Χρήστης:Haris Tzioukas/Αρχείο 2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Εγκυκλοπαιδικότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ας μου επιτραπεί να επιμείνω σχετικά με τη σημασία που έχει η μελέτη της σχετικής σελίδας εγκυκλοπαιδικότητας που σου παραθέσαμε εγώ και ο Apokats. Είναι κρίμα, κιόλας, καθώς ναι μεν δημιουργείς λήμματα, αλλά καθώς αυτά δεν είναι εγκυκλοπαιδικά βάσει των κριτηρίων εγκυκλοπαιδικότητας του εγχειρήματος, είναι λογικό κι επόμενο να διαγράφονται. 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 19:15, 15 Ιανουαρίου 2022 (UTC)

Συμφωνώ σε αυτά που λέτε. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, θα προσπαθήσω σκληρά να τηρώ τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας από δω και στο εξής. Haris Tzioukas 19:24, 15 Ιανουαρίου 2022 (UTC)
@Haris Tzioukas: μην το πάρεις ως «μάλωμα». Απλά σε ενημερώσαμε με τον @Glorious 93: για να μη δημιουργείς λήμματα τα οποία θα διαγραφούν για τους λόγους που είπαμε. Ίσα ίσα που θέλουμε νέους (και νεαρούς) χρήστες στο έργο μας. Μην απογοητεύεσαι, συνέχισε δυναμικά και για οποιαδήποτε απορία μπορείς να μας ρωτήσεις. Φιλικά, Apokats (συζήτηση) 19:45, 15 Ιανουαρίου 2022 (UTC)
Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι με κριτικάρετε αυτήν την στιγμή, αντιθέτως, το εκλαμβάνομαι σαν ευκαιρία για να μάθω περισσότερα μέρα με την μέρα. Όπως λένε απ' τα λάθη μαθαίνουμε, οπότε προσπαθώ να ακολουθώ πιστά ό,τι συμβουλή μου δίνετε . Σας ευχαριστώ όλους για κάθε είδους βοήθεια που δέχομαι κάθε μέρα. Haris Tzioukas 20:00, 15 Ιανουαρίου 2022 (UTC)

Σε ανταπόκριση για «αξιολόγηση» μου, μιας και δεν πρόλαβα το λήμμα Φιλίππο Καπιτάνιο, το οποίο ορθώς διαγράφηκε, θα σου πω για το Φαμπρίτσιο Πόλι, το οποίο και αυτό είναι μη εγκυκλοπαιδικό. Αρχικά, δεν έχει παίξει με εθνική ομάδα ανδρών, ή τουλάχιστον K21 και έχει ελάχιστα παιχνίδια στη Σέριε Α. Άρα, αυτό το κάνει αυτομάτως μη εγκυκλοπαιδικό. Γενικά, να αποφεύγεις να γράφεις για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει (ή έχουν παίξει ελάχιστα) στην κορυφαία κατηγορία μιας χώρας και που γενικά δεν είναι αξιόλογα και «μεγάλα» ονόματα και δεν έχουν συμμετοχές σε εθνική ανδρών ή Κ21. Φυσικά, εξαρτάται και από την εθνικότητα του κάθε ποδοσφαιριστή, όπως θα διάβασες στοΒικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Εγκυκλοπαιδικότητα. Στην αντίθετη πλευρά, θα σου γράψω και ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμμετοχή με εθνική ανδρών ή Κ21, αλλά είναι εγκυκλοπαιδικός, καθώς έχει ικανοποιητικό αριθμό αγώνων σε κορυφαία κατηγορία, έχει αγωνιστεί στο Τσαμπιονς Λιγκ, έχει κατακτήσει πρωτάθλημα κορυφαίας κατηγορίας και η εθνικότητα του είναι Κατηγορίας 1. Ο Φρανσίσκο Σοάρες. Άρα, ξαναδιάβασε για την εγκυκλοπαιδικότητα και στην πορεία θα προσαρμοστείς. Όλα θέλουν το χρόνο τους. Apokats (συζήτηση) 13:24, 16 Ιανουαρίου 2022 (UTC)

Σας ευχαριστώ για την αξιολόγησή σας! Σιγά σιγά αρχίζω να έχω μια εικόνα για τα ορθά σε εγκυκλοπαιδικότητα λήμματα. Haris Tzioukas 18:05, 16 Ιανουαρίου 2022 (UTC)

Καλησπέρα και από εμένα. Προσπαθούμε να βοηθάμε κάθε νέο χρήστη που θέλει να συνεισφέρει στην Βικιπαίδεια και δεν σε επικρίνουμε, απλά σε συμβουλεύουμε για το πώς θα βελτιωθείς βικιπαιδικά. Πέρα από τους παίκτες, υπάρχουν κανόνες εγκυκλοπαιδικότητας ισχύουν και για τις ομάδες, γιατί μόνο αυτές που έχουν παίξει τουλάχιστον μία σεζόν σε εθνική κατηγορία, ερασιτεχνική ή επαγγελματική, είναι εγκυκλοπαιδικές, όπως λέει και η πολιτική Βικιπαίδεια: Εγκυκλοπαιδικότητα (αθλητισμός). Πάντως η εγκυκλοπαιδικότητα για ομάδες με συμμετοχή μόνο στην Δ'Εθνική είναι περισσότερο αμφισβητήσιμη, καθώς είναι πολύ ερασιτεχνική κατηγορία. Ο Απόλλων Λιτοχώρου π.χ., ενώ έχει παίξει σε Δ'Εθνική, δεν έχει ανεξάρτητη εγκυκλοπαιδικότητα για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Επίσης μπορείς να επισκεφθείς σελίδες όπως την Βικιπαίδεια:Λήμματα ζωτικής σημασίας για να πάρεις ιδέες που ψάχνουν πολλοί αναγνώστες, και την σελίδα Βικιπαίδεια:Σύνδεσμοι από σχολικά εγχειρίδια εάν θέλεις να βοηθήσεις τους συμμαθητές σου με την ύλη δημιουργώντας σελίδες που ψάχνουν πολλοί. Μην ανησυχείς, θα προσαρμοστείς εύκολα στους κανόνες. Είσαι ένας χρήστης που για την ηλικία του ωριμάζει γρήγορα, και ενσωματώνεται πολύ γρήγορα στην Βικιπαιδική κοινότητα. Ήδη έχεις ένα αξιόλογο έργο στην Βικιπαίδεια. Συνέχισε! NikosLikomitros (συζήτηση) 13:52, 16 Ιανουαρίου 2022 (UTC)

Όπως απάντησα και στον κύριο @Apokats, σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου, μου είναι πολύ χρήσιμη! Haris Tzioukas 18:06, 16 Ιανουαρίου 2022 (UTC)

Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Χαρά μας να σε βοηθήσουμε. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:48, 16 Ιανουαρίου 2022 (UTC)

Ανακατεύθυνση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, η δημιουργία ανακατευθύνσεων στη γενική μορφή όρων δεν συνίσταται. Συγκεκριμένα, αυτό διορθώνεται μέσω της κατάλληλης σύνταξης του κώδικα wiki, πιο συγκεκριμένα των εσωτερικών συνδέσμων, στην περίπτωσή μας δηλαδή [[Λιτόχωρο|Λιτοχώρου]]. 😉 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 10:44, 19 Ιανουαρίου 2022 (UTC)

Λήμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα λήμματα που μεταφράζεις από τα αγγλικά θέλουν περισσότερη προσοχή, καθώς ξεχνάς να μεταφράσεις όλο το κείμενο, αφήνοντας αγγλικές λέξεις. Και θέλουν και χτένισμα για να ενταχθούν στην ελληνική γλώσσα πλήρως. "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 19:04, 22 Ιανουαρίου 2022 (UTC)

Γάτα Αιγαίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επίσης είδα ότι διαγράφηκε το λήμμα για τη Γάτα του Αιγαίου. Ίσως θα μπορούσαμε να κάναμε αίτηση επαναδημιουργίας του, αφού βρήκα μια κάποια αξιόπιστη σελίδα https://www.eog.gr/gata-aigaiou Ελληνικός Σύλλογος Γάτας. Τι λες; "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 19:35, 22 Ιανουαρίου 2022 (UTC)

Φυσικά, σας ευχαριστώ που αφιερώσατε χρόνο για αυτό καθώς μετά από αναζήτηση εγώ δεν βρήκα τίποτα. Haris Tzioukas 19:38, 22 Ιανουαρίου 2022 (UTC)
Τα λήμματά σου είναι χάλια, πάρα πολύ κακή μετάφραση. Ο Λυκομήτρος σου εξήγησε πως γίνεται αλλά από ότι φαίνεται δεν σε νοιάζει, ε; "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 02:15, 23 Ιανουαρίου 2022 (UTC)