Φραγκίσκος Παρασύρης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φραγκίσκος Παρασύρης
Ο Φραγκίσκος Παρασύρης το 2023
Βουλευτής Ηρακλείου
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
21 Μαΐου 2023
Περίοδος
4 Οκτωβρίου 2009 – 11 Απριλίου 2012
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση19 Αυγούστου 1977 (1977-08-19) (46 ετών), Ηράκλειο, Ελλάδα
ΕθνότηταΈλληνας
ΥπηκοότηταΕλλάδα
Πολιτικό κόμμαΠΑΣΟΚ
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστήμιο Κρήτης
ΕπάγγελμαΦαρμακοποιός
Ιστοσελίδαhttps://parasiris.eu

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης (Ηράκλειο, 9 Αυγούστου 1977 ) είναι Έλληνας φαρμακοποιός. Τον Ιούνιο του 2023 επανεκλέχθηκε βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής το 2009 σε ηλικία 32 ετών. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο Ηράκλειο.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο "Εργαστήρι Δημοσιογραφίας" στην Αθήνα. Αφότου ολοκλήρωσε τον κύκλο Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, σήμερα είναι Υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης.

Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά

Είναι μέλος διαφόρων συλλόγων και σωματείων. Μεταξύ αυτών του Ομίλου Νέων για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας Ηρακλείου. Επίσης, είναι μέλος του Ομίλου "John Stuart Mill".

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών

Πολιτική Ενασχόληση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2002 εκλέγεται Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, ενώ μέχρι και σήμερα υπηρέτησε με διάφορους ρόλους τη Δημοκρατική Παράταξη, ως Βουλευτής, ως Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ως Γραμματέας του Τομέα Υγείας.

Την περίοδο 2009-2012 διετέλεσε Βουλευτής Νομού Ηρακλείου και Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων.

Ως μέλος του Κοινοβουλίου συμμετείχε στις εξής επιτροπές:

Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Επιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, Υποεπιτροπή επί θεμάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Επιτροπη για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το 2010 ίδρυσε το Πολιτικό Εργαστήρι, "'Ένα βήμα πολιτικού προβληματισμού". Μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει πλήθος επιστημονικών ημερίδων και συναντήσεων για τα μεγάλα ζητήματα του Ν. Ηρακλείου.

Τον Μάιο του 2023 και στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου 2023 επανεκλέγεται Βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Πρόεδρο το Νίκο Ανδρουλάκη.

Είναι Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 εκλέχθηκε Γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ασκεί συνεχώς το επάγγελμα του φαρμακοποιού από το 2002. Από το 2015 στρέφεται και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, διατηρώντας μια από τις  πιο καινοτόμες εταιρείες στο χώρο των φαρμακείων.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]