Χρήστης:Ccelect/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

{{Πηγές|18|12|2015}}

αυτό είναι ένα δοκιμαστικό κείμενο Ccelect (συζήτηση) 16:33, 11 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Από την Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

"Ομιλούν βιβλίο" επαναπροσανατολίζει εδώ. Για άλλες χρήσεις, δείτε ΟμιλούνΒιβλίου (αποσαφήνιση).

Caption reads: " η φωτογραφία διαβάζει στο σπίτι μία νουβέλα." From Daily Graphic (New York), April 2, 1878. Less than a year after the invention of the phonograph, this drawing offered a future vision. Novels however would remain impractical for phonographs until the 1930s.

Ένα ηχητικό βιβλίο (ή ομιλούν βιβλίο) είναι μια καταγραφή ενός κειμένου που διαβάζεται. Από την ανάγνωση του πλήρους κειμένου σημειώνεται ως «περικοπές», ενώ οι αναγνώσεις του μειωμένου έκδοση, ή περικοπή του κειμένου φέρουν την ένδειξη "συντομευμένη".

Ήχο ομιλίας είναι διαθέσιμο σε σχολεία και δημόσιες βιβλιοθήκες και σε μικρότερο βαθμό στη μουσική καταστήματα από το 1930. Πολλοί μίλησαν άλμπουμ λέξη έγιναν πριν από την ηλικία των βιντεοκασέτες, DVD, ψηφιακούς δίσκους, και downloadable ακουστικά, ωστόσο συχνά ποιημάτων και θεατρικών έργων και όχι τα βιβλία. Δεν ήταν μέχρι το 1980 ότι το μέσο άρχισε να προσελκύει τους λιανοπωλητές βιβλίων, και, στη συνέχεια, τους λιανοπωλητές βιβλίο ξεκινήσει η προβολή των audiobooks στα ράφια και όχι σε ξεχωριστές οθόνες.

πολιτική και κανόνεςσυγγραφή λήμματοςχρήσιμααλληλεπίδρασηκώδικας wikiπροτεινόμενα λήμματα

Ο Τζωρτζ Μπέρκλεϋ ή Μπέρκλι ή Μπάρκλεϋ (αγγλ. George Berkeley) ήταν Αγγλο- Ιρλανδός φιλόσοφος, μαθηματικός και επίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας (1685 - 1753). Γεννήθηκε στο Ντύζερτ Κασλ της κομητείας Κίλκενυ στην Ιρλανδία και πέθανε το 1753 στην Οξφόρδη της Αγγλίας.[1] Ήταν βασικός εκπρόσωπος του αγγλικού εμπειρισμού και ειδικότερα του υποκειμενικού ιδεαλισμού που υποστήριζε ότι η ύπαρξη των πραγμάτων ταυτίζεται με την αντίληψη τους από τον άνθρωπο, εκτός των πνευματικών όντων.[1] Ο Μπέρκλεϋ μαζί με τον Ντέιβιντ Χιουμ (1711-1776) και τον Τζον Λοκ (1632-1704) σχηματίζουν τη βασική τριάδα του βρετανικού διαφωτισμού και εμπειρισμού εκκινώντας από την ίδια αφετηρία (εμπειρισμός) και καταλήγοντας σε εκ διαμέτρου αντίθετα συμπεράσματα, όσον αφορά στη βασική δομή του κόσμου.[2] Το έργο του Μπέρκλεϋ εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό απαντήσεις στις σκέψεις του Λοκ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Επο, Ανα (1999). Παν_παν. Αθήνα: GUTEN. σελίδες 144–145. 
  2. «Graphic Design, Branding, Brochures». www.ink.gr. Ανακτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2015.