη θεραπεία. 
16712 "What Are You?" Darren GenetChad Fiveash
James Stoteraux
10 Φεβρουαρίου 20171.11[35]
Ο Στέφαν, ο οποίος είναι άνθρωπος πια, συλλαμβάνεται από την αστυνομία για τα εγκλήματα που έκανε. Η Κάρολαϊν καταφέρνει να ψυχαναγκάσει τους αστυνομικούς για την αθωότητά του αλλά δεν σβήνει την ενοχή που νιώθει εκείνος για όλα αυτά. Η Μπόνι είναι καταρρακωμένη με τον θάνατο του Ένζο και η μητέρα της, η Άμπι, έρχεται στο σπίτι για να την παρηγορήσει. Οι δυο τους ανακαλύπτουν πως ο Ένζο προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη Μπόνι και πως όταν πέθανε, η Μπόνι άνοιξε μια πόρτα ανάμεσα στην κόλαση και τη Γη, όπου και βρίσκεται τώρα η ψυχή του. Η Μπόνι προσπαθεί να τον τραβήξει έξω, αλλά η Άμπι καίει το σώμα του ξέροντας πως αν δεν το έκανε, ο Ένζο θα μπορούσε να τραβήξει την κόρη της μαζί του. Ο Κάδιος λέει στον Ντέιμον πως το συμβόλαιό τους εξακολουθεί να ισχύει έστω κι αν ο Στέφαν δεν είναι πια βρικόλακας και πως θα διεκδικήσει την ψυχή του Στέφαν για να την πάει στην κόλαση τα μεσάνυχτα, αν ο Ντέιμον δεν βρει το ημερολόγιο Μάξγουελ. Ο Ματ, ο Αλάρικ και ο Ντόριαν επιχειρούν να ανακαλύψουν τον λόγο που το συγκεκριμένο ημερολόγιο είναι σημαντικό και ο Ματ οραματίζεται γεγονότα από το 1790, όπου ο πρόγονός του, Ήθαν, και η πρόγονος της Μπόνι, Μπεατρίς, κατασκεύασαν την καμπάνα Μάξγουελ. Τότε, συνάντησαν τη Σελίν και τη Σίμπιλ οι οποίες ανάγκασαν τον Ήθαν να χτυπήσει την καμπάνα δώδεκα φορές στέλνοντας τη φωτιά της κόλασης στην πόλη σκοτώνοντας εκατό ανθρώπους. Η Μπεατρίς παγίδευσε τη Σελίν και τη Σίμπιλ στην κρύπτη, ενώ ο Ήθαν έγραψε στο ημερολόγιο το πώς μπορεί να πεθάνει ο Κάδιος. Στο παρόν, ο Ντέιμον παίρνει το ημερολόγιο και το δίνει στον Κάδιο, ο οποίος το καίει. Αργότερα, ο Ντέιμον λέει στον Αλάρικ πως είναι σίγουρος πως ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που έχουν μπορεί να σκοτώσει τον διάβολο, αφού άκουσε τη Σίμπιλ να μιλάει για αυτό μια φορά. Καθώς ο Ντέιμον και ο Αλάρικ σχεδιάζουν το πώς θα σκοτώσουν τον Κάδιο, εμφανίζεται μυστηριωδώς ο Κάι και τους λέει πως έχει μια καλύτερη ιδέα. 
16813 "The Lies Will Catch Up with You" Tony SolomonsNeil Reynolds17 Φεβρουαρίου 20170.99[36]
Αποκαλύπτεται πως όταν ο Ματ χτύπησε την καμπάνα έντεκα φορές και ο Κάδιος κατάφερε να περάσει στο Μύστικ Φολς, ο Κάι μπόρεσε να κάνει το ίδιο. Δεν κατάφερε όμως να περάσει ολοκληρωτικά κι έτσι ζητάει τη βοήθεια του Ντέιμον και του Αλάρικ για να ολοκληρώσει τη μετάβασή του, με αντάλλαγμα να ξυπνήσει την Ελένα. Ο Ματ και η Κάρολαϊν μαθαίνουν πως όλοι όσοι ψυχανάγκασε ποτέ ο Στέφαν απέκτησαν και πάλι τις αναμνήσεις τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τον Ντόριαν, ο οποίος απαγάγει τον Στέφαν και του εξηγεί πως τώρα θυμάται τη δολοφονία της οικογένειάς του, όταν ο Στέφαν δούλευε για τον Κλάους. Ο Ντόριαν πυροβολεί τον Στέφαν αλλά το μετανιώνει και προσπαθεί να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Έχοντας πλησιάσει στον θάνατο, ο Κάδιος εμφανίζεται στον Στέφαν και του λέει πως η Κάρολαϊν θα ζούσε καλύτερα χωρίς εκείνον. Στο νοσοκομείο, ο Στέφαν χωρίζει την Κάρολαϊν και της λέει πως θα φύγει από το Μύστικ Φολς. Η Μπόνι ανακαλύπτει πως έχει ικανότητες μέντιουμ και προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Ένζο. Το κάνει με τη βοήθεια του Κάδιου και μαθαίνει πως όπως ο Κάδιος δημιούργησε την κόλαση, έτσι κι εκείνη δημιούργησε το μέρος όπου βρίσκεται τώρα το πνεύμα του Ένζο. Ο Αλάρικ φέρνει τα κορίτσια να δουν την Κάρολαϊν και της λέει πως έχουν χάσει τον έλεγχο των δυνάμεών τους. Ο Κάδιος μαθαίνει πως ο Κάι δραπέτευσε από την κόλαση, ενώ ο Ντέιμον προσπαθεί να πείσει τον Κάι πως ο μόνος τρόπος να επανέλθει τελείως και να λυτρωθεί, ώστε να σωθεί και από τον Κάδιο, είναι να φέρει πίσω την Ελένα. Πάνε στο φέρετρο όπου είναι ξαπλωμένη και ο Κάι μαχαιρώνει τον Ντέιμον, λέγοντάς του πως δεν πιστεύει στη λύτρωση. Ο Κάι παίρνει την Ελένα και φεύγει, ενώ ο Ντέιμον πέφτει στο πάτωμα νεκρός. 
16914 "It's Been a Hell of a Ride" Pascal VerschoorisBrett Matthews
Shukree Hassan Tilghman
24 Φεβρουαρίου 20171.04[37]
Ο Ένζο ενθαρρύνει τη Μπόνι να συγχωρέσει τον Στέφαν. Ο Κάι δίνει την Ελένα στον Κάδιο και ο Κάδιος δεν αφήνει τον Ντέιμον να πεθάνει, έτσι ώστε να τον κάνει να του παραδώσει το μαχαίρι το οποίο μπορεί να τον σκοτώσει, με αντάλλαγμα να του επιστρέψει την Ελένα. Ο Ντέιμον αποτρέπει τη φυγή του Στέφαν λέγοντάς του πως ο Κάδιος έχει την Ελένα και οι δυο τους κυνηγούν τον Κάι ο οποίος έχει το μαχαίρι. Του το παίρνουν και τον παγιδεύουν μέσα στο Οπλοστάσιο. Η Κάρολαϊν πηγαίνει στον Κάι για να ζητήσει τη βοήθειά του σχετικά με την ανεξέλεγκτη χρήση που κάνουν οι δίδυμες στις δυνάμεις τους. Ο Κάι αποκαλύπτει πως το Οπλοστάσιο προκαλεί έκρηξη των δυνάμεων των μαγισσών-σιφώνων και τότε χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη για να αποδράσει και να κυνηγήσει τα δίδυμα. Ο Αλάρικ χτυπάει την καμπάνα για να ξυπνήσει τον Κάδιο ενώ ο Στέφαν πάει να τον σκοτώσει. Ωστόσο, ο Κάι τηλεφωνεί στον Αλάρικ αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του να σκοτώσει τα δίδυμα, με αποτέλεσμα ο Αλάρικ να πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Αφού σταματάει να χτυπάει την καμπάνα, ο Κάδιος νικάει τον Στέφαν. Τελικά, ο Αλάρικ και η Κάρολαϊν νικούν τον Κάι και ο Αλάρικ λέει στην Κάρολαϊν πως θα ήθελε οι δυο τους να ανοίξουν ένα σχολείο για ιδιαίτερα παιδιά, όπως οι δίδυμες. Ο Ντέιμον συναντά τον Κάδιο και τον Στέφαν στη σπηλιά και ο Κάδιος προσπαθεί να τον αναγκάσει να διαλέξει ανάμεσα στον αδελφό του και την Ελένα. Ο Ντέιμον καταλήγει να επιλέξει τον εαυτό του και αυτοκτονεί, αλλά η Μπόνι παλεύει με τον Κάδιο για να σώσει την ψυχή του. Καθώς οι δυνάμεις του Κάδιου και της Μπόνι είναι αντιμέτωπες, ο Στέφαν καταφέρνει να χρησιμοποιήσει το μαχαίρι στον Κάδιο, σκοτώνοντάς τον. Μια έκρηξη από τον θάνατο του Κάδιου στέλνει την ψυχή του Ντέιμον πίσω στο σώμα του με την Μπόνι να ξεκαθαρίζει πως δεν έχει συγχωρέσει τον Στέφαν και τον Στέφαν να της λέει πως δε θα σταματήσει να προσπαθεί για τη συγχώρεσή της. Ο Στέφαν κάνει και πάλι πρόταση γάμου στην Κάρολαϊν, την οποία και αποδέχεται ξανά. Η Μπόνι παγιδεύει τον Κάι σε έναν καινούριο κόσμο-φυλακή, ο οποίος της λέει πως με τον θάνατο του Κάδιου, τον έλεγχο της κόλασης έχει τώρα η Κάθριν. Ο Μπόνι μεταφέρει αυτή την πληροφορία στον Ντέιμον. 
17015 "We're Planning a June Wedding" Chris GrismerΙστορία από: Jen Vestuto & Melissa Marlette
Γραμμένο από: Melinda Hsu Taylor
3 Μαρτίου 20171.14[38]
Η μητέρα του Ματ, η Κέλι, επιστρέφει στο Μύστικ Φολς ισχυριζόμενη πως θέλει να είναι εκεί για τον Ματ. Σύντομα όμως αποκαλύπτεται πως δουλεύει με την Κάθριν και πως έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια. Ο Ντέιμον επινοεί ένα σχέδιο το οποίο θα κάνει την Κάθριν να εμφανιστεί• έναν γάμο της τελευταίας στιγμής του Στέφαν και της Κάρολαϊν. Επίσης, ο Ντέιμον και ο Στέφαν κατασκευάζουν ένα μαχαίρι από τα οστά της Κάθριν, ώστε να μπορέσουν να την σκοτώσουν. Η Μπόνι λέει στην Κάρολαϊν πως δε θα μπορέσει να παρευρεθεί στον γάμο του ανθρώπου που σκότωσε τον Ένζο, αλλά ο Ένζο την ενθαρρύνει να πάει για την καλύτερή της φίλη. Στον γάμο, η Κέλι κόβει τον λαιμό του Πίτερ, ενώ όλοι αναμένουν την Κάθριν να διακόψει την τελετή. Εκείνη δεν εμφανίζεται κι έτσι ο Στέφαν και η Κάρολαϊν ανταλλάζουν τους όρκους τους και παντρεύονται. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, η Μπόνι πηγαίνει με τα δίδυμα στο σπίτι των Λόκγουντ, ενώ η Κέλι διακόπτει τον λόγο του Ντέιμον αποκαλύπτοντας πως το σπίτι των Λόκγουντ θα πάρει φωτιά εξαιτίας διαρροής γκαζιού την οποία προκάλεσε εκείνη. Η φωτιά ξεκινάει με την Μπόνι και τα δίδυμα να είναι παγιδευμένα μέσα. Ωστόσο, τα δίδυμα καταφέρνουν να απορροφήσουν τη μαγεία της Μπόνι και να την χρησιμοποιήσουν για να βγουν και οι τρεις έξω, με τη Μπόνι να χάνει την επικοινωνία της με τον Ένζο. Η Κέλι αποκαλύπτει το σχέδιο της Κάθριν λέγοντας πως χρειαζόταν τον αντιπερισπασμό με τη φωτιά έτσι ώστε η Βίκυ, την οποία ανέστησε, να χτυπήσει την καμπάνα φέρνοντας τη φωτιά της κόλασης στο Μύστικ Φολς. Καθώς η καμπάνα χτυπά, η Μπόνι πέφτει κάτω αιμορραγώντας από την μύτη με πιθανότητα να πεθαίνει. 
17116 "I Was Feeling Epic" Julie PlecJulie Plec
Kevin Williamson
10 Μαρτίου 20181.15[39]
Καθώς ο Στέφαν και η Κάρολαϊν προσπαθούν να επαναφέρουν την Μπόνι, η Μπόνι εισέρχεται σε μια κατάσταση ανάμεσα σε ζωή και θάνατο, όπου βλέπει την Ελένα. Ο Ένζο έρχεται και λέει στην Μπόνι πως δεν έφτασε ακόμα η ώρα της κι έτσι εκείνη επιστρέφει στο σώμα της. Η Κάθριν εμφανίζεται στα αδέλφια Σάλβατορ και παρόλο που ο Στέφαν τη μαχαιρώνει με το μαχαίρι που έφτιαξαν από τα οστά της, εκείνη εμφανίζεται αργότερα στον Ντέιμον λέγοντάς του πως μπορεί να φύγει από την κόλαση όποτε θέλει και πως ο Κάδιος είναι υπό τον έλεγχό της από τον θάνατό της. Η Βίκυ αποκαλύπτει πως θέλει να πεθάνει από τη φωτιά της κόλασης αφού δεν θέλει να επιστρέψει στην κόλαση, όπου η διαμονή της εκεί ήταν άθλια. Χτυπάει την καμπάνα κάθε πέντε λεπτά, ενώ ο Ματ και η αστυνομία εκκενώνουν την πόλη. Ο Αλάρικ, η Κάρολαϊν και τα δίδυμα εγκαταλείπουν το Μύστικ Φολς όταν η Μπόνι σκέφτεται ένα σχέδιο όπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη μαγεία της για να κατευθύνουν τη φωτιά της κόλασης πίσω στην κόλαση αντί στο Μύστικ Φολς, καταστέφοντάς την και σκοτώνοντας και την Κάθριν. Ο Ντέιμον μένει με την Κάθριν στα τούνελ που βρίσκονται κάτω από το Οπλοστάσιο για να βεβαιωθεί πως όταν η Μπόνι εκτελέσει το σχέδιό της, η Κάθριν θα βρίσκεται στην κόλαση. Ο Στέφαν όμως εμφανίζεται, θέλοντας να θυσιαστεί εκείνος αντί ο Ντέιμον Ο Ντέιμον αρνείται και τον ψυχαναγκάζει να φύγει αλλά ο Στέφαν είχε πάρει ιεροβότανο και έτσι ο ψυχαναγκασμός δεν λειτουργεί. Επιστρέφει στα τούνελ δίνοντας με σύριγγα το αίμα του στον Ντέιμον, κάνοντάς τον άνθρωπο. Τότε, εκείνος πεθαίνει ενώ φροντίζει η Κάθριν να είναι στην κόλαση, σκοτώνοντας κι εκείνη μαζί του. Λίγο καιρό αργότερα, η Μπόνι καταφέρνει να σπάσει την κατάρα της Ελένα και η Ελένα επανενώνεται με εκείνην, τον Ντέιμον, την Κάρολαϊν, τον Ματ και τον Αλάρικ. Το σπίτι των Σάλβατορ μετατρέπεται σε σχολείο για υπερφυσικά παιδιά από την Κάρολαϊν και τον Αλάρικ, με τον Τζέρεμι και τον Ντόριαν να βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους που διδάσκουν, ενώ ο Κλάους στέλνει στην Κάρολαϊν μια δωρεά για το σχολείο. Ο Ματ ανακοινώνει πως θα βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος, ενώ η Μπόνι αποφασίζει πως θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της στο μέγιστο. Η Βίκυ, ο Τάιλερ, η Λιζ, η Τζο και ο Ένζο βρίσκονται ανάμεσα στους ζωντανούς παρακολουθώντας τις ζωές τους χαρούμενοι. Αφού έχουν ζήσει μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή μαζί, η Ελένα επανενώνεται με τους γονείς της, τον Τζον και τη Τζένα στο σπίτι των Γκίλμπερτ, ενώ ο Ντέιμον επανενώνεται με τον Στέφαν στο σπίτι των Σάλβατορ. 

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 23 Ιουλίου 2016, ανακοινώθηκε πως ο όγδοος κύκλος της σειράς θα ήταν και ο τελευταίος και θα αποτελείτο συνολικά από 16 επεισόδια.[40] Τα γυρίσματα του κύκλου ξεκίνησαν στις 20 Ιουλίου 2016[41] και ολοκληρώθηκαν στις 8 Φεβρουαρίου 2017.[42]

Κάστινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 26 Ιανουαρίου 2017, ανακοινώθηκε πως η Νίνα Ντόμπρεβ θα επέστρεφε για τον ρόλο της ως Ελένα Γκίλμπερτ στο φινάλε του κύκλου.[43] Στο τέλος του επεισοδίου "It's Been a Hell of a Ride" στις 24 Φεβρουαρίου 2017, αποκαλύφθηκε πως η Ντόμπρεβ θα εμφανιζόταν και ως Κάθριν Πιρς.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεθέαση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

No. Τίτλος Ημερομηνία προβολής Τηλεθέαση/Μερίδιο (18-49) Τηλεθεατές (εκατομμύρια) DVR (18-49) DVR τηλεθεατές (εκατομμύρια) Σύνολο
(18-49)
Σύνολο τηλεθεατών (εκατομμύρια)
1 Hello Brother 21 Οκτωβρίου 2016 0.4/2 0.98[24] 0.3 0.63 0.7 1.62[44]
2 Today Will Be Different 28 Οκτωβρίου 2018 0.3/1 0.90[25] 0.4 0.72 0.7 1.62[45]
3 You Decided That I Was Worth Saving 4 Νοεμβρίου 2016 0.4/2 0.94[26] 0.3 0.69 0.7 1.63[46]
4 An Eternity of Misery 11 Νοεμβρίου 2016 0.4/1 1.00[27] 0.3 0.73 0.7 1.72[47]
5 Coming Home Was a Mistake 18 Νοεμβρίου 2016 0.3/1 0.92[28] 0.4 n/a 0.7[48] n/a
6 Detoured On Some Random Backwoods Path to Hell 2 Δεκεμβρίου 2016 0.4/2 1.05[29] 0.4 0.72 0.8 1.78[46]
7 The Next Time I Hurt Somebody, It Could Be You 9 Δεκεμβρίου 2016 0.4/1 0.98[30] 0.5 0.90 0.9 1.88[49]
8 We Have History Together 13 Ιανουαρίου 2017 0.4/2 0.95[31] n/a n/a n/a n/a
9 The Simple Intimacy of the Near Touch 20 Ιανουαρίου 2017 0.3/1 0.86[32] 0.4 0.74 0.7 1.60[50]
10 Nostalgia's a Bitch 27 Ιανουαρίου 2017 0.3/1 0.94[33] n/a n/a n/a n/a
11 You Made a Choice to Be Good 3 Φεβρουαρίου 2017 0.3/1 0.92[34] n/a n/a n/a n/a
12 What Are You? 10 Φεβρουαρίου 2017 0.4/2 1.11[35] n/a n/a n/a n/a
13 The Lies Will Catch Up with You 17 Φεβρουαρίου 2017 0.4/1 0.99[36] 0.4 0.75 0.8 1.74[51]
14 It's Been a Hell of a Ride 24 Φεβρουαρίου 2017 0.4/2 1.04[37] 0.4 0.69 0.8 1.74[52]
15 We're Planning a June Wedding 3 Μαρτίου 2017 0.4/1 1.14[38] n/a n/a n/a n/a
16 I Was Feeling Epic 10 Μαρτίου 2017 0.5/2 1.15[39] n/a n/a n/a n/a

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Βραβεία Κατηγορία Υποψήφιοι Αποτέλεσμα
2017 Βραβεία Teen Choice[53] Καλύτερη σειρά φαντασίας The Vampire Diaries Νίκη
Καλύτερος ηθοποιός σε σειρά φαντασίας Ίαν Σομερχάλντερ Υποψηφιότητα
Καλύτερη ηθοποιός σε σειρά φαντασίας Κατ Γκράχαμ Νίκη
Βραβεία People's Choice[54][55] Καλύτερη σειρά φαντασίας The Vampire Diaries Υποψηφιότητα
Καλύτερος ηθοποιός σε σειρά φαντασίας Ίαν Σομερχάλντερ
Βραβεία Saturn[56][57][58] Καλύτερη τηλεοπτική σειρά τρόμου The Vampire Diaries
2018 Καλύτερη κυκλοφορία τηλεοπτικής σειράς σε DVD The Vampire Diaries (The Complete Series)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Andreeva, Nellie (11 Μαρτίου 2016). «The CW Renews ALL 11 Series For Next Season, Including Veterans 'Supernatural' & 'The Vampire Diaries'». Deadline. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  2. Goldberg, Lesley (23 Ιουλίου 2016). «Comic-Con: 'The Vampire Diaries' to End With Season 8». The Hollywood Reporter. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  3. Ausiello, Michael (17 Ιουνίου 2016). «The CW Fall Premiere Dates: Supergirl, The Flash, Arrow, TVD and More». TV Line. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουνίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  4. Swift, Andy (16 Νοεμβρίου 2016). «The Vampire Diaries Series Finale to Air March 2017 on The CW». TV Line. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 Swift, Andy (13 Μαΐου 2016). «Vampire Diaries Boss Explains Damon and Enzo's Dark Finale Twist, Offers Hope for 'Steroline' in Season 8». TV Line. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  6. Asadi, Abby (13 Μαΐου 2016). «Candice King Q&A – Denver's very own vampire next door». 303 Magazine. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  7. Plec, Julie (15 Ιουλίου 2016). «Happy Season 8, 1 in a series. #tvd». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  8. Petski, Denise (23 Ιουνίου 2016). «'The Vampire Diaries' Casts Kristen Gutoskie; Christina Moses Joins 'The Originals'». Deadline Hollywood. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  9. «Julie Plec (The Vampire Diaries) at San Diego Comic-Con 2016». AfterBuzz TV on YouTube. 23 Ιουλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  10. Swift, Andy (20 Ιουλίου 2016). «Vampire Diaries Casts Stitchers Star as Mysterious Season 8 Character». TV Line. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Ιουλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  11. Ausiello, Michael (27 Ιουνίου 2016). «Ask Ausiello: Spoilers on Once, Grey's, Walking Dead, Supernatural, Legends, Suits, TVD, Blindspot and More». TV Line. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  12. 12,0 12,1 «Guess where we are going?! So excited to be back!!! #tvd #tvds8 #josieandlizzie #josiesaltzman #lizziesaltzman #lilyrosemumford #tierneymumford». Instagram. 19 Ιουλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  13. «(#803) "You Decided That I Was Worth Saving"». The Futon Critic. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  14. Highfill, Samantha (6 Φεβρουαρίου 2017). «Vampire Diaries: Chris Wood returning as Kai». Entertainment Weekly. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  15. Swift, Andy (3 Φεβρουαρίου 2017). «Vampire Diaries: Steven R. McQueen Returning as Jeremy for Series Finale». TV Line. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  16. Niel, Dan (13 Φεβρουαρίου 2017). «'The Vampire Diaries' Season 8 Finale Comebacks: Nina Dobrev, Sara Canning, David Anders, Steven McQueen And More». iTech Post. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  17. Byrne, Craig (15 Αυγούστου 2016). «Vampire Diaries EPs Talk About The Show's Final Season». K Site TV. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  18. Swift, Andy (30 Ιανουαρίου 2017). «The Vampire Diaries: David Anders Hints at John Gilbert's Series Finale Return». TV Line. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  19. Mays, Tristin (1 Αυγούστου 2016). «Guess who's back...». Twitter. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  20. «(#808) "We Have History Together"». The Futon Critic. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  21. Highfill, Samantha (22 Φεβρουαρίου 2017). «Vampire Diaries: Kelly Donovan returns... for a wedding?». Entertainment Weekly. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  22. Nava, Kathleen (16 Μαΐου 2016). «'Vampire Diaries' Season 8 Spoilers: Nina Dobrev Return Already Planned Out by Producer». australianetworknews.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  23. Dobrev, Nina (26 Ιανουαρίου 2017). «I know it's Thursday, but this is not a TBT. #BackOnSet #TVDForever"». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  24. 24,0 24,1 Porter, Rick (24 Οκτωβρίου 2016). «'Hawaii Five-0,' 'Shark Tank,' 'Hell's Kitchen' adjust up, 'Exorcist' adjusts down: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  25. 25,0 25,1 Porter, Rick (31 Οκτωβρίου 2016). «'The Vampire Diaries' and 'MacGyver' adjust down vs. World Series: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  26. 26,0 26,1 Porter, Rick (7 Νοεμβρίου 2016). «'Shark Tank' adjusts up, 'The Exorcist' adjusts down: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  27. 27,0 27,1 Porter, Rick (14 Νοεμβρίου 2016). «'Last Man Standing' adjusts up, all others hold: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  28. 28,0 28,1 Welch, Alex (21 Νοεμβρίου 2016). «'The Exorcist' adjusts down: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  29. 29,0 29,1 Porter, Rick (5 Δεκεμβρίου 2016). «'20/20' adjusts up, 'Dr. Ken,' 'Crazy Ex-Girlfriend' & 'I Love Lucy' adjust down: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  30. 30,0 30,1 Porter, Rick (12 Δεκεμβρίου 2016). «'Shark Tank,' 'Hawaii Five-0' and others unchanged: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  31. 31,0 31,1 Porter, Rick (17 Ιανουαρίου 2017). «'Hawaii Five-0' adjusts up: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιανουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  32. 32,0 32,1 Porter, Rick (23 Ιανουαρίου 2017). «'Last Man Standing' adjusts up: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Ιανουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  33. 33,0 33,1 Porter, Rick (30 Ιανουαρίου 2017). «'Shark Tank' and 'Dateline' adjust up, '20/20′ adjusts down: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Ιανουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  34. 34,0 34,1 Porter, Rick (6 Φεβρουαρίου 2017). «'Dateline' adjusts up, 'Blue Bloods' and 'Vampire Diaries' adjust down: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  35. 35,0 35,1 Porter, Rick (13 Φεβρουαρίου 2017). «'Hawaii Five-0,' 'Shark Tank' and others unchanged: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  36. 36,0 36,1 Porter, Rick (21 Φεβρουαρίου 2017). «'Last Man Standing,' 'Hawaii Five-0' and 'Shark Tank' adjust up: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  37. 37,0 37,1 Porter, Rick (27 Φεβρουαρίου 2017). «'Last Man Standing' and 'Shark Tank' adjust up: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  38. 38,0 38,1 Porter, Rick (6 Μαρτίου 2017). «'When We Rise' finale adjusts down: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  39. 39,0 39,1 Porter, Rick (13 Μαρτίου 2017). «'Blue Bloods' and 'Grimm' adjust down, 'Vampire Diaries' finale holds: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  40. Byrne, Craig (23 Ιουλίου 2016). «The Vampire Diaries To End With Season 8». KSiteTV. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  41. Malarkey, Michael. «Michael Malarkey on Twitter». Twitter. 
  42. Latifah Muhammad (9 Φεβρουαρίου 2017). «'Vampire Diaries' Cast Wraps Filming on Final Season: 'Thank You for Being Part of This Journey'». ET Online. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2022. 
  43. Andreeva, Nellie (26 Ιανουαρίου 2017). «'The Vampire Diaries': Nina Dobrev To Return For Series Finale». Deadline Hollywood. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  44. Porter, Rick (4 Νοεμβρίου 2016). «'This Is Us' and 'Agents of SHIELD' score in broadcast Live +7 ratings for Oct. 17-23». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  45. Porter, Rick (10 Νοεμβρίου 2016). «'This Is Us,' 'Designated Survivor' stay on top in broadcast Live +7 ratings for Oct. 24-30». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  46. 46,0 46,1 Porter, Rick (17 Νοεμβρίου 2016). «13 shows double, 'This Is Us' & 'Big Bang' lead broadcast Live +7 ratings for Oct. 31-Nov. 6». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  47. Porter, Rick (23 Νοεμβρίου 2016). «'Designated Survivor' makes more big gains in week 8 broadcast Live +7 ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  48. Porter, Rick (1 Δεκεμβρίου 2016). «'This Is Us,' 'Big Bang,' 'Designated Survivor' are the Big Three in week 9 broadcast Live +7 ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  49. Porter, Rick (22 Δεκεμβρίου 2016). «'This Is Us' reaches season highs week 12 broadcast Live +7 ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  50. Porter, Rick (1 Φεβρουαρίου 2017). «'Agents of SHIELD' and 'This Is Us' make big gains in week 18 broadcast Live +7 ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  51. Porter, Rick (2 Μαρτίου 2017). «'This Is Us' and 'Agents of SHIELD' on top again: Week 22 broadcast Live +7 ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  52. Porter, Rick (9 Μαρτίου 2017). «'This Is Us' makes biggest gains again: Week 23 broadcast Live +7 ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  53. Vulpo, Mike (13 Αυγούστου 2017). «Teen Choice Awards 2017 Winners: The Complete List». E! News. Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019. 
  54. Johnson, Zack (15 Νοεμβρίου 2016). «People's Choice Awards 2017: Complete List of Nominations». E! News. Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019. 
  55. Harrison, Lily (18 Ιανουαρίου 2017). «People's Choice Awards 2017 Winners: The Complete List». E! News. Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019. 
  56. Montgomery, Daniel (29 Ιουνίου 2017). «Saturn Awards 2017: Full list of winners led by 'Rogue One,' 'Outlander,' 'The Walking Dead'». Gold Derby. Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019. 
  57. McNary, Dave (15 Μαρτίου 2018). «'Black Panther,' 'Walking Dead' Rule Saturn Awards Nominations». Variety. Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019. 
  58. McNary, Dave (27 Ιουνίου 2018). «'Black Panther' Reigns at Saturn Awards, 'Better Call Saul' and 'Twin Peaks' Top TV Field». Variety. Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019.