Sniper Elite 4

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Sniper Elite 4
ΔημιουργόςRebellion Developments
ΕκδότηςRebellion Developments
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows[1], Playstation 4, Xbox One και Nintendo Switch
Ημ/νία κυκλοφορίας14  Φεβρουαρίου 2017
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Sniper Elite 4 είναι βιντεοπαιχνίδι τακτικής βολών με στοιχεία κάλυψης, που δημιουργήθηκε από την Rebellion Developments. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για τα Microsoft Windows, PlayStation 4 και Xbox One στις 14 Φεβρουαρίου του 2017, ως συνέχεια του Sniper Elite III.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται από αφηγηματική προοπτική, με πρωταγωνιστή έναν τακτικό σκοπευτή με στοιχεία αορατότητας. Όταν οι παίκτες σκοτώσουν έναν εχθρό χρησιμοποιώντας ένα τουφέκι ελευθέρου σκοπευτή από μεγάλη απόσταση, θα ενεργοποιηθεί το σύστημα έκκεντρης θανάτωσης ακτίνων Χ, στο οποίο η κάμερα του παιχνιδιού ακολουθεί τη σφαίρα από το τουφέκι του ελεύθερου σκοπευτή μέχρι το στόχο και παρουσιάζει τα μέρη του σώματος, τα οστά ή τα εσωτερικά όργανα του σώματος να σπάνε ή να διαρρηγνύονται από τη σφαίρα. Το σύστημα έχει επίσης επεκταθεί για να συμπεριλάβει σφαίρες επίθεσης melee και stealth.

Η τεχνητή νοημοσύνη του παιχνιδιού είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση,με τους εχθρούς να μπορούν να αντιδρούν πιο ενεργά στη δράση των παικτών. Όταν σκοτωθεί ένας εχθρός, άλλοι εχθροί θα αρχίσουν να αναζητούν τους παίκτες. Ο σκοπευτής είναι εξοπλισμένος με ένα ζευγάρι κιάλια, τα οποία δείχνουν στους παίκτες που είναι οι εχθροί και ποια όπλα μεταφέρουν. Στο παιχνίδι υπάρχει το αξίωμα των αξιωματικών. Η δολοφονία του αξιωματικού όσο το δυνατόν νωρίτερα θα οδηγήσει τον στρατό του να υποχωρήσει, ενώ αν τον σκοτώσει προς το τέλος μιας αποστολής θα αυξήσει σημαντικά τη δυσκολία του επιπέδου. Οι παίκτες μπορούν να τοποθετήσουν παγίδες και να χρησιμοποιήσουν τα πτώματα ως παγίδες. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης νυχτερινές αποστολές, στις οποίες οι παίκτες μπορούν να αφαιρέσουν τις πηγές φωτός για να κρύψουν την παρουσία τους.

Οι χάρτες στο παιχνίδι είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από το Sniper Elite III, παρέχοντας στους παίκτες περισσότερους βαθμούς ελευθερίας στο παιχνίδι. Επίσης οι χάρτες διαθέτουν περισσότερη ευκρίνεια. Το νέο σύστημα κινήσεων του παιχνιδιού επιτρέπει στον χαρακτήρα Fairburne να ανεβαίνει και να κρεμιέται από περβάζια. Τέλος έχουν εισαχθεί εκ νέου οι συνεταιριστικές αποστολές και το παιχνίδι πολλών ατόμων.

  1. Steam. 12  Σεπτεμβρίου 2003. 312660. Ανακτήθηκε στις 31  Μαρτίου 2022.