Fortnite: Save the World

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Fortnite: Save the World
ΔημιουργόςEpic Games
ΕκδότηςEpic Games
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows, macOS, Playstation 4 και Xbox One
Ημ/νία κυκλοφορίας29  Ιουνίου 2020 (Microsoft Windows, macOS, Playstation 4 και Xbox One)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Fortnite: Save the World είναι sandbox βιντεοπαιχνίδι επιβίωσης που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Epic Games ως μέρος του παιχνιδιού Fortnite. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε σε πρώιμη πρόσβαση σε macOS, PlayStation 4, Windows και Xbox One στις 25 Ιουλίου του 2017,[1] με σχέδια για μια δωρεάν κυκλοφορία να ανακοινώνονται στα τέλη του 2018. Η Epic τελικά κυκλοφόρησε το παιχνίδι με πληρωμή στις 29 Ιουνίου του 2020.[2]

Το Save the World διαδραματίζεται στη σύγχρονη Γη, όπου η ξαφνική εμφάνιση μιας παγκόσμιας καταιγίδας προκαλεί την εξαφάνιση του 98% του παγκόσμιου πληθυσμού και πλάσματα που μοιάζουν με ζόμπι επιτίθονται στους ζωντανούς. Η Epic το θεωρεί διασταύρωση μεταξύ των Minecraft και Left 4 Dead, το Save the World έχει έως και τέσσερις παίκτες που συνεργάζονται σε διάφορες αποστολές σε διαφορετικούς χάρτες για τη συλλογή πόρων, την κατασκευή οχυρώσεων γύρω από αμυντικούς στόχους που προορίζονται να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της καταιγίδας και την προστασία των επιζώντων και την κατασκευή όπλων και παγίδων για να εμπλακούν σε μάχη με τα κύματα αυτών των πλασμάτων που προσπαθούν να καταστρέψουν τους στόχους. Οι παίκτες κερδίζουν ανταμοιβές μέσω αυτών των αποστολών για να βελτιώσουν τους χαρακτήρες των ηρώων τους, τις ομάδες υποστήριξης και το οπλοστάσιο των όπλων και των σχηματικών σχημάτων παγίδων για να μπορέσουν να αναλάβουν πιο δύσκολες αποστολές.

Μετά από το Save the World, το Fortnite επεκτάθηκε, περιλαμβάνοντας τα παιχνίδια Fortnite Battle Royale,[3] Fortnite Creative, Lego Fortnite, Rocket Racing και Fortnite Festival.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Hall, Charlie (8 Ιουνίου 2017). «Fortnite announces early access release, hands-on the unfinished game». Polygon (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2024. 
  2. «Fortnite Is Finally Out Of Early Access». Kotaku (στα Αγγλικά). 30 Ιουνίου 2020. Ανακτήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2024. 
  3. «'Fortnite': Evolution of World's Largest Battle Royale Game - Rolling Stone». web.archive.org. 27 Ιανουαρίου 2018. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]