The Vampire Diaries (2ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Vampire Diaries
(2ος κύκλος)
Εξώφυλλο DVD
Όνομα ΣειράςThe Vampire Diaries
ΕίδοςΔράμα
Υπερφυσικό
Τρόμου
Φαντασίας
ΗθοποιοίΝίνα Ντόμπρεβ
Πολ Γουέσλι
Ίαν Σομερχάλντερ
Στίβεν Ρ. Μακουίν
Σάρα Κάνινγκ
Κατερίνα Γκράχαμ
Κάντις Ακόλα
Ζακ Ρόεριγκ
Μάικλ Τρεβίνο
Ματ Ντέιβις
Αριθμός σεζόνΔεύτερη
Αριθμός Επεισοδίων22 (41-42' ανά επεισόδιο)
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Μετάδοση
ΚανάλιThe CW
Προβολή9 Σεπτεμβρίου 2010– 12 Μαΐου 2011
Χρονολογική σειρά σεζόν
← Προηγείται
1ος κύκλος
Έπεται →
3ος κύκλος

Το The Vampire Diaries, μια Αμερικανική τηλεοπτική υπερφυσική δραματική σειρά, ανανεώθηκε επίσημα από το The CW για έναν δεύτερο κύκλο 22 επεισοδίων στις 16 Φεβρουαρίου 2010. Έκανε πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου 2010. Τα γεγονότα στον δεύτερο κύκλο συνεχίζουν αμέσως μετά τα γεγονότα του πρώτου κύκλου και όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές επιστρέφουν στους ρόλους τους.[1]

Ο δεύτερος κύκλος επικεντρώνεται στην επιστροφή της Κάθριν Πιρς, σωσία της Ελένα, την εισαγωγή των λυκανθρώπων, την κατάρα του ήλιου και του φεγγαριού, καθώς και την άφιξη των Αρχικών βρικολάκων (Originals). Ο θείος του Τάιλερ, Μέισον Λόκγουντ, φτάνει στο Μύστικ Φολς ψάχνοντας για τη φεγγαρόπετρα, ένα οικογενειακό κειμήλιο. Ο Τάιλερ μαθαίνει αργότερα για την κατάρα των λυκανθρώπων που υπάρχει στην οικογένεια. Στο μεταξύ, η Κάρολαϊν δολοφονείται από την Κάθριν έχοντας στον οργανισμό της το αίμα του Ντέιμον, με αποτέλεσμα να γίνει βρικόλακας. Η άφιξη των Αρχικών βρικολάκων, Ελάιτζα και Κλάους Μάικλσον, φέρνει μαζί της και πολλά μπερδέματα. Ο Κλάους είναι ένα υβρίδιο βρικόλακα-λυκανθρώπου, αλλά η φύση του ως λυκάνθρωπος έχει αδρανοποιηθεί από μάγισσες, καθώς η φύση δε θα μπορούσε να δεχτεί μια τέτοια ανισορροπία δύναμης. Επομένως, ο Κλάους φτάνει στην πόλη με σκοπό να λύσει την κατάρα και να απελευθερώσει και τη δεύτερη φύση του, αντλώντας δύναμη από την πανσέληνο μέσα στη φεγγαρόπετρα, θυσιάζοντας έναν βρικόλακα και έναν λυκάνθρωπο και πίνοντας το αίμα μιας σωσία.

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου 2011 έπειτα από 22 επεισόδια και κυκλοφόρησε σε DVD και Blu-ray στις 30 Αυγούστου 2011.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κάθριν έχει επιστρέψει στο Μύστικ Φολς με σκοπό να βρει τη φεγγαρόπετρα για να την παραδώσει στον Κλάους, έναν Αρχικό βρικόλακα, με αντάλλαγμα να της χαρίσει τη ζωή και την ελευθερία της. Μαζί της φέρνει και τον λυκάνθρωπο Μέισον, θείο του Τάιλερ, ο οποίος τη βοηθά στα σχέδιά της πιστεύοντας πως εκείνη τον αγαπάει. Ο Ντέιμον καταλαβαίνοντας πως ο Μέισον είναι λυκάνθρωπος και αναζητά κάτι, τον παγιδεύει και τον ανακρίνει για να μάθει τους σκοπούς του και εν τέλη τον σκοτώνει. Η Κάθριν, αφού έχασε τον λυκάνθρωπό της, οδηγεί τον Τάιλερ στο να ενεργοποιήσει το δικό του γονίδιο.

Η Ελένα, μαζί με τη βοήθεια των Ντέιμον και Αλάρικ πηγαίνει στο πανεπιστήμιο του Ντουκ, ψάχνοντας πληροφορίες για τη βιολογική της μητέρα, την Ίζομπελ. Εκεί μαθαίνουν για την κατάρα του Ήλιου και του Φεγγαριού που βρίσκεται πάνω στους βρικόλακες και στους λυκανθρώπους, ενώ ο Στέφαν στο Μύστικ Φολς προσπαθεί να βοηθήσει την Κάρολαϊν να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή ως βρικόλακας μετά τη μετατροπή της από την Κάθριν. Για την κατάρα μαθαίνουν και οι λυκάνθρωποι, η αγέλη στην οποία ανήκε ο Μέισον, και θέλουν κι εκείνοι να τη σπάσουν πριν τους βρικόλακες ώστε να επωφεληθούν εκείνοι και όχι οι εχθροί τους.

Στο Μύστικ Φολς φτάνει και ο Αρχικός βρικόλακας Ελάιτζα, ο οποίος για τους δικούς του λόγους δεν θέλει να λυθεί η κατάρα. Στην πορεία αποκαλύπτεται πως ο Ελάιτζα είναι ο αδελφός του Κλάους και θέλει να τον σκοτώσει για να τον εκδικηθεί που "σκότωσε" τα αδέλφια τους και πέταξε τα σώματά τους στα βάθη του ωκεανού. Ο Ελάιτζα εξηγεί στην Ελένα πως υπάρχει κατάρα αλλά όχι αυτή που πιστεύουν και πως η κατάρα βρίσκεται μόνο πάνω στον Κλάους αδρανοποιώντας τη φύση του ως λυκανθρώπου. Κάνει συμφωνία μαζί της να προστατέψει αυτούς που αγαπά αν εκείνη συμφωνήσει να συμμετέχει στη θυσία κι εκείνος, τη στιγμή που ο Κλάους θα μεταμορφώνεται και θα είναι αδύναμος, θα τον σκοτώσει.

Ο Κλάους καταφτάνει κι αυτός στο Μύστικ Φολς κι αφού καταφέρνει να συγκεντρώσει ό,τι χρειάζεται για τη θυσία, το βράδυ της Πανσελήνου αρχίζει το τελετουργικό. Σκοτώνει έναν λυκάνθρωπο, τη Τζουλς, μια βρικόλακα, τη Τζένα, και στο τέλος σκοτώνει και την Ελένα πίνοντας όλο το αίμα της για να ολοκληρωθεί το λύσιμο της κατάρας. Ο Ελάιτζα φτάνει στη σκηνή για να τον σκοτώσει αλλά πριν το κάνει, ο Κλάους του λέει πως δεν έχει πετάξει τα σώματα της οικογένειάς τους και έτσι ο Ελάιτζα τον αφήνει να ζήσει.

Στο μεταξύ ο Τζον έχει συνδέσει τη ζωή του με αυτή της Ελένα, έτσι ώστε όταν εκείνη πεθάνει κατά τη θυσία να μπορέσει να επανέλθει στη ζωή και να πεθάνει εκείνος στη θέση της. Ο Ντέιμον αποκαλύπτει στον Στέφαν πως ενώ προσπαθούσε να σώσει την Κάρολαϊν και τον Ματ από τον λυκάνθρωπο Τάιλερ, εκείνος τον δάγκωσε και τώρα πεθαίνει. Ο Στέφαν του υπόσχεται πως θα βρουν θεραπεία και πηγαίνει στον Κλάους, ο οποίος πλέον είναι υβρίδιο βρικόλακα-λυκανθρώπου, ζητώντας θεραπεία. Εκείνος του λέει πως το αίμα του είναι η θεραπεία αλλά για να του το δώσει θα πρέπει να μείνει μαζί του και να κάνει ό,τι του ζητήσει. Ο Στέφαν δέχεται κι έτσι ο Κλάους στέλνει την Κάθριν να πάει το αίμα του στον Ντέιμον. Το αντάλλαγμα που θέλει ο Κλάους από τον Στέφαν είναι να ξαναγίνει "ρίπερ".

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επαναλαμβανόμενοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Guest[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ.
επεισοδίου
σειράς
Αρ.
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος Σκηνοθεσία Σενάριο Α' Προβολή Τηλεθέαση σε ΗΠΑ
(εκατομ.)
231 "The Return" J. Miller TobinKevin Williamson
Julie Plec
9 Σεπτεμβρίου 20103.28[2]
Συνεχίζοντας από το πού τελείωσε ο προηγούμενος κύκλος, η Ελένα φτάνει στο σπίτι και βρίσκει τον θείο της Τζον και τον Τζέρεμι. Ο Τζέρεμι δεν έχει μετατραπεί σε βρικόλακα επειδή τα χάπια που πήρε δεν ήταν αρκετά για να τον σκοτώσουν και το αίμα της Άννα λειτούργησε ως θεραπεία. Ο Ντέιμον, η Μπόνι και η Ελένα συμφωνούν ότι η Κάρολαϊν χρειάζεται το αίμα του Ντέιμον για να επιβιώσει. Ο Ντέιμον συνειδητοποιεί ότι η Κάθριν επέστρεψε και προσποιείται ότι είναι η Ελένα. Ο Τάιλερ είναι έκπληκτος όταν ο θείος του, Μέισον Λόκγουντ, καταφτάνει στην πόλη για να τον συλληπηθεί. Η Κάθριν και ο Ντέιμον φτάνουν πολύ κοντά στο να κοιμηθούν μαζί, αλλά η Κάθριν λέει στον Ντέιμον ότι για εκείνη "πάντα θα είναι ο Στέφαν". Τρελαμένος, ο Ντέιμον πηγαίνει να δει την Ελένα η οποία αντιστέκεται και δεν τον αφήνει να τη φιλήσει. Θυμωμένος που και η Ελένα αγαπάει τον Στέφαν, ο Ντέιμον σπάει τον αυχένα του Τζέρεμι. Ο Τζέρεμι όμως επιβιώνει γιατί φοράει το δακτυλίδι των Γκίλμπερτ, το οποίο τον προστατεύει από θάνατο που προέρχεται από υπερφυσικά όντα. Η Κάθριν πηγαίνει στο νοσοκομείο και σκοτώνει την Κάρολαϊν. Πριν τη σκοτώσει, της δίνει ένα μήνυμα για τα αδέλφια Σάλβατορ: "Το παιχνίδι αρχίζει". 
242 "Brave New World" John DahlBrian Young16 Σεπτεμβρίου 20103.05[3]
Η Κάρολαϊν έχει μετατραπεί σε βρικόλακα και ξυπνάει στο νοσοκομείο επιζητώντας αίμα. Ο Τάιλερ βρίσκει τον Μέισον να ψάχνει για τη φεγγαρόπετρα, ένα οικογενειακό κειμήλιο. Στο καρναβάλι, ο Ντέιμον ψυχαναγκάζει ένα αγόρι, τον Κάρτερ, να ξεκινήσει καυγά με τον Τάιλερ έτσι ώστε να προκαλέσει μια από τις εκρήξεις θυμού του Τάιλερ. Ο Μέισον σταματάει τον καυγά χρησιμοποιώντας τις υπερφυσικές του ικανότητες, αποκαλύπτεται ότι είναι λυκάνθρωπος. Η Κάρολαϊν αντιμετωπίζει τον Ντέιμον για την καταχρηστική του μεταχείριση όσο αυτή ήταν άνθρωπος και ο Ντέιμον καταλαβαίνει ότι η Κάρολαϊν είναι βρικόλακας. Ειδοποιεί την Ελένα και τον Στέφαν, καθώς η Κάρολαϊν πεινασμένη επιτίθεται στον Κάρτερ και τον σκοτώνει. Ο Στέφαν υπόσχεται στην Κάρολαϊν ότι θα τη βοηθήσει στη νέα της ζωή ως βρικόλακας. Ο Τάιλερ βρίσκει τη φεγγαρόπετρα που ψάχνει ο Μέισον. Ο Ματ παρατηρεί την ασταθή συμπεριφορά της Κάρολαϊν αλλά παρ'όλα αυτά, παραδέχεται ότι την αγαπάει. 
253 "Bad Moon Rising" Patrick NorrisAndrew Chambliss23 Σεπτεμβρίου 20103.57[4]
Η Ελένα, ο Ντέιμον και ο Αλάρικ πηγαίνουν στο παλιό γραφείο της Ίζομπελ στο πανεπιστήμιο του Ντουκ, όπου ανακαλύπτουν ότι οι βρικόλακες και οι λυκάνθρωποι μπορούσαν στο παρελθόν να περιπλανιόνται ελεύθεροι μέχρι τη στιγμή που ένας σαμάνος τους καταράστηκε ώστε να περιορίσει τις δυνάμεις τους. Μετά την κατάρα οι λυκάνθρωποι ήταν υπηρέτες του φεγγαριού και οι βρικόλακες έγιναν σκλάβοι του ήλιου. Ο Στέφαν διδάσκει την Κάρολαϊν πώς να ελέγχει τον εαυτό της και πώς να κυνηγάει ζώα. Η Μπόνι φτιάχνει ένα δακτυλίδι στην Κάρολαϊν ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί στον ήλιο χωρίς να καίγεται. Με μορφή λυκανθρώπου, ο Μέισον συναντά τον Στέφαν και την Κάρολαϊν. Ο Τάιλερ τους σώζει φωνάζοντας στον λυκάνθρωπο ενώ αργότερα βρίσκει τον Μέισον στο δάσος και συνειδητοποιεί τι συμβαίνει. Ανίκανη να κρατηθεί, η Κάρολαϊν τρέφεται από τον Ματ. Τον ψυχαναγκάζει να το ξεχάσει και τελειώνει τη σχέση τους για να τον προστατέψει. Ο Ντέιμον λέει στην Ελένα το πραγματικό όνομα της Κάθριν, Κατερίνα Πετρόβα, για να βοηθήσει την Ελένα στην έρευνά της. Ο Αλάρικ δείχνει ξανά το ερωτικό του ενδιαφέρον προς την Τζένα και η Κάρολαϊν βρίσκει την Κάθριν στο δωμάτιό της. 
264 "Memory Lane" Rob HardyCaroline Dries30 Σεπτεμβρίου 20103.18[5]
Η Κάθριν λέει στον Στέφαν ότι θα σκοτώσει την Ελένα εκτός και αν τελειώσει τη σχέση τους, ενώ η συμπεριφορά της Κάρολαϊν κάνει την Ελένα να καταλάβει πως δουλεύει για την Κάθριν. Η Ελένα και η Κάθριν επιτέλους συναντιούνται, αλλά η Κάθριν αγνοεί τις ερωτήσεις της Ελένα. Ο Ντέιμον μαχαιρώνει τον Μέισον με ένα ασημένιο μαχαίρι, αλλά ο Μέισον του λέει ότι είναι απλά ένας μύθος ότι το ασήμι πληγώνει τους λυκανθρώπους και οι δυο τους, μετά την ενέργεια του Ντέιμον, τώρα είναι εχθροί. Η Κάθριν θυμάται πώς το 1864, μετά που ο Στέφαν και ο Ντέιμον πυροβολήθηκαν κατά την προσπάθειά τους να τη σώσουν, φίλησε τον Στέφαν δηλώνοντας την αγάπη της και λέγοντάς του ότι θα είναι ξανά μαζί μια μέρα. Ο Στέφαν και η Ελένα σκηνοθετούν το χωρισμό τους ώστε να αποτρέψουν την Κάθριν από το να κάνει κακό σε κάποιον. 
275 "Kill or Be Killed" Jeff WoolnoughMike Daniels7 Οκτωβρίου 20103.47[6]
Στο πικ νικ του Μύστικ Φολς, ο Μέισον λέει στη σερίφη Φόρμπς ότι ο Στέφαν και ο Ντέιμον είναι βρικόλακες. Η Λιζ και οι άλλοι αστυνομικοί πυροβολούν τον Στέφαν και τον Ντέιμον. Η Κάρολαϊν και η Ελένα φτάνουν στο σημείο όπου είναι τα αδέλφια πριν η Λιζ τους σκοτώσει και η ταυτότητα της Κάρολαϊν ως βρικόλακας αποκαλύπτεται στη μητέρα της. Η Λιζ απορρίπτει την Κάρολαϊν ως κόρη της και ο Στέφαν πίνει από το αίμα της Ελένα για να ανακτήσει τη δύναμή του. Η Κάρολαϊν ομολογεί στην Ελένα ότι η Κάθριν την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον Ματ αν δεν κατασκόπευε αυτήν και τον Στέφαν για λογαριασμό της και η Ελένα τη συγχωρεί. Ο Τζέρεμι και ο Τάιλερ αρχίζουν να έρχονται πιο κοντά όταν ο Τάιλερ μαθαίνει πως ο Τζέρεμι γνωρίζει για την κατάρα. Ο Τάιλερ φτάνει πολύ κοντά στο να σκοτώσει ένα κορίτσι κατά λάθος και για μια στιγμή πιάνει τον εαυτό του να εύχεται να πεθάνει ώστε να γίνει λυκάνθρωπος. Έπειτα λέει στον Μέισον ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την κατάρα και του δίνει τη φεγγαρόπετρα. Στη συνέχεια, αποκαλύπτεται ότι ο Μέισον δουλεύει για την Κάθριν, η οποία θέλει τη φεγγαρόπετρα, και ότι οι δυο τους είναι εραστές. 
286 "Plan B" John BehringElizabeth Craft
Sarah Fain
21 Οκτωβρίου 20103.62[7]
Η Λιζ αποδέχεται την Κάρολαϊν ως βρικόλακα, αλλά η Κάρολαϊν την ψυχαναγκάζει να το ξεχάσει. Η Μπόνι εξουδετερώνει τον Μέισον κι έτσι ο Ντέιμον τον πηγαίνει στο σπίτι όπου τον ανακρίνει βασανίζοντάς τον. Ο Μέισον, πιστεύοντας ότι η Κάθριν τον αγαπάει, αρνείται να μιλήσει και να την προδώσει. Ο Ντέιμον του λέει ότι η Κάθριν τον χρησιμοποιεί αλλά συνεχίζει να μην μιλάει κι έτσι ο Ντέιμον τον σκοτώνει. Η Μπόνι έχει ένα όραμα για τη φεγγαρόπετρα για το πού βρίσκεται, σε ένα μέρος που μοιάζει με πηγάδι. Ο Στέφαν βρίσκει το πηγάδι και πηδάει μέσα για να βρει τη φεγγαρόπετρα αλλά το πηγάδι είναι γεμάτο με ιεροβότανο, το οποίο τον καίει. Η Κάρολαϊν και η Μπόνι βοηθούν την Ελένα να τον βγάλει από το πηγάδι και στη συνέχεια βρίσκει και τη φεγγαρόπετρα. Η Κάθριν ψυχαναγκάζει την Τζένα το αυτομαχαιρωθεί. Φοβούμενη για το τι άλλο μπορεί να κάνει η Κάθριν, η Ελένα χωρίζει τον Στέφαν οριστικά. Η Κάθριν, μετά το θάνατο του Μέισον χρειάζεται έναν άλλο λυκάνθρωπο για τα σχέδιά της και γι'αυτό ψυχαναγκάζει τον Ματ να επιτεθεί στον Τάιλερ έτσι ώστε ο Τάιλερ να τον σκοτώσει ενεργοποιώντας έτσι το γονίδιο του λυκανθρώπου. 
297 "Masquerade" Charles BeesonKevin Williamson
Julie Plec
28 Οκτωβρίου 20103.55[8]
Οι Στέφαν, Ντέιμον, Μπόνι, Τζέρεμι, Αλάρικ και Κάρολαϊν σχεδιάζουν να σκοτώσουν την Κάθριν κατά τη διάρκεια του χορού μεταμφιεσμένων στο σπίτι των Λόκγουντ. Η Κάθριν δέχεται επίσκεψη από τη Λούσι, μια μάγισσα η οποία θα τη βοηθήσει να βρει τη φεγγαρόπετρα. Υπό την επήρεια του ψυχαναγκασμού της Κάθριν, ο Ματ τσακώνεται με τον Τάιλερ. Η Κάρολαϊν σταματάει τον καυγά, αλλά η Σάρα, η οποία είναι επίσης υπό την επήρεια ψυχαναγκασμού, μαχαιρώνει τον Τάιλερ. Αυτός για να αμυνθεί, τη σπρώχνει και κτυπάει το κεφάλι της σκοτώνοντάς την. Τα μάτια του Τάιλερ γίνονται κίτρινα δείχνοντας ότι η κατάρα έχει ενεργοποιηθεί. Ο Στέφαν και ο Ντέιμον προσπαθούν να σκοτώσουν την Κάθριν αλλά σταματούν όταν ο Τζέρεμι τους λέει ότι η Κάθριν συνδέεται με ξόρκι με την Ελένα και πως ό,τι παθαίνει η Κάθριν συμβαίνει και στην Ελένα. Η Κάθριν παραδέχεται ότι αυτό που λέει ο Τζέρεμι είναι αλήθεια και τους λέει για τη Λούσι. Η Λούσι, η οποία είναι ξαδέλφη της Μπόνι, σπάει το ξόρκι και αποδυναμώνει την Κάθριν, η οποία καταρρέει και ο Ντέιμον την παγιδεύει στον υπόγειο τάφο. Καθώς η Ελένα επιστρέφει σπίτι, ένας άγνωστος με μάσκα την απαγάγει. 
308 "Rose" Liz FriedlanderBrian Young4 Νοεμβρίου 20103.63[9]
Ένας βρικόλακας ονόματι Τρέβορ, πηγαίνει την Ελένα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου συναντούν τη Ρόουζ, επίσης βρικόλακα. Όταν ο Τάιλερ γίνεται μάρτυρας των ικανοτήτων της Κάρολαϊν, του αποκαλύπτει τη φύση της. Η Ελένα ακούει τη Ρόουζ και τον Τρέβορ να διαφωνούν σχετικά με κάποιον Ελάιτζα. Χρησιμοποιώντας ένα ξόρκι, η Μπόνι βρίσκει πού βρίσκεται η Ελένα. Η Ελένα προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες από τη Ρόουζ, η οποία της λέει ότι ο Ελάιτζα είναι ένας από τους "Αρχικούς" βρικόλακες. Η Ρόουζ και ο Τρέβορ χρησιμοποιούν την Ελένα, τη σωσία της Πετρόβα και η οποία είναι το κλειδί για να λυθεί η κατάρα, ως διαπραγματευτικό χαρτί. Ο Ελάιτζα καταφτάνει και η Ρόουζ του προσφέρει την Ελένα ως αντάλλαγμα τη συγχώρεσή του. Ο Ελάιτζα τους συγχωρεί για την προδοσία τους, αλλά και πάλι σκοτώνει τον Τρέβορ. Η Ελένα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με τον Ελάιτζα λέγοντάς του ότι ξέρει πού είναι η φεγγαρόπετρα και να διαπραγματευτεί την ελευθερία της, αλλά την ψυχαναγκάζει να του πει πού είναι. Ο Στέφαν και ο Ντέιμον καταφτάνουν και πολεμούν με τον Ελάιτζα με τον Ντέιμον να τον καρφώνει στην καρδιά. Φεύγουν, αλλά το κολιέ της Ελένα με το ιεροβότανο παραμένει στο σπίτι. Αργότερα, ο Ντέιμον πηγαίνει στο δωμάτιο της Ελένα έχοντας το κολιέ της. Της λέει ότι την αγαπάει αλλά δεν του αξίζει να είναι μαζί της και πρέπει να παραμείνει με τον Στέφαν και την ψυχαναγκάζει να ξεχάσει ό,τι της είπε. Στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, ο Ελάιτζα ξυπνάει και αφαιρεί τον ξύλινο πάσσαλο από το στήθος του. 
319 "Katerina" J. Miller TobinAndrew Chambliss11 Νοεμβρίου 20103.50[10]
Βουλγαρία 1490: Η Κάθριν γεννάει ένα κοριτσάκι. Ο πατέρας της της λέει ότι ντρόπιασε την οικογένεια και της παίρνει το μωρό από την αγκαλιά.
Σήμερα: Η Ελένα πηγαίνει στον τάφο όπου είναι κλεισμένη η Κάθριν και της προσφέρει αίμα με αντάλλαγμα να της πει την αλήθεια. Η Κάθριν εξηγεί για την κατάρα και πως μία σωσίας (όπως η Ελένα) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λυθεί αυτή. Της αποκαλύπτει πως έφυγε από τη Βουλγαρία και πήγε στην Αγγλία, όπου ο Κλάους, ο Ελάιτζα και ο Τρέβορ τη βρήκαν. Την αναγνώρισαν ως την τότε σωσία και ο Κλάους προσπάθησε να τη σκοτώσει, αλλά ο Τρέβορ τη βοήθησε να το σκάσει κι εκείνη έγινε βρικόλακας, έτσι ώστε να μην μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για το λύσιμο της κατάρας. Η Κάθριν έφτασε στο Μύστικ Φολς για να προσφέρει στον Κλάους ό,τι χρειαζόταν για να λύσει την κατάρα, δηλαδή τη νυν σωσία, έναν λυκάνθρωπο, έναν βρικόλακα και τη φεγγαρόπετρα. Με αυτό, ήλπιζε πως ο Κλάους θα της χάριζε τη ζωή και θα σταματούσε να την κατατρέχει. Η Μπόνι συναντά έναν μάγο, τον Λούκα, και τον πατέρα του. Ο Τζέρεμι ζηλεύει το γεγονός ότι η Μπόνι δείχνει ενδιαφέρον για τον Λούκα. Ο Ντέιμον και η Ρόουζ βρίσκουν πληροφορίες σχετικά με τον Κλάους από έναν βρικόλακα φίλο της, τον Σλέιτερ, αλλά ο Ελάιτζα ακούει τη συνομιλία τους. Ο Ντέιμον και η Ρόουζ γίνονται εραστές ενώ ο Ελάιτζα ψυχαναγκάζει τον Σλέιτερ να καρφώσει έναν ξύλινο πάσσαλο στην καρδιά του. Μετά από αυτό, αποκαλύπτεται πως ο Λούκα και ο πατέρας του δουλεύουν για τον Ελάιτζα. 
3210 "The Sacrifice" Ralph HemeckerCaroline Dries2 Δεκεμβρίου 20103.46[11]
Η Ελένα και η Ρόουζ πηγαίνουν να βρουν τον Σλέιτερ για να τον ρωτήσουν για τον Κλάους, αλλά τον βρίσκουν νεκρό. Η Ελένα χρησιμοποιεί τις πληροφορίες από τον υπολογιστή του Σλέιτερ για να τραβήξει την προσοχή του Κλάους, λέγοντας ότι θέλει να παραδοθεί. Η Κάρολαϊν και ο Τάιλερ ανακαλύπτουν το ημερολόγιο του Μέισον και ένα βίντεο με τις μεταμορφώσεις του. Η Μπόνι σχεδιάζει να απομακρύνει το ξόρκι από τον τάφο και να εξουδετερώσει τις δυνάμεις της Κάθριν ώστε ο Στέφαν να μπορέσει να αρπάξει τη φεγγαρόπετρα αλλά ο Τζέρεμι τους προλαβαίνει με ένα δικό του σχέδιο. Η Κάθριν τον αιχμαλωτίζει και τρέφεται από αυτόν και ο Στέφαν στην προσπάθειά του να τον σώσει αιχμαλωτίζεται κι αυτός στον τάφο. Τρεις βρικόλακες έρχονται για τους Ντέιμον, Ρόουζ και Ελένα, αλλά ο Ελάιτζα φτάνει και τους σώζει σκοτώνοντάς τους κι έπειτα φεύγει. Πίσω στο Μύστικ Φολς, ο παγιδευμένος Στέφαν, κάνει τον Ντέιμον να του υποσχεθεί ότι θα προστατεύει την Ελένα. Ο Ελάιτζα ενημερώνει τον πατέρα του Λούκα ότι ο Ντέιμον και ο Στέφαν θα προστατέψουν την Ελένα με όποιο τίμημα, κάτι που συμβαδίζει με τον δικό του σκοπό. 
3311 "By the Light of the Moon" Elizabeth AllenMike Daniels9 Δεκεμβρίου 20103.16[12]
Καθώς η πανσέληνος πλησιάζει, η Κάρολαϊν βοηθάει τον Τάιλερ να προετοιμαστεί για τη μεταμόρφωσή του. Ο Στέφαν ζητάει από την Κάθριν να του αποδείξει ότι υπάρχει κάτι καλό ακόμη μέσα της και η Κάθριν τον συμβουλεύει να ζητήσουν τη βοήθεια της Ίζομπελ για να βρουν τον Κλάους. Η Μπόνι επιζητά τη βοήθεια του Λούκα για να καταστρέψει τη φεγγαρόπετρα. Κάνουν ένα ξόρκι και ενώ φαίνεται ότι η φεγγαρόπετρα διαλύεται, ο Λούκα την έχει κρύψει από την Μπόνι και τη δίνει αργότερα στον πατέρα του. Η Τζουλς, μια φίλη του Μέισον, φτάνει στο Μύστικ Φολς και τον αναζητά. Ο Ντέιμον και ο Αλάρικ προσπαθούν να την ξεγελάσουν δίνοντάς της να πιει ένα ποτό με λυκοπένιο. Η Τζουλς όμως το καταλαβαίνει και τους λέει ανοικτά ότι είναι λυκάνθρωπος λέγοντας στον Ντέιμον ότι "έχει σημαδευτεί". Ο Ελάιτζα κάνει μια συμφωνία με την Ελένα ότι θα πρέπει να παραμείνει ασφαλής (ώστε να τη χρησιμοποιήσει αργότερα ως δόλωμα για να σκοτώσει τον Κλάους) και ως αντάλλαγμα θα προστατέψει τους φίλους και την οικογένειά της και θα ελευθερώσει τον Στέφαν από τον τάφο. Στο σπίτι των Σάλβατορ, η Τζουλς ως λυκάνθρωπος προσπαθεί να επιτεθεί στον Ντέιμον αλλά η Ρόουζ μπαίνει στη μέση με αποτέλεσμα να δαγκώσει εκείνην αντί τον Ντέιμον. 
3412 "The Descent" Marcos SiegaElizabeth Craft
Sarah Fain
27 Ιανουαρίου 20113.55[13]
Ο Στέφαν προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Ίζομπελ αλλά βρίσκει μόνο τον Τζον, ο οποίος και επιστρέφει σπίτι. Καθώς ο Ντέιμον προσπαθεί να βρει την Τζουλς ώστε να του πει πώς μπορεί να θεραπεύσει τη Ρόουζ από το δάγκωμα του λυκανθρώπου, ζητάει από την Ελένα να προσέχει τη Ρόουζ, η οποία αρχίζει να έχει παραισθήσεις και νομίζει ότι η Ελένα είναι η Κάθριν. Η Κάρολαϊν και ο Ματ ομολογούν την αγάπη τους ο ένας στον άλλο, αλλά η Κάρολαϊν του λέει ότι δεν μπορούν να είναι μαζί. Ο Τάιλερ, μετά τη στήριξη της Κάρολαϊν κατά τη μεταμόρφωσή του, τη φιλάει ξαφνιάζοντάς την. Η Ρόουζ το σκάει από το σπίτι των Σάλβατορ και επηρεασμένη από το δάγκωμα της Τζουλς, αρχίζει να επιτίθεται και να σκοτώνει. Ο Ντέιμον τη βρίσκει και τη μεταφέρει πίσω στο σπίτι όπου τη σκοτώνει δίνοντάς της έναν ήρεμο θάνατο. Αργότερα, ο Ντέιμον ομολογεί σε μια άγνωστη ότι επιθυμεί το να είναι άνθρωπος και την αφήνει να φύγει, αλλά μόλις φτάνει στο αμάξι της τη φτάνει και τη σκοτώνει. Η Τζουλς ενημερώνει τον Τάιλερ πως γνωρίζει ότι εκείνος και ο Μέισον είναι λυκάνθρωποι και ότι περισσότεροι λυκάνθρωποι έρχονται στο Μύστικ Φολς. 
3513 "Daddy issues" Joshua ButlerKevin Williamson
Julie Plec
3 Φεβρουαρίου 20113.22[14]
Ο Τάιλερ είναι έξαλλος με την Κάρολαϊν γιατί του έκρυψε ότι γνώριζε για το θάνατο του Μέισον. Η Τζένα αναστατώνεται όταν μαθαίνει ότι ο Τζον είναι ο βιολογικός πατέρας της Ελένα. Η Τζουλς συναντιέται με τον λυκάνθρωπο σύντροφό της, Μπρέιντι, και του λέει ότι θέλει να φύγουν από την πόλη και να πάρουν και τον Τάιλερ μαζί τους. Η Κάρολαϊν ζητά από τον Στέφαν να μιλήσει τον Τάιλερ και να του εξηγήσει, ενώ η Τζουλς την απαγάγει λίγο αργότερα και την κρατάει όμηρο. Η Τζουλς ζητά από τον Στέφαν να της φέρει τον Τάιλερ ως ανταλλαγή για την Κάρολαϊν. Ο Στέφαν προσπαθεί να διαπραγματευτεί με την Τζουλς αλλά αποτυγχάνει και ο Ντέιμον προσφέρει να "βοηθήσει" με τον δικό του τρόπο. Η Τζουλς καλεί τους υπόλοιπους λυκανθρώπους να φανερωθούν και παρόλο που ο Ντέιμον και ο Στέφαν είναι λιγότεροι σε αριθμό, καταφέρνουν να σκοτώσουν τους περισσότερους. Ο Τάιλερ απελευθερώνει την Κάρολαϊν από το κλουβί που είναι κλεισμένη αλλά δεν κάνει τίποτα για να τη βοηθήσει όταν η Τζουλς τη σημαδεύει με ένα όπλο έτοιμη να τη σκοτώσει. Καθώς οι λυκάνθρωποι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν τον Ντέιμον και τον Στέφαν, ο Τζόνας εμφανίζεται έπειτα από εντολή του Ελάιτζα και εξουδετερώνει τους λυκανθρώπους. Ο Τάιλερ προσπαθεί να απολογηθεί στην Κάρολαϊν αλλά εκείνη του λέει ότι δεν είναι πια φίλοι. Ο Τάιλερ λέει στην Τζουλς και τον Μπρέιντι ότι ο λόγος που ο Μέισον έχασε τη ζωή του είναι επειδή βρήκε τη φεγγαρόπετρα. Ο Τζον ισχυρίζεται ότι επέστρεψε για να προστατέψει την Ελένα και λέει στον Ντέιμον ότι ο μόνος τρόπος για να σκοτώσει κάποιος έναν Αρχικό βρικόλακα είναι χρησιμοποιώντας ένα ειδικό στιλέτο το οποίο θα είναι καλυμμένο με άσπρη στάχτη από ένα συγκεκριμένο δέντρο βελανιδιάς. Μετά τη συζήτησή του με τον Ντέιμον, επισκέπτεται την Κάθριν στον τάφο και αποκαλύπτεται ότι δουλεύει μαζί της και ότι προσπαθεί να την απελευθερώσει. 
3614 "Crying Wolf" David Von AnckenBrian Young10 Φεβρουαρίου 20112.78[15]
Ο Στέφαν και η Ελένα περνούν ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι των Γκίλμπερτ κοντά στη λίμνη, αγνοώντας ότι ο Τάιλερ και ο Μπρέιντι τους ακολουθούν. Η Τζένα ανησυχεί ότι ο Αλάρικ δεν είναι ειλικρινής μαζί της σχετικά με το παρελθόν του. Η Τζουλς και ο Μπρέιντι εξηγούν στον Τάιλερ σχετικά με την κατάρα του ήλιου και του φεγγαριού και τον πείθουν να τους βοηθήσει. Η Μπόνι χρησιμοποιεί ένα ξόρκι υπνωτισμού στον Λούκα με σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες για τον Ελάιτζα. Ο Λούκα αποκαλύπτει ότι ο Ελάιτζα σκοπεύει να σκοτώσει τον Κλάους αφού πρώτα τον κάνει ευάλωτο, μετά όμως τη θυσία της Ελένα. Αποκαλύπτει επίσης ότι ο Κλάους κρατάει την αδελφή του και αυτός είναι ο λόγος που εκείνος και ο πατέρας του δουλεύουν με τον Ελάιτζα ώστε να την πάρουν πίσω. Η Τζουλς και οι φίλοι της βασανίζουν τον Ντέιμον για να του αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με τη φεγγαρόπετρα, αλλά ο Ελάιτζα επεμβαίνει και σώζει τον Ντέιμον σκοτώνοντας τους λύκους ενώ η Τζουλς καταφέρνει να το σκάσει. Ο Μπρέιντι βρίσκει τον Στέφαν και τον πυροβολεί με ξύλινη σφαίρα και ζητάει από τον Τάιλερ να τον προσέχει μέχρι να βρει την Ελένα. Όταν ο Τάιλερ μαθαίνει ότι η Ελένα πρέπει να πεθάνει για να λυθεί η κατάρα, αφήνει τον Στέφαν να φύγει και ο Στέφαν σκοτώνει τον Μπρέιντι για να σώσει την Ελένα. Εν τω μεταξύ, ο Τζέρεμι και η Μπόνι εξομολογούνται τα αισθήματά τους ο ένας προς τον άλλο και φιλιούνται. Συνειδητοποιώντας ότι η Ελένα γνώριζε ποιο ήταν το σχέδιο του Ελάιτζα για εκείνη, ο Στέφαν της λέει ότι συμπεριφέρεται σαν μάρτυρας. Ο Τάιλερ λέει στον Ματ ότι έχει αισθήματα για την Κάρολαϊν αλλά ξέρει ότι εκείνη αγαπάει τον Ματ. Η Τζουλς και ο Τάιλερ φεύγουν από την πόλη μαζί. 
3715 "The Dinner Party" Marcos SiegaAndrew Chambliss17 Φεβρουαρίου 20113.07[16]
Η Ελένα διαβάζει ένα από τα ημερολόγια του Τζόναθαν Γκίλμπερτ σχετικά με τη νύχτα που ο Στέφαν επιτέθηκε και σκότωσε δύο από τους Φελς. Ο Στέφαν παραδέχεται ότι ήταν κτηνώδης και απάνθρωπος μέχρι τη στιγμή που γνώρισε τη Λέξι και του έδειξε το δρόμο της αγάπης και της ανθρωπιάς. Ο Ντέιμον προσκαλεί τον Ελάιτζα στο σπίτι του για δείπνο με σκοπό να τον σκοτώσει. Το ημερολόγιο του Τζόναθαν αποκαλύπτει ότι αν ένας βρικόλακας επιχειρήσει να σκοτώσει ένα Αρχικό με το στιλέτο, τότε θα πεθάνουν και οι δύο. Το στιλέτο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από άνθρωπο. Ο Στέφαν ειδοποιεί αμέσως τον Αλάρικ σχετικά με αυτή την πληροφορία και αφού σταματάει τον Ντέιμον, βρίσκει την ευκαιρία λίγο αργότερα και σκοτώνει ο ίδιος τον Ελάιτζα. Αφαιρεί το στιλέτο και λίγο αργότερα, το πτώμα εξαφανίζεται. Διαβάζοντας περισσότερα από το ημερολόγιο, αποκαλύπτεται ότι αν το στιλέτο αφαιρεθεί, τότε ο Αρχικός βρικόλακας θα επιστρέψει στη ζωή. Ο Τζον εκβιάζει τον Αλάρικ για να του επιστρέψει το δακτυλίδι των Γκίλμπερτ ενώ ο Ελάιτζα φτάνει στο σπίτι στη λίμνη και ανακοινώνει στην Ελένα ότι η συμφωνία τους ακυρώνεται μετά την απόπειρα των φίλων της να τον σκοτώσουν. Η Ελένα τον απειλεί ότι θα σκοτωθεί και θα γίνει βρικόλακας, κάτι που δεν του είναι χρήσιμο, αν δεν δεχτεί νέα συμφωνία μαζί της. Ο Ελάιτζα πιστεύει ότι μπλοφάρει, αλλά η Ελένα μαχαιρώνει τον εαυτό της κάνοντάς τον να αποδεχτεί τη συμφωνία και την παρακαλάει να τον αφήσει να τη γιατρέψει. Η Ελένα δέχεται αλλά όταν πλησιάζει αρκετά, τον μαχαιρώνει με το στιλέτο σκοτώνοντάς τον ξανά. Ο Ντέιμον επιστρέφει στο σπίτι και βρίσκει την Κάθριν να τον περιμένει, η οποία του εξηγεί ότι ο ψυχαναγκασμός του Ελάιτζα εξαφανίζεται μετά το θάνατό του και ότι σκοπεύει να μείνει για να τους βοηθήσει να σκοτώσουν τον Κλάους. 
3816 "The House Guest" Michael KatlemanCaroline Dries24 Φεβρουαρίου 20112.98[17]
Η Ελένα αναστατώνεται όταν ανακαλύπτει ότι η Κάθριν είναι ελεύθερη. Ο Στέφαν και η Μπόνι προσπαθούν να πείσουν τον Τζόνας και τον Λούκα να συνεργαστούν αλλά ο Τζόνας θέλει να επαναφέρουν τον Ελάιτζα στη ζωή. Έτσι, κάνει ένα ξόρκι το οποίο στέλνει τον Λούκα στο σπίτι των Σάλβατορ, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον δει. Ο Λούκα βρίσκει το σώμα του Ελάιτζα και προσπαθεί να αφαιρέσει το στιλέτο, αλλά η Κάθριν τον σταματά. Τότε ο Λούκα καρφώνει την Κάθριν με έναν ξύλινο πάσσαλο και ο Ντέιμον που φτάνει στη σκηνή, χρησιμοποιεί ένα φλογοβόλο για να αποτρέψει την αφαίρεση του στιλέτου. Ο Λούκα καίγεται θανάσιμα και ο Τζόνας ορκίζεται να εκδικηθεί το θάνατό του σκοτώνοντας την Ελένα. Η Μπόνι λέει στην Ελένα για τη σχέση της με τον Τζέρεμι και παρόλο που η Ελένα είναι έκπληκτη, την αποδέχεται. Ο Τζόνας εμφανίζεται στο Γκριλ ψάχνοντας την Ελένα. Η Μπόνι προσπαθεί να τον σταματήσει αλλά τη ρίχνει κάτω. Ο Ματ παρεμβαίνει με αποτέλεσμα ο Τζόνας να τον μαχαιρώσει. Η Κάρολαϊν βλέπει τον Ματ να πεθαίνει και τον αναγκάζει να πιει από το αίμα της για να του σώσει τη ζωή. Ο Τζόνας επιτίθεται στην Ελένα, η οποία τελικά αποδεικνύεται ότι είναι η Κάθριν και τον δαγκώνει σκοτώνοντάς τον. Ο Αλάρικ λέει στην Τζένα ότι την αγαπά. Η Μπόνι αποκαλύπτει στον Τζέρεμι ότι ο Τζόνας πριν ξεψυχήσει, της έδωσε πίσω τις δυνάμεις της και της είπε πώς να σκοτώσει τον Κλάους. Η Κάρολαϊν λέει στον Ματ ότι είναι βρικόλακας αλλά η αντίδρασή του στα νέα δεν είναι θετική. Η Ίζομπελ εμφανίζεται στο σπίτι της Ελένα και λέει στην Τζένα ότι είναι η μητέρα της Ελένα. 
3917 "Know Thy Enemy" Wendey StanzlerMike Daniels7 Απριλίου 20112.73[18]
Η Ελένα και ο Αλάρικ εκνευρίζονται με τον Τζον, ενώ η άφιξη της Ίζομπελ αναστατώνει την Τζένα. Ο Μάντοξ, ένας μάγος από τον κύκλο του Κλάους, απαγάγει τον Αλάρικ. Στο μεταξύ, η Μπόνι δουλεύει με τον Τζέρεμι και τον Ντέιμον για να βρουν το ξόρκι που χρειάζονται, ώστε να συλλέξουν τη δύναμη των μαγισσών που σκοτώθηκαν στη σφαγή πριν από χρόνια και ο Ντέιμον τους πηγαίνει στο σημείο της σφαγής. Ο Ματ απαιτεί να μάθει τη συνέβει στη Βίκυ. Αφού η Κάρολαϊν του λέει τα πάντα και στη συνέχεια τον αναγκάζει να ξεχάσει, αποκαλύπτεται ότι ο Ματ είχε πιει ιεροβότανο και είχε σταλεί από τη Σερίφη Φορμπς για να ανακαλύψει τα πάντα για τους βρικόλακες. Η Ίζομπελ απαγάγει την Ελένα και στη συνέχεια λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον Μάντοξ ο οποίος την ενημερώνει ότι η δουλειά της τελείωσε και ότι είναι ελεύθερη να αφήσει την Ελένα να φύγει. Η Ίζομπελ απολογείται στην Ελένα για το ότι την απογοήτευσε ως μητέρα, αφαιρεί το περιδέραιό της και καίγεται από τον ήλιο μπροστά στα μάτια της. Ο Στέφαν και ο Ντέιμον συνειδητοποιούν ότι η Μπόνι είναι το νέο μυστικό τους όπλο μιας και τώρα έχει τεράστια δύναμη. Ο Τζέρεμι είναι αναστατωμένος επειδή ανακαλύπτει ότι αν η Μπόνι χρησιμοποιήσει τόσο μεγάλη δύναμη, θα πεθάνει. Η Κάθριν, η οποία έχει προδοθεί από την Ίζομπελ και έχει απαχθεί από τον Μάντοξ, ξυπνά βλέποντας τον Κλάους να μπαίνει στο σώμα του Αλάρικ και να το ελέγχει. 
4018 "The Last Dance" John BehringMichael Narducci14 Απριλίου 20112.81[19]
Ο Κλάους (στο σώμα του Αλάρικ) αναγκάζει την Κάθριν να του πει τον τρόπο που οι υπόλοιποι σχεδιάζουν να τον σκοτώσουν. Έπειτα ανακαλύπτει ότι η Μπόνι έχει αποκτήσει τόση δύναμη που μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή του. Στον σχολικό χορό, ο Τζέρεμι αντιμετωπίζει την Μπόνι για το ότι θέλει να σκοτωθεί για την Ελένα και ο Ντέιμον ακούει τη συνομιλία τους. Ο Τζέρεμι στρέφεται στον Στέφαν για βοήθεια και ο Στέφαν ενημερώνει την Ελένα για τα σχέδια της Μπόνι. Ο Κλάους απομονώνει την Ελένα και την Μπόνι οι οποίες πιστεύουν ότι είναι ο Αλάρικ αλλά τελικά ανακαλύπτουν ποιος πραγματικά είναι. Η Μπόνι χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να τον αντιμετωπίσει και φαίνεται να πεθαίνει. Καθώς η Ελένα θρηνεί, ο Ντέιμον της λέει ότι ο Κλάους έπρεπε να πειστεί ότι η Μπόνι ήταν νεκρή και της εξηγεί ότι ο θάνατός της ήταν ψεύτικος. Συνειδητοποιώντας ότι η Μπόνι σκοπεύει να διακινδυνεύσει τη ζωή της για να νικήσει τον Κλάους, η Ελένα αφαιρεί το στιλέτο από το στήθος του Ελάιτζα. 
4119 "Klaus" Joshua ButlerKevin Williamson
Julie Plec
21 Απριλίου 20112.65[20]
Αφού η Ελένα αφαίρεσε το στιλέτο, ο Ελάιτζα ξυπνά και η Ελένα κάνει μια νέα συμφωνία μαζί του. Σε μια αναδρομή στην Αγγλία του 1492, η Κάθριν συναντά τον Ελάιτζα και τον Κλάους για πρώτη φορά. Ο Ελάιτζα και ο Κλάους μεγάλωσαν ως αδέλφια, αλλά ο Κλάους προέρχεται από τον παράνομο δεσμό της μητέρας τους με έναν λυκάνθρωπο. Ο πατέρας του Ελάιτζα κυνήγησε τον εραστή της γυναίκας του σκοτώνοντας αυτόν και την οικογένειά του, ξεκινώντας την έχθρα μεταξύ βρικολάκων και λυκανθρώπων. Ως υβρίδιο βρικόλακα/λυκανθρώπου, ο Κλάους μπορεί να σκοτωθεί μόνο από μάγισσα. Η κατάρα του ήλιου και του φεγγαριού είναι ψεύτικη ενώ η πραγματική κατάρα βρίσκεται μόνο πάνω στον Κλάους του οποίου η φύση ως λυκάνθρωπος έχει αδρανοποιηθεί από μάγισσες. Η Τζένα μαθαίνει τελικά για τους βρικόλακες από τον Στέφαν και τον Κλάους/Αλάρικ. Στο μεταξύ, η Κάθριν είναι ακόμη αιχμάλωτη του Κλάους. Ο Ντέιμον τη βρίσκει και της δίνει ένα φιαλίδιο με ιεροβότανο για να την προστατέψει από περαιτέρω ψυχαναγκασμό. Ο Μάντοξ και η Γκρέτα (αδελφή του Λούκα) κάνουν ένα ξόρκι για να ελευθερώσουν το πνεύμα του Κλάους από το σώμα του Αλάρικ και να το επαναφέρουν στο δικό του. 
4220 "The Last Day" J. Miller TobinAndrew Chambliss
Brian Young
28 Απριλίου 20112.68[21]
Ο Ελάιτζα εξηγεί στην Ελένα ότι για να λυθεί η κατάρα θα πρέπει η ενέργεια της Πανσελήνου να διοχετευτεί στη φεγγαρόπετρα, ένας βρικόλακας και ένας λυκάνθρωπος να θυσιαστούν και ο Κλάους να πιει το αίμα της σωσία. Ο Μάντοξ τραυματίζει την Κάρολ Λόκγουντ για να κάνει τον Τάιλερ και την Τζουλς να επιστρέψουν και στη συνέχεια, μαζί με την Γκρέτα, απαγάγουν την Κάρολαϊν και τον Τάιλερ. Ο Ντέιμον λέει στην Ελένα ότι υπάρχει τρόπος να σώσει τη ζωή της και την αναγκάζει να πιει το αίμα του για να επιστρέψει ως βρικόλακας, κάτι το οποίο την εξοργίζει. Ο Αλάρικ επιστρέφει ως ο εαυτός του πια και φέρνει το μήνυμα από τον Κλάους πως το τελετουργικό θα πραγματοποιηθεί εκείνο το βράδυ. Η Τζένα τον συγχωρεί και ο Ντέιμον συνειδητοποιεί ότι αν ο Κλάους δεν έχει λυκάνθρωπο, δεν θα μπορεί να ολοκληρώσει το τελετουργικό κι έτσι η Ελένα θα έχει παράταση ένα μήνα. Σώζει την Κάρολαϊν και τον Τάιλερ από τον τάφο όπου είναι φυλακισμένοι και σκοτώνει τον Μάντοξ. Ο Τάιλερ ξεκινά να μεταμορφώνεται και επιτίθεται στον Ντέιμον ο οποίος σώζει τον εαυτό του και λέει στην Κάρολαϊν και τον Ματ να κρυφτούν στην παλιά περιουσία των Λόκγουντ. Ο Στέφαν και η Ελένα περνούν μαζί μια ρομαντική μέρα και του λέει ότι δεν θέλει να γίνει βρικόλακας. Με την επιστροφή τους στο σπίτι, ο Κλάους παίρνει την Ελένα για να ξεκινήσει το τελετουργικό. Ο Ντέιμον ενημερώνει τον Κλάους ότι έχει σκοτώσει τον Μάντοξ και έχει απελευθερώσει τον βρικόλακα και τον λυκάνθρωπο που χρειάζεται για το τελετουργικό, αλλά ο Κλάους του λέει ότι έχει εναλλακτική λύση. Στο σημείο όπου θα γίνει το τελετουργικό, η Ελένα ανακαλύπτει ότι ο Κλάους μετέτρεψε την Τζένα σε βρικόλακα και θα τη χρησιμοποιήσει ως θυσία. Ο Ντέιμον βλέπει το χέρι του και συνειδητοποιεί ότι ο Τάιλερ τον είχε δαγκώσει κατά την προηγούμενή τους αναμέτρηση. 
4321 "The Sun Also Rises" Paul M. SommersCaroline Dries
Mike Daniels
5 Μαΐου 20112.84[22]
Ο Ματ και η Κάρολαϊν είναι στο κελάρι των Λόκγουντ καθώς ο Τάιλερ, σε μορφή λύκου, τους επιτίθεται. Στο μεταξύ, η Γκρέτα δίνει στη Τζένα να πιει από το αίμα της, ολοκληρώνοντας τη μεταμόρφωσή της σε βρικόλακα. Στην πορεία, αποκαλύπτεται ότι ο Ελάιτζα ψάχνει εκδίκηση από τον Κλάους επειδή σκότωσε την οικογένειά του και έθαψε τα σώματά τους στη θάλασσα. Ο Κλάους ξεκινά το τελετουργικό και σκοτώνει την Τζουλς. Ο Στέφαν προσφέρεται να αλλάξει θέσεις με την Τζένα, αλλά ο Κλάους αρνείται την προσφορά και σκοτώνει την Τζένα. Η Μπόνι κάνει ένα ξόρκι το οποίο μπορεί να φέρει κάποιον πίσω στη ζωή ενώνοντας τις ψυχές δύο ανθρώπων, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Τζον και της Ελένα. Στο τελετουργικό, ο Κλάους πίνει το αίμα της Ελένα και ξεκινά να μεταμορφώνεται. Η Μπόνι χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να τον αποδυναμώσει καθώς ο Ντέιμον σκοτώνει την Γκρέτα. Πριν ο Ελάιτζα ξεριζώσει την καρδιά του Κλάους, ο Κλάους του λέει ότι δεν έθαψε τα σώματα της οικογένειάς τους στη θάλασσα και αν τον σκοτώσει δεν θα μπορέσει ποτέ να τα βρει. Ο Ελάιτζα, όταν το ακούει αυτό, δεν τον σκοτώνει και οι δυο τους φεύγουν πριν προλάβει κάποιος από τους υπολοίπους να σκοτώσει τον Κλάους. Όταν η Ελένα επανέρχεται στη ζωή, ο Τζον πεθαίνει. Στην κηδεία της Τζένα και του Τζον, ο Ντέιμον αποκαλύπτει στον Στέφαν ότι ο Τάιλερ τον έχει δαγκώσει και του ζητάει να μην το πει στην Ελένα. 
4422 "As I Lay Dying" John BehringTuri Meyer
Al Septien
Michael Narducci
12 Μαΐου 20112.86[23]
Ο Ντέιμον απολογείται στην Ελένα για το ότι την ανάγκασε να πιει το αίμα του. Αργότερα στο σπίτι, προσπαθεί να αυτοκτονήσει βγάζοντας το δακτυλίδι του και βγαίνοντας στον ήλιο αλλά ο Στέφαν τον σταματά και τον κλειδώνει στο κελί του υπογείου. Ο Κλάους ολοκλήρωσε τη μεταμόρφωσή του σε λυκάνθρωπο και ξυπνάει βρίσκοντας τον Ελάιτζα να τον περιμένει. Του υπενθυμίζει τη συμφωνία τους ότι πρέπει να τον επανενώσει με την οικογένειά του και ο Κλάους τον καρφώνει με το στιλέτο, "επανενώνοντάς" τον. Ο Στέφαν αναζητά τον Κλάους για μια θεραπεία για τον Ντέιμον. Ο Κλάους δαγκώνει την Κάθριν και στη συνέχεια της δίνει να πιει από το αίμα του, αποκαλύπτοντας ότι το αίμα του είναι η θεραπεία για δάγκωμα από λυκάνθρωπο. Ως αντάλλαγμα για ένα φιαλίδιο από το αίμα του, ο Κλάους θέλει τον Στέφαν να ξαναγίνει "ρίπερ" και να φύγει μαζί του μακριά από το Μύστικ Φολς. Ο Στέφαν πίνει ανθρώπινο αίμα για να του αποδείξει ότι θα το κάνει και ο Κλάους δίνει τη θεραπεία στην Κάθριν λέγοντάς την να την πάει στον Ντέιμον. Η σερίφης Φορμπς, η οποία θέλει να σκοτώσει τον Ντέιμον, τον απελευθερώνει κατά λάθος από το κελί και αργότερα όταν προσπαθεί να τον πυροβολήσει αστοχεί και πυροβολεί τον Τζέρεμι σκοτώνοντάς τον. Η Μπόνι ικετεύει τις μάγισσες να τον φέρουν πίσω στη ζωή λέγοντας ότι τον αγαπάει και το κάνουν προειδοποιώντας την όμως ότι θα υπάρχουν συνέπειες. Η Ελένα βρίσκει τον Ντέιμον σε παραλήρημα και τον πηγαίνει σπίτι όπου τον φιλάει όταν της εξομολογείται την αγάπη του. Η Κάθριν τους διακόπτει φέρνοντας τη θεραπεία, την οποία ο Ντέιμον παίρνει και γίνεται καλά. Ο Κλάους δοκιμάζει τον Στέφαν ζητώντας του να σκοτώσει κάποιον και όταν ο Στέφαν το κάνει, ο Κλάους λέει ότι είναι έτοιμοι να φύγουν. Στο σπίτι των Γκίλμπερτ, ο Τζέρεμι βλέπει τις νεκρές πρώην κοπέλες του Άννα και Βίκυ. 

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 16 Φεβρουαρίου 2010, το The CW ανανέωσε επίσημα τη σειρά για έναν δεύτερο κύκλο 22 επεισοδίων.[24] Ο δεύτερος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου 2010[25] και το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 12 Μαΐου 2011.[26]

Κάστινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 9 Ιουλίου 2010, το περιοδικό Entertainment Weekly ανακοίνωσε πως ο Τέιλορ Κίννι θα ανήκε στο καστ της σειράς σε έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο, αυτόν του θείου του Τάιλερ, Μέισον, ενός λυκανθρώπου που έρχεται στην πόλη μετά το θάνατο του αδελφού του. Η Κάθριν στέλνει τον Μέισον στο Μύστικ Φολς για να βρει τη φεγγαρόπετρα για εκείνη. Τα καταφέρνει αλλά ο Ντέιμον και ο Στέφαν μαθαίνουν πως δουλεύει για την Κάθριν και ο Ντέιμον τον σκοτώνει. Ο Μέισον έχει περιγραφεί ως ένας "κουλ" θείος, σέξι και αθλητικός.[27] Η Λώρεν Κόχαν προσλήφθηκε για το ρόλο της Ρόουζ, μιας βρικόλακα 500 χρόνων και πιθανό ερωτικό ενδιαφέρον για τον Ντέιμον. Απαγάγει την Ελένα για να την παραδώσει στον Ελάιτζα, αλλά τα αδέλφια Σάλβατορ τη σώζουν. Στη συνέχεια γίνεται σύμμαχός τους και ξεκινάει μια μικρή ρομαντική σχέση με τον Ντέιμον. Πεθαίνει μετά από δάγκωμα λυκανθρώπου, συγκεκριμένα της Τζουλς.[28]

Η Μακίλα ΜακΜάνους προσλήφθηκε για έναν γκεστ ρόλο ως λυκάνθρωπος που έρχεται στην πόλη αναζητώντας απαντήσεις για τον θάνατο του Μέισον.[29][30] Βοηθάει τον Τάιλερ να προσαρμοστεί με την ανακάλυψη πως είναι λυκάνθρωπος, αλλά σκοτώνεται αργότερα κατά τη θυσία που κάνει ο Κλάους.[31][32][33] Ο Μπράιτον Τζέιμς υποδύεται τον μάγο Λούκα Μάρτιν σε αυτόν τον κύκλο. Γίνεται φίλος με την Μπόνι, αλλά στη συνέχεια αποκαλύπτεται πως μαζί με τον πατέρα του δουλεύουν για τον Ελάιτζα. Όταν προσπαθεί να σώσει τον Ελάιτζα κι ενώ είναι αόρατος, ο Ντέιμον τον καίει θανάσιμα. Ο πατέρας του Τζόνας, τον οποίο υποδύεται ο Ράντι Τζ. Γκούντγουιν, συστήνεται ως φίλος του Ελάιτζα. Είναι ο μάγος ο οποίος για να σώσει την κόρη του Γκρέτα, θέλει και έχει την ικανότητα να βοηθήσει στο να νικηθεί ο Κλάους.[34] Αργότερα σκοτώνεται από την Κάθριν, η οποία προστατεύει τα αδέλφια Σάλβατορ.[35]

Ο Τζίνο Άντονι Πέσι υποδύεται τον Μάντοξ προς το τέλος του δεύτερου κύκλου, έναν μάγο που δουλεύει για τον Κλάους. Ο Ματ τον πυροβολεί και τον σκοτώνει όταν προσπαθεί να εξοντώσει τον Ντέιμον.[36] Στις 18 Φεβρουαρίου 2011, ανακοινώθηκε πως ο Βρετανός ηθοποιός Τζόζεφ Μόργκαν είχε υπογράψει για τον ρόλο του Κλάους.[37]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κεν Τάκερ από το Entertainment Weekly έγραψε: "Η παλλόμενη κόκκινη καρδιά του The Vampire Diaries παραμένει η ένταση ανάμεσα στον Ντέιμον και τον Στέφαν και την αμοιβαία έλξη τους για όποια ενσαρκώνει η Ντόμπρεβ την εκάστοτε στιγμή".[38] Ο Μαρκ Α. Πέριγκαρντ από την εφημερίδα Boston Herald είπε: "Το τρίγωνο - τετράγωνο; - γίνεται όλο και πιο περίπλοκο μέχρι το τέλος του επεισοδίου. Οδηγεί σε σοκαριστική βία εναντίον των απέξω το οποίο βαθαίνει την τραγωδία και τη μυθολογία του πυρήνα της σειράς. Η ατάκα "Το παιχνίδι αρχίζει" είναι ίσως οι τρεις πιο ανατριχιαστικές λέξεις ακούστηκαν σε αυτό τον κύκλο".[38] Ο Ματ Ρους από το περιοδικό TV Guide σχολίασε: "Το The Vampire Diaries είναι το είδος της σειράς όπου το 'ποτέ μη λες πέθανε' είναι γραμμένο μέσα στη μυθολογία - ένα καλό πράγμα για αρκετά από τα εμφανή θύματα των πρώτων λεπτών του κάθε επεισοδίου. Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα μπορέσει η σειρά να διατηρήσει αναδυόμενες ιστορίες σε αυτόν τον πυρετώδη ρυθμό, αλλά αν κάτι τέτοιο είναι το είδος της ένοχης ευχαρίστησής σου, θα είσαι τρελός να μην τσιμπήσεις".[38]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεία Κατηγορία Υποψήφιοι Αποτέλεσμα
Βραβεία Teen Choice[39][40] Καλύτερη σειρά φαντασίας The Vampire Diaries Νίκη
Καλύτερος ηθοποιός σε σειρά φαντασίας Ίαν Σομερχάλντερ
Πολ Γουέσλι Υποψηφιότητα
Καλύτερη ηθοποιός σε σειρά φαντασίας Νίνα Ντόμπρεβ Νίκη
Άντρας που έκλεψε την παράσταση σε σκηνή Μάικλ Τρεβίνο
Γυναίκα που έκλεψε την παράσταση σε σκηνή Κατερίνα Γκράχαμ
Καλύτερος κακός Τζόζεφ Μόργκαν Υποψηφιότητα
Καλύτερος βρικόλακας Νίνα Ντόμπρεβ
Πολ Γουέσλι
Ίαν Σομερχάλντερ
Καυτός άντρας Ίαν Σομερχάλντερ
Καυτή γυναίκα Νίνα Ντόμπρεβ
Βραβεία People's Choice[41] Καλύτερη δραματική σειρά The Vampire Diaries
Καλύτερη σειρά φαντασίας
Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά Ίαν Σομερχάλντερ
Βραβεία Saturn[42][43] Καλύτερη τηλεοπτική σειρά The Vampire Diaries
Βραβεία ALMA[44][45] Καλύτερος Β' Ρόλος σε δραματική σειρά Μάικλ Τρεβίνο
Βραβεία Youth Rock[46][47] Rockin' τηλεοπτικός ηθοποιός Στίβεν Ρ. Μακουίν
Rockin' τηλεοπτική ηθοποιός Κατερίνα Γκράχαμ
Rockin' τηλεοπτικό καστ σε δραματική σειρά The Vampire Diaries

Home media[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς κυκλοφόρησε σε DVD και Blu-ray στις 30 Αυγούστου 2011.[48][49] Για την περιοχή Β κυκλοφόρησε στις 22 Αυγούστου 2011.[50][51]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «The CW Announces 2010-11 Schedule - TV Ratings, Nielsen Ratings, Television Show Ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Μαΐου 2010. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  2. Gorman, Bill (10 Σεπτεμβρίου 2010). «Updated TV Ratings: 'NFL Kickoff' Soars ; 'Vampire Diaries' Falls; 'Nikita' Equals 'Supernatural'». TV By Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2018. 
  3. The Cancel Bear (17 Σεπτεμβρίου 2010). «TV Ratings Thursday: Apprentice Goes Low; Vampire Diaries, Nikita Fall». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Σεπτεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2018. 
  4. Seidman, Robert (24 Σεπτεμβρίου 2010). «TV Ratings Thursday: 'The Big Bang Theory' Scores at 8pm; 'Grey's Anatomy' Tops Night With Young Adults; 'My Generation' Premiere Stalls». TV By the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2018. 
  5. The Cancel Bear (1 Οκτωβρίου 2010). «Thursday Finals: Grey's Anatomy, Big Bang Theory, $#*! My Dad Says, CSI Adjusted Up; Vampire Diaries, Private Practice, Apprentice Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010. 
  6. Seidman, Robert (8 Οκτωβρίου 2010). «Thursday Finals: Bones, Community, Grey's Anatomy, Big Bang Theory, $#*! My Dad Says, The Office Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Δεκεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  7. The Cancel Bear (22 Οκτωβρίου 2010). «Thursday Finals: Grey's Anatomy, Big Bang, CSI, Vampire Diaries Adjusted Up; Private Practice Down; Plus NLCS Game 5 Ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2018. 
  8. The Cancel Bear (29 Οκτωβρίου 2010). «Thursday Final Ratings: Grey's Anatomy, Big Bang Theory, Shrekless, Office Adjusted Up; Nikita Down; Plus World Series Game 2». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Μαΐου 2016. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  9. The Cancel Bear (5 Νοεμβρίου 2010). «Thursday Final Ratings: Big Bang Theory, The Mentalist, Office, Vampire Diaries Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  10. Seidman, Robert (12 Νοεμβρίου 2010). «Thursday Final Ratings: Fringe, Community, 30 Rock, Outsourced, The Office Adjusted Down; Bones, $#*! My Dad Says Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  11. The Cancel Bear (3 Δεκεμβρίου 2010). «Thursday Final Ratings: 'Private Practice,' 'Bones,' 'Nikita' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  12. The Cancel Bear (10 Δεκεμβρίου 2010). «Thursday Final Ratings: 'Bones,' 'Fringe,' 'Community,' '30 Rock,' 'Office,' 'Apprentice' Adjusted Down; 'Big Bang Theory,' 'Walters: Oprah' Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  13. Hibberd, James (2011-01-28), 'Vampire Diaries,' 'Nikita' return strong, Inside TV, http://insidetv.ew.com/2011/01/28/vampire-diaries-nikita-ratings/, ανακτήθηκε στις 2018-09-08 
  14. The Cancel Bear (4 Φεβρουαρίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'Grey's Anatomy,' 'Vampire Diaries,' 'Mentalist' Adjusted Up; 'Private Practice,' 'Parks & Recreation' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  15. The Cancel Bear (11 Φεβρουαρίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'American Idol,' 'Vampire Diaries' Adjusted Up; 'Private Practice,' 'Bones,' 'Office,' 'Parks & Rec' Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  16. Seidman, Robert (18 Φεβρουαρίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'American Idol' Adjusted Up; 'Parks & Recreation,' 'Private Practice' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  17. Seidman, Robert (25 Φεβρουαρίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'Grey's Anatomy' Adjusted Up; 'The Office,' 'Outsourced,' and 'Private Practice' Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  18. Seidman, Robert (8 Απριλίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'American Idol,' 'Big Bang Theory,' 'Rules Of Engagement,' 'CSI,' 'Outsourced' Adjusted Up; 'Bones' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  19. The Cancel Bear (15 Απριλίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'American Idol,' 'Vampire Diaries,' 'Office' Adjusted Up; 'Bones,' 'Parks & Recreation' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  20. Seidman, Robert (22 Απριλίου 2011). «TV Ratings Thursday: 'Bones,' 'American Idol,' 'The Office,' 'Vampire Diaries,' 'Paul Reiser' All Down; 'Community' Inches Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  21. The Cancel Bear (29 Απριλίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'Idol,' 'Grey's,' 'Big Bang,' 'CSI,' '20/20' Adjusted Up; 'Community' Down + 'Office,' 'Parks & Rec' Finals». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  22. Seidman, Robert (6 Μαΐου 2011). «Thursday Final Ratings: 'American Idol,' 'Big Bang Theory,' 'CSI,' 'The Mentalist,' 'Community,' 'The Vampire Diaries' Adjusted Up; 'Bones,' 'Parks & Recreation' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  23. The Cancel Bear (13 Μαΐου 2011). «Thursday Final Ratings: 'American Idol,' 'Big Bang,' 'Community,' 'Rules,' 'Mentalist,' 'Office,' 'Vampire Diaries' Adjusted Up; 'Bones' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  24. Ghosh, Korbi (16 Φεβρουαρίου 2010). «The CW renews Top Model, Vampire Diaries, Supernatural, Gossip Girl, 90210». Zap2It. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Νοεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2010. 
  25. «The CW network announces fall premiere dates». 30 Ιουνίου 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Νοεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2010. 
  26. «WHEN'S THE SEASON FINALE OF YOUR FAVORITE SHOW?». The CW (official website). 17 Φεβρουαρίου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2011. 
  27. Ausiello, Michael (9 Ιουλίου 2010). «'Vampire Diaries' scoop: Former 'Trauma' hottie Taylor Kinney cast as [spoiler alert]». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  28. Bierli, Mandi (7 Φεβρουαρίου 2011). «'Vampire Diaries' scoop: Lauren Cohan talks exit from the show, upcoming 'Chuck' arc». Entertainment Weekly. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  29. Ross, Robyn (26 Ιανουαρίου 2011). «Vampire Diaries' Michaela McManus: Brady's Arrival Brings Destruction — and Answers». TV Guide. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  30. «Michaela McManus Joins The Vampire Diaries Cast». Clevver TV via YouTube. 5 Νοεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  31. Bierly, Mandi (14 Δεκεμβρίου 2010). «'Vampire Diaries' exclusive: Michaela McManus talks Jules' motives (and Damon's shower scene)». Entertainment Weekly. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  32. «Every Single 'Vampire Diaries' Death». Zimbio. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  33. «ALL THE VAMPIRE DIARIES DEATHS—RANKED!». E Online. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  34. J. Miller Tobin (director) Andrew Chambliss (writer) (11 Νοεμβρίου 2010). "Katerina". The Vampire Diaries. Season 2. Episode 09. The CW.
  35. Michael Katleman (director) Caroline Dries (writer) (24 Φεβρουαρίου 2011). "The House Guest". The Vampire Diaries. Season 2. Episode 16. The CW.
  36. «Gino Anthony Pesi Joins The Cast Of The Vampire Diaries». She Knows. 15 Μαρτίου 2011. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. [νεκρός σύνδεσμος]
  37. Fleming, Mike (18 Φεβρουαρίου 2011). «'Vampire Diaries' Finds New Villain Klaus». Deadline. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  38. 38,0 38,1 38,2 «The Vampire Diaries - Season 2». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  39. «Teen Choice Awards 2011: List of winners». CBS News. 8 Αυγούστου 2011. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  40. «Teen Choice Awards 2011 Winners, Nominations List». Shallow Nation. 4 Αυγούστου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Ιουλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  41. Free, Britney (6 Ιανουαρίου 2011). «People's Choice Awards 2011: List of Winners». The Hollywood Gossip. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  42. Bettinger, Brendan (23 Φεβρουαρίου 2011). «INCEPTION, LET ME IN, TRON, and THE WALKING DEAD Top the 2011 Saturn Award Nominations». Collider. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  43. Chitwood, Adam (24 Ιουνίου 2011). «INCEPTION Wins Big at the 2011 Saturn Awards». Collider. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  44. «2011 NCLR ALMA Awards Nominees» (PDF). ALMA Awards. Ανακτήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2018. 
  45. «2011 NCLR ALMA Awards Recipients» (PDF). ALMA Awards. Ανακτήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2018. 
  46. «Youth Rock Awards Nominees». Youth Rock Awards. Ανακτήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2012. 
  47. Longman, Haley (9 Δεκεμβρίου 2011). «Who Won at the 2011 Youth Rocks Awards? We Did! We Did!». Clevver. Ανακτήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2018. [νεκρός σύνδεσμος]
  48. «The Vampire Diaries: Season 2 - Standard Edition - Box Set». Amazon. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  49. «The Vampire Diaries: Season 2 - Standard Edition». Amazon. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  50. «The Vampire Diaries - Season 2 [DVD] [2011]». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. 
  51. «The Vampire Diaries - Season 2 [Blu-ray] [2011] [Region Free]». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018.