The Originals (3ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Originals (3ος κύκλος)
Εξώφυλλο DVD
Όνομα ΣειράςThe Originals
ΕίδοςΤρόμου
Φαντασίας
Υπερφυσικό
ΗθοποιοίΤζόζεφ Μόργκαν
Ντάνιελ Γκίλις
Φίμπι Τόνκιν
Τσαρλς Μάικλ Ντέιβις
Λία Πάιπς
Ντανιέλ Κάμπελ
Γιουσούφ Γκέιτγουντ
Ράιλι Βόελκελ
Αριθμός σεζόνΤρίτη
Αριθμός Επεισοδίων22 (42-43 λεπτά)
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Μετάδοση
ΚανάλιThe CW
Προβολή8 Οκτωβρίου 2015– 20 Μαΐου 2016
Χρονολογική σειρά σεζόν
← Προηγείται
2ος κύκλος
Έπεται →
4ος κύκλος

Το The Originals είναι Αμερικανική υπερφυσική δραματική σειρά φαντασίας, η οποία ανανεώθηκε για τρίτο κύκλο επεισοδίων από το κανάλι The CW στις 11 Ιανουαρίου 2015.[1] Έκανε πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου 2015 και ολοκληρώθηκε στις 20 Μαΐου 2016, έπειτα από 22 επεισόδια.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επαναλαμβανόμενοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Guest[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδιαίτεροι guest[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις
  1. Η Πάιπς εμφανίζεται ως μέλος του βασικού καστ από το επεισόδιο 1 μέχρι το 19. Από το επεισόδιο 20 μέχρι και το 22 το όνομά της δεν αναγράφεται στους τίτλους αρχής και δεν εμφανίζεται στη σειρά.
  2. Η Κάμπελ εμφανίζεται ως μέλος του βασικού καστ από το επεισόδιο 1 μέχρι το 21. Στο 22ο επεισόδιο το όνομά της δεν αναγράφεται στους τίτλους αρχής και δεν εμφανίζεται στη σειρά.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ.
επεισοδίου
σειράς
Αρ.
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος Σκηνοθεσία Σενάριο Α' Προβολή Τηλεθέαση σε ΗΠΑ
(εκατομ.)
451 "For the Next Millennium" Lance AndersonMichael Narducci8 Οκτωβρίου 20150.89[2]
Αρκετούς μήνες μετά την αναμέτρησή τους με την ισχυρή μάγισσα Ντάλια, ένα σχίσμα συνεχίζει να υπάρχει ανάμεσα στον Κλάους και τον Ελάιτζα. Η Φρέγια αναλαμβάνει να βρίσκεται δίπλα στη Χόουπ ως μητέρα, ενώ ψάχνει έναν τρόπο για να ξαναγίνει η οικογένειά της όπως ήταν πριν. Ο Κλάους γίνεται καχύποπτος όταν ένας παλιός βρικόλακας φίλος του, ο Λούσιαν, εμφανίζεται στη Νέα Ορλεάνη με μια μυστηριώδη ατζέντα. Ο Ελάιτζα αναρωτιέται αν μπορεί να συγχωρέσει τον αδελφό του για τις προσβολές του, ενώ η Χέιλι αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα μετά την κατάρα που έπληξε ξανά εκείνην και την αγέλη της, εξαιτίας του Κλάους. Ο Βίνσεντ και η Κάμι βοηθούν έναν ντετέκτιβ μετά την ανακάλυψη μιας σειράς φόνων με το ίδιο μοτίβο, κάτι που τους οδηγεί να πιστεύουν πως στην πόλη κυκλοφορεί ένας κατά συρροήν δολοφόνος. Ο Μαρσέλ, ο οποίος εν μέρει έχει και πάλι τον έλεγχο της συνοικίας, προσπαθεί να εφαρμόσει μία νέα τεχνική για να στρατολογήσει βρικόλακες, ενοικιάζοντας ένα προπονητικό κέντρο πυγμαχίας. Η Νταβίνα, ως ηγέτιδα των συνάξεων των μαγισσών της Νέας Ορλεάνης, παίρνει μια απόφαση η οποία θα φέρει εκείνην και τον Μαρσέλ σε αντίθετα στρατόπεδα μιας κλιμακούμενης διαμάχης. 
462 "You Hung the Moon" Jeffrey HuntCarina Adly Mackenzie15 Οκτωβρίου 20151.12[3]
Ο Ελάιτζα και ο Τζάκσον ανησυχούν για την ασφάλεια της Χέιλι όταν δεν εμφανίζεται για να δει την κόρη της τη μόνη μέρα του μήνα που μπορεί να έχει την ανθρώπινη μορφή της, ειδικά όταν ο Ελάιτζα ανακαλύπτει πως το τελευταίο διάστημα κυνηγοί σκοτώνουν λύκους στο δάσος. Στο μεταξύ, η Νταβίνα, η μόνη που γνωρίζει πού βρίσκεται η Χέιλι, καταστρώνει σχέδια για να χρησιμοποιήσει τη Χέιλι προς όφελός της. Αλλού, η Κάμι πλησιάζει τον Κλάους λέγοντάς του τη θεωρία της για τον Λούσιαν, για τον οποίο πιστεύει πως βρίσκεται πίσω από τους φόνους στη συνοικία, ενώ ο Λούσιαν προειδοποιεί τον Ελάιτζα για τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ των γενεών δημιουργίας. Έπειτα από μια φρικτή προφητεία που λαμβάνει από την Αλέξις σχετικά με το μέλλον των αδελφών Μάικλσον (πως όλοι θα πεθάνουν· ένας από φίλο, ένας από εχθρό κι ένας από οικογένεια), ο Κλάους παίρνει ακραία μέτρα για να καθορίσει την εγκυρότητα αυτής της επικείμενης απειλής. 
473 "I'll See You in Hell or New Orleans" Michael GrossmanDeclan de Barra & Michelle Paradise22 Οκτωβρίου 20150.95[4]
Με την ένταση στην πόλη να βρίσκεται στην αποκορύφωσή της, ο Κλάους και ο Ελάιτζα αναγκάζονται να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και συμμαχούν για να ανακαλύψουν τον λόγο που ο Λούσιαν ήρθε στη Νέα Ορλεάνη και τις αληθινές του προθέσεις. Ο Λούσιαν καλείται στο τμήμα για ανάκριση σχετικά με τους φόνους που συνεχίζονται κι εκεί, η Καμίλ πιάνεται εξ'απροόπτου όταν ο Λούσιαν ζητάει να της μιλήσει ιδιαιτέρως. Εκείνος της δίνει πληροφορίες για το παρελθόν του με τον Κλάους και το πώς έγινε βρικόλακας. Αλλού, μια μυστηριώδης γυναίκα κάνει μια δελεαστική προσφορά στον Μαρσέλ, ενώ η Χέιλι διαλέγει έναν ασυνήθιστο τρόπο για να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κατάσταση, έχοντας στο πλευρό της τον Τζάκσον. Ο Λούσιαν συνεχίζει να προειδοποιεί για τον Τρίσταν, έναν παλιό γνώριμο, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Ορλεάνη με, όπως ο Λούσιαν λέει, κακές προθέσεις. Στο μεταξύ, ο Ελάιτζα συναντιέται με τον Τρίσταν, ο οποίος του δίνει αναπάντεχες ειδήσεις σχετικά με την αυξανόμενη απειλή προς τα αδέλφια Μάικλσον. Στο μεταξύ, η αδελφή του Τρίσταν, Ορόρα, τον ειδοποιεί πως έρχεται στη Νέα Ορλεάνη. 
484 "A Walk on the Wild Side" Matt HastingsAshley Lyle & Bart Nickerson29 Οκτωβρίου 20151.07[5]
Με σκοπό να ανακαλύψει τι κάνει στη Νέα Ορλεάνη ο παλιός του γνώριμος, Τρίσταν, ο Ελάιτζα αποδέχεται την πρόσκληση να παρευρεθεί σε ένα επίσημο γκαλά που διοργανώνεται από τη μυστηριώδη μυστική οργάνωση Στύγα, της οποίας ηγέτης είναι ο Τρίσταν. Η Στύγα αποτελείται από ομάδα αρχαίων βρικολάκων, οι οποίοι όλοι προέρχονται από τη γενιά δημιουργίας του Ελάιτζα. Η Χέιλι συνοδεύει τον Ελάιτζα στο γκαλά, ενώ προσκαλεσμένος είναι και ο Μαρσέλ, κατά τη διάρκεια της οποίας πρέπει να περάσει από κάποιες δοκιμασίες για να γίνει μέλος της Στύγας. Του παίρνουν το δακτυλίδι εξαναγκάζοντάς τον να περάσει τη διαδικασία για να το αποκτήσει και πάλι, αλλιώς θα πεθάνει. Στο μεταξύ, ο Κλάους με τον Λούσιαν και τη Φρέγια, προσπαθούν να εντοπίσουν την Αλέξις, την οποία έχει απαγάγει ο Τρίσταν για να μάθει λεπτομέρειες για τα οράματά της. Οι τρεις τους καταφτάνουν στο γκαλά κι ενώ ο Λούσιαν και ο Κλάους κρατούν απασχολημένους τους παρευρισκομένους, η Φρέγια βρίσκει την Αλέξις. Φεύγουν έχοντας μαζί τους την Αλέις, αλλά φτάνοντας στο σπίτι, η Αλέξις πεθαίνει αφού έχει δηλητηριαστεί, ενώ η Ορόρα φτάνει στη Νέα Ορλεάνη. 
495 "The Axeman's Letter" Michael AllowitzMichael Russo & Diane Ademu-John5 Νοεμβρίου 20150.97[6]
Η Χέιλι και ο Τζάκσον λειτουργούν εξαναγκαστικά ως «προστάτες» της Νταβίνα (τους κρατάει με την κατάρα της αγέλης) κατά τη διάρκεια της γιορτής των δώρων λόγω των εχθρών που απέκτησε μέσα στην ίδια τη σύναξή της. Κατά τη διάρκεια της γιορτής κι έπειτα από μια συζήτηση που έχουν η Χέιλι με τη Νταβίνα, η Νταβίνα αποφασίζει πως θα προτιμούσε να έχει τη Χέιλι δίπλα της ως φίλη παρά ως σκλάβα κι έτσι, με τη βοήθεια των προγόνων της, αφαιρεί οριστικά την κατάρα από την αγέλη της. Ο Ελάιτζα ζητάει τη βοήθεια του Μαρσέλ, ο οποίος είναι πια μέλος της Στύγας, για να ανακαλύψουν εκ των έσω τα σχέδια του Τρίσταν. Ο Κλάους συναντιέται με την Ορόρα, από την οποία μαθαίνει ένα από τα μυστικά του Ελάιτζα. Πριν από 1000 χρόνια, η Ορόρα δεν τον εγκατέλειψε επειδή δεν τον αγαπούσε αλλά αναγκάστηκε να το κάνει επειδή τη σαγήνευσε ο Ελάιτζα. Αυτή η αποκάλυψη, οδηγεί σε νέα ρήξη ανάμεσα στα δύο αδέλφια. Στο μεταξύ, η Καμίλ και ο Βίνσεντ παρακολουθούν τον Λούσιαν για το θέμα των δολοφονιών, αλλά όταν η Καμίλ ανακαλύπτει ένα νέο θύμα και καλεί την αστυνομία, ο ντετέκτιβ Κίννι καταλήγει να τη συλλάβει ως ύποπτη, αφού όλα τα στοιχεία που έχει οδηγούν στην ενοχή της. 
506 "Beautiful Mistake" Steven DePaulKyle Arrington & Christopher Hollier12 Νοεμβρίου 20150.98[7]
Η Άγια ψάχνει να βρει τη Ρεμπέκα ακολουθώντας τις διαταγές της Στύγας. Παρά τις προσπάθειες της Φρέγια να μην πέσει στα χέρια τους, η Άγια εξουδετερώνει τόσο εκείνη όσο και τη Ρεμπέκα, με σκοπό να τη φέρει πίσω στη Νέα Ορλεάνη. Η Ορόρα όμως διασφάλισε πως το σώμα της Ρεμπέκα θα φτάσει μόνο σε εκείνη για να την κρατήσει ασφαλή. Ο Λούσιαν κρατάει αιχμάλωτους την Καμίλ και τον Κίνι και, απειλώντας τη ζωή του Κίνι, ζητάει από την Καμίλ να του βρει ένα σκοτεινό αντικείμενο που χρειάζεται, το Σερατούρα. Η Καμίλ προσπαθεί να τον πείσει πως δεν το έχει στη συλλογή της οικογένειας, αλλά δεν τα καταφέρνει κι έτσι του το δίνει. Ο Σεν Μιν παρακολουθεί την Χέιλι, αλλά εκείνη καταφέρνει να τον παγιδεύσει. Μετέπειτα, ο Ελάιτζα τον αναγκάζει να του πει το λόγο που η Στύγα ενδιαφέρεται για την Χέιλι, κι εκείνος του λέει πως απλά θέλουν να τη βγάλουν από τη μέση για να φτάσουν στη Νταβίνα. Πριν όμως του πει περισσότερα, ο Σεν Μιν αυτοκτονεί. Ο Κλάους περνάει χρόνο με την Ορόρα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κι εκείνη τελικά του λέει πως ο Τρίσταν και ο Λούσιαν θέλουν το Σερατούρα για να δημιουργήσουν ένα αύθραυστο όριο ανάμεσα στα τρία αδέλφια Μάικλσον και να τους φυλακίσουν, ώστε να μην τους βλάψει ποτέ κανείς. Για να γίνει όμως αυτό, οι τρεις τους πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο μέρος. Για το ξόρκι χρειάζονται μια μάγισσα, γι'αυτό και προσπαθούν να πάρουν τη Νταβίνα. 
517 "Out of the Easy" Bethany RooneyBeau DeMayo & Michelle Paradise19 Νοεμβρίου 20150.80[8]
Ο Μαρσέλ προσπαθεί να πείσει τη Νταβίνα να φύγει από την πόλη για την ασφάλειά της, αλλά εκείνη αρνείται. Έτσι, ο Μαρσέλ συμμαχεί με τον Βίνσεντ για να την αναγκάσουν να κάνει αυτό που θέλουν. Ο Βίνσεντ παγιδεύει τη Νταβίνα και όταν αυτή ομολογεί πως βρίσκεται πίσω από τον πρόσφατο θάνατο μαγισσών, την ακούει η σύναξή της με αποτέλεσμα να την εξορίσουν. Ο Κλάους και ο Ελάιτζα σχεδιάζουν ένα τραπέζι για τη γιορτή των Ευχαριστιών, καλώντας τους Τρίσταν, Λούσιαν και Ορόρα, με την ελπίδα να διαπραγματευτούν μαζί τους μια ανακωχή με την Στύγα και να πάρουν πίσω τη Ρεμπέκα. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν όπως τα περίμεναν και ο Κλάους αιχμαλωτίζει τον Τρίσταν για να αναγκάσει την Ορόρα να επιστρέψει τη Ρεμπέκα. Η Ορόρα, νιώθοντας προδομένη, φεύγει έξαλλη. Στο μεταξύ, η Καμίλ βρίσκεται αιχμάλωτη του Λούσιαν στο διαμέρισμά του, την οποία προσέχει ένας βρικόλακας. Καταφέρνοντας να τον ξεγελάσει, δραπετεύει, αλλά στην έξοδό της πέφτει πάνω στην Ορόρα, η οποία την απαγάγει. Όταν ο Κλάους επιστρέφει με τον Λούσιαν για να πάρει την Καμίλ δεν την βρίσκουν, κάτι το οποίο εξοργίζει τον Κλάους. Ωστόσο, Τρίσταν του παραδίδει το Σερατούρα ως ένδειξη πίστης προς αυτόν. Ενώ οι Μάικλσον είναι πεπεισμένοι πως έχουν τον έλεγχο της προφητείας, ο Ελάιτζα συνειδητοποιεί πως αυτό μπορεί να μην ισχύει. 
528 "The Other Girl in New Orleans" Kellie CyrusMichael Russo & Michael Narducci3 Δεκεμβρίου 20151.17[9]
Όταν ο Κλάους μαθαίνει πως η ζωή της Καμίλ βρίσκεται σε κίνδυνο και πως η Ορόρα την έχει απαγάγει, αποδέχεται να παίξει το παιχνίδι της Ορόρα ακολουθώντας τα στοιχεία που του έχει αφήσει για να τις βρει. Ενώ ο Κλάους τις ψάχνει, η Καμίλ εξομολογείται το πιο σκοτεινό της μυστικό στην Ορόρα, κάτι που το ακούει και ο Κλάους φτάνοντας στη σκηνή. Καταφέρνει να πάρει την Ορόρα μακριά από την Καμίλ και ενώ της λέει πως δεν νιώθει τίποτα για εκείνη, η Ορόρα δεν προστατεύει το μυαλό της κι έτσι ο Κλάους μπορεί να δει το στοιχείο που χρειάζεται για να βρει την Ρεμπέκα. Ο Ελάιτζα, η Φρέγια και η Χέιλι βασανίζουν τον Τρίσταν για να πάρουν το άλλο μισό στοιχείο για το πού βρίσκεται η Ρεμπέκα, αλλά μάταια. Το μόνο που καταφέρνει να μάθει ο Ελάιτζα, είναι μια λέξη, Κηφεύς, η οποία δεν γνωρίζει τι μπορεί να σημαίνει. Στο μεταξύ, η Άγια δίνει στον Μαρσέλ τελεσίγραφο για να αποδείξει την πίστη του στην Στύγα, οπότε ο Μαρσέλ εξαναγκάζεται να βοηθήσει στην απελευθέρωση του Τρίσταν. Σώζει όμως τις ζωές των Χέιλι και Φρέγια κι αργότερα, λέει στον Ελάιτζα τι εκπροσωπεί ο Κηφεύς ως απόδειξη πως είναι με το μέρος τους. Στο μεταξύ, η πίστη της Χέιλι στους Μάικλσον και η προθυμία της να τους βοηθάει όποτε αντιμετωπίζουν προβλήματα, φέρνει μια ρήξη στη σχέση της με τον Τζάκσον, ενώ η Φρέγια απελευθερώνει τον αδελφό της Φιν από το μενταγιόν που η ίδια τον παγίδευσε, για να μιλήσουν. 
539 "Savior" Matt HastingsCarina Adly MacKenzie & Diane Ademu-John10 Δεκεμβρίου 20150.97[10]
Όταν η Καμίλ επιχειρεί να βοηθήσει τον Κίνι του οποίου η ζωή έχει πάρει την κατηφόρα εξαιτίας της σαγήνευσης του Λούσιαν, ο Κλάους επεμβαίνει σώζοντάς του τη ζωή. Ο Ελάιτζα ανακτά το σώμα της Ρεμπέκα και αφαιρεί το μαχαίρι από την καρδιά της. Το μαχαίρι όμως ήταν καταραμένο, οπότε η Ρεμπέκα διακατέχεται από μια κατάρα που την κάνει επιθετική. Πίσω στο σπίτι, επιτίθεται στη Χέιλι αλλά ο Κλάους καταφέρνει να την συγκρατήσει και η Φρέγια της δίνει το αντίδοτο. Ενώ όλοι πιστεύουν πως η Ρεμπέκα έχει θεραπευτεί, όταν φεύγει συνειδητοποιεί πως η κατάρα επέστρεψε. Η Ρεμπέκα επιστρέφει συναντώντας μόνο τον Ελάιτζα, ζητώντας του να τη μαχαιρώσει μέχρι να ξεμπλέξουν με την προφητεία, κι όταν αυτό γίνει η Φρέγια θα μπορεί να βρει το αντίδοτο για την κατάρα. Μέχρι τότε, δεν πρέπει να πει τίποτα σε κανέναν. Ο Ελάιτζα, αν και απρόθυμος, κάνει αυτό που του ζητάει. Αλλού, ο Μαρσέλ, ξέροντας πως δε θα μπορεί να χειραγωγηθεί εύκολα, πείθει τον Βίνσεντ να ξαναρχίσει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του και να γίνει ο νέος ηγέτης των μαγισσών. Ο Τρίσταν όμως έχει πάρει το μενταγιόν που είναι φυλακισμένος ο Φιν και απειλεί τον Βίνσεντ πως αν δεν τους βοηθήσει, θα απελευθερώσει τον Φιν και θα ζητήσει τη δική του βοήθεια. Στο μεταξύ, Κλάους και Κάμι αρχίζουν μια ερωτική σχέση, αλλά όταν ο Κλάους ξυπνάει βρίσκει την Κάμι δίπλα του με κομμένο τον λαιμό. 
5410 "A Ghost Along the Mississippi" Michael GrossmanDeclan de Barra29 Ιανουαρίου 20160.95[11]
Ενώ πιστεύει πως η Κάμι έχει πεθάνει, ο Κλάους μένει έκπληκτος όταν εκείνη ξυπνάει βρισκόμενη σε μετάβαση. Όπως αποκαλύπτεται, η Ορόρα την είχε σαγηνεύσει αν ποτέ βρεθεί ερωτικά με τον Κλάους, να πιει από το αίμα που της είχε δώσει κι έπειτα να αυτοκτονήσει. Παρά την επιμονή του Κλάους, η Καμίλ δεν θέλει να ολοκληρώσει τη μετάβαση. Η Χέιλι και Τζάκσον απαγάγονται από τα μέλη της Στύγας, με τον Τρίσταν να σκοτώνει τον Τζάκσον μπροστά στη Χέιλι. Όταν οι Μάικλσον λαμβάνουν την καρδιά του Τζάκσον, απαγάγουν την Ορόρα με σκοπό να την ανταλλάξουν με την Χέιλι. Στο μεταξύ, ο Ελάιτζα βοηθάει τον Βίνσεντ να ξεφύγει από τη Στύγα, ενώ ανακτά το μενταγιόν που περιέχει τον Φιν. Ο Κλάους και ο Ελάιτζα συναντούν τον Τρίσταν και τα μέλη της Στύγας για την ανταλλαγή, ενώ ο Βίνσεντ βοηθά τη Φρέγια με ένα ξόρκι. Αφού παίρνουν πίσω τη Χέιλι, ο Ελάιτζα αποκαλύπτει πως η Ορόρα βρίσκεται μέσα σε ένα κοντέινερ, αλλά όταν ο Τρίσταν μπαίνει μέσα για να τη λύσει, εκείνη παίρνει το Σερατούρα και σε συνδυασμό με το ξόρκι των Βίνσεντ και Φρέγια, τον παγιδεύει μέσα στο κοντέινερ. Τελικά, αποκαλύπτεται πως η κοπέλα στο κοντέινερ ήταν η Κάμι, η οποία με ξόρκι έμοιαζε στην Ορόρα. Η πραγματική Ορόρα βρισκόταν παγιδευμένη στο σπίτι αλλά, με τη Φρέγια απασχολημένη, ο Τρίσταν βρήκε ευκαιρία και τη βοήθησε να δραπετεύσει. Η Κάμι αποφασίζει να ολοκληρώσει τη μετάβαση και γίνεται βρικόλακας. 
5511 "Wild at Heart" John HyamsAshley Lyle & Bart Nickerson5 Φεβρουαρίου 20160.92[12]
Με τον Τρίσταν παγιδευμένο, η Άγια αναλαμβάνει την ηγεσία της Στύγας ενώ δουλεύει στενά με την ισχυρή σύναξη μαγισσών της Στύγας, και συγκεκριμένα με την Αριάννα. Η Άγια πλησιάζει τη Νταβίνα, η οποία μετά την εξορία της συγκεντρώθηκε στο να φέρει τον Κολ πίσω στη ζωή, και της λέει πως μπορεί να τη βοηθήσει αρκεί να δεχτεί να γίνει μέλος της σύναξης της Στύγας. Της δίνει το ξόρκι και η Νταβίνα, για να βεβαιωθεί πως είναι αληθινό, εισέρχεται στον κόσμο των νεκρών μαγισσών. Συναντιέται με τον Κολ ο οποίος της λέει να βρει άλλον τρόπο και να μην μπλεχτεί με τη Στύγα. Οι πρόγονοι την ανακαλύπτουν και τους επιτίθενται, ενώ Αριάννα καταφτάνει βοηθώντας την να επανέλθει. Ο Ελάιτζα ζητάει η βοήθεια της Άγια και της σύναξης, για να μπορέσει να ανακαλύψει το όπλο που θα μπορούσε να σκοτώσει έναν Αρχέγονο. Στο μεταξύ, ο Κλάους ασχολείται με τη Καμίλ, η οποία ως νέος βρικόλακας, βρίσκεται εκτός ελέγχου. Θέλει να πάρει πίσω τα σκοτεινά αντικείμενα της οικογένειάς της και θα έκανε τα πάντα για να το πετύχει. Όταν ο Κλάους την σταματάει, για να αποκτήσει πλεονέκτημα, κλέβει το όπλο που ψάχνουν οι Μάικλσον όταν εκείνοι ανακαλύπτουν περί ποιου αντικειμένου πρόκειται. Ο Ελάιτζα επιστρέφει στη Στύγα για να σκοτώσει την Αριάννα, αφού όταν την άφησε να εισέλθει στο μυαλό του έμαθε όλα τα μυστικά του, ενώ ο Τζος λέει στον Μαρσέλ πως η Νταβίνα έγινε μέλος της σύναξης της Στύγας. 
5612 "Dead Angels" Darren GenetKyle Arrington & Michael Narducci12 Φεβρουαρίου 20160.80[13]
Ανακαλύπτοντας το πτώμα της Αριάννα, η Άγια συνειδητοποιεί πως ο Ελάιτζα την σκότωσε επειδή είδε στο μυαλό του το όπλο που μπορεί να σκοτώσει έναν Αρχέγονο. Έτσι, ζητάει από τη Νταβίνα και τις άλλες μάγισσες να μπουν στο μυαλό της νεκρής Αριάννα για να βρουν αυτή την πληροφορία, αλλά μάταια. Όταν η Νταβίνα μένει μόνη, η Αριάννα της επιτρέπει να μπει στο μυαλό της. Η Μάντισον, μια μάγισσα της σύναξης, καταλαβαίνει πως η Νταβίνα έχει την πληροφορία και μπαίνει στο μυαλό της βλέποντάς την κι εκείνη. Η Καμίλ, με τη βοήθεια του Βίνσεντ, διαπραγματεύεται την επιστροφή των σκοτεινών αντικειμένων από τον Κλάους, με αντάλλαγμα το όπλο που εμπεριέχει λευκή βελανιδιά. Ο Κλάους πείθεται να κάνει την ανταλλαγή, αλλά η Μάντισον επεμβαίνει καταφέρνοντας να πάρει το όπλο. Η Νταβίνα ειδοποιεί την Καμίλ για τη Μάντισον, λέγοντάς της πως δεν δούλευε για τη Στύγα αλλά για την Ορόρα, η οποία τώρα έχει στα χέρια της το όπλο. Στο μεταξύ, ο Ελάιτζα διεκδικεί την ηγεσία της Στύγας ως ο ιδρυτής της κι επικαλούμενος τους κανόνες της οργάνωσης, αλλά η Άγια τον προκαλεί σε μονομαχία. Ενώ οι δυο τους παλεύουν, ο Μαρσέλ κλέβει τους κανόνες, βάσει των οποίων όποιος τους κρατάει μετά τα μεσάνυχτα, γίνεται ο νέος ηγέτης. Ο Μαρσέλ το καταφέρνει κι έτσι γίνεται ο νέος ηγέτης, κάτι το οποίο αποδέχεται η Άγια, αλλά εξοργίζει τον Ελάιτζα. Ωστόσο, αποκαλύπτεται πως όλο αυτό ήταν εξαρχής το σχέδιο το οποίο είχαν σχεδιάσει ο Μαρσέλ και ο Ελάιτζα, ενώ η Άγια λέει στον Μαρσέλ πως στόχος της είναι να σπάσει τον δεσμό δημιουργίας από τους Αρχέγονους. 
5713 "Heart Shaped Box" Chris GrismerMichelle Paradise & Christopher Hollier19 Φεβρουαρίου 20160.87[14]
Θέλοντας να εκδικηθεί τους Μάικλσον και να σώσει τον Τρίσταν από το συνεχιζόμενο μαρτύριο του πνιγμού (οι Μάικλσον πέταξαν το σώμα του στο βυθό της θάλασσας), η Ορόρα απαγάγει τη Φρέγια χρησιμοποιώντας την ως δόλωμα. Όταν ο Ελάιτζα και ο Κλάους θα φτάσουν εκεί, σκοπεύει να σκοτώσει τον Ελάιτζα, και κατά συνέπεια τον Τρίσταν, ως ένδειξη ελέους αφού δεν μπορεί να τον σώσει αλλιώς. Τα αδέλφια καταφέρνουν να πάρουν πίσω τη Φρέγια, αλλά η Ορόρα το σκάει χωρίς να πετύχει αυτό που θέλει. Η Άγια ενημερώνει τη Νταβίνα για το σχέδιό της και η Νταβίνα της λέει πως για να βρει το συστατικό που της λείπει για το ξόρκι, θα χρειαστεί τη βοήθεια του Κολ. Η Άγια της επιτρέπει να φέρει τον Κολ πίσω μόνο ως φάντασμα μέχρι να κάνει αυτό που της ζήτησε. Αν και ο Κολ αρνείται να της πει το συστατικό, η Νταβίνα το βρίσκει. Χρειάζεται την καρδιά ενός βρικόλακα που δημιουργήθηκε εκτός της γενιάς δημιουργίας, δηλαδή της Χέιλι, αφού δημιουργήθηκε μέσω της μαγείας της Χόουπ. Η Άγια κυνηγάει την Χέιλι αλλά ο Μαρσέλ δεν την αφήνει να την σκοτώσει, υποσχόμενος πως θα της βρει λύση. Έτσι, κλέβει την καρδιά του Τζάκσον που η Χέιλι έθαψε, αφού μετά τον γάμο του με τη Χέιλι η καρδιά του έγινε αντικατοπτρισμός της δικής της. Έχοντας την καρδιά του Τζάκσον, η Άγια πλησιάζει την Ορόρα προσφέροντάς της συμμαχία εναντίον των Μάικλσον. 
5814 "A Streetcar Named Desire" Matt HastingsBeau DeMayo & Diane Ademu-John26 Φεβρουαρίου 20161.07[15]

Η Ορόρα συμμαχεί με την Άγια όταν ακούει το σχέδιό της και μαθαίνοντας πως, με τη βοήθεια των μαγισσών της Στύγας, το μυαλό του Τρίσταν μεταφέρθηκε σε ένα μαγικό δωμάτιο, όπου δεν υποφέρει από το μαρτύριο του πνιγμού. Στο ίδιο δωμάτιο στέλνουν και την Ορόρα για να τον δει, ενώ αργότερα παγιδεύουν εκεί και τα αδέλφια Μάικλσον, για να κάνουν το ξόρκι ανεμπόδιστοι. Για να καταφέρουν να βγουν από το δωμάτιο, Κλάους και Ελάιτζα πρέπει να βρουν το αντικείμενο που τους αντιπροσωπεύει και να το καταστρέψουν. Στο μεταξύ, ο Στέφαν Σάλβατορ φτάνει στη Νέα Ορλεάνη για να βοηθήσει. Με τη βοήθεια του Μαρσέλ, εκείνος και η Χέιλι καταφέρνουν να μπουν στη Στύγα, φέρνοντας μαζί τους και την κυνηγό Ρέινα, η οποία ψάχνει τον Στέφαν. Η Νταβίνα, έχοντας όλα όσα χρειάζεται, προετοιμάζεται για το ξόρκι παρά το ότι ο Μαρσέλ της ζητάει να μην το κάνει. Η Φρέγια, μπαίνει στο μαγικό δωμάτιο και καταστρέφει τα αντικείμενα που πρέπει, τη στιγμή που η Νταβίνα ξεκινάει το ξόρκι. Με τα μέλη της Στύγας απασχολημένα με τη Ρέινα και τον Ελάιτζα να επανέρχεται, μαζί με τη Χέιλι και Μαρσέλ σκοτώνουν τις μάγισσες αλλά η Νταβίνα καταφέρνει να ολοκληρώσει το ξόρκι μόνο για τον Κλάους, αποσυνδέοντας τη γενιά δημιουργίας του από εκείνον. Μετά από αυτό, ο Μαρσέλ (και όλη η γενιά Κλάους) είναι ελεύθερος, ο Ελάιτζα επιχειρεί να σκοτώσει την Άγια αλλά τελικά το κάνει η Χέιλι, ο Κλάους παγιδεύει την Ορόρα μέσα σε έναν τοίχο, και η Νταβίνα με την ενέργεια που πήρε από τον Κλάους μέσω του ξορκιού, επαναφέρει στη ζωή τον Κολ.


Το επεισόδιο αποτελεί το τέλος ενός crossover με τη σειρά The Vampire Diaries, το οποίο ξεκίνησε στο επεισόδιο «Moonlight on the Bayou». 
5915 "An Old Friend Calls" Jeffrey HuntCarina Adly MacKenzie & Michael Russo4 Μαρτίου 20160.88[16]
Με τον δεσμό δημιουργίας να έχει σπάσει, ο Κλάους γίνεται παρανοϊκός καθώς περιμένει τους εχθρούς του να έρθουν για εκδίκηση. Πρώτος εμφανίζεται ο Κορτέζ, ο οποίος ψάχνει για κομμάτια λευκής βελανιδιάς και αναγκάζει τον Βίνσεντ να τον βοηθήσει να τα βρει. Πριν αυτό συμβεί, ο Κλάους καταφτάνει και τον σκοτώνει, αλλά όχι πριν ο Κορτέζ επιβεβαιώσει μέσω διαδικτύου πως οι φήμες για τον δεσμό αληθεύουν, οδηγώντας τους εχθρούς του Κλάους να πάρουν τον δρόμο για τη Νέα Ορλεάνη. Με τον θάνατο του Κορτέζ, οι πρόγονοι δείχνουν στον Βίνσεντ πού να βρει μία από τις σφαίρες που έφτιαξε η Ορόρα. Στο μεταξύ, μέλη της Στύγας εξαφανίζονται και ο Μαρσέλ με τα υπόλοιπα μέλη να τους ψάχνουν. Αποκαλύπτεται πως η Χέιλι τους σκοτώνει για να εκδικηθεί τον θάνατο του Τζάκσον. Ο Ελάιτζα σκοτώνει όσους βρίσκονται στη λίστα της Χέιλι και ζητάει από τον Μαρσέλ να ρίξει το φταίξιμο στον νεκρό Κορτέζ. Η Καμίλ λέει στον Κλάους πως το κομμάτι που τον αγαπούσε ήταν ανθρώπινο και δεν υπάρχει πια, ενώ ο Κολ, αν και λέει στη Νταβίνα πως μπορεί να ελέγξει την πείνα του, δεν τα καταφέρνει. Με τις γνώσεις του ωστόσο, η Φρέγια κάνει ένα ξόρκι όπου αν κάποια μάγισσα εφαρμόσει ξόρκι εντοπισμού για τον Κλάους, θα καταλήγει στη Νέα Ορλεάνη, ενώ στην πραγματικότητα ο Κλάους αναχωρεί από την πόλη μαζί με την Χέιλι και τη Χόουπ. Με κάποιο τρόπο Φιν επιστρέφει στη ζωή. 
6016 "Alone with Everybody" Hanelle CulpepperAshley Lyle & Bart Nickerson1 Απριλίου 20160.93[17]
Όσο οι φήμες για τη σφαίρα από λευκή βελανιδιά εξαπλώνονται, όλο και περισσότεροι εχθροί βάζουν για προορισμό τη Νέα Ορλεάνη. Μια βρικόλακας, η Σοφία, καταφέρνει να πάρει τη σφαίρα από τον Βίνσεντ και τη θέτει σε δημοπρασία στο διαδίκτυο. Μέσω της δημοπρασίας οι Μαρσέλ, Τζος και Βίνσεντ ανακτούν τη σφαίρα και τη δίνουν στους Μάικλσον, αλλά δεν καταφέρνουν να μάθουν από τη Σοφία για ποιον δουλεύει. Όταν οι πρόγονοι διατάζουν τον Βίνσεντ να βοηθήσει τον εργοδότη της Σοφία, εκείνος την απελευθερώνει. Η Νταβίνα καταριέται τον Φιν να μείνει για πάντα στο σώμα του βρικόλακα ως εκδίκηση για τον θάνατο του Κολ, ενώ ο Λουσιαν πείθει τα αδέλφια Μάικλσον να δώσουν τη σφαίρα στη Φρέγια για προστασία. Ο Βίνσεντ την ακολουθεί και την εξουδετερώνει, αιχμαλωτίζοντάς την και παίρνοντάς τη σφαίρα. Στο μεταξύ, ο Κλάους και η Χέιλι αναζητούν καταφύγιο στην παλιά της αγέλη, όπου μαθαίνουν πως όλοι οι λύκοι εγκαταλείπουν την περιοχή. Στην πορεία, καταλαβαίνουν ότι δεν φεύγουν χωρίς λόγο αλλά επειδή κάποιος του κυνηγά και ο Κλάους ειδοποιεί τον Ελάιτζα. Ενώνοντας τα κομμάτια, οι Μάικλσον συνειδητοποιούν πως η απειλή βρισκόταν όλον αυτόν τον καιρό δίπλα τους, ενώ αποκαλύπτεται πως αυτός που έχει τη Φρέγια, άρα και τη σφαίρα, είναι ο Λουσιαν. 
6117 "Behind the Black Horizon" Joseph MorganDeclan de Barra & Diane Ademu-John8 Απριλίου 20160.89[18]
Ο Κλάους και η Χέιλι εντοπίζουν τους εξαφανισμένους λύκους και όπως φαίνεται, ο Λούσιαν έκανε κάποιου είδους πειράματα με το δηλητήριό τους. Η Χέιλι μένει για να ανακαλύψει τι συμβαίνει, ενώ ο Κλάους επιστρέφει για να βοηθήσει τα αδέλφια του. Ο Λούσιαν πηγαίνει τη Φρέγια και τον Βίνσεντ στο Μύστικ Φολς, όπου ο Βίνσεντ, μη έχοντας άλλη επιλογή, εκτελεί το ξόρκι που θα μετατρέψει τον Λούσιαν σε κάτι δυνατότερο από έναν Αρχέγονο. Στο μεταξύ, η Νταβίνα έχει εντοπίσει το πού βρίσκεται ο Λούσιαν και ο Ελάιτζα με τον Φιν βρίσκονται ήδη στο Μύστικ Φολς. Έρχονται αντιμέτωποι με τον Λούσιαν αλλά εκείνος έχει ήδη πιει τον ορό από το ξόρκι και, σκοτώνοντάς τον, απλά ολοκληρώνουν τη διαδικασία. Ο Λούσιαν ξυπνάει πιο δυνατός και πριν αποχωρήσει, δαγκώνει τον Φιν. Πιστεύοντας πως ο Λούσιαν μετατράπηκε σε υβρίδιο, ο Κλάους δίνει το αίμα του στον Φιν για να τον γιατρέψει, αλλά δεν λειτουργεί και ο Φιν πεθαίνει. Η Χέιλι επιστρέφει λέγοντάς τους πως ο Λούσιαν πήρε δηλητήριο και από τις εφτά αγέλες λύκων, οπότε αφού δημιουργήθηκε από όλες τις αγέλες, είναι ισχυρότερος. Όταν η Φρέγια τους λέει πως έφτιαξε και δεύτερη δόση, υποπτεύονται πως την προορίζει για την Ορόρα και όταν πηγαίνουν εκεί που τη φυλάκισε ο Κλάους, ανακαλύπτουν πως δεν βρίσκεται πια εκεί. Επιπλέον, η Νταβίνα παρατηρεί την επιθετική συμπεριφορά του Κολ και καταλαβαίνει πως οι πρόγονοι τον χειραγωγούν. Ο Βίνσεντ το επιβεβαιώνει και της λέει πως οι πρόγονοι τους χρησιμοποιούν μόνο όταν τους χρειάζονται και της λέει πως πρέπει να τους καταστρέψουν. 
6218 "The Devil Comes Here and Sighs" Jesse WarnKyle Arrington & Michelle Paradise15 Απριλίου 20160.86[19]
Ο Λούσιαν προτείνει στην Ορόρα να πιει τον ορό, αλλά εκείνη του ζητάει να σώσει πρώτα τον αδελφό της. Της υπόσχεται πως θα το κάνει, κι αν δεν το καταφέρει τότε θα σκοτώσει τον Ελάιτζα. Αργότερα, αιφνιδιάζει τον Κλάους και τον αιχμαλωτίζει, στέλνοντας μήνυμα στον Ελάιτζα να τον συναντήσει. Η Κάμι είναι μάρτυρας της απαγωγής και ακολουθώντας τους, ξέρει πού βρίσκεται ο Κλάους. Ενώ ο Λούσιαν φεύγει για να συναντήσει τον Ελάιτζα, η Ορόρα μένει με τον Κλάους. Η Κάμι και η Χέιλι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τον Κλάους, αλλά αποφεύγουν να σκοτώσουν την Ορόρα, καθώς έχει πιει ήδη τον ορό. Έτσι, την παίρνουν αιχμάλωτη. Η Φρέγια παγιδεύει τον Λούσιαν αλλά οι πρόγονοι τον απελευθερώνουν από το ξόρκι. Έτσι, καταφέρνει να σκοτώσει τα μέλη της Στύγας που του επιτίθενται, αλλά όχι τον Ελάιτζα. Επιστρέφοντας στο σπίτι, βλέπει πως ο Κλάους απελευθερώθηκε, ενώ η Ορόρα έχει πιει τον ορό. Ακούγοντάς την όμως σε βίντεο να λέει στον Κλάους πως απλά τον χρησιμοποιεί και δεν πρόκειται να τον αγαπήσει ποτέ, ο Λούσιαν πηγαίνει στο σπίτι της Κάμι και της επιτίθεται δαγκώνοντάς την. Στο μεταξύ, ο Βίνσεντ προσπαθεί να βοηθήσει τον Κολ και τη Νταβίνα, με αποτέλεσμα οι πρόγονοι να τον καθαιρέσουν από Ηγέτη, δίνοντας τη θέση του στον Βαν Νουέν. Από την άλλη, ο Μαρσέλ πείθει τον Κολ να φύγει από την πόλη για το καλό της Νταβίνα, μέχρι να βρουν τρόπο να λύσουν την κατάρα των προγόνων. Όταν όμως περνάει τα σύνορα, αρχίζει να αποσυντίθεται κι έτσι επιστρέφει. 
6319 "No More Heartbreaks" Millicent SheltonCeleste Vasquez & Michael Narducci29 Απριλίου 20160.93[20]
Η Κάμι καταφέρνει να δραπετεύσει από τον Λούσιαν και πηγαίνει στον Κλάους, ενημερώνοντάς τον για το δάγκωμα και λέγοντάς του πως τον αγαπάει. Ενώ όλη η οικογένεια και φίλοι προσπαθούν να βρουν το αντίδοτο, ο Κλάους μένει δίπλα στην Κάμι και εισέρχεται στο μυαλό της για να της χαρίσει την τέλεια μέρα, μιας και μπορεί να μην καταφέρουν να τη σώσουν. Ο Βίνσεντ και ο Μαρσέλ πηγαίνουν στο διαμέρισμα της Κάμι για να μαζέψουν το αίμα του Λούσιαν, ελπίζοντας πως θα λειτουργήσει ως αντίδοτο, αλλά μάταια. Το ίδιο συμβαίνει και με το αίμα της Χόουπ, αφού το δοκιμάζουν με την ελπίδα οι θεραπευτικές της ικανότητες να λειτουργήσουν. Ως αποτέλεσμα των αποτυχημένων προσπαθειών, η Κάμι πεθαίνει αφήνοντας όλους καταρρακωμένους και αποφασισμένους να εκδικηθούν. Στο μεταξύ, η Νταβίνα έκανε τη δική της προσπάθεια να βρει το αντίδοτο πηγαίνοντας απευθείας στον Λούσιαν, ο οποίος της λέει πως δεν υπάρχει αντίδοτο. Της αποκαλύπτει επίσης πως η κατάρα του Κολ έχει να κάνει με εκείνη, αφού οι πρόγονοι τον καταράστηκαν να την σκοτώσει. Ο Κολ της ζητάει να τον μαχαιρώσει μέχρι να βρεθεί λύση για την κατάρα, αλλά οι πρόγονοι φροντίζουν να αφαιρέσουν το μαχαίρι κι έτσι, όταν ξυπνάει, η κατάρα τον καταλαμβάνει κι επιτίθεται στη Νταβίνα. 
6420 "Where Nothing Stays Buried" John HyamsCarina Adly MacKenzie & Christopher Hollier6 Μαΐου 20160.83[21]
Ο Μαρσέλ βρίσκει τον Κολ αγκαλιά με το νεκρό σώμα της Νταβίνα και είναι αποφασισμένος να βρει έναν τρόπο να την αναστήσουν. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει πρώτα να την καθαγιάσουν αλλά ο Κολ ξέρει πως αν γίνει αυτό, μέχρι να την αναστήσουν, θα υποφέρει στα χέρια των προγόνων. Αναζητούν τη βοήθεια της Φρέγια, η οποία δημιουργεί έναν προστατευτικό κύκλο για να κρατήσει την ψυχή της Νταβίνα μακριά από τους προγόνους. Στο μεταξύ, οι Μάικλσον ανακαλύπτουν πως ο Λούσιαν ψάχνει τη Ρεμπέκα κι έτσι ο Κλάους με τη Χέιλι πηγαίνουν να πάρουν το σώμα της από τον βάλτο, όπου το έκρυψε ο Κλάους. Η Φρέγια βρίσκει έναν τρόπο για να κάνει τον Λούσιαν πάλι έναν απλό βρικόλακα αντλώντας δύναμη από τους προγόνους μέσω της Νταβίνα, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να καταστρέψει τον προστατευτικό κύκλο. Παρά τη ρητή εντολή του Κλάους να βρει άλλον τρόπο, η Φρέγια και ο Ελάιτζα προχωρούν με αυτό, με αποτέλεσμα η Νταβίνα να χαθεί στα χέρια των προγόνων. Οι Κολ, Βίνσεντ και Μαρσέλ προσπαθούν άμεσα να την αναστήσουν, αλλά αποτυγχάνουν. Πίσω στον βάλτο, ο Λούσιαν επιτίθεται στον Κλάους και τη Χέιλι, αλλά η Φρέγια καταφτάνει αποδυναμώνοντάς τον και ο Κλάους τον σκοτώνει. Επιστρέφοντας στο σπίτι, ο Μαρσέλ τους λέει πως δεν τους θεωρεί πια οικογένεια. Οι Χέιλι και Ελάιτζα έρχονται πάλι κοντά, ο Κολ σκοτώνει τον Βαν Γουέν, ενώ ο Βίνσεντ πηγαίνει στον Μαρσέλ τον ορό που κατάφερε να αφαιρέσει από το σώμα της Ορόρα, προτείνοντάς του να τον πιει ώστε να μπορέσουν να διώξουν τους Μάικλσον από τη Νέα Ορλέανη. 
6521 "Give 'Em Hell, Kid" Jeffrey HuntAshley Lyle & Bart Nickerson13 Μαΐου 20160.79[22]
Κατά τη διάρκεια των κηδειών της Καμίλ και της Νταβίνα (γίνονται χωριστά), ο Μαρσέλ υπόσχεται πως θα εκδικηθεί τους Μάικλσον για αυτό που έκαναν. Ο Κλάους πηγαίνει να συναντήσει τον Μαρσέλ για να τον ηρεμήσει, αλλά ο Μαρσέλ δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη. Η Φρέγια ανακαλύπτει πως ο Βίνσεντ πήρε τον ορό και με τον Ελάιτζα υποψιάζονται πως τον έδωσε στον Μαρσέλ, οπότε ο Ελάιτζα φεύγει για να τον βρει. Τον βρίσκει με τον Κλάους, διακόπτοντας την προσπάθεια επανασύνδεσης, και φοβούμενος την εκπλήρωση της προφητείας ο Ελάιτζα σκοτώνει τον Μαρσέλ. Στο μεταξύ, ο Βίνσεντ είναι αποφασισμένος να αποκόψει τους προγόνους από τον κόσμο των ζωντανών, και με τη βοήθεια του Ντετέκτιβ Κίνι (στον οποίο αποκαλύπτει την αλήθεια), του Κολ και του Τζος, εισέρχεται στον κόσμο των νεκρών με το αντικείμενο που θα ανατινάξει τη σύνδεση. Εκεί, συναντούν τη Νταβίνα, η οποία τους λέει πως θα αναλάβει εκείνη ώστε εκείνοι να ζήσουν. Τους στέλνει πίσω αποχαιρετώντας τον Κολ και ανατινάζει τη σύνδεση. Η Χέιλι προσπαθεί να παρηγορήσει τον Ελάιτζα για αυτό που έκανε και να πείσει τον Κλάους να τον συγχωρέσει, ενώ ο Βίνσεντ αποκαλύπτει στον Τζος πως ο Μαρσέλ έχει πιει τον ορό. 
6622 "The Bloody Crown" Matt HastingsBeau DeMayo & Diane Ademu-John20 Μαΐου 20160.85[23]
Η Φρέγια σπάει το ξόρκι που καλύπτει τους εχθρούς του Κλάους και ανακαλύπτει πως όλοι, ελεύθεροι πια από τον δεσμό δημιουργίας, πλησιάζουν την πόλη. Όλοι οι βρικόλακες επιτίθενται στο σπίτι των Μάικλσον, καθοδηγούμενοι από τον αναγεννημένο, σούπερ βρικόλακα Μαρσέλ. Η Φρέγια δηλητηριάζεται, ενώ ο Ελάιτζα και ο Κολ μολύνονται από το δάγκωμα του Μαρσέλ. Η Χέιλι αφαιρεί το μαχαίρι από τη Ρεμπέκα με την ελπίδα να λογικέψει τον Μαρσέλ, ενώ ο Κλάους αποδέχεται να περάσει από δίκη για τα εγκλήματά του. Στη δίκη, ο Μαρσέλ αναφέρεται στα αμέτρητα τρομερά πράγματα που έκανε ο Κλάους και η Ρεμπέκα, ενώ είχε ξεκινήσει να υποστηρίζει τον αδελφό της, η κατάρα την καταλαμβάνει και στρέφεται εναντίον του. Ο Κλάους δε δείχνει καμία ενοχή ή μεταμέλεια για όσα έκανε και αποφασίζεται πως του αξίζει ένας αργός θάνατος. Έτσι, ο Μαρσέλ τον μαχαιρώνει με ένα μαγεμένο αντικείμενο, το οποίο τον κάνει να υποφέρει και θα τον αφήσει παραλυμένο για όσο διάστημα επιθυμεί ο Μαρσέλ. Μετέπειτα, αποκαλύπτεται πως όλα αυτά αποτελούν μέρος του σχεδίου των Αρχέγονων, αφού χρειάζονταν χρόνο που μόνο αν ο Κλάους παρέμενε ζωντανός θα μπορούσαν να έχουν. Με τον Κλάους μαχαιρωμένο αλλά ζωντανό, η Φρέγια τον χρησιμοποιεί για να εκτελέσει ένα ξόρκι το οποίο δένει τα υπόλοιπα αδέλφια, ρίχνοντάς τα σε βαθύ ύπνο. Η συνείδησή τους ωστόσο μεταφέρεται σε έναν ονειρικό κόσμο που δημιούργησε η Φρέγια, όπου θα κρατηθούν στη ζωή. Ο Μαρσέλ παίρνει και πάλι τον έλεγχο της πόλης έχοντας στο πλευρό του όλους τους νέους βρικόλακες, ενώ ο Βίνσεντ αυτοανακηρύσσεται ο ηγέτης της σύναξης των μαγισσών. Η Χέιλι, μόνη και νικημένη, βάζει τα σώματα των αναίσθητων Μάικλσον - Ελάιτζα, Ρεμπέκα, Κολ και Φρέγια - στα φέρετρα και φεύγει από την πόλη μαζί με τη Χόουπ, σε μια προσπάθεια να βρει θεραπείες για τη δηλητηρίαση της Φρέγια, την κατάρα της Ρεμπέκα και το προφανώς ανίατο δάγκωμα από σούπερ βρικόλακα των Ελάιτζα και Κολ, ώστε μια μέρα να επανενώσει την οικογένεια. 

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεθέαση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

No. Τίτλος Ημερομηνία προβολής Τηλεθέαση/Μερίδιο (18-49) Τηλεθεατές (εκατομμύρια) DVR (18-49) DVR τηλεθεατές (εκατομμύρια) Σύνολο
(18-49)
Σύνολο τηλεθεατών (εκατομμύρια)
1 For the Next Millennium 8 Οκτωβρίου 2015 0.4/1 0.89[2] 0.4 0.84 0.8 1.73[24]
2 You Hung the Moon 15 Οκτωβρίου 2015 0.5/2 1.12[3] 0.4 0.78 0.9 1.90[25]
3 I'll See You in Hell or New Orleans 22 Οκτωβρίου 2015 0.4/1 0.95[4] 0.5 0.79 0.9 1.75[26]
4 A Walk on the Wild Side 29 Οκτωβρίου 2015 0.4/1 1.07[5] 0.4 0.75 0.8 1.82[27]
5 The Axeman's Letter 5 Νοεμβρίου 2015 0.4/1 0.97[6] 0.4 0.75 0.8 1.71[28]
6 Beautiful Mistake 12 Νοεμβρίου 2015 0.4/1 0.98[7] 0.4 0.71 0.8 1.68[29]
7 Out of the Easy 12 Νοεμβρίου 2015 0.4/1 0.80[8] 0.4 0.76 0.8 1.56[30]
8 The Other Girl in New Orleans 3 Δεκεμβρίου 2015 0.5/2 1.17[9] 0.3 0.63 0.8 1.80[31]
9 Savior 10 Δεκεμβρίου 2015 0.4/1 0.97[10] 0.4 0.64 0.8 1.61[32]
10 A Ghost Along the Mississippi 29 Ιανουαρίου 2016 0.4/1 0.95[11] 0.3 0.66 0.7 1.61[33]
11 Wild at Heart 5 Φεβρουαρίου 2016 0.4/1 0.92[12] 0.3 0.67 0.7 1.59[34]
12 Dead Angels 12 Φεβρουαρίου 2016 0.3/1 0.80[13] 0.4 0.71 0.7 1.50[35]
13 Heart Shaped Box 19 Φεβρουαρίου 2016 0.4/1 0.87[14] 0.3 0.70 0.7 1.57[36]
14 A Streetcar Named Desire 26 Φεβρουαρίου 2016 0.5/2 1.07[15] 0.3 0.71 0.8 1.78[37]
15 An Old Friend Calls 4 Μαρτίου 2016 0.4/1 0.88[16] 0.3 0.66 0.7 1.53[38]
16 Alone with Everybody 1 Απριλίου 2016 0.4/1 0.93[17] 0.3 0.63 0.7 1.56[39]
17 Behind the Black Horizon 8 Απριλίου 2016 0.3/1 0.89[18] 0.4 0.64 0.7 1.60[40]
18 The Devil Comes Here and Sighs 15 Απριλίου 2016 0.3/1 0.86[19] 0.3 0.60 0.6 1.48[41]
19 No More Heartbreaks 29 Απριλίου 2016 0.4/1 0.93[20] 0.3 0.59 0.7 1.52[42]
20 Where Nothing Stays Buried 6 Μαΐου 2016 0.3/1 0.83[21] 0.3 0.59 0.6 1.42[43]
21 Give 'Em Hell, Kid 13 Μαΐου 2016 0.3/1 0.79[22] 0.3 0.62 0.6 1.41[44]
22 The Bloody Crown 20 Μαΐου 2016 0.3/2 0.85[23] 0.4 0.63 0.7 1.49[45]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για τον τρίτο κύκλο, η σειρά έλαβε δύο υποψηφιότητες στα βραβεία Teen Choice στις εξής κατηγορίες:[46]

  • Καλύτερο τηλεοπτικό φιλί με υποψηφίους τον Τζόζεφ Μόργκαν και την Λία Πάιπς
  • Καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική σειρά φαντασίας/επιστημονικής φαντασίας με υποψήφιο τον Τζόζεφ Μόργκαν

Home media[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο τρίτος κύκλος της σειράς κυκλοφόρησε τόσο σε DVD, όσο και σε Blu ray μορφή. Στις Ηνωμένες Πολιτείες κυκλοφόρησε στις 20 Σεπτεμβρίου 2016,[47][48] ενώ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία κυκλοφόρησε στις 17 Οκτωβρίου 2016 και 6 Δεκεμβρίου 2017 αντίστοιχα.[49][50][51][52]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Motovich, Matt Webb (11 Ιανουαρίου 2015). «The CW Renews Arrow, Supernatural, The 100, Reign, Jane and 3 Others». TV Line. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 5 Μαρτίου 2019. 
  2. 2,0 2,1 Porter, Rick (9 Οκτωβρίου 2015). «Thursday final ratings: 'Grey's Anatomy,' 'How to Get Away with Murder' adjusted up, low CW premieres hold». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  3. 3,0 3,1 Porter, Rick (16 Οκτωβρίου 2015). «Thursday final ratings: 'Grey's Anatomy' and 'Scandal' adjusted up, plus final NFL numbers». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  4. 4,0 4,1 Porter, Rick (30 Οκτωβρίου 2015). «Thursday final ratings: 'How to Get Away with Murder' adjusts up, 'Grey's' and others hold». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιανουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  5. 5,0 5,1 Porter, Rick (4 Νοεμβρίου 2015). «Thursday final ratings: 'The Vampire Diaries' adjusts up, all others hold, plus final NFL numbers». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  6. 6,0 6,1 Porter, Rick (6 Νοεμβρίου 2015). «Thursday final ratings: 'Elementary' and 'Mom' adjust down considerably thanks to NFL». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  7. 7,0 7,1 Porter, Rick (13 Νοεμβρίου 2015). «Thursday final ratings: '2 Broke Girls' and CBS take NFL hit, 'Elementary' below 1.0, 'Blacklist' adjusts up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  8. 8,0 8,1 Porter, Rick (20 Νοεμβρίου 2015). «Thursday Final Ratings: 'Mom' and '2 Broke Girls' up even after adjusting down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  9. 9,0 9,1 Porter, Rick (4 Δεκεμβρίου 2015). «Thursday final ratings: 'The Wiz Live' holds, 'CMA Country Christmas' adjusts down plus final NFL numbers». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Φεβρουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  10. 10,0 10,1 Porter, Rick (11 Δεκεμβρίου 2015). «Thursday final ratings: '2 Broke Girls' and other CBS shows adjust down with NFL pre-emptions». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Φεβρουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  11. 11,0 11,1 Porter, Rick (1 Φεβρουαρίου 2016). «Friday final ratings: 'Vampire Diaries,' 'Originals' and everything else unchanged». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Φεβρουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  12. 12,0 12,1 Porter, Rick (8 Φεβρουαρίου 2016). «Friday final ratings: 'Sleepy Hollow' everything else holds». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Φεβρουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  13. 13,0 13,1 Porter, Rick (16 Φεβρουαρίου 2016). «Friday final ratings: 'The Amazing Race' and 'Sleepy Hollow' adjust up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  14. 14,0 14,1 Porter, Rick (22 Φεβρουαρίου 2016). «Friday final ratings: 'Shark Tank' and '20/20' adjust up, 'Sleepy Hollow' adjusts down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  15. 15,0 15,1 Porter, Rick (29 Φεβρουαρίου 2016). «Friday final ratings: 'The Originals' adjusts up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  16. 16,0 16,1 Porter, Rick (5 Μαρτίου 2016). «Friday final ratings: 'Grimm' adjusts up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαΐου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  17. 17,0 17,1 Porter, Rick (4 Απριλίου 2016). «Friday final ratings: 'The Vampire Diaries' and 'Sleepy Hollow' adjust down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  18. 18,0 18,1 Porter, Rick (11 Απριλίου 2016). «Friday final ratings: 'Grimm,' 'Vampire Diaries' and 'Originals' adjust down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  19. 19,0 19,1 Porter, Rick (18 Απριλίου 2016). «Friday final ratings: 'The Amazing Race' adjusts up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  20. 20,0 20,1 Porter, Rick (2 Μαΐου 2016). «Friday final ratings: 'Shark Tank' adjusts up, 'Grimm' adjusts down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιουνίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  21. 21,0 21,1 Porter, Rick (9 Μαΐου 2016). «Friday final ratings: 'Blue Bloods' finale, all others hold». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  22. 22,0 22,1 Porter, Rick (16 Μαΐου 2016). «Friday final ratings: 'The Amazing Race' finale and 'Grimm' adjust up, '20/20' adjusts down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιουνίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  23. 23,0 23,1 Porter, Rick (23 Μαΐου 2016). «Friday final ratings: 'Shark Tank' finale adjusts up, 'Originals' and 'Masters of Illusion' adjust down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Ιουνίου 2016. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  24. Porter, Rick (31 Οκτωβρίου 2015). «Broadcast Live +7 ratings, week 3: 'Quantico' more than doubles, 'Empire' and 'Blindspot' score biggest gains». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  25. Porter, Rick (4 Νοεμβρίου 2015). «Broadcast Live +7 ratings, week 4: 'Jane the Virgin' premiere doubles, 'Empire' and 'Blindspot' top charts for Oct. 12-18». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  26. Porter, Rick (9 Νοεμβρίου 2015). «Broadcast Live +7 ratings, week 5: 'Empire' and 'Blindspot' have biggest total gains, 5 shows double». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  27. Porter, Rick (16 Νοεμβρίου 2015). «Broadcast Live +7 ratings: 'Big Bang Theory' and 'Blindspot' top week 6, 'Quantico' doubles in 18-49 and viewers». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  28. Porter, Rick (23 Νοεμβρίου 2015). «Broadcast Live +7 ratings, week 7: 'Elementary' is still a strong DVR show». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  29. Porter, Rick (1 Δεκεμβρίου 2015). «Broadcast Live +7 ratings, week 8: 'Empire,' 'Big Bang Theory' and 'Quantico' top charts for Nov. 9-15». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  30. Porter, Rick (7 Δεκεμβρίου 2015). «Broadcast Live +7 ratings, week 9: 'Big Bang Theory' makes the biggest gains». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  31. Porter, Rick (21 Δεκεμβρίου 2015). «Broadcast Live +7 ratings, week 11: 'Empire' fall finale on top, 'Vampire Diaries' leads percentage gains». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  32. Porter, Rick (29 Δεκεμβρίου 2015). «Broadcast Live +7 ratings: 'Big Bang Theory' gets biggest bump of the season in week 12, 5 shows double in 18-49». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  33. Porter, Rick (16 Φεβρουαρίου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'Lucifer' premiere shows solid growth in week 19». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  34. Porter, Rick (22 Φεβρουαρίου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'Big Bang Theory' gains the most, 'Vampire Diaries' and 'Shades of Blue' double». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιουνίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  35. Porter, Rick (29 Φεβρουαρίου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'How to Get Away with Murder,' 5 other shows double in a DVR-heavy week 21». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  36. Porter, Rick (7 Μαρτίου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'The Blacklist' and 'The Big Bang Theory' lead week 22». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  37. Porter, Rick (14 Μαρτίου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'Big Bang Theory' has biggest week 23 gain, 'Jane the Virgin' and 3 others double». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  38. Porter, Rick (21 Μαρτίου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'Grey's Anatomy,' 'Blindspot,' 'Jane' and 'Quantico' top week 24». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  39. Porter, Rick (18 Απριλίου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'The Big Bang Theory' and 'Empire' lead the week of March 28-April 3». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  40. Porter, Rick (25 Απριλίου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'Empire' and 'Big Bang Theory' stay on top for April 4–10». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  41. Porter, Rick (2 Μαΐου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'Empire' and 'Blacklist' have biggest gains, 4 shows double». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  42. Porter, Rick (17 Μαΐου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'Big Bang Theory,' 'Empire' and 'Blacklist' lead for April 25-May 1». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  43. Porter, Rick (23 Μαΐου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'Big Bang Theory' tops total gains, 'Vampire Diaries' and 9 others double in 18-49». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  44. Porter, Rick (31 Μαΐου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'Big Bang Theory' finale and 'Empire' share lead for May 9–15». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  45. Porter, Rick (6 Ιουνίου 2016). «Broadcast Live +7 ratings: 'Empire' and 'Blacklist' finales lead the week May 16–22». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιουνίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  46. Crist, Allison· Nordyke, Kimberly (31 Ιουλίου 2016). «Teen Choice Awards: Complete Winners List». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιανουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  47. «Originals, The: S3 (DVD)». Amazon. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  48. «The Originals: The Complete Third Season». Amazon. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  49. «The Originals - Season 3 [2016]». Amazon UK. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  50. «The Originals Season 3 | 5 Discs | Region B». Amazon UK. 
  51. «Originals, The: S3». Amazon AU. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 
  52. «The Originals: Season 3». Amazon AU. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019.