Final Fantasy XV

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Final Fantasy XV
Λεπτομέρειες παιχνιδιού
Ανάπτυξη Square Enix
Διανομή Square Enix
Είδος Action RPG
Πλατφόρμα/ες Playstation 4, Xbox One
Μέσα
διανομής
Blu-ray Disc
Μέθοδοι εισόδου Gamepad: ελεγκτής SIXAXIS
Παίκτες Single-player
Απαιτήσεις συστήματος

Το Final Fantasy XV (Ιαπωνικά:ファイナルファンタジーXV Fainaru Fantajī Fifutīn) είναι ένα έπερχομενο παιχνίδι δράσης-ρόλων, που ανέπτυσει η SquareEnix για το Playstation 4 και Xbox One. Είναι το δέκατο πέμπτο παιχνίδι στην σειρά Final Fantasy.

H ιστορία του παιχνιδίου περιφέρεται γύρο απο την μυθολογία του Fabula Nova Crystallis Final Fantasy αλλά δεν έχει άμεση σχέση με τα άλλα παιχνίδια σε αυτή τη σειρά, δεδομένου ότι διαθέτει ένα μοναδικό κόσμο, οπτικό σχεδιασμό και διαφορετικούς χαρακτήρες. Το παιχνίδι αρχικά ανακοινώθηκε ως Final Fantasy Versus XIII (ヴェルサスXIII Verusasu Sātīn) αποκλειστικά για το PlayStation 3 το Μάιο του 2006. Ο μεγάλος χρόνος ανάπτυξης του παιχνιδιού και η απουσία του απο δημόσιες εμφανίσεις δημιούργησε διάφορες φήμες σχετικά με πιθανή ακύρωση ή στροφή του προς μια άλλη πλατφόρμα. Στον Ιούνη του 2013 τελικά αποκαλύφθηκε ότι είχε μετονομαστεί και να μεταφερθεί από το PlayStation 3 στο PlayStation 4 και Xbox One.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστής του Final Fantasy XV είναι ο Noctis Lucis Caelum (Λαμπερός Νυχτερινός Ουρανός στα Eλληνικά) ο οποίος είναι ο πρίγκιπας μιας βασιλικής οικογένειας, η οποία είναι παρόμοια με μια μαφιόζικη οικογένια, οποια προστατεύει τα τελευταία εναπομείναντα κρυστάλλα στον κόσμο και διοικεί μια τεχνολογικά εξελιγμένη πόλη-κράτος η οποία ονομάζεται Lucis. O Noctis κατέχει μια ιδιαίτερη δύναμη, όπου εξαπολύοντας την, αλλάζει το χρώμα των ματιών του από μπλε σε κόκκινο και του δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει διάφορα ξίφη ταυτόχρονα μέσω τηλεμεταφοράς. Είναι λακωνικό άτομο, προτιμώντας να εκφράζει τον εαυτό του με το σώμα του, αντι με τα λόγια.

Τα βασίλεια που περιτριγυρίζουν την Lucis είναι σε υποεξελιγμένη κατάσταση, λόγο ότι οι συνεχείς συγκρούσεις για τους κρυστάλλους τους έκαναν να χάσουν αυτούς που ήδη τους ανήκαν και γι'αυτό συγκεντρώθηκαν πάνω στην παραγωγή όπλον αντί για προόδο των πολιτισμών τους. Τα γύρω βασίλεια είναι σε κατάσταση ψυχρού πολέμου με την Lucis λόγο οτι είναι το τελευταίο βασίλειο που κατέχει κρυστάλλους. Όπως ακριβώς τελειώνει ο ψυχρός πόλεμος και η συνθήκη για την ειρηνική χρήση των κρυστάλλων έχει κηρυχθεί, το έθνος Niflheim εισβάλλει την Lucis, αναγκάζοντας το Noctis και τους φίλους του να διαφύγουν. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Noctis συναντά την Stella Nox Fleuret, μέλος μιας οικογένειας υψηλού κύρους απο το βασίλειο του Tenebrae. Περιγράφεται ως ένα ειλικρινή άτομο που αντιμετωπίζει τα προβλήματά της αντί να τα αποφεύγει. Η Stella επίσης, μοιράζεται την ικανότητά του Noctis να βλέπει ένα μυστηριώδες "φώς" που συνδέεται με μια θεά των νεκρών, την Etro. Το "φώς" περιγράφεται απο θρύλους ως το να εμφανίζεται όταν η Θεά ανοίγει τη πύλη που οδηγέι στην χώρα των νεκρών. Η ικανότητα που τους δώθηκε είναι η προβλέψει του θάνατου των άλλων. Ο Noctis την απέκτησε μετά από ένα ατύχημα που είχε ως παιδί. Δεδομένου ότι η ικανότητα αυτή έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις επί των εν λόγω προσώπων, οι πρωταγωνιστές το χειρίζονται διαφορετικά με τη Stella να το δέχεται εύκολα, ενώ το Noctis να προβληματίζεται από αυτο.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • (Ιαπωνικά) [1] - Επίσημη ιστοσελίδα
  • (Αγγλικά) [2] - Επίσημη ιστοσελίδα