Χριστιάνα Σουρβίνου-Ίνγουντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Χριστιάνα Σουρβίνου-Ίνγουντ
Γέννηση 26  Φεβρουαρίου 1945
Τόπος γέννησης Βόλος
Θάνατος 19  Μαΐου 2007
Υπηκοότητα Ελλάδα
Σπουδές Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Επάγγελμα/
ιδιότητες
ομιλητής, αρχαιολόγος, ιστορικός, ελληνιστής και κλασικιστής
Εργοδότης Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ (1995), Κολέγιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (1990) και Πανεπιστήμιο Λίβερπουλ (1976)

Η Χριστιάνα Σουρβίνου-Ίνγουντ (26 Φεβρουαρίου 1945 - 19 Μαΐου 2007) ήταν πανεπιστημιακός στον τομέα της αρχαιοελληνικής θρησκείας και μια από τις πιο σημαίνουσες Ελληνίστριες.

Γεννήθηκε στο Βόλο, το 1945, αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ξεκίνησε την έρευνα της στη Μυκηνολογία στη Ρώμη και αργότερα στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Οξφόρδη το 1973 με διδακτορικό δίπλωμα στο Μινωικό πολιτισμό και τη Μυκηναϊκή πίστη στη μετά θάνατον ζωή. Υπήρξε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (1976-78), και επιβλέπων συνεργάτις στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο της Οξφόρδης (1990-95). Ακόμη, εργάστηκε ως μελετήτρια Κλασικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ (1995-98). Σύμφωνα με το Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, η αναγνωρισμένη υπεροχή της Σουρβινού-Ίνγουντ στις σπουδές της Ελληνικής θρησκείας είχε μια διαρκή συμβολή στην έρευνα του Τμήματος, και το πεδίο αυτό παραμένει έως και σήμερα ένα από τα δυνατά του σημεία.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι/Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Christiane Sourvinou-Inwood της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).