EUROAVIA

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Ευρωπαϊκός Σύλλογος Φοιτητών Αεροδιαστημικής είναι μια φοιτητική πρωτοβουλία που δρα σε όλη την Ευρώπη και έχει ως αντικείμενο ενασχόλησης την αεροδιαστημική, την μηχανολογία και συγγενή πεδία. Η EUROAVIA ιδρύθηκε το 1959 και υπάγεται στην Ολλανδική νομοθεσία. Σήμερα, ο σύλλογος αποτελείται από 32 Τοπικές Αντιπροσωπείες (local groups) σε 16 χώρες από όλη την Ευρώπη - αριθμώντας περίπου 1300 μέλη συνολικά.

Στόχος όλων των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται από την EUROAVIA είναι η ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ των φοιτητών και της αεροπορικής βιομηχανίας καθώς και να δώσει το ερέθισμα στα μέλη του να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά των χωρών που στελεχώνουν τον σύλλογο. Επιπλέον, ο σύλλογος επιθυμεί να ενημερώσει όλους όσους απαρτίζουν των χώρο της αεροδιαστημικής για τις δυνατότητες που έχουν οι φοιτητές αεροδιαστημικής και για τον λόγο αυτό τους εκπροσωπεί και σε διεθνές επίπεδο.

Συνεχώς τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν διεθνείς δραστηριότητες όπως σεμινάρια, συμπόσια ή συνέδρια. Επίσης τα μέλη της EUROAVIA συγκεντρώνονται τακτικά στα δύο συνέδρια του συλλόγου και σε ένα ετήσιο workshop. Η πιο αναγνωρισμένη, ωστόσο, δραστηριότητα είναι ο Διαγωνισμός Σχεδιασμού (Design Workshop).

Η Ιστορία της EUROAVIA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λογότυπο της EUROAVIA για τον εορτασμό των 50 ετών από την ίδρυση της

Στο Άαχεν, πίσω στο 1956, μια ομάδα φοιτητών συνειδητοποίησε την ασταθή κατάσταση της αεροδιαστημικής και αστροναυτικής βιομηχανίας λόγω της έλλειψης συνεργασίας με μεγαλύτερα οικονομικά τμήματα. Μια λύση βρέθηκε μετά από μακρές συζητήσεις μεταξύ φοιτητών από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες και αναφέρθηκε ως "Μια καλή συνεργασία της αεροδιαστημικής και της αεροναυπηγικής βιομηχανίας των διαφόρων χωρών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ισχυρή βιομηχανία." Τότε το όραμα αυτής της ομάδας ήταν καθορισμένο: Ενωμένοι όλοι οι Ευρωπαίοι φοιτητές αεροδιαστημικής μπορούσαν να συμβάλουν στην υλοποίηση αυτής της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Μια δραστική αλληλογραφία με καθηγητές αεροναυπηγικής του Βελγίου, της Γαλλίας και της Ολλανδίας ξεκίνησε. Οι ακόλουθες προτάσεις ήταν η εισαγωγή της:

"Οι πόροι που χρειάζονται, για να γίνουν στο μέλλον πολλές και σημαντικές εξελίξεις στην αεροδιαστημική και αεροναυπηγική βιομηχανία δεν μπορούν να παρασχεθούν από την κάθε χώρα ξεχωριστά. Γι 'αυτό είναι απολύτως σημαντικό να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα και προκλήσεις από κοινού με τη συνεργασία μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών οργανώσεων αλλά και με την συμβολή των κυβερνήσεων, της έρευνας, των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και των πανεπιστημίων των ευρωπαϊκών χωρών.

Παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές κλήθηκαν να ενημερώσουν τους φοιτητές τους σχετικά με την πρόθεση τους για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συλλόγου, μόνο οι φοιτητές από το Παρίσι και το Ντελφτ ανταποκρίθηκαν. Έτσι το πρώτο βήμα έγινε υπερβαίνοντας τα σύνορα! Κατά το πρώτο εξάμηνο του 1958 η ομάδα του Άαχεν είχε στελεχωθεί από δεκατέσσερις (14) φοιτητές με υψηλά κίνητρα και όρεξη για ενασχόληση με τον σύλλογο. Οι προσωπικές επαφές ξεκίνησαν με την επίσκεψη Ολλανδών φοιτητών σε Γάλλους φοιτητές. Νέες επαφές έγιναν μέσα από επισκέψεις στη Γαλλία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις συναντήσεις αυτές, ιδρύθηκε μια «Προσωρινή Επιτροπή». Στόχος της ήταν να οργανώσει και να περισυλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία για την ίδρυση του συλλόγου με το όνομα "EUROAVIA». Μεταξύ 22 - 28 Σεπτεμβρίου του 1958, εκπρόσωποι των πολυτεχνείων του Άαχεν, του Ντελφτ, του Παρισιού και της Πίζας συζητούν σχετικά με τους στόχους και την οργάνωση της EUROAVIA. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν η επίκληση για γενική συνέλευση της EUROAVIA στο Άαχεν από τις 9 έως τις 17 Μαρτίου 1959.

Οι ημέρες μεταξύ των δύο αυτών συναντήσεων ήταν γεμάτες εργασία, δυσκολίες και ελπίδα. Δεν ήταν εύκολο να πεισθεί ο κόσμος ότι η βοήθειά του θα συμβάλει να σχεδιαστεί το μέλλον της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Κατά την γενική συνέλευση αυτή ήταν παρόντες εκπρόσωποι από το Άαχεν, το Βερολίνο, το Μπραουνσβάιγκ, το Ντελφτ, την ENSA Παρισιού, την E.N.I.C.A. Παρισιού, το Μιλάνο, την Πίζα, την Στουτγάρδη και το Τορίνο. Όλοι μαζί ήταν τριάντα (30) φοιτητές, δέκα (10) πανεπιστημίων, από τέσσερις (4) χώρες. Το καταστατικό παρουσιάστηκε και έγινε δεκτό την Δευτέρα 16 Μαρτίου 1959. Έτσι, η ιδρυτική πράξη της EUROAVIA άρχισε επίσημα την 1η Μαΐου 1959.

Η ομάδα του Άαχεν αντιπροσώπευσε το διεθνές διοικητικό συμβούλιο της EUROAVIA (κεντρική επιτροπή) κατά το πρώτο έτος. Ο Jean Roeder έγινε ο πρώτος πρόεδρος της EUROAVIA. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, κατά την γέννηση της EUROAVIA. Οι στόχοι της κεντρικής επιτροπής ήταν να δημιουργήσουν επαφές με τις βιομηχανίες και το ευρύ κοινό, καθώς και να διαδώσουν τους στόχους της EUROAVIA σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Δομή της EUROAVIA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η EUROAVIA σήμερα αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες: το Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο, τις Τοπικές Αντιπροσωπείες και τις Ομάδες Εργασίας. Το Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο (IB) εκπροσωπεί την EUROAVIA σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το IB εκλέγεται κατά τη διάρκεια του ετησίου EMEAC (Εκλεκτορικό Συνέδριο της EUROAVIA), το οποίο πραγματοποιείται συνήθως τον Απρίλιο ή τον Μάιο του κάθε έτους. Οι εκλεγέντες αποτελούν το Επικείμενο Διοικητικό Συμβούλιο (DIB – Designated International Board) και έχουν την υποχρέωση να προετοιμάσουν ένα επιχειρηματικό και οικονομικό πλάνο πριν αναλάβουν τα καθήκοντα των προκατόχων τους στο AMEAC (Ετήσιο Συνέδριο της EUROAVIA) τον Οκτώβριο κάθε έτους. Οι φοιτητές των Τοπικών Αντιπροσωπειών συμμετέχουν για την στελέχωση των δύο αυτών συνεδρίων. Για συγκεκριμένους μακροπρόθεσμους στόχους, συστήνονται διάφορες Ομάδες Εργασίας. Έχουν οικονομική αυτονομία και αυτονομία στην λήψη αποφάσεων και υποβάλλουν έκθεση προόδου των εργασιών τους προς το συνέδριο της EUROAVIA. Μερικά από αυτά δημιουργήθηκαν σε μόνιμη βάση.

Το Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο (International Board)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο είναι το ηγετικό μέρος του συλλόγου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιβλέπει τις διεθνείς δραστηριότητες των Τοπικών Αντιπροσωπειών, συντονίζει τις Ομάδες Εργασίας, ελέγχει τον προϋπολογισμό και είναι υπεύθυνο για όλες τις εξωτερικές σχέσεις του συλλόγου σε διεθνές επίπεδο. Το Διεθνές Συμβούλιο αποτελείται συνήθως από 5 μέλη. Ο Πρόεδρος ηγείται του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου και υποστηρίζεται από τον Γραμματέα, τον Ταμία και δύο Μέλη.

Τοπικές Αντιπροσωπείες (Affiliated Societies)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρες και Πόλεις με Τοπικές Αντιπροσωπείες της EUROAVIA

Οι τριανταδύο (32) Τοπικές Αντιπροσωπείες σε δεκαέξι (16) Ευρωπαϊκές χώρες δρουν ανεξάρτητα στις εσωτερικές τους σχέσεις και κυρίως είναι συνδεδεμένες με τα πανεπιστήμια / πολυτεχνεία που εδρεύουν.

Οι τοπικές αντιπροσωπείες υπάρχουν στις ακόλουθες πόλεις: Άαχεν, Άγκυρα, Αθήνα, Αμβούργο, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Βρέμη, Δρέσδη, Ελσίνκι, Ζάγκρεμπ, Ζέσοφ, Κίεβο, Κλούζ – Ναπόκα, Κοβίλια, Κωνσταντινούπολη, Λέβεν, Λισσαβόνα, Μιλάνο, Μόναχο, Μπραουνσβάιγκ, Νάπολι, Ντελφτ, Παλέρμο, Πίζα, Παρίσι, Πάτρα, Σεβίλλη, Στουτγάρδη, Τεράσσα και Τορίνο.

Χώρα Πανεπιστήμια / Πολυτεχνεία
Βέλγιο Katholieke Universiteit Leuven
Γαλλία EPF - École d'ingénieurs
Γερμανία Πολυτεχνείο Άαχεν, Braunschweig University of Technology, Bremen University of Applied Sciences, Dresden University of Technology, Hamburg University of Technology Technical University of Munich, University of Stuttgart
Ελλάδα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ισπανία Polytechnic University of Catalonia, University of Seville, Technical University of Madrid.
Ιταλία Politecnico di Milano, University of Naples, University of Palermo, University of Pisa, Polytechnic University of Turin
Κάτω Χώρες Delft University of Technology
Κροατία University of Zagreb
Ουγγαρία Budapest University of Technology and Economics
Ουκρανία Kiev Polytechnic Institute
Πολωνία Rzeszów University of Technology
Πορτογαλία Technical University of Lisbon, University of Beira Interior
Ρουμανία Polytechnic University of Bucharest, Technical University of Cluj-Napoca
Σερβία University of Belgrade
Τουρκία Istanbul Technical University, Middle East Technical University,
Φινλανδία Helsinki University of Technology

Παλιότερες τοπικές αντιπροσωπείες: Βερολίνο , Λονδίνο, Σαουθάμπτον Χάαρλεμ, Στοκχόλμη, Βιέννη, Χάιφα, (Βαρσοβία, Μαδρίτη και Τουλούζη.

Ομάδες Εργασίας (Workings groups)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για να διασφαλισθεί η υψηλή απόδοση όλων των λειτουργιών ενός μεγάλου συλλόγου όπως η EUROAVIA, έχουν δημιουργηθεί Ομάδες Εργασίας με σκοπό να εξυπηρετούν τις πάγιες (και μη) ανάγκες του συλλόγου σε διεθνές επίπεδο.

EUROAVIA News[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το επίσημο περιοδικό της EUROAVIA ονομάζεται EUROAVIA News. και εκδίδεται τέσσερις (4) φορές τον χρόνο. Εκδίδεται από μια μόνιμη ομάδα εργασίας, η οποία δρα στην τοπική αντιπροσωπεία του Ντελφτ. Τα τεύχη του περιοδικού περιλαμβάνουν αναφορές από τις τελευταίες εξελίξεις των αντιπροσωπειών, νέα από την βιομηχανία και άρθρα επιστημονικού περιεχομένου. Είναι ο επίσημος τρόπος επικοινωνίας και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην EUROAVIA και μια πολύτιμη πηγή επιστημονικών νέων. Κάθε μέλος του συλλόγου αλλά και κάθε χορηγός – υποστηρικτής της EUROAVIA λαμβάνει τα τεύχη τακτικά.

Newsletter[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτό το όργανο εσωτερικής επικοινωνίας εκδίδεται μηνιαία και παρέχει σε όλα τα μέλη του συλλόγου τα τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου διεθνώς καθώς και τα νέα των Τοπικών Αντιπροσωπειών και των Ομάδων Εργασίας. Η διανομή του γίνεται ψηφιακά και δίνει επίσης την δυνατότητα σε κάθε μέλος του συλλόγου να εκφράσει την άποψη του για όποιο ζήτημα αφορά στον σύλλογο.

EUROAVIA Young Engineers (EYE)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με το EYE ο σύλλογος έχει μια Ομάδα Εργασίας η οποία συλλέγει επί μονίμου βάσεως θέσεις για πρακτική άσκηση και εκπαιδευτικές δυνατότητες για τα μέλη της, τα οποία καταχωρεί σε μια βάση δεδομένων προσβάσιμη από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Επιπλέον, επεκτείνεται για να δώσει μια ολοκληρωμένη δυνατότητα στην παρουσίαση βιογραφικών σημειωμάτων και αιτήσεων ώστε οι εταιρίες να είναι σε θέση να το δουν ως μια πηγή στελέχωσής τους με όφελος και προς τις δύο πλευρές – οι χρήστες έχουν συγκεντρωμένες σε μια λίστα αεροναυπηγικές εταιρίες που τους παρέχουν την δυνατότητα εύρεσης εργασίας και αντίστοιχα οι εταιρίες έχουν πρόσβαση σε μια ομάδα σωστά καταρτισμένων και ενδιαφερομένων μηχανικών.

EUROAVIA Alumni Network (EAN)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Δίκτυο αυτό αποτελείται από πρώην ενεργά μέλη της EUROAVIA και είναι σε επαφή με τον σύλλογο μέσω της Ομάδας Εργασίας: Alumni Working Group, η οποία δημιουργεί και διατηρεί επαφές με αποφοιτήσαντες και πρώην μέλη του συλλόγου. Γίνεται αξιολόγηση διάφορων απόψεων όσον αφορά τον τρόπο συμβολής των πρώην μελών αλλά και το τι μπορεί να προσφέρει ο σύλλογος αντίστοιχα. Στο εγγύς μέλλον όλα θα είναι έτοιμα για να διασφαλίσουν ότι η πεντηκονταετή παραγωγική ικανότητα των μελών δημιουργεί ακόμα αποδοτικότερα δίκτυα προϊόντος του χρόνου.

Public Relations (PR)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το καθήκον της Ομάδας Εργασίας Public Relation (PRWG) είναι η διατήρηση της επικοινωνίας μέσα στον σύλλογο καθώς επίσης και με τρίτους όπως συνεργαζόμενες εταιρίες, ιδρύματα, πανεπιστήμια, άλλες μη – κυβερνητικές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης. Το PRWG είναι η νεότερη Ομάδα Εργασίας της EUROAVIA, καθώς ιδρύθηκε κατά την διάρκεια του EMEAC 2008 στο Ζέσοφ.

Air show[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την EUROAVIA να είναι παραδοσιακά παρούσα και στις δύο μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές Εκθέσεις Αεροναυπηγικής, του Παρισιού (Paris Air Show) στο Μπουρζέ (Le Bourget) και του Βερολίνου (ILA), η Ομάδα Εργασίας Air Show έχει ως καθήκον να διοργανώσει την παρουσία του συλλόγου σε αυτές τις εκθέσεις συμπεριλαμβανομένης της θέσης και του συντονισμού όλων των παρευρισκομένων μελών.

Το 2009, η EUROAVIA για πρώτη φορά συμμετείχε στην έκθεση του AERO (AERO) στο Φριντριχσάφεν (Friedrichshafen).

Information Technology (IT)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια ομάδα μελών άρτια καταρτισμένα και έμπειρα διαβεβαιώνει ότι η ιστοσελίδα του συλλόγου θα είναι πάντα ενημερωμένη και ότι οι ψηφιακοί τρόποι επικοινωνίας θα λειτουργούν κανονικά. Μετά από απόφαση στο AMEAC 2009 στο Άαχεν, η Ομάδα Εργασίας IT (ΙΤ Working Group) είναι επίσης υπεύθυνη για όλα τα αρχεία του συλλόγου, τα οποία μέχρι πρότινος διαχειριζόταν η Ομάδα Εργασίας Central Archive.

Το Central Archive συμπεριλαμβάνει όλα τα έγγραφα του συλλόγου, εκτυπωμένα και ψηφιακά δημοσιευμένα. Το έντυπο υλικό είναι αποθηκευμένο στο Άαχεν και το ψηφιακό σε εξυπηρετητή στο Ντέλφτ. Η προσβασιμότητα της ψηφιακής έκδοσης του αρχείου παρέχει σε όλα τα μέλη την δυνατότητα να ανταλλάξουν και να χρησιμοποιήσουν όλα τα αρχεία για τις εργασίες τους σε τοπικό, διεθνές αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν συνεχώς διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και πολυ–ημερίδες. Επιπλέον, τα μέλη της EUROAVIA συγκεντώνονται συστηματικά στις δύο γενικές συνελεύσεις του συλλόγου και στο ετήσιο «Formation Workshop». Η πιο αναγνωρισμένη δραστηριότητα του συλλόγου, όμως, είναι ο «Διαγωνισμός Σχεδιασμού» (Design Workshop).

Συνέδρια (Congresses - EMEAC και AMEAC)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δυο (2) φορές τον χρόνο τα μέλη του συλλόγου συγκεντρώνονται σε δυο (2) εσωτερικά συνέδρια. Αυτά τα συνέδρια συνήθως διαρκούν μια εβδομάδα και παρέχουν τέσσερις (4) ημέρες αφιερωμένες εξ’ ολοκλήρου σε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα του συλλόγου.

Το EMEAC (Εκλεκτορικό Συνέδριο της EUROAVIA) διεξάγεται την άνοιξη από μια Τοπική Αντιπροσωπεία. Εκτός από τα τρέχοντα θέματα και αποφάσεις που αφορούν στο σύλλογο, το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει την διαδικασία ανάδειξης του Επικείμενου Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου (Designated International Board) το οποίο θα αναλάβει τα καθήκοντα του από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το AMEAC (Ετήσιο Συνέδριο της EUROAVIA) διεξάγεται το φθινόπωρο κατά το οποίο αναλαμβάνει τα καθήκοντα του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και δίνει την ευκαιρία συζήτησης και έγκρισης όλων των ανοιχτών θεμάτων του συλλόγου.

Και τα δύο συνέδρια θέτουν θέματα κατά την διάρκεια του επιχειρησιακού έτους της EUROAVIA και είναι ευθύνη του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου να βρει την Τοπική Αντιπροσωπεία που θα φιλοξενήσει το συνέδριο, αλλά και να προετοιμάσει όλες τις επιχειρησιακές συναντήσεις και συζητήσεις.

Διαγωνισμός Σχεδιασμού (Design Workshop - DeWo)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

EUROAVIA Design Workshops
Year Industrial Partner
1991 Dornier
1992 ESA/ESTEC
1994 Aerospatiale
1995 ESA/ESTEC
1997 Rolls-Royce
1999 British Aerospace
2001 Carlo Gavazzi Aerospace
2004 British Aerospace
2005 AgustaWestland
2006 ESA
2007 Rolls-Royce

Ανά δύο χρόνια μια ομάδα μελών του συλλόγου, σε συνεργασία με μια εταιρία ή προαιρετικά ένα πολυτεχνείο που θα παρέχει φιλοξενία, διοργανώνει ένα διαγωνισμό τριών (3) εβδομάδων με σκοπό τον προκαταρκτικό σχεδιασμό ενός ιπτάμενου οχήματος. Μερικούς μήνες πριν από το γεγονός αυτό, το οποίο συνήθως λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι, ένας διαγωνισμός αρχίζει για όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές, είτε είναι μέλη του συλλόγου είτε όχι. Σε αυτόν τον διαγωνισμό, ένα σύντομο άρθρο (από τον κάθε ενδιαφερόμενο) για δεδομένο θέμα θα αξιολογηθεί από μια επιτροπή σχετική με το θέμα του σχεδιασμού. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από καθηγητές πανεπιστημίου και από επαγγελματίες μηχανικούς της συνεργάτιδας εταιρίας. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των άρθρων από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές, οι επιτυχόντες προσκαλούνται να συμμετάσχουν στο “Design Workshop” και να καθοδηγηθούν από πεπειραμένους ομιλητές, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι για την διαδικασία του σχεδιασμού πάνω στο δεδομένο θέμα μελέτης. Στο τέλος παρουσιάζονται ένα ή περισσότερα προκαταρκτικά σχέδια και θέτουν τις βάσεις για περαιτέρω διαδικασίες με την συνεργάτιδα εταιρία. Εκτός από τις τεχνικές γνώσεις, οι συμμετέχοντες φοιτητές γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά γνωρίζουν και την πόλη που λαμβάνει χώρα το “Design Workshop”. Κατά κανόνα το “Design Workshop”, το οποίο διοργανώνεται από μια Ομάδα Εργασίας του συλλόγου, είναι σε θέση να παρέχει στους συμμετέχοντες του όχι μόνο το τριών (3) εβδομάδων πρόγραμμα γεμάτο με επιστημονικές δραστηριότητες αλλά και οικονομική κάλυψη για το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων των συμμετεχόντων (εκτός των οδοιπορικών).

Formation Workshop[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Formation Workshop είναι μία εσωτερική, εκπαιδευτικού χαρακτήρα δραστηριότητα της EUROAVIA, με κύριο στόχο την βελτίωση της ποιότητας των λειτουργιών της EUROAVIA. Τέτοιες λειτουργίες μπορεί να είναι, η διοργάνωση μιας διεθνούς δραστηριότητας, η σωστή διαχείριση και διοίκηση μιας Τοπικής Αντιπροσωπείας ή ακόμα η υποκίνηση των μελών για ακόμα δραστικότερη ενασχόληση τους με τον σύλλογο. The Formation Workshop είναι η απόδειξη ότι η EUROAVIA είναι ένας αξιόπιστος σύλλογος με παράδοση από το 1959 αλλά αποφασισμένος να μην εφησυχαστεί σε αυτό.

Fly-In[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι συναθροίσεις περίπου τριάντα 30 μελών του συλλόγου σε μία Τοπική Αντιπροσωπεία ονομάζονται Fly-In. Γίνονται πολλές φορές τον χρόνο και συνήθως διαρκεί έκαστη μια εβδομάδα. Η υπεύθυνη Τοπική Αντιπροσωπεία αξιοποιεί ένα τέτοιο γεγονός προκειμένου να δείξει στους συμμετέχοντες τι μπορεί να προσφέρει η πόλη τους και ποια «βιομηχανικά» αξιοθέατα στη ευρύτερη περιοχή αξίζει να επισκεφθούν. Εκτός από τον επιστημονικό χαρακτήρα του ταξιδιού, η διαπολιτισμική ανταλλαγή αλλά και ο σχηματισμός ομάδων μεταξύ των φοιτητών είναι σε πρώτη προτεραιότητα.

Συμπόσια (Symposium)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε σύγκριση με το Fly-In το Συμπόσιο, το οποίο διαρκεί επίσης μια εβδομάδα με περίπου τριάντα (30) συμμετέχοντες, εστιάζεται κυρίως σε κάποιο επιστημονικό θέμα. Πάνω σε αυτό το θέμα δίδονται διαλέξεις και συγκεκριμένες εφαρμογές οι οποίες βοηθούν τους φοιτητές να διευρύνουν την εμπειρία τους. Επίσης, πολιτιστικές εκδρομές και επιστημονικές επισκέψεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα.

Air Cargo Challenge[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Air Cargo Challengeείναι ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός προερχόμενος από την Πορτογαλία στοχεύοντας σε φοιτητές μηχανικούς ή θετικών επιστημών και δημιουργήθηκε για να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους στο πεδίο της αεροναυπηγικής και επίσης να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους. Για να συμμετάσχει κανείς στον διαγωνισμό Air Cargo Challenge, χρειάζεται μια ομάδα από 3 – 6 μέλη, ένας πιλότος και ένας υπεύθυνος καθηγητής. Όλοι μαζί πρέπει να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να μελετήσουν εξ ολοκλήρου ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος με την μέγιστη δυνατή ικανότητα άρσης φορτίου. Το “Air Cargo Challenge” προσφέρει στους φοιτητές ανώτατης εκπαίδευσης την μοναδική ευκαιρία να εξελίξουν μια πρωτοποριακή μελέτη από την αρχή μέχρι το τέλος της, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και ταυτοχρόνως, να συμπεριλάβουν ένα ευρύ φάσμα δοκιμασιών που θα συναντήσουν στην μελλοντική, επαγγελματική τους καριέρα: επιστημονικές, τεχνολογικές, διαπροσωπικές, οικονομικές και αυστηρές προθεσμίες.

Cultural Exchange (CE)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η «Πολιτισμική Ανταλλαγή» (Cultural Exchange) θέλει να δώσει την ευκαιρία σε ένα μικρό αριθμό μελών (10 – 20) από μια τοπική αντιπροσωπεία την ευκαιρία να επισκεφθεί μια άλλη γειτονική της. Το πρόγραμμα εστιάζεται κυρίως σε πολιτιστικές δραστηριότητες και δεν ξεπερνά σε διάρκεια τις τέσσερις (4) ημέρες.

Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα πλαίσια του «Ανεπίσημου Φόρουμ Διεθνών Φοιτητικών Οργανώσεων» (Informal Forum of International Student Organisations - IFISO), η EUROAVIA συνεργάζεται με άλλους φοιτητικούς συλλόγους σε διάφορους τομείς σχετικά με την οργάνωση, την διαχείριση και την ανάπτυξη των φοιτητικών συλλόγων.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

External References


Local Euroavia Associations