Final Fantasy XV

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Final Fantasy XV
Final Fantasy XV, εξώφυλλο.jpg
Δημιουργός Square Enix
Εκδότης Square Enix
Έκδοση Tetsuya Nomura
Ημ/νία κυκλοφορίας (worldwide)
Τύπος Βιντεοπαιχνίδι ρόλων και open world
Πλατφόρμα Playstation 4 και Xbox One
δεδομέναπ  σ  ε )

Το Final Fantasy XV (ιαπωνικά: ファイナルファンタジーXV, Χέπμπορν: Fainaru Fantajī Fifutīn) είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης ρόλων ανοικτού κόσμου, που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε στις 29 Νοεμβρίου του 2016 από τη Square Enix για τα PlayStation 4 και Xbox One. Είναι το δέκατο πέμπτο παιχνίδι στη βασική σειρά Final Fantasy.

H ιστορία του παιχνιδιού περιστρέφεται γύρω από τη μυθολογία του Fabula Nova Crystallis Final Fantasy, μία υποσειρά παιχνιδιών τα οποία συνδέονται μέσω ενός κοινού μύθου που περιλαμβάνει τα παιχνίδια Final Fantasy XIII και Final Fantasy Type-0. Το παιχνίδι θεωρείται μεγάλη αποχώρηση από το ύφος των προηγούμενων τίτλων Final Fantasy, καθώς διαθέτει πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα, η οποία εστιάζει σε πιο ρεαλιστικά περιβάλλοντα και ανθρώπινους χαρακτήρες.

Το παιχνίδι αρχικά ανακοινώθηκε ως Final Fantasy Versus XIII (ヴェルサスXIII, Verusasu Sātīn) αποκλειστικά για το PlayStation 3 το Μάιο του 2006. Ο μεγάλος χρόνος ανάπτυξης του παιχνιδιού και η απουσία του από δημόσιες εμφανίσεις δημιούργησε διάφορες φήμες σχετικά με πιθανή ακύρωση ή στροφή του προς μια άλλη πλατφόρμα. Τον Ιούνιο του 2013 τελικά αποκαλύφθηκε ότι είχε μετονομαστεί και να μεταφερθεί από το PlayStation 3 στο PlayStation 4 και το Xbox One.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστής του Final Fantasy XV είναι ο Noctis Lucis Caelum (ελληνικά: Λαμπερός Νυχτερινός Ουρανός) ο οποίος είναι ο πρίγκιπας μιας βασιλικής οικογένειας, η οποία είναι παρόμοια με μια μαφιόζικη οικογένεια, οποία προστατεύει τα τελευταία εναπομείναντα κρύσταλλα στον κόσμο και διοικεί μια τεχνολογικά εξελιγμένη πόλη-κράτος, η οποία ονομάζεται Lucis. O Noctis κατέχει μια ιδιαίτερη δύναμη, όπου εξαπολύοντας την, αλλάζει το χρώμα των ματιών του από μπλε σε κόκκινο και του δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει διάφορα ξίφη ταυτόχρονα μέσω τηλεμεταφοράς. Είναι λακωνικό άτομο, προτιμώντας να εκφράζει τον εαυτό του με το σώμα του, αντί με τα λόγια.

Τα βασίλεια που περιτριγυρίζουν την Lucis είναι σε υποεξελιγμένη κατάσταση, λόγο ότι οι συνεχείς συγκρούσεις για τους κρυστάλλους τους έκαναν να χάσουν αυτούς που ήδη τους ανήκαν και γι'αυτό συγκεντρώθηκαν πάνω στην παραγωγή όπλον αντί για πρόοδο των πολιτισμών τους. Τα γύρω βασίλεια είναι σε κατάσταση ψυχρού πολέμου με την Lucis λόγο ότι είναι το τελευταίο βασίλειο που κατέχει κρυστάλλους. Όπως ακριβώς τελειώνει ο ψυχρός πόλεμος και η συνθήκη για την ειρηνική χρήση των κρυστάλλων έχει κηρυχθεί, το έθνος Niflheim εισβάλλει την Lucis, αναγκάζοντας το Noctis και τους φίλους του να διαφύγουν. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Noctis συναντά την Stella Nox Fleuret, μέλος μιας οικογένειας υψηλού κύρους από το βασίλειο του Tenebrae. Περιγράφεται ως ένα ειλικρινή άτομο που αντιμετωπίζει τα προβλήματά της αντί να τα αποφεύγει. Η Stella επίσης, μοιράζεται την ικανότητά του Noctis να βλέπει ένα μυστηριώδες "φως" που συνδέεται με μια θεά των νεκρών, την Etro. Το "φως" περιγράφεται από θρύλους ως το να εμφανίζεται όταν η Θεά ανοίγει τη πύλη που οδηγεί στην χώρα των νεκρών. Η ικανότητα που τους δόθηκε είναι η προβλέψει του θανάτου των άλλων. Ο Noctis την απέκτησε μετά από ένα ατύχημα που είχε ως παιδί. Δεδομένου ότι η ικανότητα αυτή έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις επί των εν λόγω προσώπων, οι πρωταγωνιστές το χειρίζονται διαφορετικά με τη Stella να το δέχεται εύκολα, ενώ το Noctis να προβληματίζεται από αυτό.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]