The Originals

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Originals
Το λογότυπο της σειράς.
ΕίδοςΤρόμου
Φαντασίας
Υπερφυσικό
ΔημιουργοίΤζούλι Πλεκ
ΠρωταγωνιστέςΤζόζεφ Μόργκαν
Ντάνιελ Γκίλις
Κλερ Χολτ
Φίμπι Τόνκιν
Τσαρλς Μάικλ Ντέιβις
Ντανιέλα Πινέντα
Λία Πάιπς
Ντανιέλ Κάμπελ
Γιουσούφ Γκέιτγουντ
Ράιλι Βόελκελ
Ντανιέλ Ρόουζ Ράσελ
Στίβεν Κρούκερ
Συνθέτης(ες)Μάικλ Σούμπι
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων5
Αριθμός επεισοδίων92
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΤζούλι Πλεκ
Μάικλ Ναρντούτσι (1-4)
Λέσλι Μόργκενσταϊν
Τζίνα Τζιρολάμο
Διάρκεια41-44 λεπτά/επεισόδιο
Εταιρεία παραγωγήςMy So-Called Company
Alloy Entertainment
CBS Television Studios
Warner Bros. Television
ΔιανομήWarner Bros. Television Distribution
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςThe CW
Προβολή3 Οκτωβρίου 2013–
1 Αυγούστου 2018
Σχετίζεται με
The Vampire Diaries
The Originals: The Awakening
Legacies
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαΕπίσημη ιστοσελίδα

Το The Originals (ελληνική απόδοση: Οι Αρχέγονοι) είναι αμερικανική υπερφυσική τηλεοπτική σειρά φαντασίας και τρόμου, η οποία έκανε πρεμιέρα στο κανάλι The CW στις 3 Οκτωβρίου 2013.[1] Αποτελεί spin-off της τηλεοπτικής σειράς The Vampire Diaries και ακολουθεί την ιστορία του υβριδίου (βρικόλακας-λυκάνθρωπος) Κλάους Μάικλσον, όταν εκείνος και η οικογένειά του (οι Αρχέγονοι βρικόλακες) μετακομίζουν στη Νέα Ορλεάνη και εμπλέκονται στην υπερφυσική πολιτική της πόλης.

Στις 10 Μαΐου 2017, το The CW ανανέωσε τη σειρά για πέμπτο κύκλο επεισοδίων.[2] Στις 20 Ιουλίου 2017, πριν τη Διεθνή Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο, ανακοινώθηκε από τη δημιουργό της σειράς, Τζούλι Πλεκ, πως ο πέμπτος κύκλος θα είναι και ο τελευταίος της σειράς.[3][4] Ο τελευταίος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 18 Απριλίου 2018[5] και ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου 2018, έπειτα από 13 επεισόδια.[6] Στην Ελλάδα, η σειρά προβάλλεται από την ελληνική εκδοχή του Netflix με τον τίτλο Οι Αρχέγονοι.[7]

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το The Originals αποτελεί spin-off της σειράς The Vampire Diaries και επικεντρώνεται αρχικά στις ζωές των τριών αδελφών Μάικλσον: Κλάους (Τζόζεφ Μόργκαν), Ελάιτζα (Ντάνιελ Γκίλις) και Ρεμπέκα (Κλερ Χολτ) και του περιβάλλοντός τους, και μετέπειτα και της μεγαλύτερης αδελφής τους, Φρέγια (Ράιλι Βόελκελ). Η οικογένεια Μάικλσον αποκαλείται «Originals» (Αρχέγονοι) καθώς αποτελούν τους πρώτους βρικόλακες που υπήρξαν ποτέ στη Γη. Ο Νίκλαους «Κλάους» Μάικλσον είναι απόγονος μιας μάγισσας κι ενός λυκανθρώπου και η επιθυμία του να απελευθερώσει τη φύση του ως υβρίδιο απεικονίζεται με λεπτομέρειες στη σειρά The Vampire Diaries. Το πιλοτικό επεισόδιο το οποίο προβλήθηκε στις 25 Απριλίου 2013 «μέσα» στην πατρική σειρά, αποκάλυψε πως η λυκάνθρωπος Χέιλι (Φίμπι Τόνκιν) είναι έγκυος στο παιδί του Κλάους.

Η σειρά ξεκινά με τα αδέλφια Μάικλσον να επιστρέφουν στην πόλη της Νέας Ορλεάνης για πρώτη φορά από το 1919, όπου έχει τακτοποιηθεί και η έγκυος Χέιλι. Αν και εκείνοι έχτισαν την πόλη πριν από χρόνια, αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν για να ξεφύγουν από τον εκδικητικό πατέρα τους. Κατά την απουσία τους, ο προστατευόμενος του Κλάους, Μαρσέλ (Τσαρλς Μάικλ Ντέιβις), πήρε τα ηνία και έγινε ο κυρίαρχος της πόλης. Ο Κλάους αποφασίζει πως πρέπει να ρίξουν τον Μαρσέλ από την εξουσία και να πάρουν πίσω την πόλη που κάποτε τους ανήκε. Καθώς το κάνουν αυτό, πρέπει επίσης να προστατεύσουν την πόλη από έναν πόλεμο που ετοιμάζεται εδώ και καιρό ανάμεσα σε βρικόλακες, λυκανθρώπους και μάγισσες.

Με τον καιρό, νέες φιλίες δημιουργούνται ενώ παλαιότερες σχηματίζονται εκ νέου, η αγάπη αλλά και ο θάνατος βρίσκονται τριγύρω και οι Μάικλσον μαθαίνουν περισσότερα για το παρελθόν της οικογένειάς τους. Ο πρώτος κύκλος απεικονίζει το πώς το μυστικιστικό παιδί (κορίτσι το οποίο ονόμασαν Χόουπ) του Κλάους θα γεννηθεί και τις απειλές που η οικογένεια πρέπει να αντιμετωπίσει ώστε να την κρατήσει ασφαλή. Ο δεύτερος κύκλος βρίσκει τα αδέλφια αντιμέτωπα με την επιστροφή των γονιών τους, καθώς και την άφιξη μιας θείας τους, η οποία απειλεί τη ζωή της Χόουπ. Ο τρίτος κύκλος παρουσιάζει τους Μάικλσον αντιμέτωπους με μια προφητεία που μιλάει για την πτώση τους και τους πρώτους βρικόλακες των γενεών τους, οι οποίοι αποζητούν εκδίκηση εδώ και χίλια χρόνια. Ο τέταρτος κύκλος διαδραματίζεται πέντε χρόνια αργότερα, με τους Μάικλσον να επιστρέφουν στη Νέα Ορλεάνη και να πρέπει να αντιμετωπίσουν το ξύπνημα μιας αρχαίας απειλής, η οποία θα καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της. Ο πέμπτος και τελευταίος κύκλος λαμβάνει χώρα εφτά χρόνια αργότερα, με τη Χόουπ να είναι πια έφηβη και φοιτά στο σχολείο για τα υπερφυσικά παιδιά, το «Οικοτροφείο Σάλβατορ για Νέα και Χαρισματικά Παιδιά». Η απειλή από τον προηγούμενο κύκλο δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως και οδηγεί στην τελική αυτοθυσία του Κλάους ώστε να σωθεί η Χόουπ, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τζόζεφ Μόργκαν ως Νίκλαους «Κλάους» Μάικλσον: Ο αυτοαποκαλούμενος Βασιλιάς της Νέας Ορλεάνης και το Αρχέγονο Υβρίδιο (μισός αρχέγονος βρικόλακας και μισός λυκάνθρωπος). Ως ο γιος μιας μάγισσας κι ενός λυκανθρώπου κι έχοντας γίνει βρικόλακας μέσω μαγείας, ο Κλάους είναι ένας από τα πιο αδίστακτα και τρομακτικά υπερφυσικά όντα στην ιστορία, αλλά έχει επίσης και μια ευαίσθητη πλευρά για την οικογένειά του. Είναι ο πατέρας της κόρης της Χέιλι, Χόουπ, και ο θετός πατέρας του Μαρσέλ, του πρώην προστατευομένου του. Στην πορεία της σειράς αναπτύσσει αισθήματα για την Κάμι.
  • Ντάνιελ Γκίλις ως Ελάιτζα Μάικλσον: Αρχέγονος Βρικόλακας και ο μεγαλύτερος ετεροθαλής αδελφός του Κλάους από τη μεριά της μητέρας τους. Φαίνεται να είναι εξαιρετικά γλυκός, πάντα ντυμένος με κοστούμι και σχετικά επικεφαλής-με-επίπεδο σε σχέση με τις πιο θερμόαιμες τάσεις του Κλάους. Είναι επίσης γνωστός ως ο «Ευγενής Αδελφός». Υποκρύπτει ερωτικά αισθήματα για τη Χέιλι.
  • Κλερ Χολτ ως Ρεμπέκα Μάικλσον (βασικό καστ στον πρώτο κύκλο και ιδιαίτερη guest στους κύκλους 2-5): Αρχέγονη Βρικόλακας και η μικρότερη ετεροθαλής αδελφή του Κλάους από τη μεριά της μητέρας τους. Είναι η αγαπημένη του Κλάους και η μικρότερη από τα αδέλφια Μάικλσον μετά τον θάνατο του Χένρικ. Κάποια περίοδο, βρισκόταν σε σχέση με τον Μαρσέλ. Παρά την ακλόνητη αγάπη που έχει για την οικογένειά της, επιθυμεί να βρει την αγάπη και να ξεκινήσει μια δική της οικογένεια, κάτι το οποίο είναι περίπλοκο λόγω του ονόματος της οικογένειάς της κι από το γεγονός πως είναι βρικόλακας. Τελικά εγκαταλείπει τη Νέα Ορλεάνη για να κυνηγήσει μια πιο απλή ζωή μακριά από την οικογένειά της. Η Χολτ αποχωρεί από το βασικό καστ προς το τέλος του πρώτου κύκλου, αλλά κάνει σποραδικές guest εμφανίσεις σε όλους τους μετέπειτα κύκλους. Η Μέιζι Ρίτσαρντσον-Σέλερς υποδύεται τη Ρεμπέκα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του δεύτερου κύκλου και σε ένα επεισόδιο στον τρίτο κύκλο, όταν η Ρεμπέκα βρίσκεται στο σώμα της μάγισσας, Ίβα Σινκλέρ.
  • Φίμπι Τόνκιν ως Χέιλι Μάρσαλ: Αρχικά λυκάνθρωπος και αργότερα υβρίδιο, η Χέιλι είναι η μητέρα της Χόουπ, της κόρης του Κλάους. Αποκαλύπτεται να είναι η από καιρό χαμένη Άλφα της γενιά των λυκανθρώπων στην οποία ανήκει. Αργότερα, γίνεται η Άλφα ολόκληρης της αγέλης των Ημισέληνων όταν οι Άλφα όλων των άλλων γενιών την αποδέχονται και υποκλίνονται μπροστά τους. Αρχικά είναι διστακτική στο να αναμειχθεί με τους Μάικλσον, αλλά τελικά γίνεται αποδεκτή στην οικογένεια και τους αποδέχεται κι εκείνη. Ανταποκρίνεται στα ρομαντικά αισθήματα που τρέφει ο Ελάιτζα για εκείνη, αλλά παντρεύεται τον Τζάκσον Κένερ έτσι ώστε να είναι εφικτή η ένωση των αγελών τους.
  • Τσαρλς Μάικλ Ντέιβις ως Μαρσέλους «Μαρσέλ» Τζεράρντ: Πρώην σκλάβος, αργότερα βρικόλακας και τελικά ενισχυμένος Αρχέγονος Βρικόλακας. Τον μετέτρεψε ο Κλάους, ο οποίος αποτελούσε τον θετό του πατέρα και μέντορά του. Στο παρελθόν ενεπλάκη ερωτικά τόσο με τη Ρεμπέκα, όσο και την Κάμι. Η σχέση του με τους Μάικλσον είναι περίπλοκη ως αποτέλεσμα της ιστορίας που έχει μαζί τους καθώς επίσης και εξαιτίας των φιλοσοφικών τους διαφορών. Συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι καθώς Μαρσέλ και Κλάους αγωνίζονται συνεχώς για το ποιος θα έχει την εξουσία στη Νέα Ορλεάνη. Σώζει τη Νταβίνα όταν οι μάγισσες θέλουν να τη θυσιάσουν και την παίρνει υπό την προστασία του ως θετή του κόρη.
  • Ντανιέλα Πινέντα ως Σόφι Ντέβερο (βασικό καστ στον πρώτο κύκλο): Μια ισχυρή μάγισσα της πόλης.
  • Λία Πάιπς ως Κάμι Ο'Κόνελ (βασικό καστ τους κύκλους 1-3 και ιδιαίτερη guest στους κύκλους 4-5[8]): Άνθρωπος και η ψυχολόγος του Κλάους, για τον οποίο αναπτύσσει αισθήματα παρά τη σύντομη σχέση της με τον Μαρσέλ. Στην πορεία μετατρέπεται σε βρικόλακα αλλά πεθαίνει προς το τέλος του τρίτου κύκλου.
  • Ντανιέλ Κάμπελ ως Νταβίνα Κλερ (βασικό καστ στους κύκλους 1-3 και ιδιαίτερη guest στους κύκλους 4-5[9]): Μια ισχυρή νεαρή μάγισσα και θετή κόρη του Μαρσέλ, η οποία για κάποιο διάστημα γίνεται η Ηγέτιδα όλων των μαγισσών στη Νέα Ορλέανη. Δεν νοιάζεται για τους Μάικλσον και με τη βοήθεια του Μαρσέλ θέλει να τους καταστρέψει, μέχρι που ερωτεύεται έναν από τα αδέλφια, τον Κολ, χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι.
  • Γιουσούφ Γκέιτγουντ ως Βίνσεντ Γκρίφιν (guest στον πρώτο κύκλο και βασικό καστ στους κύκλους 2-5): Μάγος που αρχικά είναι κατειλημμένος από τον Φιν, τον μεγαλύτερο αδελφό από τα αδέλφια Μάικλσον. Είναι ο πρώην άντρας της Ίβα Σινκλέρ, το σώμα της μάγισσας το οποίο καταλαμβάνει η Ρεμπέκα. Διαδέχεται τη Νταβίνα ως ο Ηγέτης των μαγισσών της πόλης.
  • Ράιλι Βόελκελ ως Φρέγια Μάικλσον (επαναλαμβανόμενη στον δεύτερο κύκλο και βασικό καστ στους κύκλους 3-5): Η από καιρό χαμένη ετεροθαλής αδελφής του Κλάους από την πλευρά της μητέρας τους. Η Φρέγια είναι μια πάρα πολύ ισχυρή και 1000 χρόνων ικανή μάγισσα, πρώην αθάνατη και η πρωτότοκη Μάικλσον.
  • Ντανιέλ Ρόουζ Ράσελ ως Χόουπ Μάικλσον (βασικό καστ στον πέμπτο κύκλο): η έφηβη κόρη τους Κλάους και της Χέιλι. Ένα εξαιρετικά ισχυρό υπερφυσικό πλάσμα καθώς κατάγεται από τρεις διαφορετικές γενιές· βρικόλακα, λυκανθρώπου και μάγισσας.
  • Στίβεν Κρούκερ ως Τζόσουα «Τζος» Ρόζσα (επαναλαμβανόμενος στους κύκλους 1-4 και βασικό καστ στον πέμπτο κύκλο): ένας επισκέπτης στη Νέα Ορλεάνη ο οποίος σύντομα μετατρέπεται σε βρικόλακα. Γίνεται φίλος με τη Νταβίνα και αργότερα υπηρετεί ως δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον Μαρσέλ.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α' Προβολή (ΗΠΑ)
Πρεμιέρα σειράς Φινάλε σειράς
Πιλότος 25 Απριλίου 2013
1 22 3 Οκτωβρίου 2013 13 Μαΐου 2014
2 22 6 Οκτωβρίου 2014 11 Μαΐου 2015
3 22 8 Οκτωβρίου 2015 20 Μαΐου 2016
4 13 17 Μαρτίου 2017 23 Ιουνίου 2017
5 13 18 Απριλίου 2018 1 Αυγούστου 2018

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 11 Ιανουαρίου 2013, ανακοινώθηκε πως ένα πιλοτικό επεισόδιο με τον τίτλο «The Originals» θα προβαλλόταν «μέσα» στη σειρά The Vampire Diaries και θα επικεντρωνόταν στους Αρχέγονους Βρικόλακες με πρωταγωνιστή τον Τζόζεφ Μόργκαν ως Κλάους. Η προβολή του επεισοδίου για πιθανή επιλογή μιας νέας σειράς, θα γινόταν κάπου μέσα στον Απρίλιο.[10][11] Την επίβλεψη αυτής της δεύτερης προσπάθειας για μια spin-off σειρά θα είχε μόνο η Τζούλι Πλεκ, χωρίς τη συμμετοχή του Κέβιν Γουίλιαμσον.[10] Στις 26 Απριλίου 2013, επιβεβαιώθηκε επισήμως πως η σειρά The Originals επιλέχθηκε για παραγωγή ολοκληρωμένου κύκλου επεισοδίων για την τηλεοπτική περίοδο 2013-14.[12][13]

Ο πρώτος κύκλος της σειράς προγραμματίστηκε να κάνει πρεμιέρα την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013.[14] Ωστόσο, στις 29 Ιουλίου 2013, το The CW ανακοίνωσε πως η πρεμιέρα θα γινόταν στις 3 Οκτωβρίου, μετά την πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου της πατρικής σειράς The Vampire Diaries, έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερο κοινό από τους θαυμαστές της σειράς.[15] Στις 10 Οκτωβρίου, το κανάλι παρήγγειλε τρία επιπρόσθετα επεισόδια για τη σειρά,[16] ενώ στις 11 Νοεμβρίου αποφάσισε να επεκτείνει τον αριθμό των επεισοδίων για ολόκληρη τη σεζόν.[17]

Η ηθοποιός Κλερ Χολτ, μετά την εμφάνισή της στο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 11 Μαρτίου 2014, αποχώρησε από το βασικό καστ της σειράς.[18] Η Χολτ επιβεβαίωσε πως θα επέστρεφε στη σειρά, αλλά προτεραιότητα για την ίδια εκείνη την περίοδο, ήταν να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά της.[19]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεθέαση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Ημέρα προβολής
& Ώρα Προβολής (EST)
Επεισόδια Πρώτη Προβολή Τελευταία Προβολή Κατάταξη Τηλεθεατές
(σε εκατομ.)
Τηλεθέαση/Μερίδιο
(18-49)
Ημερομηνία Τηλεθεατές
(σε εκατομ.)
Ημερομηνία Τηλεθεατές
(σε εκατομ.)
1 Τρίτη 8:00μ.μ. 22 3 Οκτωβρίου 2013 2.21[20] 13 Μαΐου 2014 1.76[21] 149 2.61 1.6/4[22]
2 Δευτέρα 8:00μ.μ. 22 6 Οκτωβρίου 2014 1.37[23] 11 Μαΐου 2015 1.19[24] 136 2.03 0.9/3[25]
3 Πέμπτη 9:00μ.μ. (1–9)
Παρασκευή 9:00μ.μ. (10–22)
22 8 Οκτωβρίου 2015 0.89[26] 20 Μαΐου 2016 0.85[27] 145 1.96 0.6/2[28]
4 Παρασκευή 8:00μ.μ. 13 17 Μαρτίου 2017 1.05[29] 23 Ιουνίου 2017 0.80[30] 141 N/A N/A
5 Τετάρτη 9:00μ.μ. 13 18 Απριλίου 2018 0.97[31] 1 Αυγούστου 2018 0.86[32] 151 1.89 0.6[33]

Βραβεία και υποψηφιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Βραβεία Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2014 Βραβεία Emmy[34] Καλύτερο Hairstyling για σειρά Κολίν Λαμπάφ, Κίμπερλι Σπιτέρι
(Επεισόδιο: «Dance Back from the Grave»)
Υποψηφιότητα
Βραβεία People's Choice[35] Αγαπημένος ηθοποιός σε νέα σειρά Τζόζεφ Μόργκαν Νίκη
Αγαπημένη νέα δραματική τηλεοπτική σειρά The Originals Υποψηφιότητα
Βραβεία Teen Choice[36] Καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική σειρά φαντασίας/επιστημονικής φαντασίας Τζόζεφ Μόργκαν
Καλύτερη ηθοποιός σε τηλεοπτική σειρά φαντασίας/επιστημονικής φαντασίας Κλερ Χολτ
2015 Βραβεία Teen Choice[37] Καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική σειρά φαντασίας/επιστημονικής φαντασίας Τζόζεφ Μόργκαν Υποψηφιότητα
2016 Βραβεία Teen Choice[38] Καλύτερο τηλεοπτικό φιλί Τζόζεφ Μόργκαν και Λία Πάιπς Υποψηφιότητα
Καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική σειρά φαντασίας/επιστημονικής φαντασίας Τζόζεφ Μόργκαν
2017 Βραβεία Teen Choice[39] Καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική σειρά φαντασίας/επιστημονικής φαντασίας Τζόζεφ Μόργκαν Υποψηφιότητα
2018 Βραβεία Αμερικανικής Εταιρίας
Κινηματογραφιστών[40]
Επίτευγμα στην Κινηματογράφηση σε Σειρά για Διαφημιστική Τηλεόραση Κερτ Τζόουνς
(Επεισόδιο: «Bag of Cobras»)
Υποψηφιότητα
Βραβεία People's Choice[41] Η Σειρά Επιστημονικής Φαντασίας/Φαντασίας του 2018 The Originals
Βραβεία Teen Choice[42] Καλύτερη Σειρά Επιστημονικής Φαντασίας/Φαντασίας The Originals
Καλύτερος Ηθοποιός σε Σειρά Επιστημονικής Φαντασίας/Φαντασίας Τζόζεφ Μόργκαν

The Originals: The Awakening[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 10 Νοεμβρίου του 2014, μια διαδικτυακή σειρά με τον τίτλο The Originals: The Awakening (ελληνική απόδοση: Οι Αρχέγονοι: Η αφύπνιση) κυκλοφόρησε ως η τρίτη σειρά του franchise.[43] Η σειρά διερευνά τον χαρακτήρα του Κολ Μάικλσον και τη σχέση του με τα αδέλφια του. Διαδραματίζεται τη χρονιά του 1914, όπου ο Κολ αναζητά μια συμμαχία με τις μάγισσες της πόλης. Η σειρά δίνει απαντήσεις σε μερικά ερωτήματα από το παρελθόν του Κολ, συμπεριλαμβανομένου του ξεκινήματος της αντιπαλότητας με την οικογένειά του, καθώς και της μοναδικής προϊστορίας που έχει με τις μάγισσες της Νέας Ορλεάνης.[44]

Κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια περίπου δύο λεπτά και η σειρά ολοκληρώθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2014, έπειτα από τέσσερα επεισόδια.[43] Μέχρι σήμερα, το The Originals: The Awakening αποτελεί τη μόνη διαδικτυακή σειρά στο franchise του The Vampire Diaries.

Στη μίνι διαδικτυακή σειρά πρωταγωνιστού οι:

Home media[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κάθε κύκλος της σειράς κυκλοφόρησε όσο σε DVD όσο και σε Blu-ray μορφή. Στον παρακάτω πίνακα, φαίνονται οι ημερομηνίες κυκλοφορίας όλων των κύκλων ανά περιοχή.

Κύκλος Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD Ημερομηνία κυκλοφορίας Blu-ray
Περιοχή A Περιοχή B
Περιοχή 1 Περιοχή 2 Περιοχή 4 Ηνωμένες Πολιτείες Καναδάς Ηνωμένο Βασίλειο Αυστραλία
1 2 Σεπτεμβρίου 2014[45] 13 Οκτωβρίου 2014[46] 24 Σεπτεμβρίου 2014[47] 6 Ιανουαρίου 2015[48] 13 Οκτωβρίου 2014[49] 24 Σεπτεμβρίου 2014[50]
2 1 Σεπτεμβρίου 2015[51] 19 Οκτωβρίου 2015[52] 16 Δεκεμβρίου 2015[53] 1 Σεπτεμβρίου 2015[54] 19 Οκτωβρίου 2015[55] 16 Δεκεμβρίου 2015[56]
3 20 Σεπτεμβρίου 2016[57] 17 Οκτωβρίου 2016[58] 6 Δεκεμβρίου 2017[59] 20 Σεπτεμβρίου 2016[60] 17 Οκτωβρίου 2016[61] 6 Δεκεμβρίου 2017[62]
4 29 Αυγούστου 2017[63] 23 Οκτωβρίου 2017[64] N/A 29 Αυγούστου 2017[65] 23 Οκτωβρίου 2017[66] N/A
5 2 Οκτωβρίου 2018[67] 15 Οκτωβρίου 2018[68] 5 Δεκεμβρίου 2018[69] N/A N/A N/A
1-5 2 Οκτωβρίου 2018[70] 15 Οκτωβρίου 2018[71] N/A N/A N/A N/A

Βιβλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 27 Ιανουαρίου 2015, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο μιας σειράς διηγημάτων βασισμένων στην σειρά.[72] Συνολικά, κυκλοφόρησαν τρία βιβλία (The Rise, The Loss και The Resurrection), τα οποία γράφτηκαν από τη δημιουργό της σειράς, Τζούλι Πλεκ.[73]


Τα εξώφυλλα των τριών βιβλίων της σειράς: The Rise, The Loss και The Resurrection αντίστοιχα.

Spin-off[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Legacies

Τον Αύγουστο του 2017, ανακοινώθηκε πως μια spin-off σειρά που θα επικεντρωνόταν στη Χόουπ Μάικλσον, την κόρη του Κλάους και της Χέιλι, βρισκόταν σε ανάπτυξη. Η Τζούλι Πλεκ, η συνδημιουργός της σειράς The Vampire Diaries και δημιουργός της σειράς The Originals, έγραψε το σενάριο και πιστώνεται ως η δημιουργός και αυτής της σειράς.[74] Τον Ιανουάριο του 2018, αποκαλύφθηκε πως τα γυρίσματα για το πιλοτικό επεισόδιο θα ξεκινούσαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.[75] Τον Μάρτιο ανακοινώθηκε πως στην πραγματικότητα ζητήθηκε ένα πιλοτικό επεισόδιο για τη spin-off σειρά, αλλά αντί ενός παραδοσιακού πιλοτικού επεισοδίου, η Πλεκ θα παρουσίαζε στο The CW ένα δεκαπεντάλεπτο πιλοτικό επεισόδιο. Ανακοινώθηκε επίσης πως ο βετεράνος από το The Vampire Diaries, Ματ Ντέιβις, θα πρωταγωνιστούσε στο πρότζεκτ μαζί με τους Άρια Σαγκασέμι, Κουίνσι Φάους, Τζένι Μπόιντ και Κάιλι Μπράιαντ. Η Σαγκασέμι θα έκανε το ντεμπούτο της στον πέμπτο κύκλο της σειράς The Originals, ως η φίλη της Χόουπ, Λάντον.[76]

Στις 11 Μαΐου 2018, ανακοινώθηκε πως η spin-off σειρά, η οποία θα ονομαζόταν Legacies, επιλέχθηκε για να ξεκινήσει να προβάλλεται την τηλεοπτική σεζόν 2018-19. Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από «την 17χρονη Χόουπ, τις δίδυμες κόρες του Αλάρικ και άλλων νεαρών μαγισσών, βρικολάκων και λυκανθρώπων» καθώς ενηλικιώνονται στο ειδικό σχολείο «Οικοτροφείο Σάλβατορ για Νεαρά και Χαρισματικά Παιδιά», το οποίο δημιούργησαν και διευθύνουν οι Αλάρικ και Κάρολαϊν.[77]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Roots, Kimberly (29 Ιουλίου 2013). «Fall Premiere Shuffle: Vampire Diaries, Originals and Supernatural Get Earlier Start Dates». TV Line. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Αυγούστου 2013. Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2019. 
  2. Andreeva, Nellie (10 Μαΐου 2017). «'The Originals' & 'iZombie' Renewed By The CW». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2017. Ανακτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019. 
  3. Otterson, Joe (20 Ιουλίου 2017). «'The Originals' to End After Season 5 on The CW». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιουλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019. 
  4. plec, julie (20 Ιουλίου 2017). «An announcement..... #TheOriginals». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Ιουλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019. 
  5. «The CW Midseason Schedule Update». The Futon Critic. 30 Μαρτίου 2018. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019. 
  6. Highfill, Samantha (1 Αυγούστου 2018). «The Originals series finale recap: A Mikaelson farewell». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019. 
  7. «The Originals | Netflix». www.netflix.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2019. 
  8. Swift, Andy (7 Φεβρουαρίου 2017). «The Originals Season 4 Promo Features [Spoiler]'s Shocking 'Return'». TVLine. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  9. Piester, Lauren (24 Απριλίου 2017). «Danielle Campbell Is Returning to The Originals For a Visit». E! Online. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Μαΐου 2017. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  10. 10,0 10,1 Goldberg, Lesley· Ng, Philiana (11 Ιανουαρίου 2013). «'Vampire Diaries' Spinoff 'The Originals' in the Works at CW». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  11. Kondolojy, Amanda (11 Ιανουαρίου 2013). «The CW Orders Backdoor Pilot for 'Vampire Diaries' Spinoff, 'The Originals'». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  12. Etkin, Jamie (26 Απριλίου 2013). «'The Originals' Picked Up To Series: 'The Vampire Diaries' Spinoff Gets Full-Season Order». HuffPost. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  13. Ausiello, Michael (26 Απριλίου 2013). «The CW Renews Hart of Dixie and Beauty and the Beast, Orders The Originals to Series». TVLine. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  14. Tim Kenneally (24 Ιουνίου 2013). «The CW sets fall premieres: 'Tomorrow People,' 'The Originals'». Chicago Tribune. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιουλίου 2013. 
  15. Kondolojy, Amanda (29 Ιουλίου 2013). «The CW Moves Up 'The Originals' Premiere to Follow 'The Vampire Diaries' + 'Supernatural' Gets Earlier Start». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Αυγούστου 2013. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2013. 
  16. Gelman, Vlada (10 Οκτωβρίου 2013). «The CW Orders Additional Scripts for The Originals, Tomorrow People and Reign». TV Line. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Οκτωβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  17. Andreeva, Nellie (11 Νοεμβρίου 2013). «CW Gives Full-Season Orders To Freshman Series 'The Originals', 'The Tomorrow People' & 'Reign'». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  18. Matt Webb Mitovich (11 Μαρτίου 2014). «Shocker: The Originals Loses a Series Regular». TVLine. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  19. Kaitlin Thomas (23 Μαρτίου 2014). «The Originals at PaleyFest: The Cast Talks Elijah's Undoing, Klaroline, Whether Rebekah Will Return, and More». TV.com. CBS Interactive. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  20. Bibel, Sara (4 Οκτωβρίου 2013). «Thursday Final Ratings: 'Big Bang Theory', 'Grey's Anatomy' & 'The Originals' Adjusted Up; 'Parks And Recreation', 'Welcome to the Family', 'Sean Saves the World', 'Michael J. Fox Show', & 'Parenthood' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Οκτωβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  21. Bibel, Sara (14 Μαΐου 2014). «Tuesday Final Ratings: 'The Voice', 'Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.' & 'The Goldbergs' Adjusted Up; 'The Originals', 'Supernatural' & 'About A Boy' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Μαΐου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  22. «Full 2013-2014 TV Season Series Rankings». Deadline Hollywood. 22 Μαΐου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  23. Bibel, Sara (16 Οκτωβρίου 2014). «Revised Monday, October 6 Final Ratings: 'The Big Bang Theory', 'The Voice', 'Scorpion', 'NCIS: Los Angeles' Adjusted Up; 'Dancing With The Stars' & 'Castle' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2014. 
  24. Bibel, Sara (12 Μαΐου 2015). «Monday Final Ratings: 'Dancing With the Stars' & 'The Following' Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  25. de Moraes, Lisa (21 Μαΐου 2015). «Full 2014-15 TV Season Series Rankings: Football & 'Empire' Ruled». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  26. Porter, Rick (9 Οκτωβρίου 2015). «Thursday final ratings: 'Grey's Anatomy,' 'How to Get Away with Murder' adjusted up, low CW premieres hold». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  27. Porter, Rick (23 Μαΐου 2016). «Friday final ratings: 'Shark Tank' finale adjusts up, 'Originals' and 'Masters of Illusion' adjust down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Μαΐου 2016. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  28. de Moraes, Lisa (26 Μαΐου 2016). «Full 2015-16 TV Season Series Rankings: 'Blindspot', 'Life In Pieces' & 'Quantico' Lead Newcomers». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Μαΐου 2016. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  29. Porter, Rick (20 Μαρτίου 2017). «'Originals' premiere and others hold, final NCAA Tournament numbers: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  30. Porter, Rick (26 Ιουνίου 2017). «'MacGyver' rerun adjusts up, 'Hawaii Five-0' and 'Riverdale' down: Friday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιουνίου 2017. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  31. Porter, Rick (19 Απριλίου 2018). «'Empire' and 'The Voice' adjust up: Wednesday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  32. Welch, Alex (2 Αυγούστου 2018). «'The Goldbergs' reruns adjusts down: Wednesday final ratings». TV By the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  33. de Moraes, Lisa (22 Μαΐου 2018). «2017-18 TV Series Ratings Rankings: NFL Football, 'Big Bang' Top Charts». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  34. «Emmy Nominations». Emmy Awards. 10 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2019. 
  35. «People's Choice Awards 2014: The winners list». CNN Entertainment. 9 Ιανουαρίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2019. 
  36. Nordyke, Kimberly (10 Αυγούστου 2014). «Teen Choice Awards: The Complete Winners List». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Αυγούστου 2014. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2019. 
  37. «Teen Choice Awards 2015 Winners: Full List». Variety. 16 Αυγούστου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2019. 
  38. Crist, Allison· Nordyke, Kimberly (31 Ιουλίου 2016). «Teen Choice Awards: Complete Winners List». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιανουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  39. Nordyke, Kimberly (13 Αυγούστου 2017). «Teen Choice Awards: Complete Winners List». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. 
  40. «32nd Annual ASC Awards - February 17. 2018». American Society of Cinematographers. 17 Φεβρουαρίου 2018. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019. 
  41. Johnni Macke (5 Σεπτεμβρίου 2018). «2018 People's Choice Awards: Complete List of Nominations». E! News. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Σεπτεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019. 
  42. «Teen Choice Awards: Winners List». The Hollywood Reporter. 12 Αυγούστου 2018. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019. 
  43. 43,0 43,1 Highfill, Samantha (28 Οκτωβρίου 2014). «'The Originals' is launching a Kol-centric web series». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Απριλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019. 
  44. Highfill, Samantha (4 Νοεμβρίου 2014). «'The Originals: The Awakening' first look: Kol wakes up in New Orleans». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Φεβρουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  45. «Originals, The:Pilot & S1(DVD)». Amazon. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2019. 
  46. «The Originals - Season 1 [2014]». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2019. 
  47. «Originals, The S1». Amazon AU. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2019. 
  48. «Originals: The Complete First Season». Amazon. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2019. 
  49. «The Originals - Season 1 [2014] [Region Free]». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2019. 
  50. «Originals, The S1 BD». Amazon AU. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2019. 
  51. «Originals, The: S2 (DVD)». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2019. 
  52. «The Originals – Season 2 [2015]». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2019. 
  53. «The Originals: Season 2». Amazon AU. Ανακτήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2019. 
  54. «The Originals: Season 2». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2019. 
  55. «The Originals – Season 2 [2015] [Region Free]». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2019. 
  56. «Originals, The: S2 BD». Amazon AU. Ανακτήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2019. 
  57. «Originals, The: S3 (DVD)». Amazon. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  58. «The Originals - Season 3 [2016]». Amazon UK. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  59. «Originals, The: S3». Amazon AU. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  60. «The Originals: The Complete Third Season». Amazon. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  61. «The Originals Season 3 | 5 Discs | Region B». Amazon UK. 
  62. «The Originals: Season 3». Amazon AU. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  63. «Originals, The: S4 (DVD)». Amazon. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. 
  64. «The Originals - The Complete Fourth Season». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. 
  65. «The Originals: The Complete Fourth Season». Amazon. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. 
  66. «The Originals: The Complete Fourth Season Blu ray [Nordic]». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. 
  67. «Originals, The: S5 (DVD)». Amazon. Ανακτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019. 
  68. «The Originals: Season 5». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019. 
  69. «Originals, The: S5». Amazon AU. Ανακτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019. 
  70. «The Originals: The Complete Series season 1-5 (DVD, 2018, 21-Disc Box Set)». Amazon. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019. 
  71. «The Originals: Season 1-5». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019. 
  72. «The Originals: The Rise». amazon.com. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  73. «Originals Series». barnesandnoble.com. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2019. 
  74. «Development Update: Wednesday, August 2». The Futon Critic. 2 Αυγούστου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019. 
  75. Ducote, Jonathan. «The Originals Spinoff - Ordered to Pilot?». The TV Ratings Guide. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2018. 
  76. Andreeva, Nellie (6 Μαρτίου 2018). «TVD/The Originals Universe Spinoff: Matt Davis & Danielle Rose Russell Lead Cast of Hope-Centric Series In Works At the CW». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαρτίου 2018. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019. 
  77. Highfill, Samantha (11 Μαΐου 2018). «The CW picks up Legacies, the Hope-centric Originals spin-off». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]