Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Εσθονίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Εσθονίας
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
EKRE logo.png
Ηγέτης Μαρτ Χέλμε
Ίδρυση 24 Μαρτίου 2012
Συγχώνευση των Λαϊκή Ένωση της Εσθονίας
Εσθονικό Πατριωτικό Κίνημα[1]
Έδρα Toompuiestee 4, Ταλίν, Εσθονία
Ιδεολογία Εσθονικός εθνικισμός
Εθνικός συντηρητισμός
Ευρωσκεπτικισμός
Πολιτική θέση Δεξιά
Εσθονικό Κοινοβούλιο
7 / 101
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
0 / 6
Ιστοσελίδα
http://www.ekre.ee/
Πολιτικό σύστημα Εσθονίας
Πολιτικά κόμματα
Εκλογές

Το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Εσθονίας (εσθ. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) είναι ένα εσθονικό εθνικό συντηρητικό κόμμα το οποίο ιδρύθηκε στις 24 Μαρτίου 2012 ύστερα από τη συγχώνευσης της Λαϊκής Ένωσης της Εσθονίας και του Εσθονικού Πατριωτικού Κινήματος.

Σημερινός αρχηγός του κόμματος είναι ο Μαρτ Χέλμε, ο οποίος διετέλεσε πρέσβης της Εσθονίας στη Ρωσία.[2] Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις για τις εσθονικές βουλευτικές εκλογές του 2015, το κόμμα συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξης του 5%,[3] ενώ είναι και το τέταρτο μεγαλύτερο της χώρας από άποψη αριθμού μελών, καθώς έχει περίπου 7.600 εγγεγραμμένα μέλη.[4]

Το κόμμα έχει ως κύριο στόχο τη διατήρηση της εσθονικής εθνικής ταυτότητας, ενώ οι πολιτικές του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξη των νέων εσθονικών οικογενειών και τον περιορισμό της μετανάστευσης από και προς την Εσθονία. Ακόμα, είναι ευρωσκεπτικιστικό και υποστηρίζει την εφαρμογή ενός συστήματος άμεσης δημοκρατίας στα πρότυπα της Ελβετίας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Conservative People's Party of Estonia της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).