The Vampire Diaries (6ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Vampire Diaries
(6ος κύκλος)
Εξώφυλλο DVD
Όνομα ΣειράςThe Vampire Diaries
ΕίδοςΔράμα
Υπερφυσικό
Τρόμου
Φαντασίας
ΗθοποιοίΝίνα Ντόμπρεβ
Πολ Γουέσλι
Ίαν Σομερχάλντερ
Στίβεν Ρ. Μακουίν
Κατ Γκράχαμ
Κάντις Ακόλα
Ζακ Ρόεριγκ
Μάικλ Τρεβίνο
Ματ Ντέιβις
Μάικλ Μαλάρκι
Αριθμός σεζόνΈκτη
Αριθμός Επεισοδίων22 (42-43' ανά επεισόδιο)
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Μετάδοση
ΚανάλιThe CW
Προβολή2 Οκτωβρίου 2014– 14 Μαΐου 2015
Χρονολογική σειρά σεζόν
← Προηγείται
5ος κύκλος
Έπεται →
7ος κύκλος

Το The Vampire Diaries, Αμερικανική τηλεοπτική υπερφυσική δραματική σειρά, ανανεώθηκε για έκτο κύκλο επεισοδίων από το κανάλι The CW στις 13 Φεβρουαρίου 2014 και έκανε πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου 2014.[1] Ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου 2015 έπειτα από 22 επεισόδια, η πλειοψηφία των οποίων είχε τίτλους από τραγούδια που κυκλοφόρησαν το 1994 και 1903. Η σειρά ανανεώθηκε από το The CW για έβδομο κύκλο στις 11 Ιανουαρίου 2015.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τέσσερις μήνες μετά τα γεγονότα του πέμπτου κύκλου, η Ελένα δεν έχει ξεπεράσει τον χαμό του Ντέιμον και προμηθεύεται βότανα από τον Λουκ, τα οποία την κάνουν να τον βλέπει και να του μιλάει. Όταν οι παρενέργειες την κάνουν επιθετική, αποφασίζει να ζητήσει από τον Αλάρικ να της σβήσει όλες τις καλές αναμνήσεις που έχει από τον Ντέιμον, έτσι ώστε να μην πονάει. Η Κάρολαϊν προσπαθεί να βρει τρόπο να ακυρώσει το ξόρκι των Ταξιδευτών, ενώ Αλάρικ με τον Στέφαν δούλευαν μαζί για να βρουν έναν τρόπο να φέρουν πίσω τον Ντέιμον και τη Μπόνι. Ο Στέφαν όμως έχει χάσει τις ελπίδες του και προτίμησε να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή μακριά από όλους χωρίς να το πει σε κανέναν. Όταν ο Ένζο και η Κάρολαϊν μαθαίνουν την αλήθεια, η Κάρολαϊν είναι έξαλλη μαζί του και η φιλία τους κλονίζεται.

Ο Ντέιμον και η Μπόνι, όλο αυτό το διάστημα είναι παγιδευμένοι σε έναν κόσμο-φυλακή όπου ζουν ξανά και ξανά την ίδια μέρα, 10 Μαΐου 1994, ψάχνοντας τρόπο να απελευθερωθούν. Ενώ πιστεύουν πως είναι μόνοι, ανακαλύπτουν πως και κάποιος άλλος είναι παγιδευμένος εκεί, ο Κάι. Ο Κάι τους λέει πως ξέρει τον τρόπο να απελευθερωθούν. Η Μπόνι όμως ανακαλύπτει πως ο Κάι σκότωσε τα μισά από τα αδέλφια του όσο ήταν στον φυσιολογικό κόσμο και για αυτό η οικογένειά του, η Σύναξη των Διδύμων, τον παγίδευσε σε αυτόν τον κόσμο. Η Μπόνι αρνείται να τον απελευθερώσει κι έτσι όταν φτάνει εκείνη η ώρα, για να το αποτρέψει, απελευθερώνει μόνο τον Ντέιμον. Ο Ντέιμον, νομίζοντας πως μετά την απελευθέρωσή του ο Κάι σκότωσε την Μπόνι, λέει σε όλους εκτός του Στέφαν πως η Μπόνι είναι νεκρή.

Στο Μύστικ Φολς έχει επιστρέψει ένας πρώην κάτοικος, ο Τριπ, ο οποίος όταν πέρασε τα σύνορα άρχισε να θυμάται πράγματα (ο εξαναγκασμός που είχε υποστεί από βρικόλακα εξαφανίστηκε λόγω του ξορκιού των Ταξιδευτών) και έβαλε σκοπό να οδηγεί βρικόλακες εντός των συνόρων, σκοτώνοντάς τους. Σε κάποια στιγμή παγιδεύει τον Ντέιμον και τον Ένζο. Στην προσπάθειά τους να τους σώσουν, ο Αλάρικ περνάει κι αυτός τα σύνορα, ενώ ο Στέφαν τραβάει τους Ντέιμον και Ένζο εκτός συνόρων. Η Τζο, η νέα σύντροφος του Αλάρικ και γιατρός, που τους ακολούθησε, σώζει τη ζωή του Αλάρικ, ο οποίος ως άνθρωπος πια είναι απλά τραυματισμένος. Αυτή η εξέλιξη του αφαιρεί τη δυνατότητα να επαναφέρει τις αναμνήσεις της Ελένα, η οποία είχε σκοπό να του το ζητήσει.

Τη Μέρα των Ευχαριστιών, αποκαλύπτεται πως η Τζο είναι η δίδυμη αδελφή του Κάι, όπως επίσης και αδελφή των διδύμων Λούκας και Ολίβια. Όλοι είναι μάγισσες της Σύναξης των Διδύμων, αλλά ο Κάι δεν μπορεί να εξασκήσει μαγεία από μόνος του και για να το κάνει θα πρέπει να απορροφήσει μαγεία από άλλη μάγισσα ή από κάποιο μαγεμένο αντικείμενο. Η ιδιαιτερότητα και η συμπεριφορά του πριν χρόνια, έκανε τους γονείς του να πιστεύουν πως δε θα μπορούσε να ηγηθεί της Σύναξης για αυτό και συνέχισαν να κάνουν παιδιά μέχρι να αποκτήσουν άλλα δίδυμα. Πριν 18 χρόνια, ο Κάι το ανακάλυψε και σκότωσε όλα του τα αδέλφια, στοχεύοντας τον Λούκας και την Ολίβια, αλλά η Τζο τα προστάτευσε. Αυτό οδήγησε στον εγκλεισμό του στον κόσμο-φυλακή. Η Τζο εξηγεί πως για να γίνει κάποιος αρχηγός στη Σύναξή τους, θα πρέπει όταν τα δίδυμα είναι 22 χρονών, να ενώσουν τη δύναμή τους με τον δυνατότερο να απορροφάει τη δύναμη και τον πιο αδύναμο να πεθαίνει. Την ίδια μέρα, στον κόσμο-φυλακή, ο Κάι καταφέρνει να έχει και πάλι ό,τι χρειάζεται για να απελευθερωθεί και, αφού τραυματίζει την Μπόνι και την εγκαταλείπει στο Πόρτλαντ, εκείνος επιστρέφει στον κανονικό κόσμο.

Επιστρέφοντας, ο Κάι συνεχίζει αυτό που άρχισε πριν 18 χρόνια: προσπαθεί να σκοτώσει τα αδέλφια του και να ενώσει τη δύναμή του με της Τζο. Ενώ προσπαθούν να τον σταματήσουν, ο Κάι απορροφά από τη Γη το ξόρκι των Ταξιδευτών για να αποκτήσει πρόσβαση σε μαγεία κι έτσι το Μύστικ Φολς γίνεται και πάλι προσβάσιμο σε βρικόλακες. Ο Τζο αποδέχεται να ενωθεί με τον Κάι, αλλά τελευταία στιγμή παίρνει τη θέση της ο Λούκας, ο οποίος πιστεύει πως μπορεί να νικήσει τον Κάι. Η ένωση γίνεται και ο Λούκας πεθαίνει, ενώ ο Κάι γίνεται ο νέος αρχηγός της Σύναξης. Η ένωση όμως έχει παρενέργειες αφού ο Λούκας δεν ήταν ο δίδυμος του Κάι κι έτσι ο Κάι ζητάει από την Τζο να τον αφήσει να απορροφήσει και τη δική της δύναμη. Όταν τον αφήνει, ο Κάι της αποκαλύπτει πως είναι έγκυος. Ο Αλάρικ κάνει πρόταση γάμου στη Τζο, την οποία και αποδέχεται.

Η σερίφης Φορμπς αρρωσταίνει από καρκίνο και πεθαίνει, με την Κάρολαϊν να κλείνει τα συναισθήματά της μετά την κηδεία, γιατί δεν αντέχει τον πόνο. Ξέροντας πως ο μόνος που μπορεί να την επαναφέρει είναι ο Στέφαν, απαιτεί να κλείσει κι αυτός τα συναισθήματά του. Η Ελένα και ο Ντέιμον προσπαθούν να τους επαναφέρουν, αλλά χωρίς επιτυχία. Στο μεταξύ, ο Ντέιμον, η Ελένα και ο Τζέρεμι, με τη βοήθεια του Κάι καταφέρνουν να περάσουν ένα μήνυμα στη Μπόνι για το πώς να απελευθερωθεί. Η Μπόνι το λαμβάνει αλλά πριν το κάνει, ο δικός της κόσμος-φυλακή εναλλάσσεται με έναν άλλον και την τελευταία στιγμή βλέπει μια γυναίκα, την οποία και καταγράφει σε βίντεο. Επιστρέφοντας και δείχνοντας το βίντεο στον Ντέιμον, εκείνος την αναγνωρίζει ως τη μητέρα του, Λίλη. Αν και ξαφνιασμένος, θέλει να την απελευθερώσει γιατί πιστεύει πως θα βοηθήσει να επαναφέρει τον Στέφαν.

Η Μπόνι, η Ελένα, ο Ντέιμον και ο Κάι μεταφέρονται στον κόσμο-φυλακή της Λίλη για να την απελευθερώσουν. Η Μπόνι, θέλοντας να εκδικηθεί τον Κάι, τον παρασύρει μακριά από το σπίτι και τον τραυματίζει. Έτσι, όταν επιστρέφουν στο παρόν, ο Κάι παραμένει εγκλωβισμένος στον κόσμο του 1903. Η Λίλη βοηθάει στο να επανέλθει ο Στέφαν, αλλά αποκαλύπτει πως στον κόσμο-φυλακή που ήταν υπάρχουν άλλοι έξι βρικόλακες, τους οποίους θεωρεί οικογένειά της και θέλει να τους απελευθερώσει. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει γιατί οι συγκεκριμένοι βρικόλακες είναι πρώην μάγισσες με την ίδια ιδιαιτερότητα που έχει ο Κάι. Η μεταμόρφωσή τους τους επέτρεψε να διατηρήσουν την ιδιαιτερότητά τους και μπορούν να απορροφούν μαγεία από τον βαμπιρισμό τους ως ανεξάντλητη πηγή (Αιρετικοί). Η άρνηση να βοηθήσουν τη Λίλη την οδηγεί να πει στην Ελένα πως ο Ντέιμον έχει τη θεραπεία (την έφερε η Μπόνι από τον κόσμο του 1994) και την κρύβει, με σκοπό να τους κάνει να τσακωθούν. Η Ελένα αποφασίζει να την πάρει και ο Ντέιμον της λέει πως θα κάνει το ίδιο για να ζήσουν μαζί μια ανθρώπινη ζωή.

Ενώ όλοι ετοιμάζονται για τον γάμο του Αλάρικ και της Τζο, ο Κάι επιστρέφει και κάνει συμφωνία με τη Λίλη να απελευθερώσει την οικογένειά της με αντάλλαγμα το αίμα της. Εμφανίζεται στον γάμο και σκοτώνει την Τζο, ενώ στη συνέχεια αυτοκτονεί ώστε να σκοτώσει όλα τα μέλη της Σύναξης των Διδύμων. Ενώ όλοι πεθαίνουν, εκείνος έχοντας το αίμα της Λίλη στο σύστημά του, επανέρχεται ως Αιρετικός. Επίσης, αποκαλύπτει στη Μπόνι πως ένωσε τη ζωή της με αυτήν της Ελένα, η οποία έπεσε σε κώμα, και όσο εκείνη είναι ζωντανή η Ελένα δεν πρόκειται να ξυπνήσει. Ο Κάι λέει στον Ντέιμον πως πρέπει να διαλέξει μια από τις δύο ελπίζοντας πως θα σκοτώσει την Μπόνι, αλλά ο Ντέιμον επιλέγει να σκοτώσει τον Κάι και να σώσει την Μπόνι. Ξέροντας πως η Ελένα θα κοιμάται για αρκετά χρόνια, την αποχαιρετούν όλοι μέσω ονείρων, ενώ η Λίλη βρίσκει την οικογένειά της την οποία όπως υποσχέθηκε ο Κάι, απελευθέρωσε.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επαναλαμβανόμενοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδιαίτερες εμφανίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Guest[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ντρου Στίβενσον ως Κόλιν Φελπς
  • Τζέισον Γουόρνερ Σμιθ ως Ντιν
  • Κρίστοφερ Κάζινς ως Τζόσουα Πάρκερ
  • Κρις Γουίλιαμ Μάρτιν ως Ζακ Σάλβατορ
  • Τζέισον ΜακΝτόναλτ ως Γκρέισον Γκίλμπερτ
  • Έριν Μπιούτ ως Μιράντα Σόμερς-Γκίλμπερτ (μόνο φωνή)

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ.
επεισοδίου
σειράς
Αρ.
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος Σκηνοθεσία Σενάριο Α' Προβολή Τηλεθέαση σε ΗΠΑ
(εκατομ.)
1121 "I'll Remember" Jeffrey HuntCaroline Dries2 Οκτωβρίου 20141.81[2]
Τέσσερις μήνες μετά τα γεγονότα του πέμπτου κύκλου, η Ελένα επιστρέφει στο Γουίτμορ προσπαθώντας να προσαρμοστεί με το θάνατο του Ντέιμον χωρίς επιτυχία. Ο Λουκ της προμηθεύει κάποια βότανα ώστε να μπορεί να "βλέπει" τον Ντέιμον, αλλά σύντομα εμφανίζονται παρενέργειες οι οποίες την κάνουν επιθετική. Η Κάρολαϊν έχει εγκαταλείψει το κολέγιο και περνάει το χρόνο της προσπαθώντας να βρει ένα τρόπο να ακυρώσει το ξόρκι των Ταξιδευτών που περιβάλλει το Μύστικ Φολς. Ο Τάιλερ προσαρμόζεται στο να είναι και πάλι άνθρωπος καθώς ξεκινάει να φοιτά στο Γουίτμορ, ενώ τα συναισθήματά του για τη Λιβ μεγαλώνουν. Ο Ματ ανησυχεί για τον Τζέρεμι, ο οποίος συνεχίζει να προσπαθεί να προσαρμοστεί με το θάνατο της Μπόνι με το να κοιμάται με τυχαία κορίτσια και να πίνει συνεχώς. Ο Αλάρικ, μετά την επιστροφή του, περνάει το χρόνο του προσπαθώντας να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή ως βρικόλακας. Ο Στέφαν, ο οποίος έπιασε δουλειά σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων, φαίνεται να μην νοιάζεται για τον χαμό του Ντέιμον και της Μπόνι και αποφασίζει να κάνει μια φυσιολογική ζωή. Η Ελένα ζητάει από τον Αλάρικ να σβήσει τις αναμνήσεις που έχει με τον Ντέιμον ώστε να μην τον θυμάται και να πονάει. 
1132 "Yellow Ledbetter"" Pascal VerschoorisJulie Plec9 Οκτωβρίου 20141.67[3]
Ξέροντας ότι πρέπει να αποδεχτεί την απώλεια του Ντέιμον, η Ελένα καταφεύγει στον Αλάρικ για να τη βοηθήσει να προχωρήσει με τη ζωή της. Για να την κάνει να ξεχάσει πως αγάπησε τον Ντέιμον, η Ελένα πρέπει να παραδεχτεί τη στιγμή που συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι τον αγαπούσε. Η Κάρολαϊν και ο Ένζο προσπαθούν να πείσουν τον Στέφαν να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες να βρεθεί ο Ντέιμον, αλλά ο Στέφαν είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή μακριά από ό,τι του θυμίζει τον αδελφό του. Στο μεταξύ, ο Ματ ανησυχεί για τον Τζέρεμι ο οποίος περνάει την ώρα του με τη Σάρα, ένα μυστηριώδες κορίτσι που έφτασε πρόσφατα στο Μύστικ Φολς. Ο Τριπ, αρχηγός του προγράμματος προστασίας της κοινότητας, εξομολογείται στον Ματ ότι κατάγεται από το Μύστικ Φολς και μόλις επέστρεψε στην πόλη, θυμήθηκε τι είχε γίνει και τον έκανε να φύγει, οπότε τώρα κυνηγάει και σκοτώνει βρικόλακες. Και τέλος, με την Άλλη Πλευρά κατεστραμμένη για πάντα, ο Ντέιμον και η Μπόνι βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα φαύλο κύκλο χρόνου όπου πρέπει να λύσουν το μυστήριο και να βρουν έναν τρόπο να επιστρέψουν σπίτι. Ενώ πιστεύουν ότι είναι μόνοι τους, συνειδητοποιούν ότι και κάποιος άλλος είναι παγιδευμένος μαζί τους. 
1143 "Welcome to Paradise" Michael AllowitzBrian Young16 Οκτωβρίου 20141.83[4]
Ο Στέφαν εξαναγκάζει το αφεντικό του να του δώσει μερικές μέρες άδεια ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει και να σκοτώσει τον Ένζο, ο οποίος σκότωσε την Άιβι. Στο μεταξύ, η Ελένα δείχνει υπερβολικά χαρούμενη από τη στιγμή που ο Αλάρικ την εξανάγκασε να ξεχάσει όλες τις καλές αναμνήσεις είχε από τον Ντέιμον, τον οποίο τώρα θυμάται ως "τέρας". Ο Στέφαν εμφανίζεται στο Γουίτμορ κάνοντας έκπληξη στην Ελένα, η οποία έχει μόλις καλέσει τον Λίαμ στο πάρτι στη λίμνη. Ο Στέφαν επιχειρεί να αντιμετωπίσει τον Ένζο, αλλά ο Ένζο τον αντικρούει και σκοτώνει έναν κυνηγό βρικολάκων ο οποίος τους είχε ακολουθήσει στο δάσος. Στην παράλληλη διάσταση, ενώ η Μπόνι και ο Ντέιμον βρίσκονται στο σουπερμάρκετ συζητώντας τη μυστηριώδη επίλυση του σταυρόλεξου, περισσότερα παράξενα πράγματα συμβαίνουν τα οποία οδηγούν τον Ντέιμον στο να ανακαλύψει το τρίτο άτομο το οποίο είναι παγιδευμένο μαζί τους, τον Κάι. Ο Κάι αποκαλύπτει ότι τους παρακολουθούσε ενώ επιχειρεί να σκοτώσει τον Ντέιμον, αφού πρώτα τον αποδυναμώνει με ιεροβότανο. Η Μπόνι σώζει τον Ντέιμον ανακτώντας τη μαγεία της και οι δυο τους αιχμαλωτίζουν τον Κάι, ο οποίος αργότερα παραδέχεται ότι η προσπάθειά του να σκοτώσει τον Ντέιμον ήταν απλά ένα τέχνασμα για να δώσει στην Μπόνι κίνητρο να ανακτήσει τη μαγεία της. Πίσω στο Μύστικ Φολς, η τελευταία κοπέλα του Τζέρεμι, Σάρα, εξαφανίζεται. Σε ένα εστιατόριο, ο Τριπ καταφέρνει να αποδυναμώσει τον Ένζο με ιεροβότανο ενώ ο Στέφαν εμφανίζεται και τον παλουκώνει με ένα κομμάτι ξύλο πριν επιτεθεί στον Τριπ. 
1154 "Black Hole Sun" Kellie CyrusMelinda Hsu Taylor & Neil Reynolds23 Οκτωβρίου 20141.66[5]
Όταν ο Ντέιμον και η Μπόνι συνειδητοποιούν πως μια αποκάλυψη από το παρελθόν του Ντέιμον μπορεί να τους δώσει στοιχεία για το πώς να επιστρέψουν σπίτι, ο Ντέιμον είναι αναγκασμένος να ξαναζήσει μια από τις χειρότερες περιόδους της ζωής του. Μετά από μια παράξενη συνάντηση με την Τζο στο νοσοκομείο, ο Αλάρικ αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Τζέρεμι να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να ξεπεράσει τον χαμό της Μπόνι. Ο ανυποψίαστος Ματ βρίσκει τον εαυτό του σε μια δύσκολη θέση όταν ο Τριπ του αποκαλύπτει το μυστικό του. Στο μεταξύ, στη Σαβάνα, ο Στέφαν επιχειρεί να δείξει στην Ελένα το πώς είναι να ξεκινάς τη ζωή σου από την αρχή δημιουργώντας μια καινούρια ταυτότητα. Λίγο αργότερα, ενώ ο Στέφαν είναι απελπισμένος να επαναφέρει όσο είναι δυνατόν την ομαλότητα στη ζωή του, μένει έκπληκτος όταν η Άιβι εμφανίζεται μπροστά του ως βρικόλακας. 
1165 "The World Has Turned and Left Me Here" Leslie LibmanBrett Matthews30 Οκτωβρίου 20141.58[6]
Ο Κάι λέει στην Μπόνι και στον Ντέιμον να είναι προετοιμασμένοι για την έκλειψη, η οποία θα τους φέρει πίσω στο σπίτι. Η Μπόνι όμως ανακαλύπτει ότι ο Κάι δεν γνωρίζει τίποτα για το ξόρκι που χρειάζονται και τον σκοτώνει. Την ώρα που η Μπόνι ξεκινάει το ξόρκι για να επιστρέψει με τον Ντέιμον σπίτι, ο Κάι επιστρέφει (αφού σε αυτή τη διάσταση δεν μπορεί να πεθάνει) και τραυματίζει την Μπόνι για να διακόψει τη διαδικασία. Ενώ ο Ντέιμον παλεύει μαζί του, η Μπόνι χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να στείλει τον Ντέιμον στο Μύστικ Φολς, αφήνοντας τον Κάι και τον εαυτό της παγιδευμένους. Στο μεταξύ, η Ελένα και ο Λίαμ πάνε στη διοργάνωση του Γουίτμορ "Ο Λαβύρινθος του Καλαμποκιού". Ενώ βρίσκονται εκεί, ο Τάιλερ προσπαθώντας να αποφύγει να κτυπήσει κάποιον με το αυτοκίνητό του χάνει τον έλεγχο και περνά μέσα από τον λαβύρινθο τραυματίζοντας πολλούς φοιτητές. Η Ελένα και ο Τάιλερ πρέπει να βεβαιωθούν πως κανείς δεν θα πεθάνει αλλιώς ο Τάιλερ θα ενεργοποιήσει και πάλι την κατάρα και θα γίνει λυκάνθρωπος. Ο Στέφαν ζητά από την Κάρολαϊν να διδάξει την Άιβι πώς να είναι σωστός βρικόλακας. Η Άιβι σπάει τον αυχένα της Κάρολαϊν και το σκάει για να πάει να τραφεί, χωρίς όμως να ξέρει πώς να εξαναγκάζει τα θύματά της να ξεχάσουν. Η Άιβι αιχμαλωτίζεται από τον Τριπ, ενώ ο Στέφαν και ο Ντέιμον συναντιούνται και αγκαλιάζονται. 
1176 "The More You Ignore Me, the Closer I Get" Garreth StoverChad Fiveash & James Stoterau6 Νοεμβρίου 20141.59[7]
Ο Ντέιμον πιστεύει ότι αν δει την Ελένα τότε όλες οι αναμνήσεις της για εκείνον θα επανέλθουν, αλλά η Ελένα δεν θέλει να τον συναντήσει. Ο Αλάρικ ζητάει από την Ελένα να μάθει αν η Τζο γνωρίζει για τους βρικόλακες και η Ελένα ανακαλύπτει ότι η Τζο είναι μάγισσα και γνωρίζει για εκείνη και τον Αλάρικ. Ο Τριπ αιχμαλωτίζει τον Ντέιμον και προσπαθεί να οδηγήσει εκείνον και τον Ένζο πέρα από τα σύνορα του Μύστικ Φολς για να τους σκοτώσει. Ο Αλάρικ προσπαθεί να τον σταματήσει αλλά ο Τριπ σέρνει και αυτόν πέρα από τα σύνορα. Ο Ντέιμον, ο Ένζο και ο Αλάρικ ξεκινούν σιγά σιγά να πεθαίνουν μιας και η μαγεία που τους κρατάει ζωντανούς ως βρικόλακες εξαφανίζεται. Η Τζο που ακολουθούσε τον Αλάρικ, καταφέρνει να του σώσει τη ζωή, αλλά επανέρχεται πίσω ως άνθρωπος και όχι ως βρικόλακας. Ο Στέφαν σώζει τον Ντέιμον και τον Ένζο ενώ αργότερα συναντιέται με την Κάρολαϊν, η οποία του λέει ότι δεν θέλει πια να είναι φίλοι. Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η Ελένα αποφασίζει ότι θέλει τις αναμνήσεις της πίσω αλλά είναι πολύ αργά, επειδή ο Αλάρικ πια δεν είναι βρικόλακας για να της επαναφέρει τις αναμνήσεις της. Το επεισόδιο τελειώνει με την Ελένα και τον Ντέιμον να συναντιούνται στον κοιτώνα της. 
1187 "Do You Remember the First Time?" Darren GenetRebecca Sonnenshine13 Νοεμβρίου 20141.54[8]
Ο Ντέιμον και η Ελένα προσπαθούν να επαναφέρουν τις αναμνήσεις της χωρίς όμως επιτυχία, κάτι που οδηγεί την Ελένα να περάσει τα σύνορα ώστε να εξαφανίσει το ξόρκι του εξαναγκασμού του Αλάρικ. Ο Ντέιμον την τραβάει πίσω την κατάλληλη στιγμή ώστε να μην πεθάνει και η Ελένα τώρα θυμάται μόνο κομμάτια από το παρελθόν, αλλά όχι πολλά για να ξαναγαπήσει τον Ντέιμον. Στο μεταξύ, ο Στέφαν και η Κάρολαϊν πρέπει να σώσουν τον Τριπ από τα χέρια του Ένζο πριν οι άνθρωποι που κρατάνε τη μαμά της Κάρολαϊν την σκοτώσουν. Ο Ένζο, μετατρέπει τον Τριπ σε βρικόλακα χωρίς να το πει σε κανέναν κι έτσι, όταν τον ανταλλάζουν με τη Λιζ στα σύνορα του Μύστικ Φολς, ο Τριπ πεθαίνει. Η Κάρολαϊν βλέπει ότι η Λιζ είναι τραυματισμένη και μαζί με τον Στέφαν την πάνε στο νοσοκομείο. Ενώ περιμένουν, οι δυο τους συζητάνε αυτό που είχε πει νωρίτερα ο Ένζο σχετικά με το ότι η Κάρολαϊν είναι ερωτευμένη με τον Στέφαν. Ο Στέφαν απολογείται που δεν μπόρεσε να το καταλάβει, κάτι το οποίο εξαγριώνει την Κάρολαϊν. Ο Λίαμ λέει στην Ελένα ότι είναι πολύ κοντά στο να μάθει πώς το κορίτσι που τραυματίστηκε στον λαβύρινθο ανάρρωσε τόσο γρήγορα, κάτι το οποίο αναστατώνει την Ελένα μιας και ήταν το δικό της αίμα που βοήθησε το κορίτσι να γιατρευτεί. 
1198 "Fade Into You" Joshua ButlerNina Fiore & John Herrera20 Νοεμβρίου 20141.68[9]
Καθώς η Κάρολαϊν και η Ελένα κάνουν το τραπέζι για την Ημέρα των Ευχαριστιών στον κοιτώνα τους, η Ελένα προσπαθεί να βρει τον τρόπο να πει στον Λίαμ ότι είναι βρικόλακας. Ο Στέφαν, ο Ντέιμον και ο Αλάρικ πηγαίνουν στο Πόρτλαντ για να βρουν τη σύναξη των Διδύμων και να μάθουν πληροφορίες για το Ανιών. Ο Ντέιμον και ο Αλάρικ πειράζουν τον Στέφαν σχετικά με τα αισθήματα της Κάρολαϊν γι'αυτόν, αναγκάζοντάς τον να κλωτσήσει το αρκουδάκι της Μπόνι στον αέρα αποκαλύπτοντας μια έπαυλη. Ο Κάι πηγαίνει την Μπόνι στην ίδια τοποθεσία (Όρεγκον) στην παράλληλη διάσταση και της λέει ότι οι γονείς του πίστευαν ότι ήταν βδέλυγμα. Συμφωνεί να μην κάνει κακό στην Μπόνι και να της αφήσει το αυτοκίνητο, αν αυτή συμφωνήσει να έχει ένα τελευταίο γεύμα μαζί του. Μέσα από διηγήσεις γεγονότων της Τζο για την οικογένειά της, αποκαλύπτεται ότι ο Κάι είναι ο δίδυμος αδελφός της και ότι η Λιβ και ο Λουκ είναι επίσης αδέλφια τους. Ο Κάι σκότωσε τέσσερα από τα αδέλφια τους στοχεύοντας τον Λουκ και τη Λιβ, για να μπορέσει να γίνει ο αρχηγός της σύναξης των Διδύμων. Στο Όρεγκον, ενώ ψάχνουν για απαντήσεις ο Ντέιμον συναντά τον πατέρα του Κάι, Τζόσουα, ο οποίος κάνει ένα ξόρκι κάλυψης, κρύβοντάς τους από τον Στέφαν και τον Αλάρικ. Όταν ο Ντέιμον ξυπνά, ο Τζόσουα απαιτεί να μάθει πώς ο Ντέιμον δραπέτευσε και αν ο Κάι γνωρίζει πώς μπορεί να βγει έξω. Πίσω στον κοιτώνα, οι δίδυμοι εξηγούν γιατί δεν μπορούν να υπάρχουν δύο αρχηγοί στη σύναξή τους και ότι στα 22α γενέθλιά τους ένας από τους δύο πρέπει να πεθάνει. Ταυτόχρονα, ο Τζόσουα εξηγεί ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στην επιστροφή της Μπόνι, επειδή αν ο Κάι δραπετεύσει, θα είναι πρόβλημα για την ανθρωπότητα. Ξεκινάει ένα ξόρκι για να σκοτώσει την Τζο και μετά προσπαθεί να σκοτώσει τον Ντέιμον αλλά ο Στέφαν τον σταματάει. Την ίδια στιγμή, η Ελένα σώζει την Τζο δίνοντάς της να πιει από το αίμα της, κάτι το οποίο σοκάρει τον Λίαμ. Η Ελένα τον εξαναγκάζει να ξεχάσει τα πάντα και τον διώχνει. Ο Κάι εξηγεί τη λογική της εξορίας του στην Μπόνι καθώς αποκαλύπτει το μαχαίρι που έκρυψε η αδελφή του τη μαγεία της και ρουφάει όλη τη μαγεία από αυτό. Τότε, λέει στην Μπόνι ότι δεν την χρειάζεται πια παρά μόνο το αίμα της και την μαχαιρώνει. Όταν συνέρχεται ανακαλύπτει ότι ο Κάι πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε, αφήνοντάς την στο Όρεγκον. 
1209 "I Alone" Kellie CyrusBrian Young & Holly Brix4 Δεκεμβρίου 20141.49[10]
Ο Ντέιμον εξαναγκάζει τον Αλάρικ να κάνει ό,τι χρειάζεται για να πάρει το Ανιών από την Τζο. Αφού το καταφέρνει, η Λιβ στέλνει τον Ντέιμον και την Ελένα πίσω στο 1994 όπου καταφέρνουν να έρθουν σε επαφή με την Μπόνι και της λένε ότι την περιμένουν για να πάνε σπίτι. Πίσω στο Μύστικ Φολς, ο Στέφαν συναντά ένα κορίτσι το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι η Σάρα, η κόρη του θείου του Ζακ, αλλά αποκαλύπτεται στη συνέχεια ότι είναι απλά μια απατεώνας ονόματι Μονίκ. Ο Στέφαν γνωρίζει για την πραγματική Σάρα και πού βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια αφού την παρακολουθούσε όλη της τη ζωή. Εξαναγκάζει τη Μονίκ να ξεχάσει ότι γνώρισε τη Σάρα και να φύγει από το Μύστικ Φολς, επειδή δεν θέλει ο Ντέιμον ή κάποιος άλλος να μάθει για τη Σάρα. Ο Ένζο υποψιάζεται ότι ο Στέφαν κρύβει κάτι και σκοτώνει τη Μονίκ επειδή ο Στέφαν αρνείται να του το αποκαλύψει. Στο μεταξύ, ο Κάι είναι πια ελεύθερος και σκοτώνει τον ταξιτζή που τον φέρνει στο Μύστικ Φολς. Αφού κατεβαίνει, βρίσκει τη Λιβ, κλέβει από τη δύναμή της και προσπαθεί να την σκοτώσει, αλλά ο Τάιλερ τη σώζει. Αυτό αναγκάζει τη Λιβ να φέρει την Ελένα και τον Ντέιμον πίσω χωρίς την Μπόνι. Η Τζο ανακαλύπτει ότι το Ανιών λείπει και αντιμετωπίζει τον Αλάρικ, μιας και είναι ο μόνος που γνώριζε πού βρίσκεται. Ο Αλάρικ ορκίζεται ότι δεν το πήρε και η Τζο του εξηγεί ότι είναι πιθανόν να το πήρε αλλά να μην το θυμάται γιατί κάποιος τον εξανάγκασε να ξεχάσει. Ο Κάι βρίσκει τον Ντέιμον και την Ελένα στο νεκροταφείο και καταστρέφει το Ανιών ενώ στη συνέχεια περνάει τα σύνορα του Μύστικ Φολς, όπου οι δυο τους δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν. Ο Κάι βρίσκει τον Τάιλερ και ζητάει τη βοήθειά του για να συγχωνεύσει τη δύναμή του με την Τζο, έτσι ώστε να Λιβ να παραμείνει ζωντανή. 
12110 "Christmas Through Your Eyes" Michael AllowitzCaroline Dries11 Δεκεμβρίου 20141.82[11]
Ο Κάι απαγάγει τη Τζο και μαζί με τη βοήθεια της Λιβ και του Λουκ βρίσκει το μαχαίρι όπου η Τζο έκρυψε τη μαγεία της, ώστε να την αναγκάσει να την πάρει πίσω. Όταν πάει να φέρει επιδέσμους για να σταματήσει την αιμορραγία της Τζο, την οποία αυτός προκάλεσε μαχαιρώνοντάς την, αφήνει μόνες την Τζο με τη Λιβ. Η Λιβ προσπαθεί να πείσει την Τζο πως ίσως να είναι ικανή να κερδίσει τον Κάι, αλλά η Τζο παίρνει πίσω τη μαγεία της μόνο όταν ο Κάι απειλεί να σκοτώσει τη Λιβ. Ο Ντέιμον και ο Αλάρικ έρχονται να τη σώσουν και παγιδεύουν τον Κάι να μπει εντός συνόρων όπου δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μαγεία. Ο Αλάρικ ετοιμάζεται να τον σκοτώσει αλλά η Τζο τον σταματά επειδή πιστεύει πως μπορεί να τον κερδίσει. Δένουν τον Κάι εντός του Μύστικ Φολς κι αυτός απορροφά όλη μαγεία από το ξόρκι που έκαναν οι Ταξιδευτές και δραπετεύει, λύνοντας και το ξόρκι τους. Στο μεταξύ, αποκαλύπτεται πως η Σερίφης Φορμπς έχει όγκο στον εγκέφαλο και ο Στέφαν εξηγεί στην Κάρολαϊν πως το αίμα τους δεν μπορεί να τη θεραπεύσει. Ο Τζέρεμι και ο Ματ παγιδεύουν τον Ένζο με την πρόθεση να τον σκοτώσουν, αλλά ο Ματ θέλει να το κάνει όπως ο Τριπ. Τον πηγαίνει στο Μύστικ Φολς αλλά ο Ένζο δεν παθαίνει τίποτα, μιας και ο Κάι έλυσε το ξόρκι. Ο Ένζο αφήνει τον Ματ να ζήσει με αντάλλαγμα να τον βοηθήσει να πάρει από τον Στέφαν ό,τι τον κάνει ευτυχισμένο. Ο Ντέιμον και ο Στέφαν επιστρέφουν στο σπίτι τους και όταν αργότερα φτάνει και η Ελένα, ο Ντέιμον δεν μπορεί να την δει εξαιτίας ενός ξορκιού του Κάι, ο οποίος και την απαγάγει. 
12211 "Woke Up With a Monster" Paul WesleyMelinda Hsu Taylor22 Ιανουαρίου 20151.63[12]
Ο Κάι κρατάει όμηρο την Ελένα σκοπεύοντας να τη χρησιμοποιήσει για να κάνει πρακτική τις νέες ικανότητές του στη μαγεία. Την πηγαίνει στο σχολείο όπου λιώνει το δακτυλίδι της, αλλά η Ελένα καταφέρνει να του ξεφύγει και ειδοποιεί τον Ντέιμον. Με τη βοήθεια της Τζο η οποία κάνει ένα ξόρκι κάλυψης, βρίσκουν την Ελένα και τη σώζουν, αλλά η Τζο αποδυναμώνεται με αποτέλεσμα να ξόρκι να σπάσει και ο Κάι να τους εντοπίσει. Στη συνέχεια, ξεγελάει τον Ντέιμον ο οποίος μαχαιρώνει την Ελένα, ενώ αυτός κυνηγάει τη Τζο. Ο Τζέρεμι και ο Αλάρικ φτάνουν έγκαιρα για να σώσουν τη Τζο και αποφασίζουν να κρατήσουν τον Κάι κοιμισμένο με υπνωτικά. Στο μεταξύ, η Κάρολαϊν και ο Στέφαν ψάχνουν για δεύτερη γνώμη για την περίπτωση της Λιζ στο Ντούκ, όπου η γιατρός εκεί ενημερώνει την Κάρολαϊν πως δεν υπάρχει θεραπεία. Εκείνη δεν θέλει να το αποδεχτεί και αποφασίζει να δώσει το αίμα της σε έναν άλλον ασθενή με τελικό στάδιο καρκίνου για να δει πώς θα αντιδράσει. Όταν βλέπει πως ο ασθενής φαίνεται να έχει θεραπευτεί, επιστρέφει στο Μύστικ Φολς δίνοντας το αίμα της στην Λιζ, ενώ ο ασθενής στο Ντουκ φαίνεται τελικά να πεθαίνει με άσχημο τρόπο. Όσο ήταν στο Ντουκ, ο Στέφαν επισκέφτηκε μια έκθεση τέχνης όπου συμμετείχε η ανιψιά του, η Σάρα, όπου ο Ένζο τον ακολούθησε. 
12312 "Prayer for the Dying" Jeffrey HuntBrett Matthews & Rebecca Sonnenshine29 Ιανουαρίου 20151.47[13]
Ο ασθενής από το Ντουκ φτάνει στο Μύστικ Φολς αναζητώντας την Κάρολαϊν, η οποία αντιλαμβάνεται πως είναι πια βρικόλακας, άρα έχει πεθάνει και το αίμα της δεν τον γιάτρεψε. Στο νοσοκομείο, βλέπουν πως το αίμα της προκάλεσε ταχεία αύξηση του όγκου και προσπαθούν να βρουν μια λύση, ώστε να μην συμβεί το ίδιο και στη Λιζ. Η Τζο προτείνει να γίνει ολική μετάγγιση αίματος, αλλά αποτυχαίνει. Στο μεταξύ, ο πατέρας των διδύμων φτάνει στο Μύστικ Φολς για να γιορτάσει τα 22α γενέθλιά τους και αυτοί του προτείνουν να μην κάνουν τη συγχώνευση, επειδή κανείς τους δεν θέλει να πεθάνει ο άλλος. Ο Τάιλερ που ξέρει τι πρόκειται να γίνει, επιχειρεί να ξυπνήσει τον Κάι αλλά ο Ντέιμον τον σταματά. Τον ξυπνάει όμως ο ίδιος όταν αντιλαμβάνεται πως μπορεί να τους βοηθήσει με τη Λιζ. Ο Κάι δέχεται να απορροφήσει τη μαγεία από το σώμα της Λιζ με τον όρο η συγχώνευση με τη Τζο να γίνει το ίδιο βράδυ. Μαθαίνοντάς το αυτό, ο κ. Πάρκερ ξεκινάει εκείνος τη συγχώνευση των διδύμων, αλλά ο Τάιλερ τον σταματά εγκαίρως. Την ίδια ώρα, ο Κάι με τη Τζο ξεκινούν τη συγχώνευση, αλλά τους σταματάει ο Λουκ ο οποίος προτείνει στον Κάι να συγχωνευτεί μαζί του παρά με τη Τζο. Μετά το τέλος της συγχώνευσης, ο Λουκ και ο Κάι λιποθυμούν με την Τζο να κρατάει τον Λουκ στην αγκαλιά της, ο οποίος τελικά πεθαίνει. Μετά από αυτό, ο Κάι γίνεται ο νέος αρχηγός της σύναξης των Διδύμων. 
12413 "The Day I Tried to Live" Pascal VerschoorisChad Fiveash & James Stoteraux5 Φεβρουαρίου 20151.61[14]
Την ημέρα των γενεθλίων της Μπόνι, η Ελένα, ο Ντέιμον και ο Τζέρεμι επιχειρούν να φτιάξουν το Ανιών ώστε να μπορέσουν να της στείλουν ένα μήνυμα. Όταν περνάνε στον κόσμο της, εκείνη δεν μπορεί να τους δει ούτε και να έρθουν σε φυσική επαφή μαζί της. Όταν καταλαβαίνουν πως η Μπόνι θέλει να αυτοκτονήσει, κάνουν ό,τι μπορούν για να τη σταματήσουν. Με τη βοήθεια του Κάι, ο Τζέρεμι καταφέρνει να σταματήσει τη Μπόνι αλλά και να της δώσει το μήνυμα που χρειάζεται για να δραπετεύσει από το 1994. Στο μεταξύ, ο Ένζο μαθαίνει την αλήθεια για τη Σάρα και προσπαθεί να την πλησιάσει μέσω του Ματ, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιό του να εκδικηθεί τον Στέφαν. Ο Στέφαν από την άλλη βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην Κάρολαϊν, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής της, ειδικά την ασθένεια της μητέρας της. Ο Τζέρεμι αποφασίζει πως ίσως είναι μια καλή στιγμή να προχωρήσει στη ζωή του και σκέφτεται να εγκαταλείψει το Μύστικ Φολς και να πάει σε μια σχολή καλών τεχνών. 
12514 "Stay" Chris GrismerBrian Young & Caroline Dries12 Φεβρουαρίου 20151.52[15]
Με τη βοήθεια της Ελένα και του Ντέιμον, ο Τζέρεμι καταφέρνει να αποφοιτήσει από το Λύκειο νωρίτερα ώστε να φύγει για τη σχολή καλών τεχνών. Φεύγοντας αποκαλύπτεται πως είπε ψέματα για τη σχολή και πως στην πραγματικότητα φεύγει για να κυνηγήσει βρικόλακες, κάτι το οποίο γνωρίζει μόνο ο Αλάρικ. Η Κάρολαϊν προσπαθεί να διοργανώσει μια έκπληξη διακοπών στη μητέρα της με τη βοήθεια του Στέφαν και οι δυο τους έρχονται κοντά και φιλιούνται. Στο μεταξύ, η Λιζ θέλει να κλείσει κάποιες ανοικτές υποθέσεις που έχει πριν πεθάνει, ανάμεσά τους και αυτή των γονιών της Ελένα, όπου υποψιάζεται πως μπορεί να μην ήταν ατύχημα αυτό που συνέβη. Τελικά απλά αποδεικνύεται πως όντως ήταν ατύχημα ενώ η κατάστασή της επιδεινώνεται γρήγορα, με τον Ντέιμον να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η Κάρολαϊν τρέχει να προλάβει να τη δει πριν φύγει και λίγο αργότερα, η Λιζ πεθαίνει. Στο μεταξύ, ο Ένζο συνεχίζει να απειλεί τον Ματ για να τον βοηθάει με τη Σάρα και φτάνει στο σημείο να απειλήσει ακόμη και τη ζωή του Τζέρεμι. Ο Ματ απρόθυμα κάνει ό,τι του ζητάει ο Ένζο ενώ στην πορεία αναπτύσσει συναισθήματα για τη Σάρα και ο Ένζο της κάνει γνωστό το πως υπάρχουν βρικόλακες. 
12615 "Let Her Go" Julie PlecJulie Plec19 Φεβρουαρίου 20151.41[16]
Ο Κάι αρχίζει να πεθαίνει επειδή συγχωνεύτηκε με τον Λουκ αντί με τη Τζο κι της ζητάει να του δώσει και τη δική της μαγεία, αλλιώς μαζί του θα πεθάνει όλη η σύναξη και οι παράλληλες διαστάσεις θα καταρρεύσουν. Μέχρι να του δώσει τη μαγεία της, οι παράλληλες διαστάσεις - αυτή η οποία βρίσκεται η Μπόνι και μια άλλη του 1903 - εναλλάσσονται διαρκώς και η Μπόνι τρέχει να προλάβει να επιστρέψει σπίτι, μιας και μετά το μήνυμα του Ντέιμον έχει και πάλι τη μαγεία της. Ακριβώς πριν φύγει, βλέπει μια γυναίκα από το 1903 να τη ρωτάει ποια είναι, την οποία προλαβαίνει να καταγράψει με την κάμερα. Ο Κάι νιώθει καλύτερα μετά τη μαγεία που πήρε από τη Τζο, ενώ πριν φύγει της ανακοινώνει πως είναι έγκυος. Ο Αλάρικ της κάνει αμέσως πρόταση γάμου λέγοντάς της πως σχεδίαζε να το κάνει από πριν και η Τζο την αποδέχεται. Στο μεταξύ, ο Ντέιμον προσπαθεί να γράψει τον επικήδειο της Λιζ ενώ λέει στην Κάρολαϊν πως τα χειρότερα συναισθήματα έρχονται μετά την κηδεία. Η Κάρολαϊν προσπαθεί να μιλήσει στον Στέφαν για αυτό που έγινε μεταξύ τους κι εκείνος της λέει πως θα μιλήσουν αργότερα, κάνοντάς την να πιστεύει πως δεν την βλέπει ερωτικά. Μετά την κηδεία, ο Κάρολαϊν αποφασίζει να κλείσει τα συναισθήματά της, παρά την προσπάθεια της Ελένα να την αποτρέψει. Ο Ματ αποφασίζει να κάνει αίτηση για να γίνει αστυνομικός, ενώ η Μπόνι επιστρέφει και επανενώνεται με τον Ντέιμον. Όταν του δείχνει τη γυναίκα που είδε πριν επιστρέψει, ο Ντέιμον την αναγνωρίζει ως τη μητέρα του. 
12716 "The Downward Spiral" Ian SomerhalderBrian Young & Caroline Dries12 Μαρτίου 20151.30[17]
Με τα συναισθήματά της κλειστά, η Κάρολαϊν ανακοινώνει στην Ελένα και στη Μπόνι πως δε θα σκοτώσει κανέναν αρκεί να την αφήσουν να ζήσει χωρίς πόνο για ένα χρόνο, κάτι στο οποίο οι δυο τους συμφωνούν αρχικά. Βλέποντας όμως πως τρέφεται από ανθρώπους, προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν με τον Στέφαν να της λέει πώς νιώθει για εκείνη και να την παρακαλάει να επαναφέρει τα συναισθήματά της. Η Κάρολαϊν βλέποντας πως ο Στέφαν είναι ο μόνος που μπορεί να την επαναφέρει, απαγάγει τη Σάρα και εξαναγκάζει τον Λίαμ να της κάνει εγχείρηση αφαιρώντας της τα όργανα. Για να τους σταματήσει, απαιτεί από τον Στέφαν να κλείσει κι εκείνος τα συναισθήματά του. Η Ελένα προλαβαίνει να σταματήσει τον Λίαμ αλλά ο Στέφαν έχει ήδη συμφωνήσει και κλείνει και τα δικά του συναισθήματα. Ο Ντέιμον ζητάει πληροφορίες από τον Κάι για τη μητέρα του αλλά εκείνος αρνείται να του τις δώσει αν πρώτα δεν τον βοηθήσει να μιλήσει με την Μπόνι για να της ζητήσει συγγνώμη. Η Μπόνι όμως δεν θέλει ούτε να βλέπει τον Κάι, για τον οποίο πιστεύει πως λέει ψέματα για το ότι μετάνιωσε, κι έτσι όταν ο Ντέιμον την αναγκάζει να τον δει, γίνεται έξαλλη μαζί του. Έπειτα από αυτό, ο Κάι ενημερώνει τον Ντέιμον πως η μητέρα του είναι βρικόλακας και η σύναξη των Διδύμων τη φυλάκισε το 1903 μετά που εκείνη προσποιήθηκε πως πέθανε κι γύριζε όλο τον κόσμο ως βρικόλακας σκοτώνοντας. 
12817 "A Bird in a Gilded Cage" Joshua ButlerNeil Reynolds19 Μαρτίου 20151.59[18]
Έπειτα από τη νύχτα που έζησε με τον Λίαμ να προσπαθεί να της αφαιρέσει τα όργανα, η Σάρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο για περίθαλψη, ενώ η Τζο με τον Αλάρικ ψάχνουν όνομα για το μωρό τους. Η επικίνδυνη ζωή του Αλάρικ οδηγεί την Τζο να του πει πως μπορεί να επιστρέψει στο να σκοτώνει βρικόλακες αφού πρώτα είναι πατέρας για 18 χρόνια. Στέφαν και Κάρολαϊν με τα συναισθήματά τους κλειστά, συνεχίζουν να τρέφονται από ανθρώπους και αργότερα κάνουν έρωτα. Στο μεταξύ, ο Κάι και η Μπόνι βοηθούν την Ελένα και τον Ντέιμον να πάνε στον κόσμο του 1903, έτσι ώστε να φέρουν πίσω τη μητέρα Σάλβατορ, μιας και εκείνη είναι η μόνη που μπορεί να επαναφέρει τα συναισθήματα του Στέφαν πολύ γρήγορα. Ενώ οι τέσσερίς τους βρίσκονται εκεί, η Μπόνι παραπλανά τον Κάι πως πάνε να ψάξουν για το Ανιών και όταν τον απομακρύνει αρκετά, τον τραυματίζει και τον εγκαταλείπει όπως έκανε αυτός σε εκείνη. Ντέιμον, Ελένα και Μπόνι επιστρέφουν στο παρόν μαζί με τη μητέρα Σάλβατορ, αφήνοντας τον Κάι παγιδευμένο στο 1903. Μετά την επιστροφή τους στο παρόν, η Μπόνι δίνει στον Ντέιμον τη θεραπεία για το βαμπιρισμό που έφερε μαζί της από το 1994, έτσι ώστε να τη δώσει στην Ελένα που τόσο την ήθελε. 
12918 "I Never Could Love Like That" Leslie LibmanΙστορία: Matthew D'Ambrosio
Σενάριο: Chad Fiveash & James Storeaux
16 Απριλίου 20151.35[19]
Η Κάρολαϊν και ο Στέφαν συνεχίζουν να τρομοκρατούν κόσμο και σε μια αντιπαράθεση με τους Ματ και Τάιλερ, ο Ματ καταλήγει στο νοσοκομείο. Ο Ματ αρνείται να πάρει το αίμα της Ελένα και ομολογεί πως μισεί τους βρικόλακες και δεν θέλει να βασίζεται σε αυτούς. Ο Ντέιμον φροντίζει να συναντήσει ο Στέφαν τη Λίλη, τη μητέρα τους, ώστε να επαναφέρει τα συναισθήματά του και έπειτα, ο Στέφαν θα επαναφέρει αυτά της Κάρολαϊν. Η Λίλη συμφωνεί να το κάνει με τον όρο να της δώσει το Ανιών ώστε να ελευθερώσει από τον κόσμο του 1903 την "άλλη της οικογένεια". Η Λίλη καταφέρνει να επαναφέρει τον Στέφαν λέγοντας ακριβώς ό,τι της είπε ο Ντέιμον να πει κι ο Στέφαν φεύγει για να εντοπίσει την Κάρολαϊν. Στο μεταξύ ο Ένζο πηγαίνει τη Σάρα στο σπίτι των Σάλβατορ όπου βλέπει τη Λίλη και φεύγει τρέχοντας. Αποκαλύπτεται στη συνέχεια πως η Λίλη ήταν αυτή που τον μετέτρεψε σε βρικόλακα το 1903. Η Ελένα λέει στον Ντέιμον πόσο πολύ θα ήθελε να είναι άνθρωπος και πως δε θα μπορέσει να κάνει ποτέ οικογένεια, κάτι που τρομάζει τον Ντέιμον και δεν της λέει για τη θεραπεία. Η Τζο εξηγεί στον Ντέιμον πως η μητέρα του δεν μπορεί να επαναφέρει την "οικογένειά" της πίσω στο παρόν γιατί τα μέλη της είναι μάγισσες που μπορούσαν να εκτελέσουν μαγεία μόνο απορροφώντας την από αλλού, όπως ο Κάι, και η μετατροπή τους σε βρικόλακες δημιούργησε ένα είδος υβριδίου, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο. Αυτός ήταν και ο λόγος που σύναξη των Διδύμων τους παγίδευσε στην παράλληλη διάσταση. 
13019 "Because" Geoff ShotzMelinda Hsu Taylor23 Απριλίου 20151.37[20]
Μετά τη συνάντηση με τη μητέρα του, ο Στέφαν επανακτά τα συναισθήματά του και με τη βοήθεια της Ελένα και του Ντέιμον, προσπαθούν να επαναφέρουν κι αυτά της Κάρολαϊν. Η Ελένα και ο Ντέιμον τους κλειδώνουν σε ένα δωμάτιο, με την Κάρολαϊν να πιστεύει πως ο Στέφαν δεν έχει ακόμα συναισθήματα. Η Ελένα της δίνει ένα γράμμα που έγραψε για εκείνην η Λιζ πριν πεθάνει, αλλά η Κάρολαϊν το καίει. Ο Στέφαν μπαίνει στο μυαλό της Κάρολαϊν δείχνοντάς της στιγμές από τη μητέρα της με την ελπίδα να την επαναφέρει αλλά η Κάρολαϊν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Τελικά, όταν η Κάρολαϊν βλέπει μια πραγματική ανάμνηση του Στέφαν με τη μητέρα της επανέρχεται και αναζητά το γράμμα, αλλά είναι ήδη αργά μιας και το έχει κάψει. Στο μεταξύ, η Μπόνι θέλει να πάρει το Ανιών από την Λίλη ώστε να μην απελευθερώσει τον Κάι και τους άλλους βρικόλακες και κανονίζει συνάντηση μαζί της στο Γκριλ. Ενώ η Λίλη την περιμένει εκεί, η Μπόνι ψάχνει το Ανιών στο σπίτι. Ο Ένζο φτάνει στο Γκριλ και συζητά με την Λίλη, η οποία του εξηγεί πως δεν τον εγκατέλειψε όταν τον μετέτρεψε σε βρικόλακα και πως εκείνο το βράδυ ήταν που την εγκλώβισαν στην παράλληλη διάσταση. Επιστρέφοντας σπίτι, η Λίλη δεν βρίσκει το Ανιών και αναγκάζει τον Ντέιμον να τη βοηθήσει να το βρει, αλλιώς θα κάψει τη θεραπεία. Η Μπόνι αρνείται να του το δώσει και η Λίλη προσποιείται πως καίει τη θεραπεία, αλλά στην πραγματικότητα κανονίζει να την βρει η Ελένα ενημερώνοντάς την πως την είχε ο Ντέιμον. Ο Ντέιμον εξομολογείται στην Ελένα πως αν θέλει να πάρει τη θεραπεία, τότε θα την πάρει κι εκείνος. 
13120 "I'd Leave My Happy Home for You" Jesse WarnBrett Matthews & Rebecca Sonnenshine30 Απριλίου 20151.21[21]
Ο Αλάρικ συζητάει με τον Ντέιμον την πρότασή του να πάρει τη θεραπεία μαζί της και να ξαναγίνει άνθρωπος, ενώ η Τζο διασκεδάζει με την Ελένα και τη Μπόνι μια νύχτα πριν τον γάμο της. Ο Ένζο βρίσκει τον Στέφαν και του λέει πως η Λίλη πιθανότατα να γίνεται πάλι ρίπερ και ζητάει τη βοήθειά του. Ο Στέφαν τη βρίσκει και συζητάει μαζί της προσπαθώντας να την πείσει να ξεχάσει την παγιδευμένη "οικογένειά της" και να ζήσει με τους γιους της. Όταν βλέπει πως δεν αλλάζει γνώμη, προετοιμάζεται να της δώσει ιεροβότανο αλλά εκείνη το αντιλαμβάνεται και το δίνει στον Στέφαν. Η Λίλη έξαλλη βρίσκει την Μπόνι και την Τζο και αφού επιτίθεται στην Μπόνι, στη συνέχεια προσπαθεί να επιτεθεί στη Τζο αλλά σταματά όταν καταλαβαίνει πως η Τζο είναι έγκυος. Μαθαίνοντας πως περιμένει δίδυμα, η Τζο ενημερώνει τον Αλάρικ και του εξηγεί πως η σύναξή της θα τους τα πάρει για να βγάλουν καινούριο αρχηγό. Ο Αλάρικ της υπόσχεται πως μετά τον γάμο θα φύγουν με τα μωρά και δε θα τους βρει κανείς. Στο μεταξύ, η Ελένα είναι με τον Ντέιμον και παίρνει τη θεραπεία. Όταν γίνεται ξανά άνθρωπος, ο εξαναγκασμός του Αλάρικ εξαφανίζεται και όλες της οι αναμνήσεις με τον Ντέιμον επανέρχονται. Εκείνη τη στιγμή ο Στέφαν ενημερώνει τον Ντέιμον για την κατάσταση της μητέρας τους και του εξηγεί πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρει τη θεραπεία. Η Λίλη εμφανίζεται σπάζοντας τον λαιμό του Ντέιμον και προσπαθεί να πληγώσει και την Ελένα, η οποία της ξεφεύγει. Τελικά, Στέφαν και Ντέιμον καταφέρνουν να κλειδώσουν τη Λίλη στο υπόγειο, ενώ η Ελένα λέει στον Ντέιμον πως δε θα τον αφήσει να πάρει τη θεραπεία αν δεν είναι απόλυτα σίγουρος πως το κάνει επειδή το θέλει και όχι απλά για να είναι μαζί της. Στην παράλληλη διάσταση, ο Κάι ετοιμάζει δείπνο για τα έξι υβρίδια βρικολάκων/μαγισσών, λέγοντας πως έφτασε η μέρα που θα ελευθερωθούν. 
13221 "I'll Wed You in the Golden Summertime" Michael AllowitzBrian Young7 Μαΐου 20151.32[22]
Η Μπόνι έχει εφιάλτες σχετικά με τον Κάι και τη Λίλη, κάτι το οποίο την αναστατώνει. Η Τζο αγχώνεται όταν ο συντονιστής του γάμου της ακυρώνει τελευταία στιγμή και η Κάρολαϊν προσφέρεται να βοηθήσει. Η Μπόνι προσφέρεται να πάει ένα MP3 player στη Λίλη, αλλά όταν φτάνει εκεί η Λίλη της επιτίθεται και το σκάει από το υπόγειο, ενώ μια αόρατη δύναμη εξουδετερώνει τόσο τη Μπόνι όσο και τον Ματ που βρισκόταν εκεί. Στο μεταξύ, ο Στέφαν πηγαίνει τον Ντέιμον στο σπίτι που έμενε όσο εκείνος ήταν παγιδευμένος στην παράλληλη διάσταση, θέλοντας να του δείξει πώς θα είναι η ζωή του ως άνθρωπος έτσι ώστε να αποφασίσει αν όντως θέλει αυτή τη ζωή ή όχι. Ο Στέφαν επιστρέφοντας στον χώρο όπου θα γίνει ο γάμος του Αλάρικ, συζητάει με την Κάρολαϊν για την περίπλοκη κατάσταση της σχέσης τους, ενώ ο Ντέιμον εξομολογείται στην Ελένα πως θέλει να πάρει τη θεραπεία και να ζήσουν μαζί ως θνητοί. Ο γάμος ξεκινάει και τη στιγμή που η Τζο και ο Αλάρικ ανταλλάσσουν όρκους, ο Κάι εμφανίζεται σκοτώνοντας τη Τζο και επιτίθεται στους καλεσμένους, δημιουργώντας χάος. Στο χάος που επικρατεί, η Ελένα πέφτει λιπόθυμη, με τον Ντέιμον να μην μπορεί να τη συνεφέρει. 
13322 "I'm Thinking of You All the While" Chris GrismerJulie Plec & Caroline Dries14 Μαΐου 20151.44[23]
Μετά το αιματοκύλισμα στο γάμο, η Τζο και όλα τα μέλη της σύναξης των Διδύμων είναι νεκρά, αφού ο Κάι σκότωσε τον εαυτό του για να τους εκδικηθεί. Πριν από αυτό, ο Κάι είχε κάνει ένα ξόρκι όπου συνέδεσε τις ζωές της Ελένα και της Μπόνι, με αποτέλεσμα η Ελένα να παραμένει κοιμισμένη όσο η Μπόνι είναι ζωντανή. Η Λιβ, λίγο πριν πεθάνει, βλέπει πως ο Τάιλερ είναι επίσης τραυματισμένος και του ζητάει να τη σκοτώσει ώστε να γίνει λυκάνθρωπος και να επιζήσει. Αν και διστακτικός, τελικά ο Τάιλερ το κάνει. Η Λίλη ψάχνει την "οικογένειά" της μιας και έκανε συμφωνία με τον Κάι να τους ελευθερώσει και ο Στέφαν τη ρωτάει τι του έδωσε ως αντάλλαγμα, με τη Λίλη να λέει πως του έδωσε το αίμα της. Ο Κάι επανέρχεται στη ζωή ως υβρίδιο και σε μια σύγκρουση με τη Μπόνι, την τραυματίζει και αναγκάζει τον Ντέιμον να διαλέξει ή να της σώσει τη ζωή ή να την αφήσει να πεθάνει για να είναι με την Ελένα. Ο Ντέιμον διαλέγει να σκοτώσει τον Κάι και σώζει τη ζωή της Μπόνι. Η Λίλη βρίσκει επιτέλους την "οικογένειά" της ενώ μέσω οραμάτων, η Ελένα αποχαιρετά τους φίλους και την οικογένειά της και ο Στέφαν λέει στην Κάρολαϊν πως θα την περιμένει μέχρι να είναι έτοιμη. Στο τέλος του επεισοδίου, ο χρόνος προχωράει στο μέλλον όπου ο Ματ είναι πλέον αστυνομικός και περιπλανιέται σε ένα κατεστραμμένο Μύστικ Φολς, ενώ ο Ντέιμον στέκεται στην κορυφή του πύργου του ρολογιού κοιτώντας την πόλη. 

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο έκτος κύκλος ανακοινώθηκε επίσημα στις 13 Φεβρουαρίου 2014.[24]

Κάστινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το βασικό καστ του πέμπτου κύκλου επέστρεψε για τους ρόλους τους και στον έκτο και αποτελείται από τους Νίνα Ντόμπρεβ ως Ελένα Γκίλμπερτ,[25] Πολ Γουέσλι ως Στέφαν Σάλβατορ,[26] Ίαν Σομερχάλντερ ως Ντέιμον Σάλβατορ,[26] Στίβεν Ρ. Μακουίν ως Τζέρεμι Γκίλμπερτ,[27] Κατ Γκράχαμ ως Μπόνι Μπένετ[25] Κάντις Ακόλα ως Κάρολαϊν Φορμπς,[28] Ζακ Ρόεριγκ ως Ματ Ντόνοβαν[29] και Μάικλ Τρεβίνο ως Τάιλερ Λόκγουντ.[25]

Αμέσως μετά το φινάλε του πέμπτου κύκλου, ανακοινώθηκε πως ο χαρακτήρας του Ματ Ντέιβις, Αλάρικ Σόλτζμαν, ο οποίος εγκατέλειψε τη σειρά στο τέλος του τρίτου κύκλου όταν σκοτώθηκε, θα επέστρεφε ως μέλος του βασικού καστ για τον έκτο κύκλο.[30] Στις 16 Μαΐου 2014, αποκαλύφθηκε πως και ο Μάικλ Μαλάρκι ο οποίος υποδυόταν τον ρόλο του Ένζο θα γινόταν μέλος του βασικού καστ για τον έκτο κύκλο.[31]

Στις 12 Ιουλίου 2014, επιβεβαιώθηκε πως η Γκάμπριελ Γουάλς θα είχε έναν γκεστ ρόλο ως Σάρα,[32] ενώ δύο μέρες αργότερα, ο Κόλιν Φέργκιουσον προσλήφθηκε για τον γκεστ ρόλο του Τριπ[33] και στις 16 Ιουλίου 2014 αποκαλύφθηκε πως η Έμιλυ Τσανγκ θα είχε το ρόλο της Άιβι.[34]

Στις 6 Απριλίου 2015, η Ντόμπρεβ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη σειρά μετά το τέλος του έκτου κύκλου μέσω της σελίδας της στο Instagram. Αμέσως υπήρξαν προβληματισμοί για το αν η σειρά θα συνέχιζε χωρίς τη Ντόμπρεβ, αλλά η συνέχεια της σειράς επιβεβαιώθηκε άμεσα.[35] Μια μέρα αργότερα, ανακοινώθηκε επίσης και η αποχώρηση του Τρεβίνο από τη σειρά μετά το τέλος του κύκλου.[36]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεία Κατηγορία Υποψήφιοι Αποτέλεσμα
Βραβεία Teen Choice[37][38][39] Καλύτερη σειρά φαντασίας The Vampire Diaries Νίκη
Καλύτερος ηθοποιός σε σειρά φαντασίας Ίαν Σομερχάλντερ Υποψηφιότητα
Πολ Γουέσλι
Καλύτερη ηθοποιός σε σειρά φαντασίας Νίνα Ντόμπρεβ Νίκη
Κάντις Ακόλα Υποψηφιότητα
Καλύτερος κακός Κρις Γουντ
Γυναίκα που έκλεψε την παράσταση σε σκηνή Κατ Γκράχαμ
Καλύτερη χημεία Κατ Γκράχαμ & Ίαν Σομερχάλντερ
Καλύτερο φιλί Κάντις Κινγκ & Πολ Γουέσλι
Νίνα Ντόμπρεβ & Ίαν Σομερχάλντερ Νίκη
Βραβεία People's Choice[40] Καλύτερη σειρά φαντασίας The Vampire Diaries Υποψηφιότητα
Καλύτερος ηθοποιός σε σειρά φαντασίας Ίαν Σομερχάλντερ
Πολ Γουέσλι
Καλύτερη ηθοποιός σε σειρά φαντασίας Νίνα Ντόμπρεβ
Καλύτερο τηλεοπτικό ντουέτο Ίαν Σομερχάλντερ & Νίνα Ντόμπρεβ Νίκη
Βραβεία Saturn[41][42] Καλύτερη νεανική τηλεοπτική σειρά The Vampire Diaries Υποψηφιότητα
Βραβεία mtvU Fandom[43] Fandom της χρονιάς για τηλεοπτική δραματική σειρά
Ζευγάρι της χρονιάς Μπόνι Μπένετ & Ντέιμον Σάλβατορ (Bamon)
(Κατ Γκράχαμ & Ίαν Σομερχάλντερ)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Bibel, Sara (25 Ιουνίου 2014). «The CW Announces Fall Premiere Dates; 'The Vampire Diaries' Returns October 2,'The Flash' & 'Supernatural' Premiere October 7». Zap2It. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  2. Bibel, Sara (3 Οκτωβρίου 2014). «Thursday Final Ratings: 'Grey's Anatomy', 'Scandal' & 'How To Get Away With Murder' Adjusted Up & Final Football Numbers». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2014. 
  3. Kondolojy, Amanda (11 Οκτωβρίου 2014). «Thursday Final Ratings: 'Bones' & 'The Vampire Diaries' Adjusted Up + Final Football Ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2014. 
  4. Bibel, Sara (17 Οκτωβρίου 2014). «Thursday Final Ratings: 'Bones' & 'How To Get Away With Murder' Adjusted Up; 'Reign' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2014. 
  5. Kondolojy, Amanda (24 Οκτωβρίου 2014). «Thursday Final Ratings: No Adjustment for 'Grey's Anatomy', 'Gracepoint' or 'Reign' + Final Football Numbers». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2014. 
  6. Bibel, Sara (31 Οκτωβρίου 2014). «Thursday Final Ratings: 'The Vampire Diaries' & 'Scandal' Adjusted Up; 'Mom', 'Two and a Half Men', 'The McCarthys' & 'Elementary' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2014. 
  7. Kondolojy, Amanda (7 Νοεμβρίου 2014). «Thursday Final Ratings: 'The Vampire Diaries' & 'Big Bang Theory' Adjusted Up; 'Mom', 'The McCarthys', 'Two and a Half Men', 'Bad Judge', 'A to Z', 'Elementary', 'Parenthood' & 'The Biggest Loser' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  8. Bibel, Sara (14 Νοεμβρίου 2014). «Thursday Final Ratings: 'Bones' Adjusted Up; 'Mom', 'Two and a Half Men', 'The McCarthys' & 'Elementary' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015. 
  9. Kondolojy, Amanda (21 Νοεμβρίου 2014). «Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory' Adjusted Up; 'Gracepoint', 'Reign', 'Parenthood', 'Bad Judge', 'Mom', 'Two and a Half Men' 'The Biggest Loser' & 'A to Z' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  10. Kondolojy, Amanda (5 Δεκεμβρίου 2014). «Thursday Final Ratings: 'Peter Pan Live!' Adjusted Up; 'Mom', 'Two and a Half Men', 'Reign', 'The McCarthys' & 'Elementary' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  11. Bibel, Sara (12 Δεκεμβρίου 2014). «Thursday Final Ratings: 'The Vampire Diaries' Adjusted Up; 'The Big Bang Theory', 'Mom', 'Two and a Half Men', 'The McCarthys' & 'Elementary' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  12. Bibel, Sara (23 Ιανουαρίου 2015). «Thursday Final Ratings: 'The Vampire Diaries' & 'American Idol' Adjusted Up; 'Mom', 'Backstrom', 'Two and a Half Men' & 'Bad Judge' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  13. Kondolojy, Amanda (30 Ιανουαρίου 2015). «Thursday Final Ratings: 'Grey's Anatomy', 'The Big Bang Theory' & 'How to Get Away With Murder' Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Φεβρουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  14. Bibel, Sara (6 Φεβρουαρίου 2015). «Thursday Final Ratings: 'The Blacklist', 'Scandal', 'Grey's Anatomy' & 'The Big Bang Theory' Adjusted Up; 'The Vampire Diaries' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Ιουνίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  15. Kondolojy, Amanda (13 Φεβρουαρίου 2015). «Thursday Final Ratings: 'Backstrom' Adjusted Down, No Adjustment to 'The Blacklist', 'Scandal' or 'The Vampire Diaries'». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  16. Bibel, Sara (20 Φεβρουαρίου 2015). «Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory,' 'Scandal', 'Two and a Half Men' & 'How To Get Away With Murder' Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Ιουνίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  17. Kondolojy, Amanda (13 Μαρτίου 2015). «Thursday Final Ratings: 'Scandal', 'American Idol', & 'Dateline' Adjusted Up; 'The Odd Couple', 'Mom' & 'Elementary' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Μαρτίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  18. Bibel, Sara (20 Μαρτίου 2015). «Thursday Final Ratings: 'Reign' Adjusted Down & Final Basketball Numbers». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαρτίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  19. Bibel, Sara (17 Απριλίου 2015). «Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory' & 'Backstrom' Adjusted Up; 'The Odd Couple' & 'Reign' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Απριλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  20. Kondolojy, Amanda (24 Απριλίου 2015). «Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory' & 'The Blacklist' Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  21. Bibel, Sara (1 Μαΐου 2015). «Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory' & 'Bones' Adjusted Up; 'American Crime' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  22. Kondolojy, Amanda (7 Μαΐου 2015). «Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory' Adjusted Up; 'Grey's Anatomy' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  23. Bibel, Sara (15 Μαΐου 2015). «Thursday Final Ratings: 'The Blacklist' Adjusted Up; 'Reign' Adjusted Down; No Adjustment to 'Scandal'». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  24. Kondolojy, Amanda (13 Φεβρουαρίου 2014). «'Reign', 'Arrow', 'Supernatural', 'The Originals' & 'The Vampire Diaries' Renewed by The CW». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  25. 25,0 25,1 25,2 Bierly, Mandi (16 Μαΐου 2014). «'Vampire Diaries' season finale: EP Julie Plec answers burning questions». Entertainment Weekly. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. [νεκρός σύνδεσμος]
  26. 26,0 26,1 Stahler, Kelsea (15 Μαΐου 2014). «Is Ian Somerhalder Leaving 'TVD'? Don't Sink Your Fangs Into That Rumor Just Yet». Bustle. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  27. Swift, Andy (16 Μαΐου 2014). «Post Mortem: Vampire Diaries Boss on the Bonnie/Damon 'Mystery,' Alaric's Struggle, Stefan's Journey and More Season 6 Scoop». TV Line. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  28. Philiana Ng (24 Απριλίου 2014). «'Vampire Diaries' EP, Ian Somerhalder on Romantic 'Purgatory' and 'Giant' Finale». The Hollywood Reporter. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  29. Bucksbaum, Sydney (3 Απριλίου 2014). «'The Vampire Diaries' EPs dish on Season 5 finale, promise love for Matt in Season 6». Screener TV. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  30. Ross, Robyn (15 Μαΐου 2014). «Exclusive: Matt Davis Returning to The Vampire Diaries As Series Regular for Season 6». TV Guide. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  31. Highfill, Samantha (16 Μαΐου 2014). «'Vampire Diaries': Michael Malarkey will be a series regular». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  32. Alexander, Susannah (12 Ιουλίου 2014). «The Vampire Diaries casts 'shady' newcomer Gabrielle Walsh». Digital Spy. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  33. Philiana Ng (14 Ιουλίου 2014). «'Vampire Diaries' Books 'Eureka' Star Colin Ferguson for Season 6». The Hollywood Reporter. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  34. Philiana Ng (16 Ιουλίου 2014). «'Vampire Diaries' Adds 'Unexpected' Character for Season 6». The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  35. Roffman, Marisa (6 Απριλίου 2015). «'Vampire Diaries' Shocker: Star Nina Dobrev Exits». The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  36. Andriakos, Jacqueline (7 Απριλίου 2015). «Michael Trevino Is Leaving The Vampire Diaries, Alongside Nina Dobrev». People]. Time Inc. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. 
  37. Wagmeister, Elizabeth (10 Ιουνίου 2015). «'Empire,' 'Vampire Diaries' & 'Insurgent' Among 2015 Teen Choice Awards Nominees». Variety. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2018. 
  38. «Wave 2 Nominees». Teen Choice. 7 Ιουλίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουλίου 2015. 
  39. «Winners of Teen Choice 2015 announced». Teen Choice. 16 Αυγούστου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2018. CS1 maint: Unfit url (link)
  40. «People's Choice Awards 2015: Full Winners List». Variety. 7 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2018. 
  41. Lovett, Jamie (3 Μαρτίου 2015). «Saturn Awards 2015: Complete List Of Nominees». Comic Book. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2018. 
  42. Squires, John (26 Ιουνίου 2018). «Full List of 2015 Saturn Awards Winners». Dread Central. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2018. 
  43. «Fandom Awards 2015 - Winners». MTV. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2018.