Χρήστης:Tasostoton/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Κλειστό γυμναστήριο ¨Κάχι Καχιασβίλι¨[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Κλειστό γυμναστήριο ¨Κάχι Καχιασβίλι¨ βρίσκεται στην Πεντάβρυσο Καστοριάς. Κτίστηκε το 2001 και την επόμενη χρονιά το 2002 ονομάστηκε ¨Κάχι Καχιασβίλι¨ προς τιμήν του 3 φορές Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών [1].

Προσωπική Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κάχι Καχιασβίλι είναι βετεράνος αθλητής της άρσης βαρών.

Ο Καχιασβίλι γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου το 1969 στην πόλη Τσχινβάλι της Σοβιετικής Ένωσης, από Γεωργιανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Το 1992 έγινε ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης του νεοσύστατου τότε κράτους της Γεωργίας, αγωνιζόμενος με την Ενωμένη Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Το 1994 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα, χώρα καταγωγής της μητέρας του. Σύντομα βρέθηκε στο δυναμικό του αθλητικού σωματείο του Μίλωνα.

Πήρε μέρος τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια. Στην τελευταία του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς της Αθήνας δεν κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο, καθώς προερχόταν από αρκετούς τραυματισμούς και έτσι αρκέστηκε στην 5η θέση.

Του έχει αποδοθεί το παρατσούκλι «κλαρκ».

Προσωπικά στοιχεία
1. Γέννηση
13  Ιουλίου 1969

Τσχινβάλι

2. Ιδιότητα

Αρσιβαρίστας

3, Επιτυχίες

Χρυσό μετάλλιο Βαρκελώνη 1992

Χρυσό μετάλλιο Ατλάντα 1996

Χρυσό μετάλλιο Σίδνεϋ 2000

Πεντάβρυσος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Πεντάβρυσος είναι χωριό της Καστοριάς και βρίσκεται στα Νοτιοδυτικά του νομού.Τα παλαιότερα χρρόνια ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού αλλά με την πάροδο του χρόνου ο πληθυσμός της μειώθηκε σημαντικά. Στο χωριό υπάρχει αθλητική δραστηριότητα καθώς εδρεύει η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού ο " ΑΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ " που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Καστοριάς. Επιπλέον, υπάρχουν δύο γήπεδα μπάσκετ, ένα ανοιχτό και ένα κλειστού χώρου. Οι κάτοικοι ασχολούνται με γεωργικές δραστηριότητες[2] κατά κύριο λόγο.

Ο Καχιασβίλι στην Πεντάβρυσο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2002 το Δ.Σ του συλλόγου[3] σε συνεργασία με τον τότε Δήμαρχο Αγ. Τριάδος κ. Αντωνιάδη Ιωάννη αποφάσισε να τιμήσει τον Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών κ. Κάχι Καχιασβίλι δίνοντας το όνομά του στο γυμναστήριο. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιονίκης βρέθηκε στο χωριό για τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου προκειμένου να δώσει το παρόν στην τελετή ονομασίας του.

Τελετές και εκδηλώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά τα εγκαίνια του γυμναστηρίου διοργανώθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις και τελετές, όλες προς αφιέρωση του ¨εκλεκτού προσκεκλημένου¨.

Ποντιακό γλέντι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όπως κάθε χρονιά έτσι και τον Αύγουστο του 2002 διοργανώθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Πενταβρύσου .


Τελετή αφής της Ολυμπιακής δάδας.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το καλοκαίρι του 2002, επίσης, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Ολυμπιακής δάδας μέσα στο νεόκτιστο κλειστό γυμναστήριο του χωριού με την παρουσία του Κάχι Καχιασβίλι και άλλων πολιτικών φορέων του Νομού και πλήθος κόσμου.


Το γυμναστήριο σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την ανέγερση του κτιρίου και σήμερα αυτό χρησιμοποιείται για να εξυπηρετήσει της αθλητικές ανάγκες των κατοίκων του χωριού, διοργανώνονται αγώνες μπάσκετ από την νεολαία αλλά τελεί και ως χώρος προπόνησης και προετοιμασίας για κάθε λογής τοπικής αθλητικής ομάδας.

  1. [el.wikipedia.org/wiki/Κάχι_Καχιασβίλι «Βικιπαίδεια»] Check |url= value (βοήθεια). 
  2. «γεωργικές δραστηριότητες - Αναζήτηση Google». www.google.com. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2020. 
  3. «Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταβρύσου "Ο Πόντος"». www.facebook.com. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2020.