The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Επίσημο λογότυπο
ΣκηνοθεσίαKenji Kamiyama
Βασισμένο σεΟ Άρχοντας των Δαχτυλιδιών
Ηθοποιοί φωνήςΜπράιαν Κοξ και Μιράντα Ότο
Εταιρεία παραγωγήςNew Line Cinema, Warner Bros. Animation και Sola Digital Arts
ΔιανομήWarner Bros. Pictures[1]
Πρώτη προβολή13  Δεκεμβρίου 2024[2]
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ιαπωνία
ΓλώσσαΑγγλικά

Το The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim είναι επερχόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων φαντασίας σε σκηνοθεσία από τον Κέντζι Καμιγιάμα από σενάριο των Φοίβη Ζίτινς και Άρτι Παπαγεωργίου, βασισμένη στο μυθιστόρημα Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Παράχθηκε από την New Line Cinema και την Warner Bros. Animation, με παραγωγή κινουμένων σχεδίων από την Sola Entertainment. Τοποθετείται 183 χρόνια πριν από την ταινία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι (2002), και πρωταγωνιστεί ο Μπράιαν Κοξ ως ο Χελμ Χάμερχεντ, ένας θρυλικός βασιλιάς του Ρόχαν. Επίσης πρωταγωνιστεί η Μιράντα Ότο, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο της ως Έογουιν από την τριλογία ζωντανής δράσης Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

Η ανάπτυξη της ταινίας ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2021, μαζί με την συμμετοχή του Καμιγιάμα, της σύμβουλου Φιλίπα Μπόγιενς (που συν-έγραψε την τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών), και των αρχικών σεναριογράφων Τζέφρι Άντις και Γουίλ Μάθιους. Η δημιουργία των κινουμένων σχεδίων είχε ξεκινήσει μέχρι τότε, παίρνοντας οπτική έμπνευση από την τριλογία. Η Ζίπινς και η Παπαγεωργίου είχαν ξεκινήσει να γράφουν τον σενάριο πριν από τον Φεβρουάριο του 2022.

Το The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις 13 Δεκεμβρίου του 2024, από την Warner Bros. Pictures.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 30  Αυγούστου 2022.
  2. deadline.com/2023/08/lord-of-the-rings-war-of-the-rohirrim-delayed-2024-1235527601/. Ανακτήθηκε στις 26  Απριλίου 2024.
  3. D'Alessandro, Anthony (24 Αυγούστου 2023). «'Lord Of The Rings: The War Of The Rohirrim' Release Delayed Until December 2024». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]